arkadaşlar benim 99 model kawasaki zx6r motorum var. motoruma yaklaşık 2 aydır binemiyorum tamirhanede yatıyor. sorunum motor ilk çalıtırmada çalışıyor hareket ediyorum ve kırmızı ışıkta durduğumda yada durmam gerektiğinde, durmamla beraber hemen stop ediyor ve tekrar çalışmıyor. yarım saat bekledikten sonra çalışıyor ama gazı kesersem hemen stop ediyor.benzin pompasından dediler değiştirdim yine aynı,bujiler değişti,karburatör temizlediler yinede olmadı. benim fikrim motor ısınmasından kaynaklanıyor çünki soğuyunca çalışıyor ama bi garip tarafıda 1 metre hareket etsem stop etçek gibi oluyo bende ara gazlarıyla kaldırıyorum.yaklaşık 2 aydır motoruma binemiyorum çok vahim bi durum canım çok sıkılıyor. yardımlarınızı bekliyorum _________________ harun.daymoon@hotmail.com
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5509 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 07.07.2007 - 19:43 Mesaj konusu:
Bu olayın aynısını başka bir sitenin forumlarında okumuştum ama baya oldu, sonuç olarak bir bobin değişmişti galiba ve çözülmüştü olay, tam hatırlamıyorum.
Gerçi baya zaman oldu ama o yazıyı bulursam copy paste ederim buraya. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Tarih: 10.07.2007 - 00:50 Mesaj konusu:
motor yağ devir daymı yapıyomu onu kontrıol ettir. yağı motul kullan kesinlikle bujin iridyum olsun, radyatörden takviye eden küçük su deposunu kontrol et parmagını içine soktuğunda parmak ucun hisseticek kadar su olsun tam doldurma..başka himmm / benzin muslugu arızalı olabilir ona baktır sonra benzin totmatiğinin filitreye giden hortumu kırılma sonucu benzin yetiştirmiyodur.
Tarih: 10.07.2007 - 08:54 Mesaj konusu:
Hava ayarlarını ve eğer varsa benzin filitreni değiştir. Motorun ısınmasıyla alakalı bişey değil. Motor bir müddet çalışıp jortumdaki benzini yakıyor fakat benzin depodan yeteri kadar hızlı şekilde karbüratöre ulaşamadığı için biraz beklemen gerekiyor. Benzin yavaş bir şekilde 10-15 dakikada karburatöre ulaşınca motor tekrar çalışmaya başlıyor
fazer i olan birinin başına da gelmişti hatırladıgım kadari ile müşürler bozuluyo ve ateşlemeyi kesiyo motoru hareret yapıyo gibi gösteripte çalıştırmıyo.
Kayıt: Jun 18, 2007 Mesajlar: 242 Nereden: Çanakkale/Gelibolu
Tarih: 10.07.2007 - 10:09 Mesaj konusu:
dostum aynısı benim motorumda oluyordu valla silindir ust kafak degisti yanlız cok cizik vardı silindir icinde parmak ile dokunuldugunda bariz anlasılıyordu sonra bi deisli degistirdiler ama o dislinin adını hep unutuyorum sonra motoru 1 ay kadar kullandım gene aynı sorunu yaptı bidahada calıstırmadım zaten hic üniversite olayı oldugu icin ilgilenmedim zaten yeni motor alıcagım ama bu dediklerimden oluyor cogunlıkla anlattıklarının aynısı oluyordu dostum zaten sen bence onu sat miyadı dolmus onun hadi kolay gelsin
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız