Tarih: 13.07.2007 - 17:02 Mesaj konusu: Müşteri ve tüketici hakları bize ne kadar şey sağlıyor ?
Sevgili arkadaşlar , Bir sorum olacak size.Müşteri ve tüketici hakları bize ne kadar şey sağlıyor acaba ? Sorunumuz oldugunda hangi mevkilere başvurmalıyız ? Yada neye ne kadar hakkımız var bunu bilenler bir yardım etsin.Şikayetim şu doğrultuda.
1)Hondanın bayisinden peşin paraya motor aldım.Motorun kitapçığını bile vermediler ki istememe rağmen yok dediler.
2)Orta ayakça kırıldı ama yenilemek yerine tamir etme yolunu sectiler şiddetle karşı cıktım gecici olarak onarttılar ve orjinalinı spariş verdiler
3)yan ayakca talebinde bulundum sparişe yazıldı ama 3 ay oldu gelmedi
4)arka plaka lambasının koruması olan plastik kronik olarak aşırı sıkılmasından dolayı catlıyor onu da garantiye yazdık yine sonuc beklemek.
5)Motoru aldığımda ani kalkışlarda sönüyordu.Karburatör ayarı ,avans ayarı istiyor denildi ama ben motoru 1000 km sürüp gelmem beklendi sırf bu ayarı yapmak icin
Ve 1000 servisinden sonra 3 defa müdahale etmelerine rağmen kesinlikle o sorun cözülmedi.Sıcak motor an gazı yemiyor ve sönüyor.Trafik ışıklarında bir sürü arac arkanızda yolun icinde kalıyorsunuz.
6)Servisleri cok dandik ve pahalı.40 ytl işcilik aldılar 1 litre yağ değiştiler toplamda 61 ytl verdim.Bahsettiğim motor cbf 150.Oysa cbr 125 ime buji,yağ değişimi,filtre temizliği stop padleri kontrol yani full kontrol dahil 45 ytl verdim dışardaki servise.Kısaca kazıkcının önde gidenleri.
7)Belki 1000 cc lik bir motor almadım ama bu almayacagım anlamına gelmiyor.Müşteri velinimet iken bu servisin bizimle derdi ne.6200 ytl saydım peşin olarak ve ben bu motoru alırken
bana bir sürü palavra okudular.Örneğin sıfır cbr 125 istedim hayır getirmeyiz onlar cift halinde geliyorlar tek getiremeyiz dendi.Cbf 150 mi siyah istediğim halde türkiyede kalmadı başka gelmez beklesen de dendi.3 hafta sonra 10 tane cbf geldi 5 i siyah renk.Kısacası hizmet yok verilen sözler tutulmuyor.Birşey oldumu türkiyede kalmadı motor cok yeni parcası türkiyede de yok dendi.CBF 150 im den böyle soğudum.Fırsatını bulur bulmaz cbr 125 aldım cok memnunum cunku ne ayakcası kırılıyor ne bir yeri catlıyor ne sönüyor.Kısaca honda sattığı malın arkasında ama ölme eşşeğim ölme modunda bekletiyor.son olarak bir not geceyim bu dediğim olaylar kıbrıs ta... _________________ Amateur
Kıbrısta bir honda bayisinden ama kimseyi mimlemek istemiyorum.Bundan sonra başıma gelecekler icin hazırlıklı olmak istiyorum.O yüzden isim vermeye gerek yok diyorum.Yazdıklarım bire bir doğru zaten formda cbf 150 konusunda da yazmıştım 2 ay önce.Kımsenın düşmanlıgını kazanmak da istemem düşman da olmak ama bunlar gercekler. _________________ Amateur
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız