Kayıt: Aug 27, 2005 Mesajlar: 2968 Nereden: Balıkesir/Akçay
Tarih: 01.08.2007 - 09:50 Mesaj konusu:
alfa teşekkürler
gece sürüşü ne kadar tehlikeli de olsa benim için gece sürüşleri daha keyif verici ve zevkli _________________ ––––•[Çanakkaleli]•––––
Kayıt: Dec 01, 2005 Mesajlar: 550 Nereden: Karşıyaka ve Antalya
Tarih: 01.08.2007 - 10:05 Mesaj konusu:
Tesekkür ederiz faydalı yazınız için
İlk defa gecen cumartesi gece uzun yola çıktım. (Antalya-Didim) Özellikle gece 3ten sonra göz ve zihin yorgunluğu tavana vuruyor. Bundan sık sık dinlenerek kurtulmaya çalıştım. Uyguladığım en işe yarar teknik ise önüme bir araç alıp takip etmek oldu. Özellikle yol çizgisi olmayan bozuk yollarda böyle bir kılavuz harika oluyor.
.Uyguladığım en işe yarar teknik ise önüme bir araç alıp takip etmek oldu. Özellikle yol çizgisi olmayan bozuk yollarda böyle bir kılavuz harika oluyor.
Ek bilgi: Mümkün olduğunca önünzdeki aracın lastiğini takip edin. Arabalar çukurları ortalamış olurlar genelde. Siz tongaya düşmeyin _________________
[/url]
Tarih: 01.08.2007 - 10:26 Mesaj konusu:
Alıntı:
Ek bilgi: Mümkün olduğunca önünzdeki aracın lastiğini takip edin. Arabalar çukurları ortalamış olurlar genelde. Siz tongaya düşmeyin
Eger takip mesafesini uzun tutup aynı zamanda önünüzede dikkat ederseniz böyle bir problem olmuyor. Sizin dediğinizde ise eğer aracın sağ lastiği takip edersek yolun dışına çok yakın, dolayısıyla mıcır ve çakıllara yakın oluyorsunuz. Solda ise karşı şerite yakın oluyorsunuz bu da karşı şeritten manyak gibi gelen araç sürücülerine yakın olmak demek.
Kılavuzu yakın takip değil görüş mesafesinde tutmak. İlk mesajımda anlatımda eksik olmuş.
Furkan07, tabii ki, sağ lastik değil sol lastiği takip etmek gerekir. Karşıdan araç geldiği görüldüğünde hafif sağa çekilir. Takip mesafesini her zaman korumak lazım. Bu bahsettiğim bilgiyi karlı havalarda mecbur yapıyoruz. Benim de bilgi mesajımda anlatımda eksik olmuş. _________________
[/url]
Tarih: 01.08.2007 - 10:38 Mesaj konusu:
Hmm karlı havada hiç sürüş deneyimim olmadı. Birşey soracağım. Karlı havada araba lastiğinin geçtiği yer, karın sıkışmasından dolayı buz halini almaz mı? Ortadan, yumuşak karın üstünden ilerlemek daha uygun değil midir?
Furkan07, buzlanma olmuyor. Aksine karın üzerinde daha fazla kayıyorsun. Lastik tutamıyor çünkü. Araba lastikleri geçtikleri yeri ısıttıklarından erime oluyor. Dolayısyla lastik izi olan yol, alttaki asfalta en yakın kısım ve daha tutunabilir durumda. Tabii ki çok soğukta eriyen su buz halini alıyor (ki uzun müddet araba geçmez ise), ama o soğuklarda bile karın üzerinden gidilemiyor. Karda sürmek için Enduro'larda kış lastiği veya cross lastiği takmak yeterli. Geçen kışı Enduro3 sahara ile geçirdim, gerçi kar yapmadı. Ondan önceki sene MT66 vardı. Şikayetim olmadı. _________________
[/url]
Gerekiyorsa daha güçlü ampul takınız. Zen on ampul kullanmayın çünkü camlarda mercek olmadığı için ışık dağılır.
Bu konu benim zaten kanayan yaram en son Philips GT 130 aldım Xenon far takarsan da doyurucu olmaz diyorlar bi türlü fardan tatmin olamadım sizler bu konuda sizler ne yaptınız ne tavsiye edersiniz _________________ kawa 636
Tarih: 01.08.2007 - 15:22 Mesaj konusu:
Eğer illa farım beyaz yansın diye bir takıntınız yok ise osram silverstar halojen ampul kullanabilirsiniz. Hakiki xenon farlar elbette daha iyi bir aydınlatma sağlıyor fakat yağmurlu sisli karlı havalarda beyaz ışık görüşü azaltmakta... _________________ Hayatınız kıymetliyse başkasına emanet etmeyin
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız