Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - nasıl kullanmalıyım ki en hızlı olayım...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

nasıl kullanmalıyım ki en hızlı olayım...

nasıl kullanmalıyım ki en hızlı olayım...
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
eternalflame
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 28.01.2005 - 21:53    Mesaj konusu: nasıl kullanmalıyım ki en hızlı olayım... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gidersin bu işin uzmanından nasıl daha hızlı olunacağını öğrenirsin derler.ama benim ders aldığım tüm uzmanlar farklı bişey söylüyor.birisi agresif sürmelisin olabildiğince geç fren yapmalısın derken biriside çıkıp sakin sürmelisin virajları sıyırıp geçmelisin diyor.ben pınarbaşı pistinde dönerken topladığım dataları inceledim ve sonuç AYNI.yani çok geç fren yapıp viraja girersek viraj içinde hızımız düşük oluyor avantajı düzlükte yakalamış oluyoruz.ama bu yolu seçmeyip daha kontrollü bir şekilde viraja girersek viraj ortasında daha hızlı oluyoruz ve daha güçlü bir şekilde yeni viraja yol alıyoruz.ama her 2sindede tur zamanın aynı oluyor.yada saniyenin binde biri gibi çok küçük farklar oluşuyor.bunun bir açıklaması olmalı pistte en hızlı olmanın bir tekniği olmalı.yoksa herkes birbirinle aynı yetenekte ve biz gerçek olmayan sürücülermiyiz.kazananları yetenek değilde onda birlik zamanmı yada herşey şansmı
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
peugeot-cu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: gaziantep

MesajTarih: 28.01.2005 - 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum o zman bende şöyle söyleyeyim dikketli ve hızlı olacaksın hız yapabilmek için ders almaya gerek yok sadece dikketli ol yeter Dil çıkarıyorum
Başa dön
peugeot-cu Çevrimdışı peugeot-cu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 28.01.2005 - 23:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

peugeot-cu demiş ki:
......... hız yapabilmek için ders almaya gerek yok sadece dikketli ol yeter Dil çıkarıyorum

Neye dikkat edecegini ancak ogrenerek bilebilirsin. Motosiklet kendi kendine ogrenilmez, birisi ogretir, sen gelistirirsin.

Pistte nasil hem hizli hem guvenli-bilincli olunacagini sana ancak iyi bir hoca ogretir. Hizli olanlarin hepsi ogretmesini bilmez... Her konuda, ogretmek ayri bir sanattir. Genellikle iyi hocalar yarislarda buyuk basarilar kazanmis insanlar degildir.

Ben biraz para biriktirip Ingiltere yada Almanyada (yada daha cok biriktirip ABD de) bir pistte ders almani tavsiye ederim.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
peugeot-cu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: gaziantep

MesajTarih: 28.01.2005 - 23:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum haklısın ama bu devirde sen istedigin kadar ders al yinede işe yaramıyor sen agitimli olabilirsin ama karsındaki öyle degil sen carpmazsın ama o çarpar ama sen biraz dikkatli kullanırsan hem hızı yapabilirsin hem kazasız belasız gezersin iyi o zaman ben eğitim aldım diye basayım son sürat ben hız yaparım ama karsımdan gelen adamdan daima sakınırım taamammı Öfkeliyim
Başa dön
peugeot-cu Çevrimdışı peugeot-cu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.01.2005 - 23:14    Mesaj konusu: Re: nasıl kullanmalıyım ki en hızlı olayım... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eternalflame demiş ki:
yani çok geç fren yapıp viraja girersek viraj içinde hızımız düşük oluyor

Acaba?

Pistte bir uzmandan/egitmenden size trail braking'i ogretmesini rica edin.
(Ama bunu sokakta yapmayin sakin!!)

izmirli yarisci dostlarimiz boyle bir egitim gunu duzenliyorlardi yanlis hatirlamiyorsam Dil çıkarıyorum
Başa dön
polat Çevrimdışı polat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Taceddin
Üye
Üye

MesajTarih: 02.02.2005 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nedir bu trail braking?
Başa dön
Taceddin Çevrimdışı Taceddin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
BikerstorM
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: otoban

MesajTarih: 02.02.2005 - 01:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck demiş ki:

Neye dikkat edecegini ancak ogrenerek bilebilirsin. Motosiklet kendi kendine ogrenilmez, birisi ogretir, sen gelistirirsin.

Donald Abı bana kımse ogretmedı motor surmesını ben 11 yasında bı abımın mobıletını ıstedım oda ne zaman ıstersen al dedı kendı basıma surdum kımse ogretmedı yanı bılmıom belkı elım yaktındır Gülümsüyorum cevabını sabırsızlıkla beklıyorum
Her Yerde Izimiz Vardir
Başa dön
BikerstorM Çevrimdışı BikerstorM Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
NightWish
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 02.02.2005 - 03:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

dostum haklısın ama bu devirde sen istedigin kadar ders al yinede işe yaramıyor sen agitimli olabilirsin ama karsındaki öyle degil sen carpmazsın ama o çarpar ama sen biraz dikkatli kullanırsan hem hızı yapabilirsin hem kazasız belasız gezersin iyi o zaman ben eğitim aldım diye basayım son sürat ben hız yaparım ama karsımdan gelen adamdan daima sakınırım taamammı

biz eğitimimizi alalım da ondan sonra karşıdakilerine bunu bildirelim ne kadar çok olursak o kadar çabuk ve etkili oluruz...
Başa dön
NightWish Çevrimdışı NightWish Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 02.02.2005 - 04:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

peugeotcu ve Bike-Boyzz arkadaslarim.

Bu yukardaki soru, yaris pistinde nasil daha hizli olabilirim, nasil saniyenin %3 u 5 i kadar daha hizli gidebilirim sorusu uzerine yapilan bir soylesi.

Sokakta- trafikte kullanma egitiminden bahsetmiyoruz ki...

Alıntı:
sen carpmazsın ama o çarpar ama sen biraz dikkatli kullanırsan

bu mevzular baska... Ve o konuda zaten benim MTeorisi ne ekleyecek fazla bir seyim yok. Hepsi orada yazar.

Ayrica butun motosiklet-diger arac arasi kazalarda motosiklet kabahatlidir. Bunu da unutma.

Kendine carptirmayacaksin, devamli dunyanin en uyanik adami olacaksin, cevrede olup biten herseyin surekli farkinda olacaksin, bozuk konsantrasyonla, kafanda baska dusuncelerle, yorgun-ac-susuz-alkollu-uykusuz motora binmeyeceksin, hata yapma luksun olmadiginin bilincinde olacaksin, dunyanin en kotu-sarsak-sarhos-tedbirsiz-dikkatsiz suruculerinin arasinda oldugunun farkinda olacak ve daima ona gore sureceksin, bu gercegi degistiremeyecegine gore kendini degistirecek egiteceksin.

"Hakli ve olu" olmak bizim sorunumuzu cozmez.

Ne zaman gorumez adam oldugunuzu ogrenirsiniz, o zaman guvenli motosiklet kullanmaya ilk adiminizi atarsiniz.

http://donald.hypermart.net/Teori/8GORUNURLUK.htm

Ne zaman butun trafigin ve cevrenin kendi kontrolunuz-gozleminiz altinda olmasi gerektigini farkedersiniz o da ikinci adimdir.

Formul TATOKU dur. http://donald.hypermart.net/Teori/2SIPDE.htm

Alıntı:
Donald Abı bana kımse ogretmedı motor surmesını ben 11 yasında bı abımın mobıletını ıstedım ...

dedigim gibi bundan bahsetmiyoruz. Bende senin gibi ogrendim... Keske bilen biri adam gibi ogretseymis, yoktu etrafimda ne yapalim...
Sonra yillarca yanlis ogrendiklerimi duzeltmekle ugrastim, kendime gore hala iyi bir motosiklet surucusu degilim, her zaman kendimden cok daha iyilerle karsilasiyor, ogreniyor arayi kapatiyorum ama bunlarin nesli tukenmiyor...Dolayisi ile ogrenmenin de sonu gelmiyor... Bu isin zevki burada zaten. Ogrenip bitiremeyeceginiz bir okul...omur biter bu okul bitmez, mezuniyet diye bir sey yok...yasasiiin Gülümsüyorum ;-)
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 02.02.2005 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sn. donald_duck diyor ki;

"Ayrica butun motosiklet-diger arac arasi kazalarda motosiklet kabahatlidir. Bunu da unutma.

Kendine carptirmayacaksin, devamli dunyanin en uyanik adami olacaksin, cevrede olup biten herseyin surekli farkinda olacaksin, bozuk konsantrasyonla, kafanda baska dusuncelerle, yorgun-ac-susuz-alkollu-uykusuz motora binmeyeceksin, hata yapma luksun olmadiginin bilincinde olacaksin, dunyanin en kotu-sarsak-sarhos-tedbirsiz-dikkatsiz suruculerinin arasinda oldugunun farkinda olacak ve daima ona gore sureceksin, bu gercegi degistiremeyecegine gore kendini degistirecek egiteceksin. "

daha ne desin !!!
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Toggy
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 02.02.2005 - 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Pistte dönmenin temel bir amacı vardır iyitur zamanı için tabbii; En geç fren virajda mümkün olduğu kadar gaz (denemeyim caddede) viraj çıkışı erken gaz açmak. Her virajın 2farklı çizgisi vardır.Pilotun stiline göre değişir 3 de olur bazı virajlarda. Ama
eftel demişki
Alıntı:

topladığım dataları inceledim ve sonuç AYNI.yani çok geç fren yapıp viraja girersek viraj içinde hızımız düşük oluyor avantajı düzlükte yakalamış oluyoruz.ama bu yolu seçmeyip daha kontrollü bir şekilde viraja girersek viraj ortasında daha hızlı oluyoruz ve daha güçlü bir şekilde yeni viraja yol alıyoruz.ama her 2sindede tur zamanın aynı oluyor.yada saniyenin binde biri gibi çok küçük farklar oluşuyor.bunun bir açıklaması olmalı pistte en

viraja gelirken geç fren yapmayı sen yanlış anlamışsın geç fren atıp freni virajın ortasına kadar taşımak gerekir.Yani fren yap freni bırak viraja gir sonra gaz aç diye bişey yok. Ya yavaşlamaya çalışıcaksın yada hızlanmaya ama 2sinden birini her an yapıyor olmangerekir. Pistte büyük mesafeler küçük zamanlarla ölçülür yani mesela 1.06.400 dönebilen birisi 1.05.00 dönen birine göre çok yavaştır. Ayrıca bu tip detayları izmirdeki eğitim gününe katılırsan daha iyi anlaya bilirsin saygılar...
pasifik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2005 - 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaslar sevgılı DD haklı,konu nerden nereye gelmıs,egıtım tabıkı sart.HIzlı olmak her arkadasımın dedıgı gıbı herkezın yapabılecegı bır hadısedır.Fakat bunu ıyı hocalarda egıtımını alarak duzgun bır sekılde yapmak daha mantıklıdır.Sokak ararlarında hız yapacaksanız egıtıme gerek yok,(zaten yasamıyor olacaksınız)Karsıdan gelen faktorlerın sızın egıtımızne alakası var ....
Onemlı olan kazayı en asgarısı ıle yırtmak........Allah korusun.......
Başa dön
pasifik Çevrimdışı pasifik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
happyman13
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara- Bandyrma

MesajTarih: 02.02.2005 - 11:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yavaş git uzun yaşa motoruna daha cok bin....
:md: :md: :md:
happyman_13@hotmail.com
Başa dön
happyman13 Çevrimdışı happyman13 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Beyto
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Kastamonu/Merkez

MesajTarih: 02.02.2005 - 12:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

yavaş git uzun yaşa motoruna daha cok bin....

+1 Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
polat
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.02.2005 - 15:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Elmalarla Armutları karıştırmayalım arkadaşlar.

DD büyüğümüzden öğreneceklerimiz, sokakta hepimizin kullanması MECBURİ teknikler. İster yeni başlıyor olun isterse Rossi olun, canlı ve ya ölü olmak arasındaki farkı DD'nin anlattığı teknikler belirliyor.

Toggy dostumuzun düzenlediği eğitimlerde öğreneceğimiz teknikler ise SADECE pistlerde uygulanabilir bir SPOR dalında daha başarılı olmamızı sağlıyor.
(Ki bence detaylarını forumlardan vermek doğru değil)
Yani her ikisi birbirinden ayrı şeyler.
Pisttede "yavaş git uzun yaşa" derseniz bir daha zor çıkartırlar adamı o piste. Hatta tam tersine, düşeceksinizki limitleri tanıyın.

İleri pist teknikleri sokakta hiçbir anlam ifade etmez. Bunu asla unutmayın.
http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5170
Başa dön
polat Çevrimdışı polat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal