Bu arada bilgi için bir aktarım yapmak istiyorum. Sitelere üye olmayan bir motorcu tanıdığım bundan 2 hafta kadar önce, Fazer'i ile giderken, bir arabanın kasıtlı olarak! çarpması sonucu bariyerlere bindirdi. Arkadaş o gün dizliklerini takmamış, dolayısyla dizinde 2 haftadır ağrı var. Onun dışında kendisinde bir durum yok. Motorda ise sadece sol şasenin üst tarafı kırılmış başka hasar yok.
Neyse, arkadaşa araba çarptıktan sonra bir süre durmuş sonra gitmiş, bu arada arkadaş aracın plakasını alabilmiş. 15dk sonra yakınlarda bir transporter durmuş beklemiş ve gitmiş. Arkadaşın anlattığına göre, kendisine çarpan arabadaki müzik ile transportedaki müzik aynı. Bunu da polisler eşleştirmiş, kasıtlı olan cinayete teşebbüste kişiler, daha sonra olay yerine başka araçla geri dönermiş. Hani derler ya, katil, mutlaka olay yerine mutlaka geri döner diye, o durum. Arkadaş o anda durumu farkedememiş dolayısıyla Transporterın plakasını almamaış.
Çok uzattım gibi ama devam edeyim. Çarpan arabanın plakası polise bildirildiğinde, polis bir arama başlatmış. Plakanın sahibi ile aracın farklı olduğu bulunmuş. Dolayısıyla arkadaş az daha faili meçhule gidiyormuş.
Velhasıl kelam arkadaşlar, verilmiş sadakamız var. Plakalar sahte, araçlar çalıntı olma oranı çok yüksek bu günlerde. Dolayısyla adamlar biraz da keyfine! vurup kaçabiliyorlar. Nasıl olsa araç çalıntı plaka sahte vs.
Hayatımız git gide zorlaştığından ve bu olaylardan mütebellit, motosikletlerde de karakutu gündeme gelmeli kanımca. Olayları fotoğraflayan, videolayan görüntülerde elimizde olursa hayatımız bir nebze daha kolaylaşır. İskender beylerin en büyük avantajı da GPS cihazı idi. Bizler de sanırım bu tür ekipmanları edinmeye başlasak fena olmayacak...
Umarım sizin dava yolunuzda bu tür engeller olmaz. Sadece bilgi olsun diye aktarıyorum. _________________
[/url]
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 1285 Nereden: ISTANBUL/ADADOLU YAKASI
Tarih: 17.07.2007 - 12:40 Mesaj konusu:
Road_Roner,
Çok geçmiş olsun sana yapılan bu insanlık dışı olay sanki bana yapılmış gibi ,
Kesinlikle arkasını bırakma işin verilmiş sadakan varmıs allah korumuş şu anda aramızda olmayabilirdin _________________ SEVDIKLERINIZI DUSUNUN VE FAZLA GAZLAMAYIN:)))
Tarih: 17.07.2007 - 12:47 Mesaj konusu:
kivanckaplan demiş ki:
Velhasıl kelam arkadaşlar, verilmiş sadakamız var. Plakalar sahte, araçlar çalıntı olma oranı çok yüksek bu günlerde. Dolayısyla adamlar biraz da keyfine! vurup kaçabiliyorlar. Nasıl olsa araç çalıntı plaka sahte vs.
abi iyice psikopat oldum .. suç ülkesinde yaşıyomuş gibi hissettim. kafayı yicem. adam sahte plaka ile gelecek bana vuracak öldürecek ve hiç bişey olmıcak . lla bi motorcuları koru yarabbim.
adaletin gözü kördür ben derim ki. md olarak kendi adalet sistemimizi kuralım.
Road_Roner çok geçmiş olsun kendimi görür gibi oldum bir an ve dehşet sinirlendim.O insan insanlıktan çıkmış bir yaratıktan başka bir varlık değil,dünyada nefes alması bile ne acı.Benzer bir olay eski motorumla bana oldu bir servis münibüsünün görerek kasti olarak yanında geçerken korna basmama ve aynadan göz teması sağlamamıza karşın beni sahil yolunda bisiklet yolunun keranındaki taşlara doğtu itmişti hafif sürterek kurtardım ilerde ışıklarda yakaladığımda " ne yapıyorsun kasti üzerime geliyorsun" dedikten sonra hiçbir küfür ve tahrik edici bir harekette bulunmama karşın tam ilerlerken kocaman aracın direksiyonunu kırarak önce bacağıma vurup benim motoru bırakıp kaçmamla ön lastiğiyle motorun resmen üzerine çıkması bir oldu.Eğer ben orda kendimi kaçıramasaydım 3 tonluk aracın benim üzerimde olması an meselesiydi.Sonrası tabi full korumalı, kaskı başında bir motorcuyla servis söförü ve arbadaki 3 kişiyle olan kavga...Bu yaratıkların hiçbirseye bilinci ve özür kavramları olmadığı gibi erkekliğede, cesaretleri olmadığından arabayı üzerine sürmek kolaylarına geliyor.. Ancak o üzerine sürdükleri nesnenin üzerinde bir can olduğunu idrak edebilecek beyincikleri bile yok...Ne acıdırki bu insanlarla beraber yaşamaktayız.
En son Bosphorus_31 tarafından 17.07.2007 - 12:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Dec 04, 2006 Mesajlar: 7720 Nereden: GAVUR İZMİRden
Tarih: 17.07.2007 - 12:56 Mesaj konusu:
tuncerhan, demişki
adaletin gözü kördür ben derim ki. md olarak kendi adalet sistemimizi kuralım
bu yaşananlar karşısında haklısın
fakat bu yazdığına katılmak imkansız ötesi bunu sende biliyorsun değilmi _________________ aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
sevgilim DL 650im ROZİNANTE[/b:40b
Road_Roner, yanlış hatırlamıyorsam (eskiler bilir) zamanında da Hyundai minibüsle bir MD sıkıştırılmış, ve neczinde dava açılmıştı. Davayaı bizim arkadaşlar kazandı ama adamın cezası daha önce örnek teşkil eden bir dava olmadığı için hafifletilmişti. O linki nereden bulurum bilmiyorum ama bir arayacağım.
Diyeceğim o ki, senin açtığın veya açacağın bu davada, örnek teşkil edecek bir dava var sonuçta. Onunla bağlantılı hareket edebilirsek, herkese örnek olacak bir hakkımızı kazanmış olacağız.
Bu arada Hyundai minübüsleri kullananlar neden psikopatlar oluyor? Araçla ilgili bir durum mu acaba...
Son Mesajdan 26 dakika sonra eklendi:
Buldum. unicornist ve arkadaşının başından geçen olaylar zinciri.
Benim bahsettiğim olayda buydu.Adamın benzer suçtan sabıkası varsa cezada indirime gidilmez ve ertelenmez.Ama yoksa hem az ceza yer, hemde (hakimde oluşacak kanaat burada çok önemli) ertelemeye gidilebilir.Olumlu düşünelim. Adam ceza alsa bile bu arkadaşımızın ve bizim içimizi ferahlatacak ve "yaşasın adalet " dedirtecek bir ceza olmayacak. O kesin.Buna rağmen gidilmesi gereken yol bu. Olay mahkemeye gittikten sonra bu deli birdaha ki sefere benzer olay yaparken tekrar düşünmek zorunda kalacak.Ceza aldığında ERTELENSE BİLE kayıtlarda yer alacağından suçun tekrarında her iki suçunda cezasını çekmek zorunda kalacak ve cezası ağırlaşacak.Bu nedenle en ufak bir taciz olayı bile eğer şartlar oluşmuş ise mahkemeye gitmeli ve o katil ruhlular bir şekilde mahkeme kayıtlarında arşivlenmeli.İstanbul ' da kaç tane katil ruhlu olabilir ki ? { Tamam tamam yanıt vermeyinnn ... İyimser düşünmüştüm ben . }
Eski başlıkları tekrar inceledim.Mağdur arkadaş 179/2 den ( Trafik Güvenliğini tehlikeye Sokmak) dava açmış.Oysa siz 81 den (Kasten adam öldürme) .Okuyan arkadaşların bilgisi olsun diye yazayım , yukarıda erteleme ile ilgili bahsedilenler kasıtlı ve aynı suç tipi için geçerlidir.
Olayın tüm unsurları hakkında tam bilgi sahibi olmadığımdan, T.C.K 81 in (teşebbüs aşamasında) şartlarının oluşup oluşmadığı konusunda bilgi sahibi değilim.Benim şahsen şüphelerim var.Tartışılması gerekir.Eminim avukatınız doğru olanı yapmıştır. Sonucu merakla bekliyorum.
En son alexis0635 tarafından 17.07.2007 - 14:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Az önce kartal savcısı ile görüştüm kendisine olayı anlattım ve resmi evraklarımdan bahsettim hatta yukarıda bahsi geçen diğer davadanda bahsettim ( Örnek teşkil etmesi açısından ) Kendisi çok olumlu yaklaştı ve herşeyin benim lehime olduğunu söyledi..
Ve daha sonra
Avukatımla konuştum, onada yukarıda bahsi geçen davadan bahsettim dosyalarımı daha inceleyemedi fakat anlattıklarıma dayanarak çok keyifle takip edecekleri bir dava ( kazanma ihtimali çok yüksek ) olduğunu söyledi..
Bu olayda hem mala hemde cana kasıt olduğundan yüksek ihtimalle hem bu olaydan dolayı kaynaklanan maddi hasarımı hemde manevi olarak yaşadığım ölüm korkusunun ve vücudumdaki yaralanmaların bedelini ödeyecek..
Tarih: 17.07.2007 - 21:22 Mesaj konusu:
Sevgili Eren Gecmis olsun oncelikle Seninle konustuktan sonra topigi ve detaylari okudum. Avukat olarak birisi ile anlastin sanirim... bu tur durumlarda en iyi tavsiyeleri onlar verebiliyorlar... Sakin vazgecme... yaninda olacagim... o gun isimi kaybetme ihtimalim yoksa mutlaka davayi izliyor olacagim. benim olaydaki topikte de rastlandigi gibi bir kac kisi hem de motorcuyum diyen bazi kisiler bile, sanki cok bilirlermis gibi ''bi bok olamaz adam cikar gider'' soylemi yapabilirler... onlari dinleme ben dinlemedim. en kisa zamanda tanismak ve gelismeleri ogrenmek dilegiyle.
Tarih: 18.07.2007 - 00:16 Mesaj konusu:
kivanckaplan demişki : yanlış hatırlamıyorsam (eskiler bilir) zamanında da Hyundai minibüsle bir MD sıkıştırılmış, ve neczinde dava açılmıştı. Davayaı bizim arkadaşlar kazandı ama adamın cezası daha önce örnek teşkil eden bir dava olmadığı için hafifletilmişti. O linki nereden bulurum bilmiyorum ama bir arayacağım.
kivanc kaplan arkadasimdan yapilan alinti daki bir hatayi duzeltmek istiyorum. ''Daha once ornek teskil eden bir dava olmadigi icin adamin cezasi hafifletilmisti'' bilgisini nerden edindigini bilmiyorum ama yanlis... olayda hic bir kaza, hasar, yaralanma, olmadigi icin sucun cezasi hafifti zaten ama mahkemede hakim su sozlerle sonuclandirdi davayi bu onemli ''kasit yogunlugu (bes kez ustume kirmasi) nedeniyle cezasinda hic bir hafifletici unsur bulunmadigina cezasinin para cezasina cevrilmemesine ve 6 ay hapsine yine sanigin daha once sabikasiz olmasi nedeniyle cezanin 1 yil tecil edilmesine karar verilmistir.'' burada bu kisa cezalarin tecili sabikasizlarda standartmis... naapalim kanun boyle ama adamin artik sabikasi var mahkumiyeti var kayitlarda boyle diyor...
umarim bu onemli bilgi eksikligini duzeltebilmisimdir. son olarak hakim bize ilk celsede sunu sormustu ; ''Turk ceza kanununun bu maddesinde daha once dava acilmamis bu nedenle Emsal teskil edecegini biliyor musunuz?''
bilmiyorduk... bu ulkede tehlikeli arac kullanmaktan kimse mahkeme sikayet edilmemis...!!!! biz cinayete tesebbus olarak dilekce versek de savcilik davayi bu sekilde aciyor bu tur bir olayda.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız