Tarih: 22.05.2005 - 19:27 Mesaj konusu: Polo Reklamı hakkında tepki
POLO REKLAMI :
21 Mayıs Cumartesi Hürriyette bir POLO ilanı yayınlandı. Grup sürüşü yaptığı otoyoldaki konumundan belli olan bir motosiklet grubunun içine dalmış bir POLO.
Polo reklamı tam bir abukluklar zinciri :
1- Polo'yu kullanan adam Trafik kurallarına uymuyor ve motosikletleri tehlikeye atan bir biçimde otomobil kullanıyor. Yolda grup sürüşü yapan motosiklet grubunun arasına pervasızca dalmış.
2- Aracı kullanan adamın kendi çocuğunun canına bile önem vermiyor. Beş yaşlarında görünen çocuk bırakalım arka koltukta olması gereken çocuk koltuğunu, emniyet kemeri bile bağlamadan arka koltuga oturtulmuş ve başını cama dayamış camdan bakıyor.
3- Bütün bu pervasızlığa rağmen yukarıdaki sloganda 'Motosikletçiler serseri, motosiklet güvensiz araç' imajı yaratılmış.
4- Motosiklet surucusunun montundaki yazi da ilginc tabi (Cehennem Kopekleri/Cehennem Takipcileri?)
VW gibi bir markanın boyle bir GAF yapması cidden
inanılmaz.
simdi arabasının yanında motor duran kapılarını kilitleyecek herhalde
Mutlaka ozur dileyip bu reklamı kaldırmalılar .
Mail bombardımanına tutalım VW yi..
Bu haksızlığa kayıtsız kalmamalıyız diye düşünüyorum..
Hiç birimiz serseri değiliz..
Buyrun adres: info@vw.com.tr _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Ben mailimi yolladım Trafikte tehlikeli bir biçimde motosiklet kullanan birkaç ''serseri'' baz alınarak kimsenin bizi böyle küçük düşürmesine hakkı YOK.. :!: _________________ A?k 2 Ki?iliktir :arrow: Motosiklette ?yle :MTR:
Bende bir polo kullanıcısıyım, yayımlanan bu reklamla ilgili Doğuş otomotiv ve bölge bayiine bir mail attım. Mail içeriğinde tepkimi birdaha servis hizmetini kullanmayacağım ve ilk fırsatta arabamı elden çıkartacağımı yazdım. Ve tabi birkaç şikayet filan daha.
Arkadaşlar sizde tepkinizi forum dışına taşıyın, adamlar reklamı geri çeksinler.
Büyük ayıp yapmışlar.Ama mail adreslerini tekrar verirseniz sevinirim çünkü sayfayı açamadım... Kesinlikle tepkisiz kalmayalalım arkadaşlar.!!!! _________________ Ne Olursa Olsun, YASAMAYA MECBURSUN!
Kayıt: Oct 29, 2004 Mesajlar: 107 Nereden: Ystanbul / Türkiye
Tarih: 22.05.2005 - 21:00 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bu uluslararası bir reklam ajansının tasarımı.
Kullanılan imge olarak motosiklet olması son derece zararlı özellikle de saldırgan sürücü tiplemesinin sık görüldüğü bizim gibi ülkeler için. Yabancı dil sorunu olmayanlar avrupadaki web sitelerine göndersinler. Ben İngilteredeki siteye de yolladım.Hatta (ben bilmiyorum) Almancası olanlar doğrudan Almanca siteye göndersinler.
Yalnız mesajların mantıklı ve saldırgan olmamasına dikkat edelim her ne kadar kızgın olsak da
Biraz da tehditsel olan aşağıdaki metni info@vw.com.tr ye gonderdim. Bakalım tenezzül edip geri dönecekler mi
Alıntı:
Sayın ilgili,
21 Mayıs Cumartesi Hürriyette bir POLO ilanı yayınlandı. Grup sürüşü yaptığı otoyoldaki konumundan belli olan bir motosiklet grubunun içine dalmış bir POLO.
Polo reklamı tam bir abukluklar zinciri :
1- Polo'yu kullanan adam Trafik kurallarına uymuyor ve motosikletleri tehlikeye atan bir biçimde otomobil kullanıyor. Yolda grup sürüşü yapan motosiklet grubunun arasına pervasızca dalmış.
2- Aracı kullanan adam kendi çocuğunun canına bile önem vermiyor. Beş yaşlarında görünen çocuk bırakalım arka koltukta olması gereken çocuk koltuğunu, emniyet kemeri bile bağlamadan arka koltuga oturtulmuş ve başını cama dayamış camdan bakıyor.
3- Bütün bu pervasızlığa rağmen yukarıdaki sloganda 'Motosikletçiler serseri, motosiklet güvensiz araç' imajı yaratılmış.
4- Motosiklet suruculerinin montundaki yazi da ayrı bir konu zaten.. (Cehennem Kopekleri/Cehennem Takipcileri)
VW gibi bir markanın boyle bir GAF yapması cidden inanılmaz.
Şimdi arabasının yanında motosiklet duran kapılarını kilitleyecek herhalde..
Siz motosiklet kullananları kim zannediyorsunuz?
Yollarda dolaşan motosikletlerin bir çoğu sizin POLO nuzla ya aynı fiyat ya da daha pahalı..
Motosiklet kullanıcılarının tamamına yakını aynı zamanda otomobil kullanıcısıdır. Motosiklet kullanan büyük bir kesim mevki olarak üst düzeydir. Bir çok banka müdürü kendi şirketi olan insanlar ve doktorlar var..
Motosiklet sadece pizzacılardan oluşmuyor. Türkiye'de trafiğe kayıtlı 1.300.000 motosiklet mevcut.
Bize verdiğiniz zararın bilmem farkında mısınız?
Bu ilanın yayından kaldırılması için çalışma başlatmanızı ve bir özür metni yayınlamanızı ümit ediyorum/z.
Aksi takdirde toplam üye sayısı ~35.000 civarı olan tüm motosiklet platformlarında VW ye karşı cephe alınacağını ve olumsuz propaganda yapılacağını üzülerek bildiririm.
Eralp TEREM
Türkiye Motosiklet Federasyonu -
Motosiklet Kültür Kurulu İcra Komitesi Üyesi.
_________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tarih: 22.05.2005 - 21:32 Mesaj konusu:
bu reklam yayından kaldırılmaz ve basın açıklaması ile özür dilenmezse tazminat davası açacağımı bildiren mailimi az önce ilgili firmanın mail adresine ilettim. Böyle bir terbiyesizlik ve düşüncesizlik örneği olamaz _________________ Kirkor ERMENEKYAN
Bostancı-İSTANBUL
Harley Davidson Sportster 1200 Custom
Hell Hounds dünya çapında bir topluluktur ve aktiviteleri gerçekten mantık dışıdır..Mesela Hell Hounds üyesi olmak istiyorsanız motorsikletinizin motor hacmi en az 800cc. olmalı ve 15 yaş altı/60 yaş üstü bir kadına cinsel tacizde bulunmanız gerekir...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız