Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Fotoğraf,avatar ebadı küçültme nasıl yapılır?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Fotoğraf,avatar ebadı küçültme nasıl yapılır?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.07.2007 - 18:18    Mesaj konusu: Fotoğraf,avatar ebadı küçültme nasıl yapılır? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çoğu arkadaşımızın mesajlarını editlemek durumunda kalıyoruz. Koyulan fotoğraflar 640*480'i geçtiği zaman sayfa düzeni bozuluyor. Biz de sürekli link veriyoruz. Bunun dışında avatarda da benzer durum söz konusu. 120*120 üzerinde olan avatarlar da forum görünümünü bozuyor. Kurallarımız böyle.

Bana mesajla fotoğraf ebadını değiştirmeyi bilmediğini söyleyen üyelerimiz oldu. Aşağıda herkesin kullanabilceği "Paint" programında fotoğraf boyutlarınızı nasıl düşürebileceğiniz yazdım. Bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler için yararlı olur kanısındayım. Bu program dışındaki programları da kullanabilirsiniz tabii ki, ama amatör kullanıcı için hali hazırda bulunan "Paint" programını bir irdeleyelim. Bu programın sadece bu iş için olan özelliklerini yazacağım.

(Gerçi bazı resim yükleme siteleri, bu işlemleri otomatik yapıyor. Ama bu programı kullanarak yapmak esasında hem öğrenme, hem de bilgi sahibi olmak için yararlı bir yol.)

Paint programımız bilgisayaramızda Donatılar sekmesinde bulunur.

Bilgisayarımızda bulunan fotoğrafı bu programda açıyoruz. Eğer fotoğrafı direk açmak isterseniz. En altta sağdaki butona da basabilirsiniz, bu buton resim editleyici olarak Painti açar.

Evet geldik resim/fotoğraf boyutunu ayarlamaya. Mevcut pozu koruyarak küçültma yapmak istediğinizde, üstteki resim sekmesinde, uzat/eğ seçeneğini seçiyoruz (kısayol CTRL-W). Bu bize fotoğrafı komprese etmemize yarayacak. Gene aynı sekmede bulunan öz niteliklerden(kısayol CTRL-E) resimin gelmiş olduğu veya bulunduğu ebatları görebilirsiniz. Ayrıca öz niteliklerden fotoğraf ebatlarıyla oynayabilirsiniz. Ama bu oynamalar sadece pencereyi küçültür, fotoğrafı küçültmez. Dikey olan kısım aşağıdan keser, yatay olan kısım sağdan keser. Bunu resimin sağında bir şey yoksa kısaltmak için kullanabilirsiniz.

Uzat/eğ ve öznitelikler sekmesi:

Önce özniteliklerden fotoğrafın boyutuna bakalım:

800*600 olan bu fotoyu uzat/eğ ile küçültüceğiz. Uzat/Eğ'deki menü % ile çalışır. (Bu arada Paint Vista sürümünde bu işler daha kolay oluyor. Ama en yaygın XP olduğüu için işin mantığını kapalım Göz kırpıyorum ) Burada hesaplamadan deneme yapabilir, denemeyi yaptıktan sonra öz niteliklerden istediğizi boyutta olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer çok küçük olduysa veya limtlerin altında ise ,Menudeki Düzen sekmesindeki "geri al" butonu ile (kısayolu CRTL-Z) bir önceki haline veya daha öncesine dönebilirsiniz. Onun dışında Uzat/eği % ile tekrar kullanabilirsiniz. Geri al sekmesi:

Bu temel bilgilerden sonra gelelim 800*600 olan örnek fotomuzdaki uzat/eğ sekmesine. Uzat bölümündeki sayıları giriyoruz. 800*600 olan bir fotoyu %80 küçültünce 640*480 elde ediyoruz. Bunu direk hesaplayamayabilirsiniz. Dolayısyla %90 yapıp, öz niteliklere bakıp tekrar %90 yazıp deneyebilirsiniz. %80 yazıyorum:

"Tamam"a tıkladık. Öz niteliklerden kontrol ediyoruz:

Evet fotoğrafımız forum için uygun boyuta gelmiş oldu. Bu resmi farkli kaydediyoruz. (Jpeg olarak kaydetmenizde fayda var)

Aynı fotoğrafı avatar yapmak istediğizde gene aynı işlemleri kullanıyoruz. Direk oran hesabınızdan gittiğimizde, 120*120'ye en yakın ebat; 120*90 oluyor. O da %15 ufaltma demek. Uzat/eğ sekmesinde yatay ve dikey bölüme 15 rakamını yazıyoruz:

Öz nitelikleri kontol ediyoruz:

Küçültme işlemi ile fotoğrafı, forum için uygun boyutlarda avatar yaptık.

Peki gelelim farklı dizayna. Diyelim ki bu en son yaptığımız avatardaki motor fotoya göre ufak durmakta, ve siz onun daha ön planda olmasını istiyorsunuz. Bunu yapmak için "Paint"teki diğer araçlardan biri olan seçme tuşunu kullanacağız. Önce bu tuş nerede:

Seç tuşuna bastıktan sonra mouseumuzu seçmek istediğimz bölgenin herhangi bir köşesine götürerek, sol tuşa basılı tutarak diğer köşeye doğru tarıyoruz. Tararken şu şekilde gözükecek:

Taranmış bölge:

Bölgemizi seçtik. Şimdi bu bölgenin üzerine gelip kes ya da kopyala komutunu kullanıyoruz. (kısayol kopyala CTRL-C, kes CTRL-X). Evet o bölüm kopyalandı. Kestikten sonra yeni dediğnizde eskisinde değişiklikleri kaydetmek isteyip istemediğinizi soracak. Hayır deyin.

Üst sekmedeki dosya bölümümnde yeni sekmesini seçerek, yeni bir bölüm açıyoruz.

Açılan sayfada düzen bölümündeki yapıştır komutunu kullanıyoruz.

Öz niteliklerine bakıyoruz:

Şu an itibariyle bu fotoğrafın boyutu foruma koymak için uygun. Avatar yapmak isterseniz uzat/eğ seçeneğinden ufaltacağız. Bu arada ek bilgi olarak aktarmakta fayda var. Çalışılan alan ile fotoğraf alanı farklı olabilir. Fotoğrafı küçükltmüş olmanıza rağman arkadaki beyaz fon duruyor olabilir. O zaman, arkadaki beyaz fonun sağ alt köşesinde (mavi noktalara) çıkan ok işaretine sol tıklayark ve sol tuşa basılı tutarak sol üst çapraza doğru, taa ki fotoğrafın köşesine gelene kadar çekeceğiz. Beyaz fon kalmış resim:

Evet elde ettiğimiz bu çalışmaları daha sonrasında;
www.imageshack.us, www.photobucket.com, www.picturetrail.com gibi sitelerde ücretsiz üye olup, yükleme yapabiliriz. Yükleme yapıldığında artık yüklenmiş olan resimin internette bir adresi var demektir. Bu programların kullanımı forumumuzda mevcut. Aratıp inceleyebilirsiniz.

Bu sitelerde çıkan resimler genellkile hazır Tag'li olur. Tag dediğimiz forumda kullanılan kodlardır. Fotoğraf yüklemek için: img tagleri arasına o fotoğrafın linkini koyuyoruz.

Direk başka sitedeki linki alıp, bu taglerin içine yerleştirmeden önce, resimin boyutlarını lütfen kontrol ediniz.

Kod:
[img]www.fotografinsitelinki.jpeg[/img]

Bu konudaki yapmış olduğumuz çalışmları hatırlayalım.

Önce 800*600 halinden 640*480e getirdiğimiz fotoğraf: (%80 ile uzat/eğ seçeneği)

Avatar yaptığımız fotoğraf: (%15 ile uzat/eğ seçeneği)

Bölge seçtiğimiz fotoğraf:

Bölge seçtiğimiz avatar (%22 ile uzat/eğ seçeneği):

Elimden geldiğince ;hiç bilmeyen de olsa, kullanabileceği şekilde açıklama yapmaya çalıştım. Umarım faydalı olur Bravo

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Canakkaleli
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balıkesir/Akçay

MesajTarih: 23.07.2007 - 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan abi çok güzel anlatmışsın Alkışlıyorum
yinede yapamayan olursa msn eklesin elimden geldiğince yardımcı olurum Gülümsüyorum

––––•[Çanakkaleli]•––––
Başa dön
Canakkaleli Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
YIGITEFE
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 23.07.2007 - 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gerçekten çok makbule geçti , emeğine teşekkürler Bravo Bravo Bravo
Başa dön
YIGITEFE Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.07.2007 - 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eline, emeğine sağlık Kıvanç, bu faydalı topicin yeri mantar pano, Taşıyorum.
Başa dön
freewing Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 24.07.2007 - 09:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing, sağolasın. Bizler de hata yapabiliyoruz işte, doğru yeri burası Gülümsüyorum . Üyelere tek tek anlatmak yerine yazayım dedim. Saatlerimi aldı ama anlaşılır oldu umarım.

Bu arada güncelleme yapmış olalım. Göz kırpıyorum

[/url]
Başa dön
RüzGaR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD

MesajTarih: 24.07.2007 - 09:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan, abi süper oldu.bilmeyen arkadaşlar buradan ögrenebilirler

Mersin MD

Başa dön
RüzGaR Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bartende_RR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.07.2007 - 10:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgi paylaşman harika valla bulunmuz bir davranış 100 200 tane daha senın mantıgında adam lazım md ye
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 24.07.2007 - 18:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Faydalı olduysa ne mutlu bana. Herşey MD için Bravo

[/url]
Başa dön
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 24.07.2007 - 19:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ohh be..Helal olsun Kıvanç ..artık bu topic sayesinde dil dökmekten kurtulacaz.

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

Ohh be ..sonunda bu mevzuda dil dökmekten kurtulduk..
Helal kIVANÇ..süper anlatım.

Tabutlara sığmayacak kadar intihar var, şeytanın siparişi
SAGOPA
Başa dön
HakanDincer Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 27.07.2007 - 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bilgilendirme için güncelliyorum Bravo

[/url]
Başa dön
FcPro
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 27.07.2007 - 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kivanckaplan, Güzel ve anlaşılır bir anlatım.. Ellerine sağlık.. Bir tool yazmak gerek aslında..
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA MD

MesajTarih: 27.07.2007 - 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar yapamayan olursa md için fotolar çok vaktimi alır ama avatar konusunda küçültme, renk değiştirme montajlama, dekope etme yapabilirim örneğin kivanckaplan, 'ın verdiği örnek resimde ışık ayarlarıyla biraz oynanması gerekli avatar yine söylüyorum md için avatar yapabilirim isteyen şu adrese gönderebilir
hondarslan@merhabagazetesi.com.tr

http://youtube.com/watch?v=2TjfuL6u7uw
Başa dön
hondarslan Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 27.07.2007 - 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bunu da anlamayan......................................... Gülümsüyorum
baya uğraş vermişin,brawo Bravo
Başa dön
ekamba şimdi Çevrimiçi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bestamik19
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: SAMSUN

MesajTarih: 28.07.2007 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

söylediklerini yaptım lakin asıl resmin üzerine kaydettim ve asıl resim gitti bir daha eski haline getiremedim. farklı kaydet yapamyınca böyle oldu. yapacak birşey kalmadı galiba. giden gitti, gelene mi bakalım.
Başa dön
bestamik19 Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MEMOCAN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ''YOLDAKİ GÖLGESİZLERDEN''

MesajTarih: 28.07.2007 - 15:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel anlatım
Başa dön
MEMOCAN Çevrimdışı Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye