Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ss kullanıcıları lastikleri görelim

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ss kullanıcıları lastikleri görelim

ss kullanıcıları lastikleri görelim
Sayfa Önceki  1, 2, 3 4, 5 ... 54, 55, 56  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Videolar ve fotograflar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
joe_santana
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu

MesajTarih: 19.07.2007 - 10:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

GSXR-PRO demiş ki:
conan81,
Aynen dostum yolda bu kadar oluyor.

Ne demek dostum yolda bu kadar oluyor.. Ne alaka... Göz kırpıyorum Göz kırpıyorum
SBSY TEAM
Başa dön
joe_santana Çevrimdışı joe_santana Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

joe_santana, Bizim buralarda yol şehir içi hariç önce zift atılıp ondan sonra üzerine taş atılıp silindirle geçilen cinsten Bravo Klasik Anadolu şehirler arası yolu
Slider kullanmadan bu yollarda lastik sınırı test ederken motosiklet fırtabilir altından zaten ne kadar tutarsa lastik bu yolu Üzgünüm
Conan81 resmini eklediği virajdaki zemin gibi değil anlayacağın.conan81 belki daha iyi değdirebilir uğraşsa biraz daha.Şimdi conan81 ve ben birgün MD'de böyle bir topic açılır aman lastiğin hepsini deydirelim demedik.Şahsen ben öyle düşünüyorum Bravo Bravo
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı GSXR-PRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

anlaşılan joe_santana, yollarda ne kadar olduğunu bize gösterecek Göz kırpıyorum
Bekir kardeş sen koy ardından bizde koyalım. Dil çıkarıyorum

GSXR-PRO,
conan81 in baya uğraşıp lastikten sonra grenajları sürttüğü pist resimi vardı baya hoştu.
senin kullandığın yolları biliyorum. yalnız tek avantavı lastik soğukken bile tutunuyor. maşallah zımpara gibi taşlı yol, ama düşersen perişan eder insanı. düşünmesi bile kötü.
eeeee başka resim gelmiyor Göz kırpıyorum Delirdim
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
sheriff
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu topik aslında bizlerin lastik fotolarımızla beraber, bilgi ve tecrübelerimizide yazabileceğimiz bir yer olabilir.Benim bu lastik izi ve buna bakarak o motoru kunlanan kişinin virajcı olup,olmadığını anlama konusunda ki fikirlerim,burada yazanların çoğundan farklı,tabii bu konuda kesinlikle yanılabilirim,her türlü eleştiriye açığım...

Herşeyden evvel,piste kunlanılmış bir lastik,asla ama asla o kişi hakkında sağlıklı bir bilgi vermez.Etrafımda bu işlerde çok yeni olup,daha doğru dürüst viraj yapamayan, ama pistte 5 tur attıktan sonra ön ve arka lastiği bitiren birçok örnek varken,bu tür pistte bitirilmiş lastiklere bakıp yorum yapmak bence pek manalı değil...

Lastik izinin kenarlara kadar getirilmesini etkileyen bir çok faktor vardır..motorun ağırlığı,tipi,süspansiyon ayarları,kunlananın kilosu,viraj da kunlandığı çizgi,viraja girdiği vucud posizyonu ve bunlara benzer birçok etken lastiğin kenara kadar olan izini etkiler...Peki bizim amacımız ne?Bu sürücünün virajda hızlı olup olmadığını anlamaksa,sadece lastik izine bakmak bize ancak ufak bir ipucu verir,hepsi o...

Bunu kendi tecrübelerimden söylüyorum,aynı motor aynı,model,aynı kilo da iki kişi viraja girdik,ben arkadaşı dışından yavaş yavaş geçtim...viraj çıkışında durdu,baktık lastiklere,onunki tamamen bitik,benimkinde yarım santime yakın boşluk vardı!!!!işte bu yüzden ,bir kimseyi tamamen virajda görmeden asla yorum yapmam,çünkü lastiğe baksak o beni geçmiş zannedersiniz ama illa bir yorum yapacaksam, bazı şartlarım var...

Arka Lastikte iz olmaması tabii ki gerekiyor,iz varsa yorum bile yapmıyorum.İz yoksa ,2 şeye bakıyorum:

1)Lastiğin üstündeki desenlerin iz derinliğine...eğer lastikte iz yok ve ayrıca lastikte ki desenin,köşelerde olan taraflarıda ,lastiğin tam ortasında iz derinliği ile , aynı oranda aşınmışsa veya daha fazla aşınmışsa(makbul olan),bu arkadaş pek tekin olmayabilir..aşağıda benim arka lastiğin sağ tarafı,iz yok,desenlerin köşelere doğru tarafına bakın,orta tarafa göre fazla aşınmış,şehir içinde kunlanılmış ve sadece 2500 km de olan bir motorun böyle olabilmesi için hem virajınızın,hem makasınızın iyi olması lazım Bravo

Shot at 2007-07-19

2) Lastiğin köşesinin kopmuş olması...Bu virajda hızlı olduğunu gösterir.Köşeyi kopartacak kadar hızlı viraj alan adamın,hatasıza yakın viraj alması lazım ve kesinlikle sarkması,yoksa sokaktaki asfaltta tanışabilir.Tanışmadığına göre ve o lsatiğe bakıp yorum yaptığınıza göre,bu adamın virajı iyi diyebilirsiniz...Aşagıda lastiğimin sol tarafı var:

Shot at 2007-07-19

Latiklerimi değiştirip pirelli almak istedim,üstündeki lastiği alabileceğini söyleyen abi,lastiğin sol köşesini görünce vazgeçti,defolu sandı herhalde..

Arka lastikte,iz olmayacak,desennlerin köşe taraflarıda ortası kadar aşınacak ve köşelerin kopmuş olması,nispeten bir fikir verebilir ama yine de kesin değildir,bunları yapmamış bir,yapan birini geçebilir,daha hızlı olabilir ,kendim defalarca geçildiğim için söylüyorum,bunlara sadece ipucu o da ufaklarından hepsi o...

Ön lastik konusu apayrı bir konu..Tecrübelerim önlastiğin aşınmasının,kişinin tekniği ve viraja griş açısıyla çok alakalı olduğunu söylüyor..Sarkma tekniğiyle viraja nispeten orta süratle girip,temposunu arttıran vevirajden azami hızla çıkanların çoğunun sokakta ön lastikte iz bulunur..sarkmadan,tamamen kontrayla ve nispeten daha yavaş ve daha geniş açıyla viraj alanların,ön lastiği bitirdiğini söylüyor..Tabii hem sarkarak,hızlı ve ön lastiği dibine yapıştıranı sokakta tebrik eder,elinden öper,saygıyla selamlarım,saygılarımla....
Başa dön
sheriff Çevrimdışı sheriff Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew,
Alıntı:

conan81 in baya uğraşıp lastikten sonra grenajları sürttüğü pist resimi vardı baya hoştu.

Görmüştüm bir ara o zamanlar üye değildim misafir geziyordum sitede.Ardında bizim gixxa sürtmüş peg resmi koymuştu pek belli olmasada sürtüp sürtmediği Delirdim Delirdim
Başa dön
Blackawa
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sheriff, abi bende resmimi koysam mı Gülümsüyorum buarada akşama bi antrenman iyi olurduu

Mr. K@W@S@Ki
Başa dön
Blackawa Çevrimdışı Blackawa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sheriff, Tüm söylediğine katılırım
Bundan 6 yıl önce şehirler arası yolda lastiğim patladı.Lastik ciddi şekilde hava kaçırıyordu.Ben lastikçi bulurum umuduyla ilerledim havası inik lastikle.Bir dinlenme tesisinde lastikçi yoktu ama bir tır vardı.Adamdan rica ettim lastiğe hava basması için.Yola devam yolda yine indi lastik.Sonunda buldum bir lastikçi durunca lastiğe baktım görüntü muhteşemdi.Havası inik lastiğin yolla her tarafı temas etmişti.Tabi bu şekilde yapılıp foto konulabilinir ama kendini kandırmak olur Bravo Bravo
Başa dön
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 12:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sheriff,
evet bizim buraya lastik fotoları koymamızın bir sebebi, hani virajda 300le gidip karınca sayanları tespit için. tabiki lastikteki izlere bakarak kesin yargıya varılmasa bile az çok fikir edinilebilmekte.

arka lastikle ilgili olarak, lastiğin köşelerini bitirmek konusu gerçekten hoş. ama bu köşeleri bitirmek için lastiğin yere basan yüzeyinin artık limitlerinde üstünde olması yada limitte devamlı gitmeyle olur.
devamlı limitte kullanarak bu hale getirmek caddede gerçekten zor, fakat limitinde üzerine çıkarak bunu yapıyorsanız düşmek ile düşmemek arasında gidip geliyorsunuz demek.

Fakat ön lastik konusunda birşey söylemek isterim. (sizinki değil genel)

kontra tekniği ilede virajlasanız cadde de ön lastiği sıfırlamak zor görünüyor. pistte herşeye tamam. ama caddede bu işin olacağına kafam basmıyor. hızlı bir varaj alıyorsunuz ve kendinizi virajın içine sarkmadan giriyorsunuz ve devamında çizginizi korumak adına sonuna kadar kontra basıyorsunuz. bana biraz zormuş gibi geldi yani baya riskli
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
KoRRhan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 19.07.2007 - 12:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, bende saymıştım o karıncaları Delirdim Delirdim Delirdim
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 12:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yukarıda verilen pist ve kenarları kopmuş lastik resimlerinden sonra bunlar biraz ayıp oldu ama idare ediniz.
resimler çok net değiller. ama arka lastik kenarları kopmamış ve ön lastiğin sıfır olmadığı belli Göz kırpıyorum

[/b]KoRRhan[b]
yav nasıl beceriyorsunuz anlamadım Dil çıkarıyorum
ben virajın çıkışına kadar kaç yaptığımı bile bilmiyorum. acemilik işte Delirdim
sheriff
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew demiş ki:
sheriff,

.....Fakat ön lastik konusunda birşey söylemek isterim. (sizinki değil genel)

kontra tekniği ilede virajlasanız cadde de ön lastiği sıfırlamak zor görünüyor. pistte herşeye tamam. ama caddede bu işin olacağına kafam basmıyor. hızlı bir varaj alıyorsunuz ve kendinizi virajın içine sarkmadan giriyorsunuz ve devamında çizginizi korumak adına sonuna kadar kontra basıyorsunuz. bana biraz zormuş gibi geldi yani baya riskli

Benim bahsettiğim kontra virajı içinde bastığınız kontara değil,açıklayayım:

İlk önce virajda ön tekere binen ağırlığı,şaseye ve bize taşıyan ön süspansiyon sisteminin virajda ki işlevini iyi kavramamız gerekir...Genel hatlarıyla ön kompresörler,viraja girmeden önce yaptığımız frenajda sorumluluğu üzerlerine alırlar,ön freni bıraktığımız ve virajın apexini yakalamak için içeri daldığımız noktadan,virajın en iç noktasına kadar,ön riboundlar görevi devralırlar...Ön lastiğin izini iyi analiz edebilmemiz için,lastiğe yardımcı olan bu düzeneği iyi analiz etmeliyiz...Gördüğünüz gibi ön lastiğe en çok yük,frene başlanılan yerle,apexi yakalayıp,gaz açmaya başladığımız yer arasıdır...Yani ön lastiğin asıl izini belirleyen viraj noktaları buralardır,yani viraja giriş noktamızla bizi apexe götüren çizgi,zaten ön teker kaymasından kaynaklanan low sideların çoğu,bu noktalar arasında kaynaklanır...Bahsettiğim kontra bu noktalarda,kunlandığımız çizgiyi yakalamak için uyguladığımız kontra,yoksa senin dediğin değil..

Bu konu inanılmaz geniş ve tartışmaya açık bir konu...hem geyik yapıp,hem bu fikirleri tartışabiliriz,bu konuda düşüncesi olanlar yazar,fikirlerini belirtenleri eleştirirlerse,konu zenginleşenilir,böylece hatalarımız öğrenip,bilgi dağarcımızı geliştirebilirz....
Başa dön
sheriff Çevrimdışı sheriff Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
KoRRhan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 19.07.2007 - 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

speedycrew, valla bende bilmiyorum ama ne zaman makineyi 300 le yatırıp karınca saymaya başlasam , - hadi kalk artık, işe gec kalıyorsun diye bir ses geliyor- hehehehehehhe Çok gülüyorum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

KoRRhan,
Alıntı:

speedycrew, valla bende bilmiyorum ama ne zaman makineyi 300 le yatırıp karınca saymaya başlasam , - hadi kalk artık, işe gec kalıyorsun diye bir ses geliyor- hehehehehehhe

Bu iyiydi Bravo Bravo
speedycrew, Herhangi bir sitedenmi arakladın fotoları Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum renkleri tutmuyor Delirdim
Başa dön
Blackawa
Üye
Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 19.07.2007 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sheriff, abi bende firaj yapıyorum ama bu yazdıklarını türkçe tercümesi var mı acaba GülümsüyorumGülümsüyorum yoksa kaan abiye mi tercüme ettirim GülümsüyorumGülümsüyorum yada diyorum ki sende akşam gelsen göstersen ascık

Mr. K@W@S@Ki
Başa dön
Blackawa Çevrimdışı Blackawa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sheriff
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2007 - 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Blackawa demiş ki:
sheriff, abi bende firaj yapıyorum ama bu yazdıklarını türkçe tercümesi var mı acaba GülümsüyorumGülümsüyorum yoksa kaan abiye mi tercüme ettirim GülümsüyorumGülümsüyorum yada diyorum ki sende akşam gelsen göstersen ascık

sana pm'de de söylediğim gib,3 gibi çıkacağım,3 gün istanbul'da olmayacağım...aYrıca forum da söylediğiniz veya duyurduğuz herhangi bir geziye katılmayacağımı kaan'a söyledim,ayrıca yukarıda yazdıklarım hayati önemde,limitleri belirleyen ayrıntılardır,türkçesini sözmelisin,kaan daha o dersleri görmedi malesef...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Videolar ve fotograflar Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 4, 5 ... 54, 55, 56  Sonraki
4. sayfa (Toplam 56 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.35 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal