Ailemle uzun bi aradan sonra pikniğe gideyim dedim.. (Kayseri/Ali dağ piknik alanı) neyse ben motorumla gittim.. malum dağ olduğu için yol yokuş.. neyse ben dönmek istedim aldım motoru dönyorum.. 2 şeritli küçük bir dağ yolu düşünün (asfalt) bu yolu takip etmeye başladım.. yolun ana yola bağlantı kısmı tipik bir T bağlantı.. neyse.. hızım 15 km/h civarında derken ana yola geçmek için sinyal verdiğim anda Öküzün biri hiç bakmadan dağ yoluna savurtarak girdi.. herif üstüme üstüme gelio neyse.. frene dokunmam ile ön teker kayıverdi motoru ittim sol tarafa doğru ve düştüm.. neyse yerde biraz sürüklendim hemen kalktım motoru kaldırdım.. baktım herif kaçıyo.. neyse basıp ailesi ile anışmaya gidecektim ki boşver dedim kaza sonrası sakatlık çıkmasın..
gelelim kayma sebebine.. dedim ya frene dokunur dokunmaz kaydım die.. baktım zemine 2 m2 kadar siyah bi leke.. ayağımı sürttüm tıpkı buz gibi.. anlaşılan yağ dökülmüş.. lanet ettim yola da o öküze de..
motordaki hasar= nerede ise sıfır.. koruma demiri vardı.. onda biraz çizik.. o da yok gibi.. bide ön fren kolunun ucu çizik..
bendeki hasar= 1- allahtan kafamda kask vardı çünkü yüzüstü sürüklendim ve çenemi yere vurdum.. kask çenemin değilmasını kurtardı.. (dandik de olsa işe yaradı)
2-sağ elimde bi açılma var sürtünmeden, sağ dizimde var sürtünmeden dlayı bi açılma bi de sağ göğüs kafesimin olduğu bölgede ufak tefek çizikler..
çıkardığım sonuç= olası ihtimalleri bilmek yetmiyor, her an herşeye hazır olmalıydım o an zemini kontrol etmemem kaymama sebep oldu.. , eldivensiz ve diğer koruma ekipmanları olmadan olmuyomuş.. sadece kask yetmez(bilmek yetmio işte anca böile ders olucak ) .. öküzlere karşı çözüm besmelesiz yola çıkmamakmış anladım.. , bi de yola çıkmadan önce annemle tartışmasaydım belki olmazdı..
neyse arkadaşlar sabredip okuduğunuz için teşekkür ederim.. bu arada ilk düşme olayım old. için soruyorum.. bu tarz motorun kayıp yatması durumunda motorda hayati kazalara, kazalara yol açacak teknik sorunlar oluşmuş mudur? ben frenleri fln kontrol ettim gözüme bişey çarpmadı..
Kayıt: May 16, 2004 Mesajlar: 1006 Nereden: Ystanbul / Bostancy
Tarih: 19.06.2005 - 19:27 Mesaj konusu:
Geçmiş olsun kardeş , aynen ilk ve son kazan olur inşallah , bi de unutmaki DÜŞMEDEN motorcu olunmas , en kötüsü bu olsun deyip dewam et yoluna _________________ G?be?imin mimary ; 2. kaptan,Toraman'a sevgiler !
Yollaryn,denizlerin hakimi,alkoliq kaptanyma kapak olsun ...
Geçmiş olsun dostum, önemli olan dersleri sen çıkarmışsın bu düşüşten. Son düşüşün olmasını dilerim. _________________ Siyah NX4
Hayat onunla daha guzel
Geçmiş olsun dikkat dikkat dikkat
TATKU tara-anla-tahmın et-karar ver-uygula!!! _________________ Kimileri hayaty ya?ar kimileri seyreder...
2001 Honda s2000
2005 Honda 600rr
Tarih: 19.06.2005 - 20:41 Mesaj konusu:
Küçük bir şanssızlık yaşamışsın ve dua etki hasarsız olarak atlatmışsın. Bu kazayı nazara atfet ve bu olayı bizlerle paylaşabildiğin için Allaha şükret! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
arkdaşım öncelikle geçmiş olsun ... benimde başıma öle bi kaza geliyodu zor yırttım bi gün bursa da ki motor pazarına giderken yerler hafif ıslaktıtı senin düşmene neden olan öküzlerden bitanesi aradan bi fırladı aniden ön fireni sıkınca motor yanladı hemen ayağımla zor düzelttim allahtan yavaştım yoksa ayağım falan kırılırdı bi de öküz bakmadan gitti...
Kayıt: Jan 05, 2005 Mesajlar: 199 Nereden: istanbul/kucukyali
Tarih: 19.06.2005 - 21:34 Mesaj konusu:
gecmis olsun _________________ daima hayallerimin ve özgürlüklü?ümün pe?inden gittim.. simdiki hayalim siyah bir motosiklet. ve sonrasy.. rüzgary hissederek ölmek istiyorum !
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız