Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - er5 hangi devirde kullanmali

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

er5 hangi devirde kullanmali

er5 hangi devirde kullanmali
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
naute
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 08.06.2005 - 16:21    Mesaj konusu: er5 hangi devirde kullanmali Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ozellikle ER5i olan arkadaslara bir sorum olacak..
gerek normal suruste, gerekse performans surusunde, motorunuzu hangi devirlerde kullaniyorsunuz?
hangi devirde vites buyutuyorsunuz?
ER5 maksimum torku 7200 d/d 'de veriyor.

bunu iki ayri amacla soruyorum: birinci dusuk yakit tuketimi acisindan hangi devirde kullanmak, vites degistirmek mantiklidir?

ikincisi performans surusunde, yuksek performans alabilmek icin hangi devir, ne zaman vites degistirmek gerekir?
Başa dön
naute Çevrimdışı naute Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 08.06.2005 - 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sadece ER 5 için geçerli değil tüm motorlarda redline' değerinin 3/2.ni kullanmalısınız.Devirsiz kullanmadıktan sonra üst devirlerin kullanılmasının zararı olmaz.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
naute
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.06.2005 - 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tesekkurler sedat bey,
bu hesaba gore yaklasik 7000 devirde kullanmak gerekiyor demektir ki gayet mantikli; maksimum torka da yaklasik bu devirde cikiyor cunku..

bu baglamda soyle bir sonuc cikarmak dogru olur mu?
duz yolda oldugumuzu dusunerek soyluyorum: 1. viteste 7000 devire kadar cikip, 2ye almak, tekrar 7000'e kadar ikinci vites, sonra ayni sekilde ust viteslere gececek sekilde bir surus yapmak dogru bir devir kullanimi olur.

bunu sormamdaki neden su: ozellikle sehir ici trafiginde akilli uslu kullanacak olursak, motoru 3. vitesten yukari alamayiz. cunku motor 2. vites 7000devirde zaten 60-70 km/s ulasiyor.
Başa dön
naute Çevrimdışı naute Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gceterez
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-ODTÜ

MesajTarih: 09.06.2005 - 08:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

redline redline redlineee 8) 8) 8)
Başa dön
gceterez Çevrimdışı gceterez Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 09.06.2005 - 08:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu 3/2 kullanım. Motorunuzun doğru devirde kullanmak için limittir yada öyle diyebiliriz. Ancak sizin sorduğunuz da mantıklı ancak düşünsenize öyle bir kullanımı kuralmış gibi yaparsak ben istanbul'da sürekli 1. viteste gitmeliyim. Bu mümkün mü. Çok gülüyorum

Siz 4 000 ile 7000 devir aralıklarında kullanabilirsiniz. Yani bir sakınca yok. Önemli olan çok devirsiz kullanmamak.
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
FazerMan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 09.06.2005 - 10:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zaten er5 2500 dü galiba tam net hatırlamıyorum ama vuruntuya başlıyor.

------www.fazertr.org---------
Başa dön
FazerMan Çevrimdışı FazerMan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 09.06.2005 - 10:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gsedat2000 demiş ki,

"...redline' değerinin 3/2.ni kullanmalısınız.Devirsiz kullanmadıktan sonra üst devirlerin kullanılmasının zararı olmaz..."

"...4 000 ile 7000 devir aralıklarında kullanabilirsiniz..."

özetlemek gerekirse; fazla gazlama, düşük devirde kullanma...
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
naute
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 11:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

degerli bilgilerini paylasan butun dostlara tesekkurler Bravo
Başa dön
wargazm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 14:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

düşük devirde neden kullanmıyacaz
Başa dön
wargazm Çevrimdışı wargazm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
userneym
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

6000-9000 dakika devir uygun bir perf. veriyor.
Başa dön
userneym Çevrimdışı userneym Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Cemilx
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul / Avcylar

MesajTarih: 09.06.2005 - 15:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ER 5 EN YÜKSEK VİTESTE VE DEVİRDE NE KADAR HIZ YAPIYOR ARKADAŞLAR
Başa dön
Cemilx Çevrimdışı Cemilx Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
wargazm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben 190 yaptım daha çıkar dı sanırım redline a gelmemiştim.
Başa dön
wargazm Çevrimdışı wargazm Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
userneym
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biz iki kişi 160 gördük
Başa dön
userneym Çevrimdışı userneym Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Cemilx
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul / Avcylar

MesajTarih: 09.06.2005 - 16:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende kanuni var da ben er5 almayı fena halde düşünüyorum iki kişi 160 yada tek kişi 190 diyorsanız oldukça iyi. Ayrıca uzun yola filan çıkmayı düşünüyorum. Bu yüzden sıvı soğutmalı olması ilgimi bayağı arttırdı o motorda.
Başa dön
Cemilx Çevrimdışı Cemilx Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
wargazm
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.06.2005 - 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

uzun yolda su soğutmalı olması önemli değilki esas şehir içinde önemli uzun yolda zaten hava soğutuyor motoru ben 140 km yaptım uzun yol durdurdum benzincide baktım motora ılık gibiydi ama şehir içinde elim yanıyor eldivenle bile canım acıdı
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal