RS 125 ile RS 250 nin motorlarinin hic dayanikli olmadigi oku lütfen !!
Sonradan parca araya araya derbeder olmayin .. ;-)
1. ben okudum , okuduğum yerde yine sen kötülemişsin ama hiç dayanıklı olmadığına dair somut bir kanıt yok , olamazda , bakımsız motor sorun çıkarır...
2. merak ediyorum , almanya'da ikamet ediyosan , burdaki parça problemine nasıl vakıf oldun , yada yıllarca aprilia kullandında mı çok iyi biliyosun parça problemini?
3. açıkçası en kolayı bir şeyleri kötülemek , diyelimki sen motordan anlamıyosun demem kolay bişey , aprilia dayanıksız demekte kolay.. bunlardan birisi doğru , hangisi sen bul...
4. burda yazmak kolay, gördüğün gibi bende çok kolay yazdım... susmak en güzel cevap burdaki konulara çünkü cehalet cehaleti körüklüyo ortaya bişey çıkmıyo , ben bişey yazsam arada kaybolur....
5. bu yazdıklarım eski dostumun arkasında olduğum içindir , bana motoru sevdiren ilk motorum rs125... yoksa okuyup çoğunu es geçtiğim çoktur... _________________ background: aprilia rs125 & rsv mille / honda cbr600rr & hornet900 & cbr600f & cbr125r / husqvarna te410e/ ducati 748s
walla dediğiniz gibi 600 lükler le aldığınız tadı hemen hemen bunlada alabilirsiz 2 ZAMANLI OLDUĞUNDNA MÜKemmel tork var ama benzini içiyo haberiniz olsun o motorla pek ilgilenmeyin uğraşmayın parçasını dışarıdan bile getiremezsiniz bu arada dış görünüşü mü kemmel...
Kayıt: Nov 12, 2004 Mesajlar: 549 Nereden: AVCILAR / İSTANBUL
Tarih: 14.08.2007 - 00:49 Mesaj konusu:
yaw abartılı olarak 600lük makine ile karşılaştırmak mantıklı değil ama sınıfının en iyisi olabilir 2 zamanlı yağ yakar benzini içer 600lükten masraflıdır italyan motorudur pahalıdır parçası türkiyede az bulunur hatta bulunmaz hor kullananı üzer bir zamanlar aşıktım bu makineye .. .
benimki 153 kg..rs 250 dediğin makina pist ıçin tasarlanmış bir model normal trafikte yalan olur..yokus yukarı cıkarken mesela dur kalkı bır dene ne kadar performansının dustugunu goreceksın..duz yol ama bos duz yol sever ps gucu de standart motorlardakı gıbı verımlı olmuyor pıstte ancak alabılırsın o gucu..ayna ve far takılmıs pıst makınası rs 250.ayrıcalıklı ama bır o kadarda hassas bır makına almıs arkadasın gule gule kullansın ve 600cc lerden uzak dursun. _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
gercekten delı bır alet arkadaslar bende ılgılenmıstım bır zamanlar benım 500 luk aletın 2 kadı nerdeyse beygır gucu ılgınc
pahalı olmasa belkı alırdım motomax ta sormustum ben 2 sene kadar once
125cc lık 9300 ytl demıstı bana ohaa demıstım bende o paraya race alınır be demıstım gercekten pahalı
saygılar
arkadaşlar motordan anlayan ve ii bilen birinin elinden gecerse 600 lükle rahat kıyaslanır hatta gecer bile ben o kadar söliim cünkü gectigine de sahit oldum
Herhalde hayatinda hic racing motor kullanmadin, 600cc 130 beygir 160kg civarinda olan bir motor, 250 cc 80beygir 140kg civarinda olan bir motor geciyorsa o 600cclik racingi kullanan arkadasin tanidigin ya da herneyinse motor kullanmayi biraksin. Yazik ediyor motora.
duz mantikla bakarsan 130/160>80/140 istedigin kadar super pilot ol.
Herhalde hayatinda hic racing motor kullanmadin, 600cc 130 beygir 160kg civarinda olan bir motor, 250 cc 80beygir 140kg civarinda olan bir motor geciyorsa o 600cclik racingi kullanan arkadasin tanidigin ya da herneyinse motor kullanmayi biraksin. Yazik ediyor motora.
duz mantikla bakarsan 130/160>80/140 istedigin kadar super pilot ol.
siz bu makinalardan(rs250)hiç kullandınızmı bence herşey bg kilo hesabı diil son hız olarak kesinlikle 600cc lerle boy ölçüşemez ama 400m 600cc yalan olur
Son Mesajdan 10 dakika sonra eklendi:
GKNAKED demiş ki:
ya 2 zamanlı topluyorum ve biniyorum
rs e bindim mx e bindim
şu an gfr ye biniyorum
o zamanların en ii 250 lik makinası gfr 250 idi, v2 silindirli 2 zmanlı ve 86 hp idi
bu rs 250 yi bi ben göremedim kimde varmış türkiyede nerdeymiş???
inanmıyorum demiyimde bi görmek isterim kimde varsa
sana ayıp derler yani hem bu tip motorlara merakın var hem rs250 yi bilmiyon var arkadaşım var.dünyanın en zevkli motorlarından kullanıyosun tebrikler
Ben kullanmadim ama netten arastiriyorum. Bu motor uzerine buyuk myth ler var. Kimisi 80 beygir diyor kimisi 68 beygir ama en guvendigim yerde 72.5 beygir yaziyor. Ancak hicbiryerde 0-100 km zamanini goremedim. Madem sen kullandin aprilia rs250 0-100 e kac saniye de cikiyor soyleyiver?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız