Ağaçlandırma Küresel Isınma İle Mücadele de En Kolay Uygulanacak Yöntemdir…
Küresel ısınma süreci başladı ve bilim adamlarına göre daha asırlarca devam edecek. Bu süreci geri çevirmek imkansız ama en azından daha fazla ilerlemesini engelleyebiliriz.
Ağaçlar, atmosferdeki sera gazlarını emdikleri için, küresel ısınmanın tehditlerini azaltma konusunda, en kolay uygulanacak yöntemlerden biridir.
Bu nedenle Motordelisi Ailesi olarak ağaçlandırmaya davet ediyoruz.İster kendiniz kazma kürek alıp birer fidan dikin.İsterseniz bu işi yapan vakıflara bağış yapın...Ama mutlaka ağaçlandırmaya başlayın ve çevrenizdekileri de buna davet edin...
Ege Orman Vakfı Nasıl Ağaçlandırma Yapıyor?
Ağaçlandırma , bir uzmanlık işidir. Ağaçlandırılacak alan orman dışında başka amaçla kullanılmamalıdır. Orası gelecek kuşaklar için orman olarak kalmalıdır. Bu nedenle, Ege Orman Vakfı:
Devlet sınırları içinde,
Mülkiyeti kamuya ait olup yerel yönetimler tarafından ağaçlandırılmak üzere tahsis edilen alanlarda ağaçlandırma yapmaktadır.
Ağaçlandırmanın başarıyla gerçekleşebilmesi için yapılacaklar;
1-Öncelikle Orman Mühendislerince yapılmış bir projeye ihtiyaç vardır.( Projede iklim, toprak ve topoğrafik özelliklerine göre nereye, hangi tür fidan dikileceği belirlenmiştir.)
2-Arazi önce dozerle sürülür, teraslanır, etrafı tel örgüye alınır. (Mühendislerin ve Orman Bakanlığı ile imzaladığı protokoller çerçevesinde, öncelikle yanan orman alanlarından başlayarak ağaçlandırma yapılmaktadır.)
3-Uzman işçiler tarafından sertifikalı fidanlar dikilir.
4-Dikimi takiben beş yıl süreyle bakıma alınır. Bakımda tutmayan, kuruyan fidanlar değiştirilir, her fidanın altı çapalanarak otlardan arındırılır. Her yaz mevsimi öncesi yangın emniyet yol ve şeritleri dozer veya greyderle temizlenir.
5-Beş yıl sonra dikilen fidanlar ağaç olur, ormana karışır. Söz konusu alanda yeni bir ekosistem başlar. Ege Orman Vakfı'nın ağaçlandırma çalışmaları. Çevre ve Orman Bakanlığı'nca teknik düzeyde sistemli olarak kontrol edilir…
Sandığınız kadar teferruatlı ve pahalı bir oluşum değil.Bir Fidan sadece 3 lira..
Kasım veya Aralık 2007'de başlanacak yeni ağaçlandırma çalışmaları bu yıl İzmir Urla ve Dikili'de yapılacaktır. Bir fidan'ın fiyatı 3 YTL'dir.Kendi adınıza,firmanız adına,kulüp yada okul adına orman yaratmak için 1000 fidana ihtiyaç vardır.İsterseniz 1 fidan,isterseniz 10 isterseniz 1000 fidan alabilirsiniz.Aldığınız her fidan için ,fidanınızın dikildiği yerin adres bilgileri ve adınıza ne fidanı dikildiğine dair bilgi içeren kartlarınızı size ulaştırıyorlar.
Hafta bir fidan alsanız ne kaybedersiniz? 3 lirayı nerelere harcamıyoruz ki..Tansaş'larda bile Ege Orman Vakfı'nın sticerlarını satın alarak bağış yapabiliyorsunuz.
Özel günler için sevdiklerinize fidan armağan edebilirsiniz.Lütfen yakınınızda bulunan Orman Vakıfları ile irtibata geçin.
0 212 283 78 16 (PBX) Bu konu GENEL'de kalacak kadar önemli.Motosiklet harici başlıkları VİP de açmamıza rağmen bu konu GENEL'de kalacaktır. _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Tarih: 05.07.2007 - 11:02 Mesaj konusu:
Rabbit, yine çok duyarlı bir yaklaşım... Aslında şöyle bir şey düşünüyorum ben Bütün M.D. illeri olarak planlama yapılsa ve herkes üzerine düşeni yapsa... Çünkü bizler böyle konuların doğruluğunun ve gerekliliğinin farkındayız ama sadece düşünce olarak destekliyoruz , uygulama yok. Bu da üzücü bir olay . Karanlığa Küfredeceğine Kalkıp Bir Mum Yak demiş ya Konfiçyus ... _________________ Başkasının İzinde Yürüyen İz Bırakamaz!
Kayıt: Mar 10, 2007 Mesajlar: 1418 Nereden: Büyükçekmece/İstanbul
Tarih: 05.07.2007 - 11:03 Mesaj konusu:
etrafta artık ağaç kalmadı neredeyse
her yer beton yığını oldu günümüzde!
bina dikenler dikmeli bu ağaçları,yok olmaları büyük ölçüde onların şuçu bence _________________
meLanchoLie, haklısın.Şöyle yapabiliriz.Mesela sen Uşak md ile birlik olup aranızda toparlayacağınız bağışı seçtiğiniz bir vakıfın banka hesabına yatırabilirsiniz.
Ben bunun için İzmir MD' ile birlik olmayı düşünüyorum.Bakalım İzmir MD'nin kaç fidanı olacak..
Her market alışverişimde kızlarım için birer fidan bağışında bulunuyorum.. _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Kayıt: Oct 16, 2005 Mesajlar: 603 Nereden: KAR?IYAKA-YZMYR
Tarih: 05.07.2007 - 11:17 Mesaj konusu:
düşüncede kalmadan uygulamaya geçirmemiz gereken konuların başında geliyor agaçlandırma.ben ce bir hesapta toplanmalı sonra toplu bir alım yapılıp MD ormanı olusturmalıyız,bu konu ile ilğilenirsen süper olur kardeşim....
şimdiden oldu gözütle bakıyorum.. _________________ mehmet-sevgi-murat-tu?ba
tan ailesi
mehmettan_izmir@hotmail.com
Tarih: 05.07.2007 - 11:29 Mesaj konusu:
Rabbit, Abla bütün iller aralarında para toplasın sigaraya 4.6 lira verioruz 3 lira bi fidana veremicek miyiz ... AramIzda toplanan paralarI bi hesapta toplayıp (örnegin senin hesabın) M.D. Ormanı yapılması için başvuruda bulunalım. İlerde geziye gideriz ormanımıza P.tesi günü ben izinliyim bu konu hakkında çevre esnafı ile de görüşeceğim. _________________ Başkasının İzinde Yürüyen İz Bırakamaz!
Kayıt: Feb 05, 2007 Mesajlar: 3568 Nereden: Gaziantepin sol üst kösesinden...
Tarih: 05.07.2007 - 12:01 Mesaj konusu:
MD ormanı cidden çook güzel bi fikir,bi hesap numarası oluşturup para toplanabilir,belki her bölge için agaca en çok ihtiyaç duyulan yerler belirlenir ve küçükten fidanlar sonra kocaammaann bi orman oluşturabilir,bence de geleceğe bırakabileceğimiz en güzel armağan...
az biraz katkımız olursa ne mutlu bize _________________ Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir!!!
Tarih: 05.07.2007 - 12:17 Mesaj konusu:
Rabbit, cok takdir ettim.. ve kesinlikle bende varım çanakkale md olarak sadece md uyeleriyle degil diger tum motorcu arkadaslarla bu konuyu gorusucem ve elimizden gelen destegi yapıcaz.. _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
Evet MD ormanı iyi fikir
Bölgeler ayrı ayrı bağış yapacağına ortak bir hesapta toplayıp tek bir yerde MD ormanını oluşturalım ağaçdikim zamanı gelincede hepberaber gidip bi festival havasında ormanımızı oluşturabiliriz
Arzu senden oluşturacağın hesap numarasını bekliyoruz.
Arkadaşlar her şehrin ağaçlandırmaya ihtiyacı var.Her şehirden bir gönüllü bu iş için kolları sıvarsa,her yerde ormanlarımız olur.
İzmir MD için ben gönüllü olarak başı çekerim.Ama işin içine banka hesabının girmesini istemiyorum.(Herkes iyi niyetli değil )Ekim'e kadar her buluşmamızda bir bira az içip 3 lira verenleri not alır Ege Orman vakfına toplanan parayı yatırırım(Hatta gelmek isteyenlerle birlikte gider yatırırız).Alacağım makbuzu ve diğer bilgileri de yayınlarım.Daha fazla sorumluluk alamam arkadaşlar..
Her şehirden bir gönüllü ile bu iş çözümlenir ;eğer birlikte birşeyler yapalım diyorsanız.Bireysel çalışmalarla da vakıflara destek olabilirsiniz.. _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa 1, 2, 3 ... 12, 13, 14Sonraki
1. sayfa (Toplam 14 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız