Tarih: 11.06.2005 - 23:40 Mesaj konusu: mobylette modifiyesi yardım
selamlar .mobiletim var ve onu cok sevdiğim için satmaya kıyamayıp modifiye etmek istiyorum. konyada 100lük denen airsal marka silindir taktırdım.(bence 100cc değil ama)bunun için tecrübeli arkadaşlara sorularım olacak.
1) egzos sistemine neler yapabilirim.rahatsız edici bir ses olmadan rahat bir cıkış istiyorum.mobyletler için bu tür egzoız modifiyeleri yapılırr mı acaba?
2)amacım hem 2 kişi rampa cıkabilen (istanbulda da rahat kullanılabilecek )hem de motoru yormadan uzun süre 75 -80km hızla gidebilecek bir motora sahip olmak bunlar 45lik dişli 19/19 karbüratör +karbüratöre uygun manifold+geniş cıkışlı egzostla mümkün olur mu?
3)eğer bu yapacaklarım randıman vermezse mobilete başka bir mopedin motoru uygulanabilir mi?(vitesli minarelli veya puchlarınki mesela)
4)şişme sorununa nasıl çözüm bulabilirim su soğutmalı silindir randıman verir mi?
5)2,50 ye 17 ebadında tubeless lastik bulup takmak yol tutuş ve frenlere bir çözüm olabilir mi?
Tarih: 11.06.2005 - 23:46 Mesaj konusu:
1:dostum egzosta sadece susturucuyu sökebilirsin ama ses cıkar
2:karburatör sorununu 4 yapraklı diyaframla gidrebilirsin
3:evet pejo 153 ler bu iş için ideal bir motor
4:şişme işine bir şey yapmana gerek yok 101 cc lik bir silindir bulabilirsen 5:pistonun çift sekman olmasına dikkat et ve yakıtı biras yağlı kullan _________________ 2 ytl, 1 çocu?un 1 günlük gyda ihtiyacyny kar?ylamaya yeterli, haydi!
Kayıt: Dec 05, 2004 Mesajlar: 22 Nereden: YSTANBUL/AVCILAR
Tarih: 12.06.2005 - 13:36 Mesaj konusu:
ilk defa duydum badem yağı olayını,peki litre başına kaç gram koymak lazım badem yağını?bide performansı düşürürmü?motora herhangi bi zararı olurmu acaba?harbidende ilginç bi olay
1:dostum egzosta sadece susturucuyu sökebilirsin ama ses cıkar
2:karburatör sorununu 4 yapraklı diyaframla gidrebilirsin
3:evet pejo 153 ler bu iş için ideal bir motor
4:şişme işine bir şey yapmana gerek yok 101 cc lik bir silindir bulabilirsen 5:pistonun çift sekman olmasına dikkat et ve yakıtı biras yağlı kullan
100 cc silindiri taktırdım ama sınavlarım vardı başında duramadım işallah cift segman atmıştır.4 yapraklı diyafram nedir? birde rodajda dayanamadım 2 kişi bindim ve gazladım biraz. sorun cıkarır mı?
egzozun içini nikelaj yapsam daha rahat akış olur mu ses artmadan?su soğutmalı 100lük silindirler iş görür mü?(coğu usta yaramaz diyo ama)
istanbulda mobilet kullanan mdci var mı yavaşlığı sorun oluyor mu?
Tarih: 13.06.2005 - 00:26 Mesaj konusu:
Alıntı:
badem yağı olayını bende merak ettim biri de zeytinyağı demişşti nasıl oluyor nu iş ne kadar katıcam?
Nasıl ya!!! :evil: :evil:
Arkadaşlar yaprak sarma degil bu yahu..Motora zeytinyağ konuldugunuda ilk defa duydum..
O zaman Dolmayada Repsol koyalım _________________
Tarih: 13.06.2005 - 01:26 Mesaj konusu:
Badem yağı, zeytinyağı filan iyi güzel de, bunlar mobilete konmaz, konsa da pek fayda sağlamaz. Nedir, hint yağı konurdu eskiden minik iki zamanlı model motorlarına, çünkü bunlara madeni motor yağı fazla kalın gelir. Halen konuyor mu, bilemiyorum.
Tarih: 13.06.2005 - 02:23 Mesaj konusu:
Bak canım kardeşim ben çok eski bi mobiletçi olarak(orta okul yılarımda)sana tecrübem dahilinde açıklama yapıyım.
İlk şiddetli tavsiyem maddi gücün yeterliyse motorunu çift makina haline getirmen .BU nasıl olur muhtemelen biliyosundur ama ben söyliyim hemen hemen bütün parçalardan ikişer tane olmalı ,iyi bi torna ustası senin kranklarını birleştirmeli ve aynı usta silindirlerini taşlamalı.(biyer koluna tam oturması için)Daha bi çok küçük ayrıtı var hepsini yazmıyım
Senin taktırdığın silindir piyasada ispanyol olarak bilinir ve dediğin gibi performansı pek iyi diildir.Ben sana (farklı) italyan glardoni tavsiye ederim silindir olarak, çok işe yarıycak görüceksin.Ama bununla bitmiyor,iyi bir performans istiyorsan üst kapağı taşlatman gerekiyo tabiki iyi bi ustaya.
Diğer önemli faktörde karbürator;motora genelde tek kişi biniyosan ve çok fazla yokuş çıkmıyorsan 19 19 karbürator takmalısın artan performansı değişen sesi hemen hissediceksin ve yine bununla bitmiyor karbüratorun memesini değiştirirsen daha iyi performans alırsın.Şayet hızdan ziyade çekişin artmasını istiyorsan 15 15 karbürator takmalısın ama ben 19 19 tavsiye ederim o tırrlama sesi başka hiç bi araçta yoktur.
Buraya daha yazacağım sayfalar dolusu şey var ama hepsi mümkün deil.Ben motora mobiletle başladım belki bi çok kişiye bu çok komik gelicek ama onun zevki onun tadı hiç bi motosiklette yoktur.Şahsen o zaman çok talep gören bi MZ yada Jawa parasından daha fazla harcayarak ortaya muhteşem makinalar çıkarıp şaşkın gözlerin karşısından geçmenin tadı bambaşkadır!!!Doğru seçim yanlış zaman diyorum bi 10 sene önce bu talebin çok daha yerinde olurdu
Bu konuda sormak istediğin başka şeyler olursa seve seve cevaplarım
selamlar myers ortaokul yıllarımda moblet cok istedim ama olmadı . anca şimdi buldum.ilk motorum olduğu için cok üstüne düşüyorum. cok soru soracam mesajı attığına pişman olmazsın inşallah dediğin gibi dünya para gidiyor ama başladığım işi bitirmek de istiyorum bir yandan.şu ana kadar hep dış görünüşe yüklendim. motora genelde 2 kişi biniyorum 45lik dişli ve 19luk karbüratör rampada cekişi cok düşürür mü?amacım hem rampa cıkabilecek hemde 70 80 gidebilecek bi motor.yarışmak filan gibi düşüncelerim yok.sadece gezme amaclı.45lik dişli istememin sebebi de yüksek hızla giderken motorun yorulmaması.rodajda neler yapmam gerek?
cift makinanın detaylarını yazar mısın pmden?
galiba paranın coğu tornacıya gidecek tanıdık tornacı bulabilirsem cift makina düşünürüm. bugün istanbul g.görende gördüm cift glardion sesi cok güzeldi
cift silindirin ömrü ortalama kaç km dir?sorun cıkartır mı?sesi trafiği (motoru bağlatırsam biterim:sigara:) ve diğer insanları rahatsız etmeyecek hale nasıl gelir?
su soğutmalı 100lük tavsiye eder misin?
başka bi motorun vitesli makinası takılır mı?
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız