Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - "Küresel Isınmaya El Koyun,Ağaç Dikin" Kampanyamız

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

"Küresel Isınmaya El Koyun,Ağaç Dikin" Kampanyamız

"Küresel Isınmaya El Koyun,Ağaç Dikin" Kampanyamız
Sayfa Önceki  1, 2, 3 4 ... 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Unutulmayan MD Etkinlikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Üsk.

MesajTarih: 06.07.2007 - 10:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet bencede doğru bir yaklaşım.Bir tane gül'e vereceğimiz para ile 3-4 fidan alıp katkıda bulunmak daha mantıklı.
Ancak burada iş bayanlara düşüyor mesela(sevgilim bana bir müddet gül almayıver ve o paraları şu hesaba bağışla bizimde katkımız olsun)gibi.
Başa dön
leoparus Çevrimdışı leoparus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
OzzE
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TAM_35

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

leoparus demiş ki:
Evet bencede doğru bir yaklaşım.Bir tane gül'e vereceğimiz para ile 3-4 fidan alıp katkıda bulunmak daha mantıklı.
Ancak burada iş bayanlara düşüyor mesela(sevgilim bana bir müddet gül almayıver ve o paraları şu hesaba bağışla bizimde katkımız olsun)gibi.

bence burda sadece bayanlara değil hepimize iş düşüyor. adınıza ağacınızın olması bunda katkınızın olması çok güzel birşey.ama yanında gülünüzüde alabilirsiniz Göz kırpıyorum
Başa dön
OzzE Çevrimdışı OzzE Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
leoparus
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul-Üsk.

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rahat duramadın değilmi hemen eleştirmişsin beni Gülümsüyorum
Sahi yarışma ne oldu? İnan hiç haberim yok ondan soruyorum.
Haklısın ben sadece bir örnek vermiştim.
Ama haksızda değilim hani Dil çıkarıyorum
Başa dön
leoparus Çevrimdışı leoparus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
robroy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir-karşıyaka

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rabbit yazmasaydı haberimiz bile olmucaktı bu kadar kolay bağış yapılabildiğinden. www.egeorman.org.tr yada www.tema.org.tr mutlaka sizinde yapabileceğiniz birşey vardır. Düğünler ve açılışlar için çok güzel çelenkleri var. OzzE, bana değil Rabbit'e teşekkür etmelisin Gülümsüyorum Ben kendi adıma teşekkür ederim bazı değerleri tekrar hatırlattığın için.
OzzE
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TAM_35

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

leoparus, Eleştiri değildi.sadece böyle olursa saha iyi olur anlamındaydı.
robroy, haklısın rabbit asıl kahraman bu konuda.Duyarlılığın ve bizlere bunu farkettirdiğin için çok Teşekkürler Göz kırpıyorum
Başa dön
OzzE Çevrimdışı OzzE Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Rabbit
Site Admin
Site Admin

Nereden: _Smyrna_

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

OzzE, verobroy, süpersiniz..Anlatmaya çalıştığımda buydu zaten..Maddi değeri yokmuş gibi görünüyor ama aslında maddi ve manevi değeri çok büyük bir hediye sunmuşsunuz Canlarıma.. Alkışlıyorum

pinaar6,(Çanakkale) meLanchoLie, (Uşak) verdiğiniz destekten dolayı teşekkürler arkadaşlar. Alkışlıyorum
MehmetTan
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: KAR?IYAKA-YZMYR

MesajTarih: 06.07.2007 - 11:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

OzzE, robroy, ikinizede teşkürler dün beni cok mutlu ettiniz

hediyeniz cok ğüzel ve anlamlıydı..

(tansaş tan fidan bağışı yapmışlar benim için belgesini getirdiler.)

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
MehmetTan Çevrimdışı MehmetTan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
crazy_81
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)

MesajTarih: 06.07.2007 - 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rabbit, senıı herzaman takdır edıyorum bu konundada bu davada yanındayız saygılar Alkışlıyorum
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 06.07.2007 - 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biz insanların doğadaki diğer canlılardan üstün kılan zekamız yalnışmıyım)?öyleyse başlangıcıta düşünemediklerizi sonrasına bırakmak neden?hani bizim parlak zekamız?peki bizler neden içinde bulunduğumuz doğayı mahveediyor ve daha sonra oturup ah vah ediyoruz yumurta kapıya dayandı derim ben tabiki bu önlem almamıza engel değil fakat herşey vaktinde yapılırsa keşkeler olmıyıcak helede bu keşke içinde bulundugumuz gezegen söz konusu ise durumun rehaveti bi hayli artıyor
Başa dön
vitamin_c Çevrimdışı vitamin_c Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
karakiz
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ..::Järfälla-STOCKHOLM::..

MesajTarih: 06.07.2007 - 14:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ORMANLAR YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYOR

Küresel ısınmanın panzehiri” olarak tanımlanan ormanların, pek çok kişi tarafından bilinmeyen onlarca faydası bulunuyor.Kayın ağacı, gövdesinde meydana gelen bozulmalarla havadaki kirlenme miktarı hakkında bilgi veriyor.
Ormanlar, yakınından geçen 50 metre genişliğindeki bir otobanın trafik gürültüsünü 20-30 desibel oranında azaltıyor.Çevre ve Orman Bakanlığının çeşitli yayınlarından derlenen bilgilere göre, doğal zenginlik kaynağı ormanlar, Türkiye’de daha çok kıyı kesimlerinde yoğunlaşıyor.

Topraklarının yüzde 26’sı orman alanı olan Türkiye’nin asli ağaç türleri arasında, meşe, kayın, gürgen, kestane, kızılağaç, kavak, karaağaç, dişbudak, ıhlamur, huş, ceviz, sögüt, akçaağaç, çınar, sığla, fındık, çam, göknar, ladin, sedir, ardıç, servi ve porsuk ağacı bulunuyor.

Sayılamayacak kadar faydası bulunan ormanlar, birçok kişi tarafından bilinmeyen onlarca katkısıyla yaşamın sağlıklı bir biçimde sürmesine yardımcı oluyor. Ormanlar, sağladığı iş alanlarıyla işsizliği önlemede etkin bir rol oynayarak, köyden kente göçün azalmasında etkili oluyor.

Ulusal savunma ve güvenliğin sağlanması bakımından birçok faydası bulunan orman alanları, askeri birliklerin savaş tesisleriyle araç ve gereçlerinin gizlenmesinde kullanılmasının yanı sıra savaş ekonomisi bakımından değer taşıyan reçine, katran ve tanenli maddelerin kaynaklarını barındırıyor.

Ormanların insanoğluna sunduğu faydalardan bazılar şunlar:

Kayın ağacı, bir yıl içinde 7 kilogram toz ve 300 kilogram zehirli gazı emip, dışarı süzüyor, gövdesinde meydana gelen bozulmalarla havadaki kirlenme miktarı hakkında bilgi veriyor.
Ormanlar, yakınından geçen 50 metre genişliğindeki bir otobanın trafik gürültüsünü 20-30 desibel oranında azaltıyor.
1 hektar ladin ormanı yılda 32 ton, 1 hektar kayın ormanı yılda 68 ton, 1 hektar çam ormanı yılda 30 ile 40 ton toz emiyor.
Yapraklı ağalardan meydana gelen bir bölgede en az 50 kuş türü yaşayabiliyor.
“Isı tamponu” olarak da görev yapan ormanlar, bulunduğu bölgede nemi sabit tutarak yaz sıcaklığını 5-8.5 santigrat arasında azaltırken, kış sıcaklığını 1.5-2.8 santigrat arasında artırabiliyor.
25 metre boyunda ve 100 yaş civarında bir kayın ağacı, kökleri ve kılcal damarları aracılığıyla yılda 30 bin litre su çekerek ve toprağın akmasını önlüyor.
Günümüzde hava kirliliğinin yaklaşık yüzde 50’si ormanlar tarafından temizlenip dezenfekte ediliyor.
Ormanlar, ağaçsız bir alana göre 8 kat fazla humus oluşturarak topraktaki canlıların yaşamasına olanak sağlıyor.
25 metre boyunda ve 15 metre tepe çatısına sahip bir kayın ağacı saatte 1.5 kilogram oksijen üretiyor.
100 yaşındaki bir kayın ağacı, 40 kişinin 1 saatte çıkardığı 2.35 kilogram karbondioksiti tüketiyor.

Kaynak: NTVMSNBC
FcPro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 06.07.2007 - 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aslında ülkemizin bu kadar doğal zenginliği yanında, sürekli tüketilen ve hoyratça kullanılan ormanları.. Ne yazık ki diğer ülkelerde verilen değeri almıyor.. Şuan eklediğim gibi bir fotoğrafı çekecek bir bölgemiz bile yok.. Ukraynada iken çektiğim Orman ve ağaç fotoğraflarına bazen imrenerek bakıyorum.. İstemiyorum

Daha yeşil bir ülkede yaşamak için tam destek olmalıyız.. Bravo

Motordelisi
Motordelisi

Nereden: united states of KONYA

MesajTarih: 06.07.2007 - 21:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu konuyla ilgili Konya Büyük Şehir Belediyemizin bir çalışması var.
Konya MD olarak oraya katılarak desteğimizi göstereceğiz.
zigbog
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: »»»»»»izmiRR««««««

MesajTarih: 06.07.2007 - 21:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya MD olarak toplansak agac falan dıksek olmazmı İyi fikir

ben de böyle bişi düşünüyodum Bravo

onur_zigbog@hotmail.com zigbog-@hotmail.com
Başa dön
zigbog Çevrimdışı zigbog Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
samiakkin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: DATÇA

MesajTarih: 07.07.2007 - 00:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok duyarlı bi yaklaşım tebrik ederim arkadaşlar bu dünya hepimizin kıymetini bileleim
Başa dön
samiakkin Çevrimdışı samiakkin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Serter_Sert
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İZMİR

MesajTarih: 07.07.2007 - 01:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Rabbit, Bu günlerde çok guzel konulara parmak basıyorsun ve basmamıza yardımcı oluyorsun seni tebrik ediyorum. Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
Serter_Sert Çevrimdışı Serter_Sert Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Unutulmayan MD Etkinlikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 4 ... 12, 13, 14  Sonraki
3. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal