Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklete maksimum frenleme bumudur acaba...

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklete maksimum frenleme bumudur acaba...
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
greenstorm
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: otoban

MesajTarih: 03.02.2005 - 16:54    Mesaj konusu: Motosiklete maksimum frenleme bumudur acaba... Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ön fren videosu:
http://www.impactce.com/Movies/Motorcycles/Stoppie.mpg
arka fren videosu:
http://www.impactce.com/Movies/Motorcycles/RearBrake1.mpg
Başa dön
greenstorm Çevrimdışı greenstorm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kavrayabildiğim kadarıyla hem ön frenleme de hem de arka frenlemede makine de sapma yok. yani dozajlama iyi yapılmış. bence maksimum.
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MaCHo_600RR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Beylikdüzü / Ystanbul

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neye göre maksimum ?

Zirvede kartallar da bulunur, yylanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek birisi sürünerek gelmi?tir. Önemli olan nereye gelmi? oldu?unuzdan çok, nereden ve nasyl geldi?inizdir...
Başa dön
MaCHo_600RR Çevrimdışı MaCHo_600RR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

Nereden: Almanya/Duisburg

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ne maksimimumu yaw bu adam 40-50 km/h civarinda geliyor ve cok normal bir fren yapiyor....
Mesela ben bazen fren yapinca ön granaj camurluga deyecek kadar iniyor asagi!!
Maksimum fren arkanin yerden kalkmadan yapilan frendir..Buda kolay degildir yüksek hizlarda... Göz kırpıyorum

Vazgec ,sakin deneme!!!! SiNORACER #8
Başa dön
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
greenstorm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sino demiş ki:
Ne maksimimumu yaw bu adam 40-50 km/h civarinda geliyor ve cok normal bir fren yapiyor....
Maksimum fren arkanin yerden kalkmadan yapilan frendir..Buda kolay degildir yüksek hizlarda... Göz kırpıyorum

Sino abi merak ettiğim yani 130-140 km birhızla giderken ani bir ön fren ve arka fen nasıl yapılır.frenlemede ön ve arka freni kullanabiliyorum ama motorun kayma korkusundan maksimumlara çıkamıyorum ...hatta sen bize video bile çekersin Gülümsüyorum...
Başa dön
greenstorm Çevrimdışı greenstorm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
DOUBLE_R_750
Moderatör
Moderatör

Nereden: Rize

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sinooooooooooo
ilgileniyomusun kardeşinin işiyle araştırma yaniiii

LEGENDS ARE NOT DIE...
Başa dön
DOUBLE_R_750 Çevrimdışı DOUBLE_R_750 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
orange
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Fethiye

MesajTarih: 03.02.2005 - 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hizlar cok dusuk, ve on frende stopie olmamasi gerekir...
orange Çevrimdışı orange Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 03.02.2005 - 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

emrazazil demiş ki:
sino demiş ki:

Sino abi merak ettiğim yani 130-140 km birhızla giderken ani bir ön fren ve arka fen nasıl yapılır.frenlemede ön ve arka freni kullanabiliyorum ama motorun kayma korkusundan maksimumlara çıkamıyorum ...hatta sen bize video bile çekersin Gülümsüyorum...

@emrazazil kardesim,

Frende iyi olmak istiyorsan kuru,bos ve güzel asfalti olan bir yol bul!!
Kendine bir nokta sec ilk önce yavas basla ve noktada durmaya calis ...
Sonradan yavas yavas hizini arttir ve yine o noktada durmaya calis!! Korkma o hizlarda ön teker kaymaz..Ön tekerin kaymasi panikten birden cekilmeden oluyor sende panik fren yapmiyacaksin tabiki....
Sadece ön freni dene arka fren daha sonra hizlandiginda cok cabuk bloke eder ve sasirtir....Zaten cok iyi ve cabuk durmak istiyorsan sadece ön frenle yap...Hic korkma motor öyle kolay kolay kaymaz fren koluna yaptigin normal bir basinc ile balatalarin disklere sürttügünü hissedeceksin ve o sirada basinci yavas yavas cogaltacaksin ve durmadan daha iyi olmaya caba göstereceksin..Sectigin noktayi unutma.... ;-)

@Dabil R kardesim,
Senin isini kontrol ettim zxr750r icin turbo seti yok..Olsa bile zaten senin motor draglardada kullanildigi icin ve motoru cok güclendirildigi icin fazla dayanmaz (silindir basinci)Hayabusa icin yaklasik 8-10 bin dolarda kit fiyatlari .....Sana bu fiyata öyle bir motor alirimki hem daha iyi ivmelenir hemde daha iyi kullanilir..
Kisacasi deymez....
Ama sen diyordun ya gsxr 1000 leri geciyormus yeter be kardesim daha ne istiyorsun...... Şok oldum Şok oldum Bravo ;-)

Başa dön
sino Çevrimdışı sino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Beyto
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Kastamonu/Merkez

MesajTarih: 03.02.2005 - 19:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sino abi Allah frenlerine zeval vermesin Gülümsüyorum
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 03.02.2005 - 20:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alttaki yazimi iki gun once baska bir forumda yazmistim. Yione Sinoyla beraber yanitlamistik. Ayni soru defalarca soruluyor, ve defalarca yanitlaniyor arkadaslar... Biraz forumu karistirin, chat room degil ki burasi, degilmi? ;-)

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=19830&highlight=progresif#19830

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=38352&highlight=progresif#38352

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=40724&highlight=progresif#40724

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=42074&highlight=progresif#42074

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=46178&highlight=progresif#46178

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=89296&highlight=progresif#89296

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=96388&highlight=progresif#96388

Bu linklerin hepsini okuyun, haftaya yazili yapacagim... Çok gülüyorum

Neyse ogrenmeniz gereken sey "progresif fren teknigi"dir. Altta anlatiyorum anlasilmayan bir sey varsa sorun lutfen... Ve yukardaki linkleri okuyun hakikaten, ciddiyim.

DD

------------------------------------------------

Once lutfen Motosiklet Teorisini (MT)dikkatle ve her tarafini oku. Cunku fren kullanimi motosikletin baslica ogelerinden biridir ve fren o yuzden sag elimizin altindadir. Yani bizi goturen de durduran da sag elimiz, en cok ve en bilincli, en hassas kullanabildigimiz organimiz. MT de en alakasiz konularda bile fren kullanma teknigi ile ilgili bir seyler bulacaksin.

Simdi once fren YAPMAMAYI ogrenmek lazim. Yani fren yapilmasi gereken pozisyonlara dusmemeyi. Bunun icin biliyorsun TATOKU (SIPDE) formulu var. (bak MT)

Virajlarda fren yapmamayi, gaz vermeyi ogrenmek lazim.

Gerekli hiza ulasmayi - dusmeyi viraja girmeden ONCE saglamak lazim.

Sonra "progresif fren teknigi" ni ogrenmen lazim. Bunun icin de ayni Sino nun dedigi gibi bos - temiz bir asfalt yol bulacaksiniz, usanmadan calisacaksiniz.

Nedir Progresif Fren Teknigi ? Cok anlattim ama, zarari yok Yine anlatayim...

Frenin tutmasi demek, lastik ile asfalt arasindaki surtunme kuvvetinin sizi durduracak kadar buyuk olmasi demektir. Surtunme kuvveti surtunme yuzeyi ve iki yuzey arasindaki basinc ile dogru orantilidir.

Ornegin iki parmagimla sıkıca tuttugum birseyi biraz zor cekip alirsiniz. (basinca ornek)
Iki parmagimla degilde bes parmagimla tutarsam daha da zor alirsiniz (surtunme yuzeyine ornek) gibi.
Bir ornek daha... halida duran bir koltugu rahatca saga sola cekersiniz ama ustune 120kg lik bir oturursa cok zor olur degilmi?

Bunlari anladiysaniz devam... On freni DORT PARMAGINIZLA kararli ve gittikce artan bir basinc ile uygulayacaksiniz.

Aniden asilirsaniz on tekerlek surtunme yuzeyinde gerekli basinc olusmayacagi icin (halidaki bos koltuk gibi) on tekerlek kitlenir-kayar.

Iste o bos alanda calisacaginiz sey budur. Freni dort parmakla, gittikce artan bir basincla ama kararli bir tempoyla sıkmak. Ilk basta bu bes sn, sonra giderek 4,3 2,1, sn seklinde calistikca daha kisa surede maksimum fren basincina ulastiginizi goreceksiniz.

Fren yaparken dizlerinizi tanktan ayirmayin, basinizi yere paralel tutun, ve ILERI bakin. Dirsekler kirik, ayaklariniz peglere ayak TOP unda (topuk degil) olacak. Ayrica relaks olun ve siritmayi da ihmal etmeyin. basarilar... :thumright:
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
aythakan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 03.02.2005 - 20:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

maksimum fren olayı kullanıcıya göre ve o anki refleks hareketine bağlı olarak değişir. Trafikte iyi bir refleks göstermek için dikkatinin yolda olması gerekir. Gelelim refleksten sonrasına yani nasıl duracağına. Öğrendiklerim ve tecrübelerim sonucu en iyi fren ön ve arka frenin birlikte kullanılması ile mümkündür. İlk önce tekerlekleri kilitlemeyecek şekilde frenlere baskı uygulanır ve giderek arttırılır. Zemin kuru ve temizse ön frene uyguladığın baskı sonucu teker kızaklama yaparsa ancak sen panik yapıp motoru yatırırsan düşersin. Ben hiç 120 kmh üzerinde ani duruş gerektirebilecek bir pozisyona kendimi sokmadım. Sanada tavsiyem odur.
Başa dön
aythakan Çevrimdışı aythakan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
greenstorm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.02.2005 - 16:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck, sino, bilgileriniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim...
Başa dön
DOUBLE_R_750
Moderatör
Moderatör

Nereden: Rize

MesajTarih: 04.02.2005 - 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sino ben gsxr 1000 leri geçiyor demedim a benim canım kardeşim 1000 liklerin önünde kupaları var dedim. Geçilecek standart 1000 lik olursa neden gecmesin yavv

LEGENDS ARE NOT DIE...
Başa dön
DOUBLE_R_750 Çevrimdışı DOUBLE_R_750 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sino
Süper Racingci Üye
Süper Racingci Üye

MesajTarih: 05.02.2005 - 07:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DOUBLE_R_750 demiş ki:
sino ben gsxr 1000 leri geçiyor demedim a benim canım kardeşim 1000 liklerin önünde kupaları var dedim. Geçilecek standart 1000 lik olursa neden gecmesin yavv

Dabil R kardesim ben anlamadim yaw bana anlatsana
Alıntı:
1000 liklerin önünde kupaları var

Sunu anlamadim mesela ne demek bu?? Göz kırpıyorum

Önünde deyince gecmis oluyorsun iste yaa :!:

Başa dön
greenstorm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.02.2005 - 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kawameto demiş ki:
Emrazazil arkadasim,
sinan abi bana cok sahane fren yapmayi ögretti ..Yaninda isi bilen birisi olsa cok iyi olur sana durmadan hatalarini söyler..Sinan abi benim arkamda ,yanimda gidiyordu motorunla bana durunca söyle yaptin böyle yaptin diye anlatiyordu...
Ama sinan abi öyle fren yapiyorki arkasi ha kalkti ha kalkacak sekilde bazende 1 parmak kadar kalkiyor arka teker ve hemen viraja daliyor.. Şok oldum
Bende deniyeyim dedim ama olmadi..Cok hisli olman lazimmis yollari metre metre takip etmen lazimmis dedi sinan abi.Daha nice yillar var önümüzde alisacaz iste... Bravo
Sanada bol bol denemeler dilerim... Dil çıkarıyorum

Desene daha çoook işimiz var çoook GülümsüyorumGülümsüyorum...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.37 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal