Tarih: 29.07.2007 - 00:51 Mesaj konusu: [kaza]Geri zekalının yüzünden kötü yaralınıyordum
Dün gündüz çalıştığım yerden yemek yemek için evime doğru gelirken gri zekalı bir sürücünün yüzündn az daha tehlikeli bir kaza geçiriyordum. Aadamın minibüsünün sol taponu ile motora, aynası ile de sol dirseğime çarptı. Nasıl olduğuna hala aklım ermiyor (sol diresğimde sıyrık var çünkü, olmasa hadi çarpmadı diyeceğim ) ama neyseki benim sağ tarafım o sırada boşalmıştı ki hemen motorun üstünden atladım. Kaza bir sn. daha önce(hatta burada sn. bile fazla anlık olay) olmuş olsaydı ya sağımdan gelen arabanın sütüne yada altına ddüşecektim, yada bana çarpan geri zekalı yüzünden iki araç arasına sıkışabilirdim. Motordan atlamamın sayesinde yere düşmedim. En fazla sinirimi bozan da bundan sonrası , aramızda geçen diyalog. Benim tabi tepem attı, herife bağırmaya başladdım. "neye yapıyorsun sen, nasıl araba kullanıyorsu diye" , ne dese sevinirsiniz.
-Kusura bakma, bilmeden oldu.
-Neyi bilmeden oldu, sen araç kullanmasını biliyor musun?
(bu sırada etraftaki halk geldi). Bizim eleman.
-sen çok süratli geliyordun. Çok hızlıydın(motorun arka tekerinin yere denk gelen yeri[çarptı yer] ile aracın tamponu arasında en fazla yarım metre mesafe vardı.Ne kadar hızlı olduğumu siz tahmin edin artık, 1. vitesteydim. Zaten bunu söyleyince tepem iyice attı)
-Manyak mısın sen, motor nerede senin aracın nerede, süratli olsam orada mı durur motor. Polis çağıracağım.
(bu sefer kıvırmaya başladı)
-Motoru kaldıralım , neyse öderiz, yok bişey zaten.(beni sinirlendirmeye devam ediyor.)
-Ne yoku, polis çağıracağım.
-ya ne gerek var polise, kaldıralım, götürelim tamirciye neyi varsa yaptıralım.
(çevredeki halk ta ynısını söylüyor, çok biliyorlar ya. Nedir bu insanlardaki %100 suçlu da olsa birini korumaya kalkmak anlamıyorum. Bu insanlara da diyebilecek birşey bulamıyorum ya...)
-Yok ben polisi çağıracağım. (bu arada telefon açtım , plise haber verdim).
-Bak benim tampon gitti, en az 150 lira masrafım var.
-Beni ne ilgilendirir senin masrafın, ben mi sana çarptım.
-ya ne gerek var şimdi polise , ne masrafın varki , hiçbirşey yok motorda , ne yani ne kadar olabilir ki 1 miyar mı? (benim tepem iyice attı, bu arada devam ediyor)
- 20-30 milyon masrafın var, götürelim tamirciye yaptıralım.
Vs. vs.
sonra polis geldi , eleman ehliyetimi evde unuttum diyordu, bir ara kaybolmuş ortalıktan. Yanındaki akrabası, polise ehliyetini evde unutmuş almaya gitti dedi. polis bizi bu sefer polis otoparkına çekti.Bizim salak burada da devam ediyor, yok bizi boşuna bekletiyon cart curt, sinir katsayılarımı deniyordu herhalde. ELemanlar kro oldular 6-7 kişi, girsem tek başımayım, neyse bıraktım.
Neyse polis geldi, tutanak vs. işlemleri yaptı. Bende herhangi bir kusur bulamadı. Raporda da adam için asli kusurlu yazıyor.
bu sabah da kaza raporunu almaya gittiğimde beni daha fazla sinirlendiren kaza raporunda yazan masraf oldu. herifler 100 lira masraf yazmış . Daha bir aynı bugün doldurdu motor neden masraflar kendime yüklenmiş olsun ki.İlk iş p.tesi yetkili servise gidip gerçek masrafları çıkarmak olacak. Ondan sonrada itiraz etmek olacak. Fakat bu işlemler için prosdürleri tam bilmiyorum, bana yardımcı olursanız sevinirim. Amcama ait sürücü kursu var, ama ben onun öğrenmesini istemiyorum, o öğrenirse babam öğrenecek, zaten her fırsatta konuşup duruyor, hiç ii birşey olmaz. İçinizden prosdürü bilen varsa bana yardımcı olursa sevinirim. Ayrıca ilçe karakolunda sağlam tanıdık bir polis var, itiraz sürecinde devreye soksam mı bilmiyorum, o girerse bu sefer amcam mecbur öğrenecek, geriside babam.
Fotolara geçeyim. ilk önce kaza aporu ve kroki.
görülebileceği gibi bende herhngi bir kusur yazmıyor.
şimdiki de şerefsiziin çarptığı yer
resimdende görüleceği gibi adamın çarptığı yer , amortisörün üstüneki vida , veonun sağı ve solu, üstü. sağındaki granaj değişecek, sele yırtıldı. düşme dolayısı ile sağ ön granajda derin deforme, sağ arka granjda deforme, sağ kotuma demiri yamuldu, nfren kolunun ucunda deforme, sağ arka granjda deforme oluşmuş.
Herkese iyi akşamlar _________________ Ya istiklal
Ya ölüm
adamımkaza raporunda polisin yazdığı zarar dikkate alınmaz sen p.tesi bi servise git motorun için karşı tarafın sigortası hangi şirketse arayın bi hasar dosyası açtırın servis elemanı onlara gerekli bilgiyi verir hasar küçük bişeyse sigorta fotoğrafları ve gider faturalarını ister o şekilde paranı öder ama masraf fazla çıkarsa exper gönderirler experin dediği fiyattan usta yapar sigortadan parasını alır geçmiş olsun _________________ kaskın içi boş kalmasın
http://img45..imageshack.us/img45/9165/a46jq8.gifsamiakkin@hotmail.com http://www.youtube.com/watch?v=Bx9PsE5syeM
adamımkaza raporunda polisin yazdığı zarar dikkate alınmaz sen p.tesi bi servise git motorun için karşı tarafın sigortası hangi şirketse arayın bi hasar dosyası açtırın servis elemanı onlara gerekli bilgiyi verir hasar küçük bişeyse sigorta fotoğrafları ve gider faturalarını ister o şekilde paranı öder ama masraf fazla çıkarsa exper gönderirler experin dediği fiyattan usta yapar sigortadan parasını alır geçmiş olsun
GEÇMİŞ OLSUN.6000tl ye kadar karşı tarafın sigortasından paranı yada masrafını yaptırabilirsin.polisin yazdığı meblağ dikkate alınmaz.raporda.
Tarih: 29.07.2007 - 02:25 Mesaj konusu:
Geçmiş olsun. _________________ Sizi Diğerlerinden Farksız Yapmaya Bütün Gücüyle Gece Gündüz Çalışan Bir Dünyada, Kendin Olarak Kalabilmek, Dünyanın En Zor Savaşını Vermek Demektir. Bu Savaş Bir Başladı Mı, Artık Hiç Bitmez!...
Tarih: 29.07.2007 - 13:06 Mesaj konusu:
okan1919,arkadaşım öncelikle geçmişl olsun.sende birşey olmaması olayı ufak sıyrıklarla atlatmana sevindim......
polis raporlarında yazılan meblağ,genelde prosedür için yazılıyor ve sigorta firmaları tarafından dikkate alınmıyor.önemli olan senin servisinin yada,o sigorta ile anlaşmalı olan tamircinin çıkarmış olduğu fiyat.....
mesela sana basit bir örnek vereyim kendimdem aracım ile kaza yaptım kamyonun bitanesi benim arka sola çarpmak sureti ile,sağ stop farı ve kaportada göçük oluşmasına neden oldu.raporda yazan tamir masrafı 250 ytl.gülünç olan nokta ise bu meblağ,benim stop un masrafını ile karşılamıyor....ama hata bende olmadığı için sigorta masrafın hepsini karşılayacak.
sonuç olarak;raporda yazılan meblağ dikkate alınmıyor.... _________________
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5509 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 29.07.2007 - 13:09 Mesaj konusu:
Alıntı:
Aadamın minibüsünün sol taponu ile motora, aynası ile de sol dirseğime çarptı. Nasıl olduğuna hala aklım ermiyor (sol diresğimde sıyrık var çünkü, olmasa hadi çarpmadı diyeceğim ) ama neyseki benim sağ tarafım o sırada boşalmıştı ki hemen motorun üstünden atladım. Kaza bir sn. daha önce(hatta burada sn. bile fazla anlık olay) olmuş olsaydı ya sağımdan gelen arabanın sütüne yada altına ddüşecektim, yada bana çarpan geri zekalı yüzünden iki araç arasına sıkışabilirdim.
Bu alıntıdan anladığım kadarıyla kafa kafaya gelmişsiniz galiba, sol aynayla sol dirseğine çarptığına göre durum bunu gösteriyor.
Sağından gelen arabanın altında kalmaktan 1 sn ile kurtulduysan, sollama halindeydin heralde, ama 1. viteste çok yavaş gidiyordum diyorsun, o zamanda çift yönlü yolun ortasında düşük hızda seyrettiğin gibi birşey çıkıyor.
Yani ben anlatımdan bunu çıkarttım ve sendede hata olabilir diye düşünüyorum, biraz daha açarmısın olayı.
Çok geçmiş olsun _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Aadamın minibüsünün sol taponu ile motora, aynası ile de sol dirseğime çarptı. Nasıl olduğuna hala aklım ermiyor (sol diresğimde sıyrık var çünkü, olmasa hadi çarpmadı diyeceğim ) ama neyseki benim sağ tarafım o sırada boşalmıştı ki hemen motorun üstünden atladım. Kaza bir sn. daha önce(hatta burada sn. bile fazla anlık olay) olmuş olsaydı ya sağımdan gelen arabanın sütüne yada altına ddüşecektim, yada bana çarpan geri zekalı yüzünden iki araç arasına sıkışabilirdim.
Bu alıntıdan anladığım kadarıyla kafa kafaya gelmişsiniz galiba, sol aynayla sol dirseğine çarptığına göre durum bunu gösteriyor.
Sağından gelen arabanın altında kalmaktan 1 sn ile kurtulduysan, sollama halindeydin heralde, ama 1. viteste çok yavaş gidiyordum diyorsun, o zamanda çift yönlü yolun ortasında düşük hızda seyrettiğin gibi birşey çıkıyor.
Yani ben anlatımdan bunu çıkarttım ve sendede hata olabilir diye düşünüyorum, biraz daha açarmısın olayı.
Çok geçmiş olsun
en üst tarafta , eklediğim 2. resimde yolun durumu var. kaza iki yolun bireşimi noktasında oldu, bu eleman u dönüşü yapıp birleşen diğer yola geçcekti(büyük ihtimalle) , tam bu sırada da adamın dönmek istediği yoldan bir araç daha geliyordu. Herşey normal, ara yol zaten, öyle büyük bir yol değil. bende başka bir sokaktan yeni dönüş yapmıştım, kavşağa girdiğim için hızlı değildim. Resme bakarsan daha iyi anlarsın, 3. araç bana çarpanla aynı yönde gidiyordu.
Birde bu adamın sigorta şirketini nasıl öğrenebilirim(herife telefon açmak istemiyorum, bunun dışında bir yo yok ise bakacağız artık) _________________ Ya istiklal
Ya ölüm
Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 29.07.2007 - 15:37 Mesaj konusu:
Öncelikle geçmiş olsun. Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. Trafik tutanağında karşı tarafın tüm bligileri yazıyor. Hangi sigorta olduğu, poliçe ve acente numarası mevcuttur. Polis bunları tutanağa geçirir.
karşı tarafın bilgileri şöyle;
Sigorta Şirketi:Koç Sigorta.
Acente No:6406
Poliçe No:0210.00500949
Servise elindeki Trafik tutanağıyla git, eminim onlar sana yardımcı olacaktır. Sigorta şirketine kendin başvurmak istiyorsan önce servisini belirlemelisin. Eğer 500 liranın altındaysa hasarın, sigorta şirketinin bilgisi dahilinde eksper beklemeden faturayla halledebilirsin. _________________ www.iznik.biz
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız