Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 1. viteste gaz açmak motor için zararlımı soruşturması..

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

1. viteste gaz açmak motor için zararlımı soruşturması..

1. viteste gaz açmak motor için zararlımı soruşturması..
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
murdocklawless
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul / Moda

MesajTarih: 23.06.2005 - 14:16    Mesaj konusu: 1. viteste gaz açmak motor için zararlımı soruşturması.. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu konuda herkes değişik bişeyler söylüyor. ben bişey olmayacağına inanıyorum. zira 1. vitestede 10 bin devire girersin, 6. vitestede. ne farkı varki, devir = devir yani bana göre. ben hiçbir motorun fabrika verilerinde 1. viteste sıkıştırmayın dediklerini duymadım, rodaj hariç elbette.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 23.06.2005 - 14:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motor şanzımanlarında en çok zorlanan ve aşınan parçalar 1inci ve 2inci vites dişlileridir, problemler de genellikle buradan çıkar zaten. Tabii ki tasarımcılar geçen yıllar içinde bu dişlileri daha sağlam ve daha fazla yük çekecek biçimde tasarlamayı öğrendiler. Ama yine de ilk viteste kırmızı çizgi görmenin mantığı nedir, tartışılır bence. Günlük kullanımda bunu yapmaya ihtiyaç duyulmamalı, nedir yani, şehir trafiğine mi çıkılıyor yoksa drag pistine mi?
Başa dön
Madd Çevrimdışı Madd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 23.06.2005 - 14:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

nedir yani, şehir trafiğine mi çıkılıyor yoksa drag pistine mi

cok haklisin Dil çıkarıyorum zaten birinci vites sadece kalkis vitesi derler, tabii racelerde durum farkli onlarin vites araliklari falan fistan...
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul / Moda

MesajTarih: 23.06.2005 - 14:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hocam racing motora 20 milyar veriyorsam 1. viteside sağlam olsun artık yani. 3-4 sn.'de 100'e çıkar demesini biliyorsa fabrika, dişlisini sağlam yapacak elbette. elimin altında 170 küsür beygir güç varsa kullanmak isterim elbet. zaten memlekette yol yok adam gibi. ara sıra 1-2-3. vites sıkıştırmayacaksam o zaman motorda almayalım derim ben.
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 23.06.2005 - 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hocam güzel diyorsun, o kadar para verince zorlarım diye de, ufak bir detay var. Birinci viteste kırmızı çizgi görmek ille de iyi hızlanmak anlamına gelmez. Bak mesela ben forumlarda görüyorum sık sık "İlk viteste yüzelli basıyorum, benim motor süper!" filan gibi yorumları, gülmekten dibim düşüyor. İlk vites oranının yüksek olması iyi birşey değildir ki, neyiyle övünüyorlar? Hele de şehir trafiğinde öldürür adamı yüksek oranlı birinci vites! Senelerdir yabancı motor basınını takip ederim, bir kez olsun bir seri üretim motoru ilk vites oranı yüksek diye övdüklerini görmedim, aksine hep not kırarlar! Pist motoruna şart yüksek vites oranı, orası başka. Bizler yollarda kullanıyoruz bu motorları, koşullar tamamen farklı.

Kaldı ki işi bilen binici motor bağırtarak hızlanmaya kasmaz, derhal vites yükseltip motorun torkundan faydalanarak hız kazanmaya bakar.
Başa dön
Madd Çevrimdışı Madd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bikerboyz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 23.06.2005 - 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kolay kolay bişi olmaz da fazlası zarar

msn: eray83@hotmail.com
Başa dön
bikerboyz Çevrimdışı bikerboyz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
FazerMan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BURSA

MesajTarih: 23.06.2005 - 15:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1. vitesde ani ve sık sık uzamalarda zincirini de uzatırsın biraz okadar :md:

------www.fazertr.org---------
Başa dön
FazerMan Çevrimdışı FazerMan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vulcan_Lionheart
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/bagdat caddesi

MesajTarih: 23.06.2005 - 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hiçbirşey olmaz.Motorlar çok daha fazlasına dayanacak şekilde tasarlanıyor ve test ediliyorlar.

F.Volkan Mutlu (0RH+) YAMAHA R1
Başa dön
Vulcan_Lionheart Çevrimdışı Vulcan_Lionheart Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
MaGICLeF
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul Kızıltoprak/İzmir

MesajTarih: 23.06.2005 - 16:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dibine kadar Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
MaGICLeF Çevrimdışı MaGICLeF Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Knight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankaraaaaaa

MesajTarih: 24.06.2005 - 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Size şöyle söyliyeyim....Ben motosikletin ivmelenmesini severim,top-speed'ini değil,bu yüzden 1 inci ve 2 inci viteste de gazlamayı severim...(Gerek yık tabii ki de....) ama bugüne kadar ne zincirim uzadı ne de başka yerim... Gülümsüyorum Bakın ben size söylüyorum...Kullanım klavuzunda yazmayan hiçbirşey motorunuza zarar vvermez...."1 inci viteste gazlama,5'ten 4'e yavaş geç" falan filan bunlar şehir efsaneleri olacak şeyler....

Aşınma konusuna gelince....İnşaat Mühendisiyim ama az çok anlarım mekanikten.. Gülümsüyorum 1'inci viteste 18.000 devir çevirmek ile 4'üncü viteste 18.000 devir çevirmek arasında zerre fark olacağını sanmıyorum....Hatta 5 ve 6'ıncı viteslerde akselerasyon yaparken motorun o hızlara ulaşması için daha da zorlandığını tahmin ediyorum...Niye mi???

Rüzgar direnci,hızın karesiyle doğru orantılıdır....Yani siz x hızla giderken direnç xkaredir....Ama hızınız 2x ise rüzgar direnciniz 4xkaredir....Yani direnç olarak, motorunuz 0km\h'dan 100km\h'a ulaşmak için harcıyacağı efor,200km\h'dan 260 km\h'a ulaşmak için harcıyacağı eforun belki 1/20 sidir...
Sadet olarak,1 inci viteste motorunu zorladığını düşünenler,üst viteslerde motora neler yaptıklarının farkına varsınlar(Zararı olur diyenler için...)
serhatbaris
Üye
Üye

MesajTarih: 24.06.2005 - 10:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Konusu açılmışken bende bi soru sorayım.? Düşük hızlarda giderken 1. vite'te mi gitmek lazım 2. viteste mi? Mesela bozuk yollarda trafikte felan. Bi de Motoru düşük devirde kullanmanın bir zararı var mıdır?
Başa dön
serhatbaris Çevrimdışı serhatbaris Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Knight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankaraaaaaa

MesajTarih: 24.06.2005 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serhatbaris, ben deviri 3 binin altına indirmemeye çalışıyorum,makinayı "Yığdırma" diye tabir etttiğimz olaya düşürmemek için...Ben 20-30 ile giderken genelde 2'inci vitesi tercih ediyorum...
greenstorm
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: otoban

MesajTarih: 24.06.2005 - 10:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Knight, Dil çıkarıyorum
jeneau
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul / KADIKÖY

MesajTarih: 24.06.2005 - 10:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

serhatbaris demiş ki:
Konusu açılmışken bende bi soru sorayım.? Düşük hızlarda giderken 1. vite'te mi gitmek lazım 2. viteste mi? Mesela bozuk yollarda trafikte felan. Bi de Motoru düşük devirde kullanmanın bir zararı var mıdır?

3.000 devrin altına düşmemen yeter Dil çıkarıyorum
jeneau Çevrimdışı jeneau Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
uYuSs
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 24.06.2005 - 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

r1'le 1. vitesi redline görsenize bakın motorun ne tarafı kalkacak oyunu oynarsınız. Ya kıçı atar ya önü diker ama o makine bir türlü 1. viteste normal motor gibi kalkmaz öyle namussuz bişi Çok gülüyorum
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal