Tarih: 08.06.2005 - 16:21 Mesaj konusu: er5 hangi devirde kullanmali
ozellikle ER5i olan arkadaslara bir sorum olacak..
gerek normal suruste, gerekse performans surusunde, motorunuzu hangi devirlerde kullaniyorsunuz?
hangi devirde vites buyutuyorsunuz?
ER5 maksimum torku 7200 d/d 'de veriyor.
bunu iki ayri amacla soruyorum: birinci dusuk yakit tuketimi acisindan hangi devirde kullanmak, vites degistirmek mantiklidir?
ikincisi performans surusunde, yuksek performans alabilmek icin hangi devir, ne zaman vites degistirmek gerekir? _________________ Kawasaki ER5 34TG0876 Arh+
http://motorrehberi.blogspot.com There's nothing better than a good lie.
Tarih: 08.06.2005 - 16:30 Mesaj konusu:
Sadece ER 5 için geçerli değil tüm motorlarda redline' değerinin 3/2.ni kullanmalısınız.Devirsiz kullanmadıktan sonra üst devirlerin kullanılmasının zararı olmaz. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
tesekkurler sedat bey,
bu hesaba gore yaklasik 7000 devirde kullanmak gerekiyor demektir ki gayet mantikli; maksimum torka da yaklasik bu devirde cikiyor cunku..
bu baglamda soyle bir sonuc cikarmak dogru olur mu?
duz yolda oldugumuzu dusunerek soyluyorum: 1. viteste 7000 devire kadar cikip, 2ye almak, tekrar 7000'e kadar ikinci vites, sonra ayni sekilde ust viteslere gececek sekilde bir surus yapmak dogru bir devir kullanimi olur.
bunu sormamdaki neden su: ozellikle sehir ici trafiginde akilli uslu kullanacak olursak, motoru 3. vitesten yukari alamayiz. cunku motor 2. vites 7000devirde zaten 60-70 km/s ulasiyor. _________________ Kawasaki ER5 34TG0876 Arh+
Tarih: 09.06.2005 - 08:44 Mesaj konusu:
Bu 3/2 kullanım. Motorunuzun doğru devirde kullanmak için limittir yada öyle diyebiliriz. Ancak sizin sorduğunuz da mantıklı ancak düşünsenize öyle bir kullanımı kuralmış gibi yaparsak ben istanbul'da sürekli 1. viteste gitmeliyim. Bu mümkün mü.
Siz 4 000 ile 7000 devir aralıklarında kullanabilirsiniz. Yani bir sakınca yok. Önemli olan çok devirsiz kullanmamak. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
zaten er5 2500 dü galiba tam net hatırlamıyorum ama vuruntuya başlıyor. _________________ YAMAHA FZ6 FAZER '04
...:::FAZER'IM BENIM CANIM CIGERIM:::...
degerli bilgilerini paylasan butun dostlara tesekkurler _________________ Kawasaki ER5 34TG0876 Arh+
Kayıt: May 31, 2005 Mesajlar: 300 Nereden: Ystanbul / Avcylar
Tarih: 09.06.2005 - 16:01 Mesaj konusu:
Bende kanuni var da ben er5 almayı fena halde düşünüyorum iki kişi 160 yada tek kişi 190 diyorsanız oldukça iyi. Ayrıca uzun yola filan çıkmayı düşünüyorum. Bu yüzden sıvı soğutmalı olması ilgimi bayağı arttırdı o motorda.
uzun yolda su soğutmalı olması önemli değilki esas şehir içinde önemli uzun yolda zaten hava soğutuyor motoru ben 140 km yaptım uzun yol durdurdum benzincide baktım motora ılık gibiydi ama şehir içinde elim yanıyor eldivenle bile canım acıdı
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız