en çok korktuğum olay,hiç başıma gelmedi umarım hiçbir arkadaşımın başına gelmez.bilgi için teşekkürler alfa ellerine sağlık. _________________ YAMAHA..KOCA BEBEĞİM...
6609
Motorumu almadan önce bir çok video ve kaza haberlerinde görmüş ve kurtulmanın yolları nedir diye bir hayli okumuştum.. Okuduklarım arasındaki tecrübeli insanların "Başladığında hafif gaz aç ağırlığı arkaya ver" cümleleri hayatımı kurtarabileceğini tahmin etmiyordum..
İzmir / Yeşildere yolu üzerinde motorumu alalı 2 ay olmuştu birden bu yıpratıcı harekete maruz kaldım ve anlık bir şekilde daha önce duyduğum gaz açma eylemini gerçekleştirdim..
İlk defa ufak çaplı tek teker ve hayatımı kurtaran bir tecrübeyi yaşamıştım..
Asvalt olarak bilmediğimiz, problemli yollarda hızlı gitmemeyi.. Böyle bir şey başımıza geldiğinde ufak gaz açarak ön tekeri rahatlatacak ve kontrolü ele alacak davranışları yapmayı unutmayalım.. _________________
Tarih: 31.07.2007 - 14:25 Mesaj konusu:
2002 senesinde güneşli bir pazar günü yeni aldığım sarı 2000 model 900 RR ımla Sakarya ' dan Rahmetli Bahattin ' le birlikte Aydın Erkan ve diğer İzmit ' li arkadaşlarla otoban gişesinde buluşup Düzce istikametine doğru koyulduk yola . Tabi Bahattin ' in yine ön tekeri hiç yere değmeden Bolu Dağı ' na vardık . Bu arada otoban çıkışında hepimiz güzelce cezalarımızı da yedik tabi . Berceste ' de yemekleri yedikten sonra dönüş hazırlıkları ve dönüş yoluna çıkıldı . Bu arada Bahattin ilk defa gördüğüm ve aklımın gittiği bi hareket öğrenmiş ; ben 200 km. hızla giderken yanımdan ön tekerin üstünde geçti . Herkesin dibi düştü tabi .
Neyse Bahattin Akyazı gişesinden çıkıcağını söylediğinde ben mutluluktan deliye dödüm çünkü gruptaki çok konuşan ZX9 cuların aklını almalıydım . Nitekim öyle de oldu 299 u gördüğümde etrafımda kimsenin olmadığını gördüm ve bir anda ön tekerin yalpaladığını farkettim rüzgar diye düşünürken tekrar , tekrar ve bir anda elcikler elimden kaçtı tekrar tutmak istediğim de iki bileğiminde çıktığını ve elcikleri tutmak için dahi bileklerimin hareket etmediğini farkettim tabi bu arada hızım bayağı bi yüksekti motor 3 şerit yolda bir anda en soldan en sağa ve en sağdan en sola gitmeye başlayınca anladım ki bu işin dönüşü kalmadı . Motor sağ taraftaki bariyere yaklaştığında motordan yukarı doğru sıçradım ve düşük kot olan otobanın dışındaki ağaçlık bölgeye doğru bayağı bi yüksekten aşağılara doğru ağaçlara çarpa çarpa yere inmeye başladım ve armut gibi bi ağacın dibine oturdum . Belden aşağı hiç bir yerimin tutmadığını farkettiğimde şükretmeye başlamıştım . Arkadaşlar beni yoldan yaklaşık bi 50 metre ilerde bulduklarında arkadaki grubun olayı görünce heyecadan birbirlerine çarptıklarını ama kimsede bişey olmadığını ve beni ararken motorun ön takımının bir ağaçta asılı parçalarını gördüklerinde beni de parçalanmış halde bulacaklarını söylediklerini hiç unutmuyorum . Çok uzun bi süre ambulans bekledikten sonra kimseler gelmeyince Akyazı ' dan Bahattin bir arac almış gelmiş ve hastaneye yola koyulmuştuk bile . Bu Bahattin kardeşimle son yolculuğumuz olmuştu .
Kazada ön tekerim patlamış ve sadece ayaklarımdaki kırıklarla olayı atlatmıştım ( Çok Şükür ) . O direksiyonun yalpalamasını hiç unutamıyorum olaydan sonra çok zaman hiç bişey yokken durup ön tekeri ve takımları kontrol ettiğimi bilirim .
Bu olaydan sonra ne motordan ne de motorculuktan bir dirhem dahi soğumadım hatta korkup korkmadığımı anlamak için ilk ayağa kalktığımda yürüyemiyoken motorla hiç duramadan gezdiğimi bilirim . Bu ne ilk kazam ne de son kazam olacaktı belki ama o gün bundan sonra kimseyle uğraşmayacağıma and içmiştim ( taki yarışmaya başlayana kadar ) . _________________ Motosiklet kullanıyorum çünkü sadece onunla iken sağ bileğim adrenalin seviyemi ayarlayabiliyor.
Tecrübe sahibi olmayanlar için hayati önem arz eden bir konu. Kalemine sağlık. Cantlarıda eklemek lazım değil mi? Kimi arkadaşlar yollardaki mevcut kasisler yada çukurlar yüzünden cantlarında eğilmelerle karşılaşıyorlar. Lakin yüksek cant maliyetinden sadece çekiçle düzelttiklerini sanıyorlar. Bu tip cantlarda aynı salınıma neden oluyor. Balans ayarıda etkendir fikrimce.
Tarih: 23.08.2007 - 19:51 Mesaj konusu:
çok önemli bi konu.daha önce de açılmış olan bu topic'i tekrar yayınlayarak bi daha vurgulayan arkadaşa tşk. ediyoruz.Racer50 başından geçen olayı okurken ellerim titredi bi an gözümde canlandırdım ve üzerinde kendim varmış gibi hayal ettim allahım 200ün üzerinde bi süratte seyrederken böle bişey başıma gelse ben kazadan ölmesem heyecandan ölürüm.benimde başıma geldi ama bu derece değil ve çok hafif atlatmıştım ben.
Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2138 Nereden: Bayramoğlu -Soma-DARICA
Tarih: 23.08.2007 - 20:33 Mesaj konusu:
konu süper abiciğim ellerin yüreğine sağlık bence iyi okunmalı tecrübelerden faydalanmalı özellikle yeni ve acemi raceciler
tank tokatlama race hayatım boyunca defalarca başıma geldi özellikle stabilize yollarda sıkça karşılaştığım birdurumdur yapılacak en doğru iş ani gaz açmalardan kaçınmak olaki açtınız ...
göğüs ağırlığınızla depo üstüne basarak dik sürüş pozisyonundan uzak durmak gerekiyor.!!!!
seri olarak redline bölgelerinde vites değiştirmekte ısrar eden benim gibi agresif tarz sevenler hep başları belada demektir.
malesef bildiğim şeyleri çoğu zaman ihmal etmekten ölümlerden 100 lerce kez kurtulduk ama bende motor üstünde oto kontrol nerde _________________ geçtiğim yollardan geçebilirsin ama yaşadıklarımı asla yaşayamazsın...
dün başıma geldi 200 km ile ilerlerken otobanda lastiğim patladı ben arka lastik diye düşünürken durduğumda fark ettim ki ön lastikmiş hayatımı kurtaran 2 şey direksiyon amortisörü ve azda olsa gaz vermek oldu kontrollü bir şekilde sağ şeride yanaşıp motordan indim ama ilk başladığında eyvah yine düşüyorum demek oldu allah kimsenin başına vermesin yaşamayan bilmez... _________________ msn aytum@tnn.net
alfa cok tesekkurler hatırlattıgın ıcın..
başıma geldiği için ben biliyorum ne kadar korkunç bır sey oldugunu..umarım kımse benım gıbı yasayarak ogrenmez _________________ I am not a brand fanatic,I just ride the best!__
"TüYsiKlet TeaM"___aRRmy_
Tarih: 23.08.2007 - 20:59 Mesaj konusu:
alfa, bilgilendirmelerin için teşekkürler.. benim gibi çekirgeler için çok faydalı oluyo.. ama herşeye rağmen inşallah başıma böyle bişey gelmez _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
Tarih: 23.08.2007 - 21:17 Mesaj konusu:
Tüm motosikletçi arkadaşlarımın benzer durumlarla karşılaşmamasını dilerim ,Ankara otobanında böyle bir vaka yaşadım,inanın süratiniz ne olursa olsun,kontrolü kaybetmemek için yapmanız gereken en önemli hareket,soğukkanlılıkla ağırlığınızı olabildiğince öne vermek olacaktır ,böylelikle motosiklet savrulma etkisini sönümlemeye yardımcı olabilirsiniz,ardından arka freninizi kademeli olarak kullanarak,motosikletin çizgisini korumasına dikkat edin ve dengede olduğuna inandığınızda artık tüm frenleri kullanabilirsiniz ,tehlikelerden ve beladan uzak keyifli sürüşler dilerim.
Alfa,bu çok faydalı bilgileri, adınıza"helper" yakışır biçimde bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. _________________
Tarih: 16.09.2007 - 17:19 Mesaj konusu:
benim başıma bir kere r6 ile geldi nasıl yırttım bir ben bir Allah bilir çok sakat bir durum aha her şey buraya kadar dediğiniz bir an _________________ Sağlam şoför kalmaz rampada, Müslüm Baba sığmaz i-poda
Kayıt: Nov 11, 2005 Mesajlar: 68 Nereden: IZMIR//BANDIRMA///954 RR
Tarih: 23.09.2007 - 21:14 Mesaj konusu:
benimde basıma onlarca kez gelgi.hiç tahmin etmdiğiniz bir zamanda çıkıyor.şunuda belirteyim ki artçınaz varsa olasılık azalıyor.ağırlıktan dolayı olsa gerek.damper şart.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız