öncelikle ggecmiş olsun....3haftadır Türkıiyede 5 gündür İstanbuldayımşdaha kask takan motor kullanıcısı görmedim diyebilirim...Polisler hicbirsey demiyor yanlarından geciyorsunuz,bence o kadarda insafsız degiller...bizim oralarda olsa bu kazadan sonra istesenızde motor yüzü göremezdiniz ve hatta su anda büyük bir davayla başediyor olurdunuz...bence buranın polisleri cok ama cok toleranslı.
Birde bir şeye dikkat ettim buradakiler motor üzxerinde kendilerini göstermeye ve kalabalık ortamlarda gaz vermeye cok meraklı ????...
acıkcası bizim zamanımızda böyle degildi ve cok garip geliyor...şu 3 haftada gördüklerimi anlatsam....polemik cıkacak valla..
arkadaşım sana tekrar büyük gecmiş olsun...benden sana nacizane tavsiye:motor üzerinde korumaların senin hayat sigortan,herşeyden vazgec ama onlardan asla....
kask ve koruyucu malzeme kullanımı konusunda sonuna kadar haklısın... ama bence burada da polis kask ve koruyucu malzeme kullanmayanın motorunu bağlamalı, birşeyler yapıp o adamın o şekilde motorda yol almasını engellemeli!!
Her gün görüyorum, ben kask+mont+bellik+eldiven kullandığım halde; benim gibi giyinip trafiğe çıkan (bir de bu aralar hava bahane) kimse yok -arkadaşlarım dışında- scooter'a atlet, body ile; race makinaya zaten kasksız binmeyi çok seviyoruz; gaz vermeye de şanındandır diye bakıyoruz
_________________ HeRKeS RoSSi!! DoKuNMa BaBa TıRT!!!
I dont ride fast, I fly low!
www.istanbulracingteam.org / TüySiKLeT TeaM
kαγα™
Tarih: 27.07.2007 - 23:24 Mesaj konusu:
kaya76 demiş ki:
bizim oralarda olsa bu kazadan sonra istesenızde motor yüzü göremezdiniz ve hatta su anda büyük bir davayla başediyor olurdunuz...bence buranın polisleri cok ama cok toleranslı.....
nasıl yani bir kazaya karıştı diye trafiktenmi men ediyolar motosiklet kullanıcılarını... _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Kayıt: Jun 16, 2005 Mesajlar: 1138 Nereden: frankfurt / almanya
Tarih: 27.07.2007 - 23:30 Mesaj konusu:
motosikleti kasksız kullanmal zaten yeterince yeterli,arkadan carpan adam da bunu göstererk davacı olabilir,kask olmadıgı icin gözün acıkta ve her türlü engelleyi
ciye maruz,yani kaza sebebi.2.ciside bir artcı taşıyorsun ve onu kask kullanmayarak tehlikeye atıyorsun.
bunlar egliyetine el konulması ve psikolojik tedaviye gönderilmen icin yeterli.tabi burayı bilmiyorum.ama yakında bu kanunlar burayada gelecek.
Alıntı:
ama bence burada da polis kask ve koruyucu malzeme kullanmayanın motorunu bağlamalı, birşeyler yapıp o adamın o şekilde motorda yol almasını engellemeli!!
buna katılıyorum _________________ suyuna,havasina canim kurban topragina...
ne mutlu Türk`üm diyene
T-ROCK-YA varmi daha ötesi??!!..
geçmiş olsun dostum acil şifalar bu arada bu durumun biras değişiği benimde başıma geldi bence arkasında dur makemenin ve kazan biz bunların arkasında durmadıkça hep biz motorlular a şuçu muamelisi yapılıyor ne zaman yıkılacak bu örümcek zihniyet ömrüm yeticekmi merak ediorum dorusu
geçmiş olsun ne diyelim.yaşadığına dua etmelisin ve senin için en iyisi ne ise onu yap _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Tarih: 28.07.2007 - 00:09 Mesaj konusu:
kapatıcaksın istanbul trafıgını bırgun boyunca o zaman gorucekler motorun ne demek oldugunu cekıceksın motorları kopruye mangal yapıcaksın
cok gecmıs olsun baba verılmıs sadakan varmıs _________________
Tarih: 28.07.2007 - 01:48 Mesaj konusu:
djblue, çok geçmiş olsun arkadaşım. Ucuz atlatmışınız. Bu aralar çok mu kaza oluyor, hepsi üstüste mi geliyor anlamadım. Allah beterinden korusun artık, umarım bu duyduğumuz son kaza haberi olur.
Sana ve artçına tekrar geçmiş olsun. _________________ Hayat 3,5 ile 4 arasındadır. Ya 3,5 atarsın ya 4-4lük yaşarsın.
öncelikle geçmiş olsun araba için emniyet kemeri ne kadar önemliyse motorcu için koruyucu kıyafetler iki kat önemli malesef dikkatsiz araç kullanan çok cezaların caydırıcı olmayışı araba kullanıcılarını dahada umursamaz yapıyor adam bilse kaza yapınca sürünecek heleki yaralamalı kazada hayatı kararacak inanın daha dikkatli olurlar
Tarih: 28.07.2007 - 20:35 Mesaj konusu:
kaya76 demiş ki:
motosikleti kasksız kullanmal zaten yeterince yeterli,arkadan carpan adam da bunu göstererk davacı olabilir,kask olmadıgı icin gözün acıkta ve her türlü engelleyi
ciye maruz,yani kaza sebebi.2.ciside bir artcı taşıyorsun ve onu kask kullanmayarak tehlikeye atıyorsun.
bunlar egliyetine el konulması ve psikolojik tedaviye gönderilmen icin yeterli.tabi burayı bilmiyorum.ama yakında bu kanunlar burayada gelecek
on numara bir uygulama vallaha...keşke buralarada gelsede trafikte hepimiz rahat etsek... _________________ Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
Tarih: 28.07.2007 - 20:38 Mesaj konusu:
geçmiş olsun ya aslında motorlu polisler biraz daha ılımlı yaklaşıyolar ama diğerleri hakikaten olayı abartıyolar.ya se polissin arkadaş işini yap!neden keyfe keder hareket ediyosun önyargılı davranıyosun gerçei bi araştır bi görene sor.olay yeri inceleme ekibi denilen bi zımbırtı var nie icat etmişler onu?kedi ulaşamadığı ciğere mundar der hesabı ben başka yorum yapamıyorum.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız