Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Ybr Yakıt Sarfiyat Sorunu (yardım)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Ybr Yakıt Sarfiyat Sorunu (yardım)

Ybr Yakıt Sarfiyat Sorunu (yardım)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
acemi_007
Üye
Üye

MesajTarih: 30.06.2007 - 21:28    Mesaj konusu: Ybr Yakıt Sarfiyat Sorunu (yardım) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar 2007 model ybr imi ilk 1000 km bakımını yaptırana kadar abartısız bir depo ile 450 km gidiyordum yaklaşık. Ama ilk 1000 km bakımına sokdum motoru ve bir depo ile 300 km zar zor yapar oldu. Servise götürdüm bizlik bi olay değil biz sadece yağını değiştirdik dedi. Kafayı sıyırcam bu normal bişeymi yani yeni yağ tam oturana kadar böyle yakmaya devammı edecek yoksa motorda bi problemmi var. Lütfen bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa biran önce beni aydınlatırlarsa çok sevinecem. Şimdiden değerli yorumlarını katan arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım.
Başa dön
acemi_007 Çevrimdışı acemi_007 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
lithiumfire
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.06.2007 - 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anormal birsey motorunun sibop ayarı ve karburator ayarı yapılması lazım hava filtresi bujı değişmesi gerekir
Başa dön
lithiumfire Çevrimdışı lithiumfire Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
erkut72
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 30.06.2007 - 22:23    Mesaj konusu: problem var Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim abimde de ybr var şehir içinde bir depoyla 500 km çok rahat gidiyor diyo.1000 km bakıma giren bi motorun sadece yagı degişir buda yakıtın artmasıyla alakalı bişey degil.bence sen benzin aldıgın yere dikkat et temiz benzin sattıgına inandıgın bi benzinlikten al.bence başka bi yerinide kurcalatma motorun daha çok yeni.
Başa dön
erkut72 Çevrimdışı erkut72 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
WarCer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa Merkez 05546228531

MesajTarih: 30.06.2007 - 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bakımdan Sonra benzinligini değiştirdin mi biliyorsun bazı benzinlikler şerefsiz oluyor...
Başa dön
WarCer Çevrimdışı WarCer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mewlut_06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 30.06.2007 - 22:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş senin sorun kezsinlikle hava ayarından. önce hava filtresini değiştir ondan sonra hava ayarı yaptır
Otuz Kupona Alımadı Bu Vatan
Başa dön
mewlut_06 Çevrimdışı mewlut_06 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
beyazpapagan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir-Manisa

MesajTarih: 30.06.2007 - 23:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1000 bakımından sonra yüklenmeye başladıysan gaza normal. Çünkü bende özellikle şehir dışına çıkınca yüklendiğimden acaip çok yaktırıyordum motora. Ama şehir içinde düşüveriyordu...
Başa dön
beyazpapagan Çevrimdışı beyazpapagan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.06.2007 - 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eğer saadece yağı değiştirdikten sonra olduysa ve benzinini de aynı yerden aldığını düşünürsek sadece kullan. kalın yağ katmışlar ise sebebin birincisi budur. otomobillerde bile ve tecrübe ettiğim için söylüyorum motorsikletlerde dahil, ilk yağ değişiminden sonra yeni koyulan yağa alışma süresince yakıt sarfiyatı biraz artar. hatta ilk serilik bile biraz azala bilir. bu, normaldir. hatta yüksek viteslerde toparlama bile zorlaşır. birazcık tabii. inan bunu bende tecrübe ettim.yağ değişiminin ardından 1000 km sonra sıkıntının biteceğini zannediyorum.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
acemi_007
Üye
Üye

MesajTarih: 01.07.2007 - 00:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eskiden motor 100 e yaklaşdıgında kendını kasıyordu ve hatta redline girince vites kendi kendini atarcasına yavaşlıyordu hemen, şimdi hiçbir sıkıntı yaşamadan 11.000 hatta 12.000 devirlere kadar çıkıyor hızıda 110-120 arası (sureklı olmama kosulu ıle) gidiyor. Yani bana bıraz şahlanmış gıbı geldı ama hadı 90 ı gecdımde yakıt sarfıyatı arttı dıyelım ama arada neredeyse %33 luk yakıt fazla yakıyo. Evet bıkac kere farklı benzıncıden aldım, hatta 20 mılyonluk benzınle benzın ıbresı %75 dolu sevıyesıne geldı ama benım anlamadıgım bıraz motora yuklendım gene ıbre %75 lık kısımdan orta cızgı arasına geldı (15-20 km sonra). Ya uykum kacdı gene kafam takılıyo, motorum daha cok yenı nıye boyle oldu anlamıs degılım Üzgünüm
Başa dön
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.07.2007 - 00:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

acaba yağ ile beraber biraz karb. benzin ayar vidasını da açmış olabilirlermi ? bir zamanlar rx-135 de başıma gelmişti. "genel bakım" için verdiğim eleman, motorumun karbüratörünüde ayarladığını söylemişti. makinanın çalışması biraz daha sert ve tok sesli olduğu için önceleri çok hoşuma gitmişti aslında. ama tam-gaz kullanırken ibrenin aşağı doğru kayıp gittiğini gözlerimle şahit oldum. belki böyle olmuştur. ama moralini bozma. benzin ayarını yine yavaş yavaş her kullanımda biraz kısarak eski ayarlarına geri getire bilirsin. ama unutma ! sıkıntı kesin bu olmamakla beraber, düzelmeyecek bir durumda değildir.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sercenk
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: elazig

MesajTarih: 01.07.2007 - 01:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşların dediklerine katılıyom pek söylenecekde bir şey bırakmamışlar ama sen yinede servisine bir uğra hava yarına falan baktır ayrıca makianyı birde şıkıştırmadan ölcüm yap bakalım nede olsa küçük hacim sıkıştırınca haliyle bayağı farklı yakar
sercenk Çevrimdışı sercenk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sercat 46
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.07.2007 - 16:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kullanmadan kullanmaya göre degişiyor.. Zorladıgın ve yüksek devir kullandıgın sürece sarfiyatin cogalması ve az km gitmesi normal fakat sekmanlar alıştıktan sonra hava-benzin ayarının düzgün yapılmasıda etkili olabilir fakat stabil kullanımda deneme yaptıktan sonra tekrar yorum yapmanı isterim motoru 90 km/h ile 110-120 km/h lar arasında benzin sarfiyatının fazla olması cok normal Göz kırpıyorum
Sercat 46 Çevrimdışı Sercat 46 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
paradiseeizmir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 01.07.2007 - 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

topik açılmışken sorayım karbüratör hava ayarı nasıl yapılıyor vidayı alttan kaç diş görecek kadar sıkıcaz bilen varsa yazsın bilmeyen atmasın Bravo
Başa dön
paradiseeizmir Çevrimdışı paradiseeizmir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
honda_kawa
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.07.2007 - 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yav herkes bişey diyor.kardeş sen en iyisi güvendiğin,iyi bildiğin bir ustaya veya servise götür.burdan çözülürmü sence. Sinirlendim
NaSta
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk

MesajTarih: 01.07.2007 - 17:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

burdan çözülürmü sence

burdan çözmeye çalışmıyor zaten hocam. Sadece Akıl alıyor ne gibi arızalar olmuş olabilir diye.
NaSta Çevrimdışı NaSta Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
acemi_007
Üye
Üye

MesajTarih: 01.07.2007 - 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arrda90, Kardeş servise gittim bizlik bi olay yok dediler. Yoksa kalkıp burdan bırıne GEL BENIM MOTORUMU TAMIR ET demedım İyi fikir Sadece aynı sıkıntıyı yaşayan bırısı varsa en azından bı akıl verır dedım. Yanı aklı sıra yardımcı olmak ıstıyorsun ama boşyere kırıyorsun beni. Neyse tavsıyen ıcın cok teşekkur ederım saol İyi fikir
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal