Kayıt: Aug 03, 2006 Mesajlar: 266 Nereden: ismir çok şükür.....
Tarih: 20.07.2007 - 15:00 Mesaj konusu:
Ya alkolü tartışmayalım lütfen yaaa. Yaşanan bi olayda en az şuçlu olan şey alkol. Sen kendini kontrol edemeyip, devrilinceye kadar içiyosan alkol napsın...
Tarih: 20.07.2007 - 15:02 Mesaj konusu:
bekr, işte bak haklı olduguma dair bir örenek..
Bu arkadaşımız böyle düşünüyor ve fikrinin degişecegini sanmıyorum...
Ben kendim ne yapıyorum hiç söylemedim..
Motosiklet kullanacaksam içmem,içtiysem motosiklete binmem bırakırım içtiğim yerde...
Hayatımda hiç Alkol yasal sınırını aşıp motosiklet kullanmadım.
Bu konu DON LASTİĞİ gibi uzayıp gider..
En başta söyledim çok tecrübelendim artık diye..
İçen adam yine içer,içmeyende hiç içmez..
Hiçbir faydası olmaz,sadece kalpler kırılır..
Yaşadık diyorum,tecrübe ettik diyorum..
Bundan sonraki safasınıda anlatayım isterseniz.
Biraz daha ilerde olaya DİN konusuda girecek ve ALKOL ün haram olduguda yazılacak..
bekleyin göreceksiniz.. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
1 dubleden bişey olmaz ama 3-4 oldumu o iş keyfe girer. ya motorun keyfini sürüp 1 dubleyi geçmiceksin yada alkolün keyfini sürüp motora binmiceksin. ha ikisini birden yaparım diyenlere burası cennet mi derim. ben 1 duble içip bile binmiyorum o ayrı. kimse kimseye içme diyemez tabi ki ama sevdiğim biri(yani nazımın geçtiği) benim yanımda içip motora binemez. _________________
Arctura
Istanbul Racing Team
herşeyin fazlası zararlıdır.ne demişler azı karar çoğu zarar,devletin tanıdığı sınırlar dahilinde elbette eşimle dostumla MD li arkadaşlarla buluştugumda içer stresimi atarım dünyanında en mutlu insanı olurum. _________________ BLACK-RED
06 ET 6609
Tarih: 20.07.2007 - 15:45 Mesaj konusu:
İŞten geLmişim sıcak işlemişş çiğerime bira bira biraa diye 100 tane mesaj okudum 20 dakkada şerefsizim ayda yılda 2 birayı zor içerim ama canım öyle bira istediki allamm ya ne biçim adamım ben _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
Tarih: 20.07.2007 - 15:46 Mesaj konusu:
bekr, senşi anlıyorum ..
MOTORCU ADAM İÇER olayı bir şart gibi algılanmasın,bir sonuç gibi düşünelim..
Ben o cümlenin başına bir kelime koyarak olması gerekitiği gibi söylüyorum.
Malesef MOTORCU ADAM İÇER _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Alkol zararlı mıdır? Mutlaka. Alkollü araç kullanmak tehlikeli midir? Tabii ki fevkalade. Elinde her kadeh gördüğünüzü alkollü addedebilir misiniz? Hayır. 0.50 p/m kadar aldığınız alkol ile yasal olarak alkollü sayılmazsınız. Aslında klasik söylem olan bir duble rakı veya iki bardak bira yasal sınırın içindedir lafı dahi çok fazla bir şey ifade etmiyor. Alkolün kandaki oranını etkileyen pek çok faktör var. İnsanın bünyesi, alkol almadan önce ne yediği içtiği, kişinin o anki ruh hali, vs. Ne var ki içmeyi bilen kendini bilir, birisi üç birayla limite ulaşırken, diğerinin bir taneyi bitirmemesi gerekebilir. Ancak 0.50 p/m kadar alkol alan birisini hiçbir şeyle suçlayamayız. Örneğin 6-7 sene önce arka arkaya iki bira içtikten yarım saat sonra çevirmeye girdim, soran memura da alkol aldım dedim, aletin ölçtügü "0" p/m di. Memur, beyefendi dalga geçmenize gerek yok işimizi yapıyoruz dedi.
Bir fotoğrafa bakarak alınan alkol oranını tespit edemediğimiz de ortada. Ha fotoğrafta elinde sürahi olan birisi gördüğünüzde sürahiyi onun bitirdiğini sanmayın, ortağı çıkar, sürahiyi yar etmezler ona. Sonra fotoğrafa bakıp "adamın ayakta duracak hali yok" demek de gerçeklerle pek bağdaşmıyor. Sabahtan akşama kadar çalışmış yorulmuş bir insanın, bir bardak bira dahi içmediği halde, objektife habersiz yakalanan bir anı bu durumu farklı gösterebiliyor.
Sonuç olarak alkollü araç kullanmak tehlikelidir, kesinlikle yapmamak lazım. Motorcu mecbur içecek diye bir şey yok, kimse alkollü içecek alması için de zorlanmıyor. Gördüğünüz fotoğraflarda zil zurna sarhoş olan birileri olmuyor, öyle görünen de latifedir. Diğer yandan alkollü motor sürücüsü çevresi için, alkollü otomobil sürücüsünden daha az tehlike arz eder. Ama ne hikmetse içip de otomobile bineni görünce kimse bu kadar tepki vermiyor. Ayrıca gerçekten “aabi öpüjjem” haline gelen olursa, içkimizi içtik herkes kendi yoluna diye uğurlamaz kimse. Buna rağmen alkollü olarak testiyi kırana da geçmiş olsun veya başımız sağolsun denir. Adem kendi gibi ancak kendini bilir. _________________ Looks like I' m a do everything myself - Maybe I could use some help - But hell, if you want somethin' done right - You just do it yourself
(Rüzgar ate?i körükler)
ben Alfa nin yazdiklarina aynen katiliyorum.
Alkollü arac kullanmak veya Alkol kullanmak. bu ikisi farkli seyler, elbette kimseye Alkol iciyor diye yasak koyacak halimiz yokl ama Alkollü arac kullaniyor ise en azindan kinayabiliriz.
Türkiye de insan yasami ucuzdur diye hayiflanacagimiza , bu yanlisliga karsi en azindan prensipte bir karsi durus konmali.
Alkollü arac kullanan kisiler trafikden men edilmeli ehliyetleri geri alinmali
bir kaza durumunda yarali yada can kaybi olmasa bile yüklü para cezasi + hapis cezasi gündeme gelmeli, trafik sigortasi ve kasko bu gibi durumlarda gecersiz olmali , ki bu sekilde davranan yasini basini almis akli güya basinda arkadaslarin ucup giden akillari yerine gelsin.
saygi ve sevgi ile..
Tarih: 20.07.2007 - 16:20 Mesaj konusu:
Arctura demiş ki:
1 dubleden bişey olmaz ama 3-4 oldumu o iş keyfe girer. ya motorun keyfini sürüp 1 dubleyi geçmiceksin yada alkolün keyfini sürüp motora binmiceksin. ha ikisini birden yaparım diyenlere burası cennet mi derim. ben 1 duble içip bile binmiyorum o ayrı. kimse kimseye içme diyemez tabi ki ama sevdiğim biri(yani nazımın geçtiği) benim yanımda içip motora binemez.
bak ne güzel söylemiş kardeşim. aynen imzamı atarım _________________ sen bende ben ölürsem ölürsün
sen ölürsen ben zaten ölürümm
Tarih: 20.07.2007 - 16:20 Mesaj konusu:
Stromer demiş ki:
ben Alfa nin yazdiklarina aynen katiliyorum.
Alkollü arac kullanmak veya Alkol kullanmak. bu ikisi farkli seyler, elbette kimseye Alkol iciyor diye yasak koyacak halimiz yokl ama Alkollü arac kullaniyor ise en azindan kinayabiliriz.
Türkiye de insan yasami ucuzdur diye hayiflanacagimiza , bu yanlisliga karsi en azindan prensipte bir karsi durus konmali.
Alkollü arac kullanan kisiler trafikden men edilmeli ehliyetleri geri alinmali
bir kaza durumunda yarali yada can kaybi olmasa bile yüklü para cezasi + hapis cezasi gündeme gelmeli, trafik sigortasi ve kasko bu gibi durumlarda gecersiz olmali , ki bu sekilde davranan yasini basini almis akli güya basinda arkadaslarin ucup giden akillari yerine gelsin.
saygi ve sevgi ile..
Söze gerek bırakmayan arkadışımızı _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
Tam 6 aydır sıfır alkolle motor kullanıyorum gece ve gunduz farketmez..
Şidi arkadaşlar alkol motor kullandırmaz diye birşey yok alkol alsanız dahi bir 1000 lik makinayı çok rahat kullanabilirsiniz....NEDEN?_?
Öğrenme yetilerimizi unutmama merkezimiz öğrendiğimiz şeyleri unutmamızı engelliyor mesela yürümek her gune başlarken tekrar emekleyip yurumeyi öğrenmiyoruz yurumeyi bilerek kalkıyoruz...Araba ve motosiklette bunun gibi alkol motosiklet kullandırmaz diye birşey diyemeyiz!!!!!
Peki neden alkollü motosiklet kullanmamalıyız....????
Motosiklet kullanan herkes bilir motosiklet tehlikeli bir araçtır diğer araçlara göre riski çok daha fazladır bu riski yükseltmek veya düşürmek tamnamiyle sizin elinizde bu bağlamda motosiklet üzerinde intikal süresi dediğimiz bir olay var bu en önemli nokta sürekli karşıya bakmamızın nedeni sayabiliriz....
Nedir intikal süresiii?_?
İntikal süresi tehlikeyi gözlerin görüp beyine aktarması ve beynin vucuda yönlendirme yapması arasında gecen süredir...Olayın bilimsel noktalarına gelelim eğer siz 90km/h hızla giderken herhangi bir tehlike ile karşılaşırsanız sizin intikal süreniz minimal 18.75 metredir yani herhalükarda sizde,bende,herhangi birimizde bu mesafeyi kaybediyoruz....
Fakat önemli konu burda başlıyooo İntikal süresinin insandan insana farklılık göstermesi fizyolojik özelliklerinize göre intikal süresi değişebilir arkadaşlar bu 18.75 metre çok daha fazlaca artabilir....Birde işin içine alkol girince(sadece bir bira olsa dahi) bu fazlalık metreler bizim için tehlike yaratabilir....
Alkol bu konuda cok hassas devlet size izin verse bile bu konuda hassas olanlar inanınki riski bir kat daha aşağıya çekiyorlar...
Son olarak bu metrelerin size hayatınızı kurtarmayı getirebilecegini unutmayın kazasız belasız sürüşler....
Şansa değil Bilgiye güvenin..........................çağatay
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız