Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Benzin alırken hortumda kalan benzine ne olduğu (önemli)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Benzin alırken hortumda kalan benzine ne olduğu (önemli)

Benzin alırken hortumda kalan benzine ne olduğu (önemli)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Vulcan_Lionheart
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bagdat caddesi

MesajTarih: 01.06.2005 - 09:50    Mesaj konusu: Benzin alırken hortumda kalan benzine ne olduğu (önemli) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı :
-------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar saitabata giderken hani bursa grubunu beklediğimiz benzin istasyonunda ,göstergemden emin olmadığımdan biraz benzin aldım.Benzinin dolması bittiğinde ,pompacı bana abi dur daha hortumda kalan benzin var diyerek başladı ayağınla hortumu pompalamaya ,en az 1 bardak daha benzin var abi burada diyerek hortumda kalan benzinide verdi..Ve sonunada ekledi eğer arabam olsaydı günde en az30 en fazla 50 litre benzin bana kalır bende alırım diye...

Hakikaten şok oldum.......

Hortumu çok uzun yerlerden gerekmedikçe de benzin alma diyerek beni yolladı...

Buyrun buradan yakın.....
----------------------------------------------------------------------------------
Ps: Bu yazı motorturk sitesinde turkbone abimizin yazdığı bir yazıdır.
Ehuh çok kafiyeli oldu Çok gülüyorum

Bu arada bunu dikkate alın arkadaşlar.Bu sayede benzin istasyonları baya bir kara geciyor sanırım.Kaç senedir motorlu araç kullanıyorum ve bunu hiç düşünmemiştim arkadaşlar.Resmen şok oldum bende.

F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Başa dön
Vulcan_Lionheart Çevrimdışı Vulcan_Lionheart Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 09:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aynı şeyin farklı bir versiyonuda bende oldu.O zamandan beri hep nasıl oluyor diye düşünürüm.Birde artık aldıgınız miktarın bitimine az kala gercekten benzin akıyor mu merak edip hep pompayı cıkarttırıp bakıyorum.Bazılarında gelmiyor.Sadece sayac çalışıyor.Bir kere de adam pompayı kaldırdı 450 bin gibi bir rakam yazdı.Bu ne neden sıfırdan başlamadı deyince de ,hortumda kalan benzşn dedim.Benden onceki adamın parasını odedigi ama alamadıgı ve bana da o benzini daha koymadan aldıgı para ve benden sonrada gene orda kalan benzinim ve gelecek olana satacagı benzin.Çok fena işleyen bir sistem.Bu konularda CINS biri olarak benzincimi değiştirmem genelde ve arasırada 5 lt lik seffat bidonla gidip 5lt benzin alıp kontrol ederim. Çok gülüyorum
selis
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: .:IZMIR:. Bornova

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok ilginç geldi.... o zaman her pompaya 20 metre hortum koysalar parayı kırarlar....... Bir de hava basıyorlar depoya benzin yerine o da ne iş anlamadım.......... Üzgünüm

Jet Ski
Başa dön
selis Çevrimdışı selis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sanırım Pompanın ucundan cıkan miktarı degil de pompanın hortumunun başlangıc noktasına giren noktadan baz lınıp veriliyor benzin.E haliyle 20 litre benzin pompalandıktan sonra motor duruyor ama hortumda kalanda onların oluyor..
Vulcan_Lionheart
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bagdat caddesi

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alenalper demiş ki:
Sanırım Pompanın ucundan cıkan miktarı degil de pompanın hortumunun başlangıc noktasına giren noktadan baz lınıp veriliyor benzin.E haliyle 20 litre benzin pompalandıktan sonra motor duruyor ama hortumda kalanda onların oluyor..

Alenen keriz yerine konulduğumuzun farkındamıydık acaba?Tüm motorlu araç sürücülerinin benzin aldığını ve Türkiye çapında parasının ödenmiş ama alınamamış kaç litre benzinin mazotun vs. istasyoncuların cebine nakit olarak geri döndüğünü merak ediyorum açıkcası :!: :!:

F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Başa dön
Vulcan_Lionheart Çevrimdışı Vulcan_Lionheart Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
duffy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ama o zaman kalibrasyonları nasıl tutuyor yani 1 lt. dendiğinde 1lt lik ölçü kabını doldurmalı o zaman kalibrasyonlar damı yanlış bu makinelerin
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Adnan Şenses duymasın cok bozulur . Gülümsüyorum Ama gider iki göbek atar durumu düzeltir gene.Benzin alırken asla aracınızın yanından ayrılmayın.Sıfırlandıgından emin olun.Alınan litre ve fiyatını kontrol edip kafanızdan hesaplayın.Adamların sayesinde hesap makinası gibi oldum Çok gülüyorum
selis
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: .:IZMIR:. Bornova

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kasapların kıyma makinelerinde de aynı mantık var o zaman ilk müşterinin kıyması hep makinede kalıyor.... Kar yapması için her defasında kıyma makinesini boşaltması lazım...
Peki benzinciler her müşterinin arkasından hortumda kalan benzini başka bir yerde mi biriktiriyorlar kar yapmak için.... ? Bu çok saçma.... Dil çıkarıyorum

Jet Ski

En son selis tarafından 01.06.2005 - 10:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
selis Çevrimdışı selis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eğer, fazlaca işlek olmayan bir istasyondan benzin alırsanız, bu tür hilelerle karşılaşabilirsiniz! Sürekli çalışan bir pompada bu tür hileler yapılamaz! Pompacı, benzin verdiği her araçtan sonra bir fırsatını bulup, hortumdaki benzini bir kaba boşaltarak çalabilirse hortum boş kalacaktır. Haliyle daha sonra benzin vereceği aracın deposuna önce hortumdaki havayı, daha sonra benzini basacaktır. Olay budur arkadaşlar. Fazla kafanızı takmayın; Benzin alan bir aracın peşinden kuyruğa girerseniz ve aynı pompadan benzin almaya çalışırsanız, bu şüphelerden kurtulursunuz!
Yolunuz açık olsun, sevgili Motor Delisi Cumhuriyeti vatandaşları!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
serhatbaris
Üye
Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 10:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

akaryakıt sektöründen biri olarak
cumoni +1
ayrıca çok işlek olmayan bir istasyonda bile hortumdaki 1 bardak yakıt için uğraşıldığını duymadım.
Başa dön
serhatbaris Çevrimdışı serhatbaris Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Superfatboy
Üye
Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni, bir soru: pompadaki geri tepme sibobu (çekvalf) arızalıysa veya kasıtlı olarak bozulduysa hortumdaki benzin geri kaçmaz mı ?
bu durumda hortumun aldığı kadar ve geride kalan kısım kadar benzin kaçırmaz olmaz mı ?
pompaların bu durumda kontrol camından önce hava alma ünitesi var mı ?
neden soruyorum, çünkü tabanca bir kere depo ağızına girince hiç bir şey göremiyorsun.
Teknik bilgisi olan varsa bi zahmet yazsın, başkaları sallıyor gibi geldi bana da.
Başa dön
Superfatboy Çevrimdışı Superfatboy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rallycube
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 01.06.2005 - 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence bişiy farketmez çünkü sen benzin aldıgında senden önce benzin alandan hortumda kalan benzin sana geliyo... Sen alıncada hortumda kalan senden sonra benzin alana kalıyo...
Başa dön
rallycube Çevrimdışı rallycube Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MehmetAlp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.06.2005 - 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

adam her doldurumdan sonra benzini boşaltacak değilya. Torpil geçip uğraştığı birinden sonra denk gelirseniz ancak zararda çıkarsınız oda 0,5 lt yani 1Ytl gibi bir para eder..
Başa dön
MehmetAlp Çevrimdışı MehmetAlp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ukyo
Üye
Üye

Nereden: adyyaman

MesajTarih: 01.06.2005 - 11:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rallycube ve selis e katılıyorum.Bende bu işi gözlemlemiştim daha önce,yani benzin aldığımız zaman zaten hortunda daha önceden kalan benzin bizim depoya giriyo böylece bişey fark etmiyo selis in kıyma makinasındaki örnek gibi
Başa dön
ukyo Çevrimdışı ukyo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nx4_falcon
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Adana_(ab-)

MesajTarih: 01.06.2005 - 11:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ukyo doğru söylüyor . Farkeden hiç birşey yok . Adamın sana verdiği benzin aslında bir sonraki arabanın hakkı . Ben sürekli bidonla benzin aldığım için biliyorum. 20 lt ölçekli bidonu doldurduğum zaman pompadada 20 lt yazar hiç şaşmadı şimdiye kadar.
nx4_falcon Çevrimdışı nx4_falcon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal