Selam MD üyeleri.
Malum takip eden arkadaslar bilirler, Korlas, Tekay, x-y vs tartışmaları, yorumlar, memnuniyetler, memnuniyetsizlikler vs uzun süre konuştuk.. Ben sürekli bu islerin ana yerlerin sorumsuzlugundan oldugunu, isi ciddiye almamalarından kaynaklandıgını soyledim durdum.
Bugun artık sabrım tastı. 1 hafta önce 2005 binlikler geldi.
Zaten bu olay ayrı bir hikaye. Millet yurtdısında Mart basından beri bu makinelere biniyor, ama bizim Suzuki Turkiye gorevini adam gibi yapamadıgı için yaz geldi , biz makineleri hala alamadık. Bu işin bahanesi yok, yok efendim bayiler siparisi gec verdi, yok efendim fabrikada imalat süresinde sorun oldu su bu, bunların hepsi koca BİRER YALAN! Fabrikada sorun oluyor, elin adamları aylardır makinelere biniyor ama! Yok efendim bayi siparisini gec vermis; Eee ben ne anladım senin ana distributorlugunden! Her bayi mi siparisini gec veriyor! Veya soyle solim, bu makineler bulunmaz hint kumasımı siparis uzerine geliyor! Senin ekibin yok mu piyasayı analiz eden, sektoru analiz eden! Sezon boyunca ortalama 50 tane 100 tane satacam dersim, ona gore 3 eksik, 3 fazla gecersin siparisini, getirtirsin makineleri!
Eger Suzuki Turkiye adam gibi işini yapsaydı, bahaneler uretmeye harcayacagı zamanı işini adam gibi yapmaya ayırsaydı bu makineler İstanbuldaki fuarın ardından Turkiyede olurdu...
Olayların diğer boyutlarını da detaylı bir sekilde ileriki gunlerde yazacagım! Bu isten benim canım fazlasıyla yandı! Herseyden ote, kendimi aptal yerine konmus gibi hissediyorum. Tekrar ediyorum, bu olayın bayilerle hicbir alakası yok, her bayi ister makine gelsin, satim. Bu olay tamamen Suzuki Turkiye'nin bu işi ve biz kullanıcılarını ciddiye almamasından kaynaklanmaktadır.
Donen dolapları solesem sizlerin de sinirleri bozulur. Yok mal fiktif depodaymıs, yok su eksikmis, yok bu... ! Bunlar tamamen bahane! Arkada kim bilir ne dolaplar donuyor!
Ben artık Suzuki Turkiyeden bir cevap beklemiyorum! Zaten gerekli mucadelemi babamla birlikte vermeye basladım! İlk is yarın Suzukinin Japonya dahil, Suzuki Global dahil tum ust duzey birimlerine bu rezaleti aktaracagım! Suzuki Turkiyenin Suzuki markasına yakısır isler yapmadıgını, benim gibi Suzuki markasına aşık bir adamı bile çileden çıkarabilecek tarzda bir politika izlediklerini, işlerinin peşinde koşmadıklarını, müşteri memnuniyetini umursamadıklarını ve Suzuki markasına koskoca bir kara leke vurduklarını hepsine detaylı bir sekilde ileteceğim!
Tekrar soluyorum arkadaslar, boyle bir sorumsuzluğu kabul etmiyorum. Bu adamların ne Suzuki kullanıcılarını, ne bayilerini zor duruma dusurmeye, Suzuki markasına yakısmayan isler yapmaya hakkı yoktur!
Bu adamlar kendilerine ceki duzen vermezlerse bir çok kişiden ve yerden büyük tokatlar yiyeceklerdir. Olan biz tüketiciye ve bu köklü markanın Türkiyedeki imajına olacaktır.
Destek veren, aynı sorunları yaşayan her arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum, yardımcı olmanızı bekliyorum...
PS: Ben motorumu öyle ya da böyle en geç Çarşamba-Perşembe alacağım ama bu işin peşini bırakmayacağım!
Motor beklemek çok zor ben üç ay beklememek için bir model düşüğünü almak zorunda kaldım şimdi pişmanım ama o zaman motor heyecanı başka oluyor.Bütün motorcularmotor camiasına yamuk yapan firmalara tepki gösterip motorlarımızı müşteriyle ilgilenen ve arıza halinde yardımcı olan firmalardan almalıyız böylece bütün firmalar bu konuda çaba sarfetmeye başlar ve kalite meydana gelir _________________ YAMAHA R6 RACiNG TEAM
Kayıt: Jan 23, 2005 Mesajlar: 803 Nereden: istanbul-pendik
Tarih: 30.05.2005 - 17:56 Mesaj konusu:
eveeeet dediğime gelindi neticede maalesef...
fanatikçe sevdiğim suzuki den türkiyede soğuttular beni..
gixxer arkadaş sapına kadar haklısın..ve umarım halledersin sorunu...
kıbrısta otomobilini motorunu kullandım türkiyede kullanmakla kalmadım bayiisinde üst seviyede görev yaptım.. ama işte ama bu...bayisine dahi nanik yaparlar abicim bunlar...
korlasla ilgili topikte hep dediğim bir şey vardı: Türkiye Suzuki; adam gibi çalışsaydı o topik o kadar uzamazdı. dediğim şu idi: " Türkiye Suzuki; Suzuki olsaydı; Suzuki Türkiye'de bu halde olmazdı" Yani daha organize daha az şikayetli daha fazla satışlı olurdu...
Ama inanın orada çalışanların da suçu yok çünkü balık farklı yerden kokuyor ne yazı ki...
İnanın Suzuki otomobil de ve motosiklette kaliteli olmasa yollarda Suzuki kalmaz taşıtların hepsi yüksek üretim kaliteleri sayesinde ayaktalar... _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
(gti861suzuki@hotmail.com)
Tarih: 30.05.2005 - 18:10 Mesaj konusu:
sorun sadece suzukimi anlamadım? honda farklımı? kawasaki yada yamaha?peki bmw ?kusura bakmayın hepsi aynı.. _________________ motora bindiğim için farklı değilim, farklı olduğum için biniyorum.
Tarih: 30.05.2005 - 18:24 Mesaj konusu:
abi o konuda da haklısın ama beterin beteri var..
hepsi ilgisiz hepsi hepsi sallıyor ama cidden beterin beteri var
umarım camiamız artık better ın better ını da görür...(ingilisce parçaladık) _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
Tarih: 30.05.2005 - 18:40 Mesaj konusu:
aynı sorun yamahadada var yamaha türkiye ye r6 parcasını sipariş verdik 40 günde bugün geldi yarın geldi oldu sonunda geldi 1 haftada gümrükten çekildi şimdide 1 haftadır kolilerin acılmasını bekliyoruz bakalım daha ne kadar bekleyecez
Tarih: 30.05.2005 - 18:47 Mesaj konusu:
şükret o kadar bekledin 4 ay da gelmeyen gelince yanlış gelen neler var neler _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
arkadaşım bende aynı sorunu cbr 125 te yaşadım Ankara'da EFE motor bu yıki cbr 125 hakkını doldurmuş yani getiremezlermiş seneye getirebilirlermiş adamlarla biraz tartıştım ama ne fayda yani bilmiyorum nasıl olurda getiremezler belki doğru belkide bir dümen var. _________________ ----TURKISH STUNT----
doğrudur abiler bu firmaların kullanıcıya böyle kelekleri var.ama yazık ya olan tüketiciye oluyo _________________ 2 Tür Binici Vardyr , Kaza Yapanlar Ve Kaza Yapacak Olanlar ..
Tarih: 30.05.2005 - 19:40 Mesaj konusu:
malını satmak istemiyosa naapcan..
ama honda da ve diğer markalarda da sanırım aynı sipariş sistemi var on tane yazıyorsan on tane sonra yırtınsan vermiyorlar...çünkü modelin üretildiği yere önceden sayı toplanıp veriliyor.
ama bahsi geçen firma farklı... _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
Sagolun arkadaslar.
gti861 kardeş, korlasla ilgili topiclerde yazısırken dikkat ettiysen ben de surekli Suzuki Turkiye dedim durdum, yani bu is tamamen onlarla alakalı. Yani adamlar mal getiremezse, üç kağıt yaparsa bayilerin pek yapacagı birsey yok. Keske onlar işlerini adam gibi yapsaydı da o zaman yanlıs yapan bayilere rahat rahat yuklenirdik ama ilk is ana yerlere saldırmak.
Yamaha , Honda vs.de durumun böyle olduğunu bilmiyordum, gerekirse onlarla da aynı sekilde tepkimizi gosterelim.
Ben Japonyaya durumu mail attım: "Under investigation. We will contact you within 72 hours" cevabı geldi hemen. Soruşturma altında, 72 saat içinde size döneceğiz dendi. Tabi bu sadece bir departmandan gelen cevaptı. Daha detay şekilde yükleneceğim. Uzak doğuyla hatırı sayılır işler yaptığımız için oralarda da bürokratik noktalarda etkin temaslarımız oluyor ve bunu en iyi sekilde kullanmaya calısacagım.
Suzuki Turkiye Genel Muduru Koray Bey yarın "ithalat müdiresi" ile durumu konuşup babama geri donecegini soylemis en son. Ondan cevap alana kadar bişey yazmayacagım. Bakalım neler dyecekler. Ama inanın o kadar pis dumenler donuyor ki.... Adam fabrikada gecen haftadan beri makinleri fiktif depoda tutuyor, yapacagı islemler cok basit ama parayı ne kadar işletse kar, musteri onun umrunda mı?! Fuar ertesi getirmes gerekenmakineleri Yaza lütfedip getiriyor. Her gün makinemi almaya gidiyorum, ama adamlar işlerini yapmıyor, biz de hıyar gibi bekliyoruz... Yani şunu size açık açık sölim: Zaten en baştan fuar ertesine makineleri getirememeleri onların becerisizlikleri, farklı karlar pesinde kosmaları, ve isi umursamamalarını gosteriyor... Bunu gectim, madem makineleri bu kadar gec getirmissin, millet akbaba gibi bekliyor,1-2 günde hallet işini teslim et makineleri ama nerdeee, adamlar baska seyler pesinde...
Yani anlicagınız Suzuki Turkiye sınıfta kaldı.. Bu isi bu mantaliteyle asla yapamayacagını gosterdi... Ama sunun da farkında degiller. Onlar kral degil... Maddi olarak cok cok ucuk bir konumda da degiller. Ufak hesaplar için gumrukten mal cekmekten acizler... Distributorlugu bir kere aldılar, omur boyu kendilerinin olacagını sanıyorlar ama bu kafayla giderlerse ellerinde bi b.. kalmaz.
Gelelim diğer arkadasların soylediklerine. GErcekten bu isler farklı ilerliyor. Mesela Suzuki, Honda vs gibi buyuk firmalar benim bildigim kadarıyla belirli sartlar kosuyorlar en bastan, yani su sekilde. Onumuzdeki sene kac adet siparis verecegini onceden belirliyorsun. Mesela 75 tane Suzuki GsxR 1000... Adam çizelgesini ona göre yapıyor. Diğer sene kalkıp 20 tane daha yollat diyemiyorsun. Bir nevi kota düşünün... Ha yine çözümler var tabiki, o zaman da elinde fazla mal olan ülkelerden getiriliyor ekstra motorlar, tabi kar marjı düşüyor ama çözüm üretiliyor, markanın kullanımı artıyor, ona göre yedek parça satışı vs oluyor ama Honda 125 için uğraşmamış adamlar, işlerine gelmemiş demek. İsteselerdi yapabilirlermiş.
Yani anlamıyorum ya... Bu adamlarla bir yere varılmaz. Firmanın başında motordan, motorculuktan anlayan bir adam olmalı. O makineyei beklemek ne kadar sinir bozucudur bilen biri olmalı. Ayrıca unutmayalım, zamanlamayı veren de Suzuki Turkiye! Carsamba gelin dediler, gittik, yok... Persembe deiler yok... Cumartesi yok! Pazartesi geldik yok! Ama yeter ya! Canıma tak etti!
Diger firmaları bilmiyorum, baglantıları olanlar da isterlerse yazsınlar, global adresleri arastırıp ben de bulurum, veririm. Herkes ortak birsekilde mail yagmuruna tutalım, arayalım edelim... anlasınlar artık biseyleri!
Tarih: 30.05.2005 - 23:09 Mesaj konusu:
bu durum sadece turkiyeye ozelmi? _________________ Everything is cool baby...!
at 200 mph you have no friends.
msn: mustafacagli@windowslive.com
Kimine gore KRALIZ, kimine gore YALANIZ, Kimse merak etmesin, adamina gore ADAMIZ
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız