Tarih: 30.06.2007 - 21:28 Mesaj konusu: Ybr Yakıt Sarfiyat Sorunu (yardım)
Arkadaşlar 2007 model ybr imi ilk 1000 km bakımını yaptırana kadar abartısız bir depo ile 450 km gidiyordum yaklaşık. Ama ilk 1000 km bakımına sokdum motoru ve bir depo ile 300 km zar zor yapar oldu. Servise götürdüm bizlik bi olay değil biz sadece yağını değiştirdik dedi. Kafayı sıyırcam bu normal bişeymi yani yeni yağ tam oturana kadar böyle yakmaya devammı edecek yoksa motorda bi problemmi var. Lütfen bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa biran önce beni aydınlatırlarsa çok sevinecem. Şimdiden değerli yorumlarını katan arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım.
Tarih: 30.06.2007 - 22:23 Mesaj konusu: problem var
benim abimde de ybr var şehir içinde bir depoyla 500 km çok rahat gidiyor diyo.1000 km bakıma giren bi motorun sadece yagı degişir buda yakıtın artmasıyla alakalı bişey degil.bence sen benzin aldıgın yere dikkat et temiz benzin sattıgına inandıgın bi benzinlikten al.bence başka bi yerinide kurcalatma motorun daha çok yeni.
Tarih: 30.06.2007 - 22:57 Mesaj konusu:
kardeş senin sorun kezsinlikle hava ayarından. önce hava filtresini değiştir ondan sonra hava ayarı yaptır _________________ Bir Gece Ansızın.. 81 Düzce, 82 Musul, 83 Kerkük...
-----------------------------------------
Uyan Türk Evladı Uyuma Uyan
Otuz Kupona Alımadı Bu Vatan
Tarih: 30.06.2007 - 23:17 Mesaj konusu:
1000 bakımından sonra yüklenmeye başladıysan gaza normal. Çünkü bende özellikle şehir dışına çıkınca yüklendiğimden acaip çok yaktırıyordum motora. Ama şehir içinde düşüveriyordu...
eğer saadece yağı değiştirdikten sonra olduysa ve benzinini de aynı yerden aldığını düşünürsek sadece kullan. kalın yağ katmışlar ise sebebin birincisi budur. otomobillerde bile ve tecrübe ettiğim için söylüyorum motorsikletlerde dahil, ilk yağ değişiminden sonra yeni koyulan yağa alışma süresince yakıt sarfiyatı biraz artar. hatta ilk serilik bile biraz azala bilir. bu, normaldir. hatta yüksek viteslerde toparlama bile zorlaşır. birazcık tabii. inan bunu bende tecrübe ettim.yağ değişiminin ardından 1000 km sonra sıkıntının biteceğini zannediyorum.
Eskiden motor 100 e yaklaşdıgında kendını kasıyordu ve hatta redline girince vites kendi kendini atarcasına yavaşlıyordu hemen, şimdi hiçbir sıkıntı yaşamadan 11.000 hatta 12.000 devirlere kadar çıkıyor hızıda 110-120 arası (sureklı olmama kosulu ıle) gidiyor. Yani bana bıraz şahlanmış gıbı geldı ama hadı 90 ı gecdımde yakıt sarfıyatı arttı dıyelım ama arada neredeyse %33 luk yakıt fazla yakıyo. Evet bıkac kere farklı benzıncıden aldım, hatta 20 mılyonluk benzınle benzın ıbresı %75 dolu sevıyesıne geldı ama benım anlamadıgım bıraz motora yuklendım gene ıbre %75 lık kısımdan orta cızgı arasına geldı (15-20 km sonra). Ya uykum kacdı gene kafam takılıyo, motorum daha cok yenı nıye boyle oldu anlamıs degılım
acaba yağ ile beraber biraz karb. benzin ayar vidasını da açmış olabilirlermi ? bir zamanlar rx-135 de başıma gelmişti. "genel bakım" için verdiğim eleman, motorumun karbüratörünüde ayarladığını söylemişti. makinanın çalışması biraz daha sert ve tok sesli olduğu için önceleri çok hoşuma gitmişti aslında. ama tam-gaz kullanırken ibrenin aşağı doğru kayıp gittiğini gözlerimle şahit oldum. belki böyle olmuştur. ama moralini bozma. benzin ayarını yine yavaş yavaş her kullanımda biraz kısarak eski ayarlarına geri getire bilirsin. ama unutma ! sıkıntı kesin bu olmamakla beraber, düzelmeyecek bir durumda değildir.
arkadaşların dediklerine katılıyom pek söylenecekde bir şey bırakmamışlar ama sen yinede servisine bir uğra hava yarına falan baktır ayrıca makianyı birde şıkıştırmadan ölcüm yap bakalım nede olsa küçük hacim sıkıştırınca haliyle bayağı farklı yakar _________________ HARPUT MD
Elazığ motosiklet ve motorsporları klübü
Kullanmadan kullanmaya göre degişiyor.. Zorladıgın ve yüksek devir kullandıgın sürece sarfiyatin cogalması ve az km gitmesi normal fakat sekmanlar alıştıktan sonra hava-benzin ayarının düzgün yapılmasıda etkili olabilir fakat stabil kullanımda deneme yaptıktan sonra tekrar yorum yapmanı isterim motoru 90 km/h ile 110-120 km/h lar arasında benzin sarfiyatının fazla olması cok normal _________________ Plakasından belli 46'lık işte!!!
2006 CBR 600 RR PowerCommander & DynojetKit & Full Akrapovic
yav herkes bişey diyor.kardeş sen en iyisi güvendiğin,iyi bildiğin bir ustaya veya servise götür.burdan çözülürmü sence. _________________ motorculuk felsefesine göre hızlı yaşa genç ölki cesedin genç olsun dime
Kayıt: Dec 10, 2005 Mesajlar: 2115 Nereden: Abd - FL / Izmir - Ksk
Tarih: 01.07.2007 - 17:51 Mesaj konusu:
Alıntı:
burdan çözülürmü sence
burdan çözmeye çalışmıyor zaten hocam. Sadece Akıl alıyor ne gibi arızalar olmuş olabilir diye. _________________ 07' ßws Kırmızı "MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h"
arrda90, Kardeş servise gittim bizlik bi olay yok dediler. Yoksa kalkıp burdan bırıne GEL BENIM MOTORUMU TAMIR ET demedım Sadece aynı sıkıntıyı yaşayan bırısı varsa en azından bı akıl verır dedım. Yanı aklı sıra yardımcı olmak ıstıyorsun ama boşyere kırıyorsun beni. Neyse tavsıyen ıcın cok teşekkur ederım saol
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız