Yani burada bom bom atıyorsunuz ama İstanbulda çayır çimende milletin içmekten ayakta durmaya dermanı kalmıyo...Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu?Öyle lafta olmuyo bunlar.Kullanmayacaksın kardeşim bu kadar basit.İçip kullanmayacan.Sonu bok işte...
alkol ve trafik bir arada olmaz. arkadaşlar ben iş çıkışı kendimi iyi hissetmezsem taksiye-otobüs-dolmuş vb ulaşım araçlarını kullanıyorum. bırakıyorum motosikletimi otoparkta. bu zevki daha uzun süre yaşamak istiyorsak kurallarına uymalıyız
Kayıt: Jul 28, 2007 Mesajlar: 206 Nereden: İstanbul / Beşiktaş
Tarih: 09.08.2007 - 08:21 Mesaj konusu:
Kurye, Sucu, Pizzacı, Hamubergerci, Oldum olası beni ürkütmüştür. Bende haberi az önce gazetede okudum, etkilendim ne yalan söyliyeyim. ama ölen hatalıda olsa bir insandır. hepimiz alkollü araç kullandık, araç kullanmamıza gerek yok yaya olarak bile bir çok kaza atlattık, zaten kafa dönüyor analiz yeteneği azalmış, karşıdan karşıya geçerken bile tehlilkedeyiz. olayı bu kadar abartarak alkollü sürücüye bu kadar yüklenmemek gerekir diye düşünüyorum. Nihayetinde onunda bir nefsi var. çok alkol almış bedelini ağır ödemiş, onun yerinde bizde olabilirdik. gerek motorla, gerek arabayla gerekse yaya olarak...
Toplantılarda alkol kullanılıyor sonrada motora biniliyor yazılmış, Belki orda alkol alan arakadaşlar burda yorumlarını yazarak motorlu kuryeye çamur atacaklar. İlk önce kendimize çeki düzen vermeliyiz.
Arkadaş ne güzel anlatmış, çok alkollüysem atlar taksiye giderim demiş, yada motoru parkeder yanında yatarım demiş, Keşke herkes ben dahil olmak üzere senin bilincinde olabilsek.
Kadıköy meydanında protesto yapacağız, yok arabalar bizi ezmesin, sıkıştırmasın, bizi farketsin diye. Ama görünen oku biz kendimi zorla öldürüyoruz.
Kaza geçiren arkadaş inşallah en kısa sürede aklanır veya cezasını yatar, ölen bayan arkadaşada Allah'ta rahmet diler, ailesine sabır dilerim..
yazacak çok şey var fakat yanlış anlaşılır diye yazmak istemiyorum. _________________ Yamaha FZ6 Fazer
M.Mete KALENDER
biblincini yitirinceye kadar içen insan, aşırı alkollu olduğu halde vasıtası her neyse hiç farketmez trafiğe çıkan insan cahil ve canidir. sürekli örneklerini gördüğümüz üzere...
stranger71, eleştiri yapabilmek özelliklede kendimizi eleştirebilmek bir olgunluktur ancak eleştiriyide bilinçli yapmak gerek diye düşünüyorum
bu toplantıların amacı sosyal mesaj vermekse haklısın fotolarda alkol gereksiz bir görüntü, ancak kimsenin böyle bir misyonu yok. İnsanlar haftada bir gün, üç beş dostuyla iki satır keyifle sohbet etmek için toplanmıssa anlamsız bir eleştiri yapmıssın zira bu toplaşmaların çoğunda bulunan biri olarak iddia edbilirimki bahsetmiş olduğun görüntüye çok şükür hiç şahit olmadık.olacağımıza da inanmıyorum çünkü ordaki insanları 3.sayfa haberlerine konu olan beyinsizlerle eşdeğer tutmanıda ortamın yabancısı olmanla bağdaştırıyorum.
Bu kaza hakkaten bu kadar da olur mu dedirten türden.Ama inanın son da olmayacak.Burada daha önce içkili toplantıların ve hele hele o alkol alınırken çekilen resimlerin yanlışlığına dair yorumda bulunurken aforoz edilen ben ve başka arkadaşlarımı hatırlıyorum.Yukarıda bir arkadaşımın dediği bir söz çok çok doğru.Farkımız sadece kaza yapmamış olmamız.Bizde (camia olarak biz) alkol aldığımız için kaza yapmadığımız sürece eleştirmek bile tu kaka.
Tarih: 09.08.2007 - 09:12 Mesaj konusu:
cuneytovuc demiş ki:
Arkadaşım kaideler istisnayı bozmaz elbette racing ide efendi kullanan var ancak şahsen benim gördüğüm oran %20 falandır.Racingle alıpveremediğim yok hatta tam aksine motor sevdasına başlarken benimde hayallerimi fireblade süslüyordu,hala da süslüyor ancak gördüğüm,duyduğum yüzlerce kaza sonunda çıplak ve enduroya doğru kaymak zorunda kaldım.Hatırlarsın marmoktan sonra dönüş yolunda onlarca kaza oldu,neredeyse hepsi racing di.Hergün bir kaza haberi var gazetede,en az üçte ikisi racing,ben eskiden konya ekibindeydim,istanbula gelmeden önce,forumun genel bölümünün son 3 sayfasına bakman yeterli,bi dolu kaza var ve hepsi racing,3 ay önce bir hafta içinde 4 r1-r6 farklı günlerde kaza yapmıştı bugün gibi hatırlıyorum.Racinglerin türkiyedeki motor kazalarındaki payı scooterlar hariç diğerleriyle kıyaslanamaz bile,ölümlü ve ağır yaralı kazalarda ise hiçbir sınıf yaklaşamıyor.Ciddi touring kazaları ise son bir yılda belki 15 belki 25 tane.Racingler bu sayıya bir ayda ulaşıyor hatta kaza ayları diye tabir edilen temmuz,ağustosta daha da fazla.Her hafta en az bir racing in (hatalı ya da hatasız) bir başka araca girişini mobese kameralarından tv ler veriyor.
Hepsini geçtim,ben acıbademde e5 e yakın oturuyorum,hergün yüzlerce motor geçiyor,sadece racingler deli gibi bağırıyor ve 150 nin üstünde gidiyor.Söyliyeni hatırlamıyorum ama sanırım muğlalı bir arkadaştı,çok güzel bir sözü var; "Hız felaket değil,kabiliyettir,pistte yapılırsa".Racing 100km nin altında hararet yapar,oturuşu şehiriçinde yorucudur,uzun yolda (150+km) sırt,bel,bilek ağrısı yapar,ciddi uzun yollardan bahsetmiyorum bile,dur-kalk sırasında insanın canını okur yine şehir içinde,dönüş çapı dardır,dolayısı ile manevra kabiliyeti caddede azdır.Yakıt sarfiyatı fazla,torku diğer sınıflara göre düşüktür.İşte bu sebeplerle racinglerin caddede kullanılmasına anlam veremiyorum.Elbette görüntüsü hoştur ve elinizin altında en az 120 beygirin yattığını (kullanamasakta) bilmek keyif verir.Ben dostlarım ve bir motor sınıfı arasında yaptığım değerlendirmede,dostlarımı seçtim ve ne kendim racing alıyorum (içim gitsede),ne de yakınlarıma aldırıyorum.Kullanmıycaksan onca beygir lüzumsuzdur,kullanıcaksan başın dertte demektir.Elbette altında racing olan motorseverler için bunlar sıkıcı,ciddiye alınmıycak,hoşa gitmeyen sözler olabilir ama piste chopperla,touringle ve hatta otomobille gidip,katılım ücreti yaklaşık 1500-2000 ytl yi yatırıp,ayrıca getirdiği,pist donanımlı racingiyle,asfaltı ağlatan insanların (amatör-pro farketmez) bir bildiği olmalı.
Son bir mevzu;otomobille yola çıktığımda hep motosikletlerin işini kolaylaştırırım,birbirimize yardım icabı,yol veririm,rahat sollasın diye sağa kaçarım,diğer araçlar sıkıştırmasın diye trafiği yavaşlatırım.... Ama çok zaman olmuşturki bir motorcu,sola sinyalimi verip şerit değiştirirken,arkadan makas atarak,aynamda son anda belirip beni sıkıştırmış ya da 120 lik yerde 230 la,sırtıma dayanıp,kaçamayacağım ya da ani hamleyle trafiği tehlikeye atacağım pozisyonlarda sellektör,kornayla beni taciz etmiş,geçtikten sonra da el,kol,baş hareketleriyle haklıymışcasına,rencide edici davranışlara başvurmuştur.Ve ne tesadüfdür ki hapsi racing di !
Caddedeki dezavantajları seni sıkıntıya düşürmüyorsa va kurallara riayet ediyorsan tabiki en doğal hakkın racingini kullanmak,hiçte kabahatin yok,kaldıki sözüm senin gibi bilinçli insanlara da değil,keşke her racing sürücüsü böyle davransa da servisler gsxr-r1-r6-cbr hurdalarıyla,parçalarıyla dolmasa.
Genelleme yapmak elbette yanlış olurdu ! Racing kullananların geneli böyle olmasa...
BAYRAĞIMI SANA EMANET EDİYORUM DOSTUM; YOLUN AÇIK OLSUN !!! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 09.08.2007 - 09:31 Mesaj konusu:
cuneytovuc, bunca yazdıklarından sonra bize bişey demeye hacet kalmamış zaten
Bizim grubumuzda da alkol kullanan arkadaşlar var, ama bira gibi düşük alkollü içecekleri tercih etmeleri, 1 veya 2 adet 50cl gibi az kullanmaları ve içtikten en az 1-2 saat sonra motor kullanmaları konusunda sıkıntı çekilmediği için şimdiye dek sorun yaşanmadı çok şükür. asla içip içip te otoban yapma durumu olmadı, kimse birbirini gaza getirmedi...insan ağzı ile içip beyni ile araç kullandıktan sonra kim ne dese boş zaten
Kayıt: Aug 01, 2007 Mesajlar: 381 Nereden: istanbul/bostancı
Tarih: 09.08.2007 - 09:49 Mesaj konusu:
Evet BUYRUN altımda motor olan biriyim ama insan olmuyor
Bütün motorcularamı? bu ağır bir suçlama
Şaka bir yan katılıyorum kızın ve çocuğun en başta alkol alarak motorsiklete binmeleri 1.hata.
artık o kadar içtikten sonrada 1.kızın düşmesi normal 2.kullanıcının fark etmemeside bu durumda normal.
çünki alkol insanın o an doğru düşünmesini engelliyor yanlış kararlar almasını sağlıyor.
''O YÜZDEN ALKOL VARSA BUNUN Bİ AÇIKLAMASINI YAPAMAZSINIZ 100%100 SUÇLUSUNUZDUR''
Kayıt: Mar 16, 2006 Mesajlar: 1290 Nereden: YOLDAKİ GÖLGESİZLERDEN
Tarih: 09.08.2007 - 09:52 Mesaj konusu:
''Ben ne motorlar gördüm üstünde insan yok ben ne insanlar gördüm hala makinası yok'' ALLAH akıl versin böyle adamlara hadi kendini düşünmisen arkandakini düşün ALLAH BU İÇKİYİ KAHRETSİN İNŞALLAH
Ben de haberi okuyunca donup kaldım. Nasıl anlamsız bir şeydir bu. Asıl anlamadığım vatandaş kendini bi ara bariyere çarptım o arada düşmüş olabilir hatırlamıyorum diye savunuyor. Ben hayatımda hiç motor kullanmadım ama uzun zamandır ardçıyım, bildiğim kadarıyla bariyere çarpan ya da sürten bir motorun özellikle sürücüsü alkollüyken toparlayıp yoluna devam etmesi pek mümkün değil. Bir insan nasıl bu kadar salak bir yalan uydurabilir ve daha inanılmazı bu ülkede bunun yalan, palavra olduğunu anlayacak tek bir aklı başında insan yok mu? Böyle haberleri okuyan hayatlarında hiç motora binmemiş anne-babalarımız da inanıp bir gün bizim de başımıza böyle bir olay gelebileceğini düşünüp, dışarıda olduğumuz her dakika bizim için daha da çok endişeleniyorlar. Yazık ölen kızın ailesine çok yazık...
Kayıt: Jun 19, 2006 Mesajlar: 6179 Nereden: iskeletler diyarından(Düzce)
Tarih: 09.08.2007 - 09:55 Mesaj konusu:
canerdemir79 demiş ki:
cuneytovuc, bunca yazdıklarından sonra bize bişey demeye hacet kalmamış zaten
Bizim grubumuzda da alkol kullanan arkadaşlar var, ama bira gibi düşük alkollü içecekleri tercih etmeleri, 1 veya 2 adet 50cl gibi az kullanmaları ve içtikten en az 1-2 saat sonra motor kullanmaları konusunda sıkıntı çekilmediği için şimdiye dek sorun yaşanmadı çok şükür. asla içip içip te otoban yapma durumu olmadı, kimse birbirini gaza getirmedi...insan ağzı ile içip beyni ile araç kullandıktan sonra kim ne dese boş zaten
cuneytovuc arkadaş dediklerinde yerden göğe kadar haklısın ben bile çoğunlukla eşimle geziyorum artçım eşim olduğu için okadar tırsarak kullanıyorum ki ha biri gelecek vuracak ha şurdan şimdi biri fırlıcak yani bukadar korkak kullanan varmıdır bilemem ama karşımdakine ve arkadan gelene hiç bir zaman güvenmedim güvenmemde bazen eşimle bile tartışıyoz bu konuyu yol ağızlarında bazı arkadaşlar hız kesmeksizin dalıp çıkıyolar ben bi yol ağızına geldimmi nerdeyse durcak gibi yavaşlıyorum dediğim gibi hiç birşryin garantisi yok yol bu heran herşeye hazırlıklı olmayı tercih ederim ona göre hareket ederim varsın korkak desinler varsın acemi desinler güzel bi geziyi en iyi bi şekilde tamamladıktan sonra gerisi boş ve palavra benim için ve son olarak bütün arkadaşlara sesleniyorum lütfen ama lütfen kendinizi kaptırmayın biraz geç olsun ama eğlenceli olsun değilmi....!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız