Mesajı yazdığı saate dikkat ederek ve buna server saatini de ekleyerek, yeni bölümün TSİ 05:18'de açılacağını söyleyebilirim. Sabaha güzel resim ve eşsiz bir anlatımla başlamak için mükemmel. Teşekkürler DD _________________
[/url]
Tarih: 18.07.2007 - 02:39 Mesaj konusu:
Tesekkurler, devam ediyoruz...
Sabahin korunde kalkayim diye yazmistim kafama, ise yaradi ve erken saatte yola koyuldum.
Bugun agir agir gezerek 500km yapmayi planliyordum, ve bu en az 12-14 saat alir diyordum.
Kahvalti olarak biraz meyva atistirdim ve hava aydinlanmaya baslarken de yola vurdum kendimi... Birazdan Letchworth Milli parkinin ana yollarindan birindeydim ve unlu baraja dogru yol almaktayken biz motoSIKletcilerin Amerika da karsailastigi en buyuk tehlikeyle karsilastim. Allahtan aramizda cok mesafe vardi ve oldukca yavastim.
Durdum...
Iste ana-ogul otlamak uzere yola cikiyorlar... Baba kimbilir nerede, ya da surunun gerisi? Urktulermi ne yapip nereye nasil kosacaklari belli olmuyor. Dogrudan ustunuze atladiklari bile olur.
Bunlar akilli cikti, biraz yaklasinca ormanin derinliklerine kactilar. Ama belli oldu ki dikkatli olmak lazim, yollar her yerde bu kadar genis degil...
Birazdan bir manzara seyir acikligina ulastim ve "Letchworth, Dogunun Grand Kanyonu" nu gormek icin bu kadar yol teptigime helal olsun dedirtecek ilk manzarayla karsilastim...
Saga bir bakis...
Bir de sola...
Evet, devasa bir kanyonla karsi karsiyayiz... 60,000 donum ormanin icindeyiz, Genesee nehrinin icinde aktigi bu kanyon 440~360 milyon yil once yasanan buzul caginda acilmis.
Evet yazi basligina takilan sazan arkadaslar var, onlar da burada yanitlarini bulmus oldular, akintiya dogru devam edebilirler simdi... Buzullar tirmalamis haritayi...
Simdi nehir uslu uslu hala kanyonu derinlestirmeye devam ediyor. Yan duvarlarin yuksekligi yer yer 200m civarinda. Gozunuzde canlannmasi icin soyleyeyim, Istanbul bogaz koprusunun tasiyici ayaklarinin yuksekligi 100m dir.
Bu kanyonda bir de baraj var... 2. dunya savasi donemlerinde yapilmis, dogayi mahfetmemek icin kullanilmiyor, aksine selleri onlemek gibi bir fonksiyonu var. Yani su dolu degil, ama nehri dizginleyip asagidaki tarim alanlarini korumak gerekirse kapaklari kapatiyorlar.
Buyrun Mount Morris baraji tanitim plakasi...
Sonra, ormana dalarak yukarlara (Guneye) nehrin akisi tersine dogru paralel surdum. Asfalt yoldan cikinca kendimizi Ripley le bu guzelim 40 km lik orman yolunda bulduk.
Yer yer surprizli gevsek cakillarla dolu da olsa sabahin erken saatinde mis gibi orman yolunda dusuk devir, sessiz sessiz kivrilmak, arada durup manzara ceplerinden etrafa goz atmak harika geldi...
Cazip bir suretimi de takdim edeyim...
Bu arada parkin esas girisinin guneyde oldugunu kesfetmistim... Birazdan da toprak yollar yerini asfalta birakiverdi zaten....
Bu arada Amerikan ic savasinin yasandigi yerlerden de bi haber gecmisim... Kucuk ve mutevazi bir anitin yanindan gecerken bir iki resim icin durduk yine...
Bu fotograf molasindan biraz sonra da parkin girisine geldim, 6$ ucretimi pasa oasa odeyip iceri girdim.
Parki nehir ikiye boluyor, ve Dogu yakasi parali milli park. Bati yakasi ucretsiz, ki ben orayi yukarda anlattigim gibi gecmistim.
Parka giristen bir sure sonra Genesee nehrini gecen tarihi ama halen faal demiryolu koprusunun altindan geciliyor ve ilk selalenin sei duyuluyor... "Ust Selale"
Orman envai cesit mahlukata ev olmus... Bunlardan cok var ortada...
"Chipmunk" bunun adi...15-20cm sincaba benzer bir hayvan, bilirmisiniz bilmem ama Donald Duck in bas dusmanidir chipmunk lar...
Isimleri de "Chip & Dale" dir bu iki haylazin...
Neyse, bu ikisi yine sinirimi oynatti bak...
Oradan Kuzeye dogru devam ediyor ve daha guclu bir su sesine dogru seyirtiyorsunuz...
"Orta Selale" bunun adi...150m den dokuluyor...
Yine yuksekligin gozunuzde canlanmasi icin Bogaz Koprusu ornegini vereyim. Denizden en yusek yeri 64m dir.
Bu resimde her iki selale beraberce gorulebliyor.
Ve kanyon, kivrila kivrila yoluna devam ediyor...
Soruyu duyar gibiyim, Ust selale Orta selaleyi gorduk, hani "alt" selale... O yok. Alt selale, cok alcaktan dokulan bir selale aslinda ama kayalari cokerterek neredeyse ayni duzeye inmis. Erimis gitmis. Adi kalmis yadigar. Ilginc bir tarafini goremedim. Bayagi nehir akiyor bir ara molozlarin arasindan geciyor gibiydi.
Eh bu kadar maceradan sonra ogle yemegine sira gelmisti ki ormnin icinde bir restoranla karsilastim. Restoran kanocularin ve balikcilarin toplandigi bir ortam mis megerse. Kapisinin onunde soyle bir tabela vardi...
Adventure Calls..."Macera Cagiriyor"... "Iyiya geldik kardesim" diyen maco ve asabi bir adamin resmidir.
Bu da restoran... Hansel ve Gretel in evi... Sanki masallardan firlamis gibi... O kadar guzel.
Bir tane de icerden resim koyuyor, yemek molasi veriyoruz...
Tarih: 18.07.2007 - 03:05 Mesaj konusu:
DonaldDuck resmen film gibi izliyorum senin şu gezileri..
Dünyadaki en zengin insan bile GEZEN motorcudan daha keyifsiz yaşıyordur şu güzelim hayatı..
Doğa,yeşil,sincap,ceylan,rüzgar,motosiklet ...Bunların hepsini bir nefeste yaşadım şu fotograflarla..
ALLAH uzun ömür versin. _________________
Tarih: 18.07.2007 - 03:46 Mesaj konusu:
DD amca valla sen bizi kesin çatlatacaksın birgün ama ne zaman bilmiyorum. ya meraktan ya da kıskançlıktan. hakikaten arkası yarın kuşağı gibi oldu daha kaç bölüm sürer ?? bana kalırsa hiç bitmesin derim.badcocktail,
Alıntı:
yazılarınızı derleyip teori yazılardan gezi yazılarına geçiş yapacaksınız gibi bir his var içimde Bence de yapmalısınız
valla katılmamak elde değil _________________ no past no future
Kayıt: Jun 10, 2006 Mesajlar: 1328 Nereden: :..İstanbul..:
Tarih: 18.07.2007 - 08:24 Mesaj konusu:
Donald_Duck amca resimlerinle,anlatımınla heyecanla gözlenen bir gezi yazısı çıkmış ortaya.
Allah uzun ömürler versin,daha nice böyle gezilerini bize anlatasın....
Sevgili DD Amca Eskiden Barış Manço vardı pazarları iple çekerdik Sayenizde o günlere geri döndüm. Modern Kaşif olarak butür etkinliklerinizi bizimle paylaşmaya devam ederseniz çok mutlu olacağız Size kazasız belasız sürüşler diliyorum yolunuz hep açık olsun
nee 1600 mü ben burdan yoruldum valla ama bmw ile gıdılmeyecek yol yoktur ezık 150 cc ıle bı sehır den bı sehıre gıdersın ancak ah ah ıllakı olacak bendede sole kaslı makına bı tane _________________ 250 R HYOSUNG
Fotoğraf Çekilir Resim Çizilir.Lütfen Foroğraflara resim demeyin
Vakti zamanında çocuklarım için kahvaltılarını meyve salatası ile yaptırmam için fikir vermiştin ya DD amca ,yok olmuyor.Türk usulü peynir,zeytin,dometes vs.. ile alışmışız işte.Meyve fikri onlara yemek aralarında cazip geliyor ..
Oh BE! Nihayet haritayı kimin tırmaladığını bulduk, ( ki ben davşanım sazan değil ) şu küresel ısınma nedeniyel tek tek erimeye yüz tutmuş buzullarmış.
Yola fırlayan ana -oğul değişik cinsleri(köpek ,at,eşek,keçi,koyun vs..) Türkiye'de de mevcut..Otobanda seyir halinde olan köpekler bile gördüm ben
"Chipmunk" ları yıllardır sincap sanan tek kişi ben değilimdir herhalde
Dikkatimi çeken ise şu oldu:inanılmaz derecede düzenli,bakımlı yeşil alanların çoğuna bir miktar ücret ödeyip giriş yapıyorsun.Sanırım bu ücretin bedeli olarak bu alanlara iyi bakılıyor.Ayrıca orman içinde yemek yiyecek bir yer bulunması da oldukça güzel..
Devamını beklemedeyim
ŞŞŞŞŞ DD uyuyoooor _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
En son Rabbit tarafından 18.07.2007 - 11:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 18.07.2007 - 10:53 Mesaj konusu:
O kadar iyi geldi ki iş arası gezintiye çıkmak! 5 dakika koptum büronun kasvetli havasından taki telefon çalıncaya kadar.
İmrendim ellerindekini korumasını bilenlere. Onlarki ülkelerini marka haline getirmek için yıllarca para ve emek harcadılar, kısa tarihlerine rağmen. Bizim ise marka haline getirmek için çabalamamıza da gerek yok. Anadoluda hüküm sürmüş nice medeniyet yıllar içinde bizim için çalışmış zaten. Değer biçilemicek nice değerler yaratıp emanet etmişler. Korusak, temiz tutsak ve emanete gözümüz gibi baksak herkes bize hayran olucak. _________________ www.iznik.biz
Tarih: 18.07.2007 - 14:28 Mesaj konusu:
Doğrudan bağlantılı değil ancak Nazım Hikmet'in bir sözü geldi aklıma; "Karlı bir çam ormanında nefes almanın bahtiyarlığına benzer seni sevmek". Bu söz şu an penceresiz bir ofiste çalışırken bendeniz, küçük bir mola verip, hikayenize ekleme yapmış mısınız diye kontrol edip ve karşılaştığım güzellik ve anlatımla o kokuları içime çekebilme mutluluğunu sanırım yansıtır.
Arkası yarın da, haftaya da olsa yazılarınızı bekliyor olacağız.
Teşekkürler tekrar tekrar _________________ Watashi no YAMAHA HIDIR chan...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız