Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Türkiyede kaç motosiklet var biliyormuydunuz?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Türkiyede kaç motosiklet var biliyormuydunuz?

Türkiyede kaç motosiklet var biliyormuydunuz?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 26.06.2005 - 03:19    Mesaj konusu: Türkiyede kaç motosiklet var biliyormuydunuz? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DİE verilerine göre, Türkiye'de Mayıs sonu itibarıyla toplam motorlu araçların yüzde 52.6'sını, bir başka deyişle 5 milyon 486 bin 456'sını, arazi aracı dahil otomobiller oluşturuyor.

Mayıs ayı sonu itibarıyla Türkiye'de
323 bin 724 minibüs,
154 bin 630 otobüs,
1 milyon 310 bin 151 kamyonet,
653 bin 371 kamyon,
28 bin 460 özel amaçlı taşıtlar,
1 milyon 218 bin 701 traktör
ve 1 milyon 247 bin 494 motosiklet, var.
Türkiye'de en fazla motorlu araç ise 2 milyon 123 bin 210 adet ile İstanbul'da bulunuyor.

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 26.06.2005 - 04:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu rakam hali hazırda trafikte bulunan araç sayısını mı gösteriyor? Yoksa belli bir dönemde satılmış araçlar mı? Malum, boyuna bir sürü motor çalınıyor ya da hurdaya çıkıyor devamlı ya...
Başa dön
Madd Çevrimdışı Madd Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ra_Messu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Sessiz ve Derinden

MesajTarih: 26.06.2005 - 07:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şaşırdığım kısım traktörle neredeyse aynı sayıda motosiklet var :!:
Alıntı:

1 milyon 218 bin 701 traktör
ve 1 milyon 247 bin 494 motosiklet, var.

İlginç geldi bana
"Sanki ?l?m bu d?nyada bizden ba?kalaryna yazylmy?tyr! Sanki te?yi etti?imiz ?l?ler, bir m?ddet sonra, bize tekrar d?necek olan m?safirlerdir! Onlary kabirlerine indirir, sonra hi? ?lmeyecekmi? gibi, miraslaryny yeriz!"
Başa dön
Ra_Messu Çevrimdışı Ra_Messu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
peugeot-cu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: gaziantep

MesajTarih: 26.06.2005 - 08:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

birde ben alırsam 1 milyon 247 bin 495 olur Çok gülüyorum
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kastamonu

MesajTarih: 26.06.2005 - 08:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence Türkiyedeki araç sayısı oldukça az. Çünki Acun Firarda izlemiştim Canada da bir ilde yada eyalette. 7,5m nufs varmıs ama 4,5 m den fasla da motorlu araç varmış. artık siz hesap edin.
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
bisikletci
Üye
Üye

MesajTarih: 26.06.2005 - 09:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

türkiyede yollar bu sayıyı bile kaldırmıyoki
Başa dön
bisikletci Çevrimdışı bisikletci Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
brk13
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 26.06.2005 - 09:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_R1, türkiyede en fazla motor sayısı antalyada galiba kayıtlı olarak 120.000 diye duydum ben dogrumudur bu.....
beni kim tutar........
Başa dön
brk13 Çevrimdışı brk13 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cruiserdem
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul 4.Levent/Kartal

MesajTarih: 26.06.2005 - 09:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şok oldum Maşşallah, bileğimize kuvvet...
Başa dön
cruiserdem Çevrimdışı cruiserdem Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
S.F.E.N.K.S
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 26.06.2005 - 10:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1 milyon 247 bin 494 motosiklet =1 milyon 247 bin 494 motordelisi demek Dil çıkarıyorum
vayy beee......

Başa dön
S.F.E.N.K.S Çevrimdışı S.F.E.N.K.S Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 26.06.2005 - 10:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bilgi için teşekkürler Hakan_R1, yalnız var dediğiniz bu rakamlar bugüne kadar satışı yapılan araç sayılarını mı gösteriyor yoksa şu an trafikte mevcut bulunan miktarı mı ifade ediyor? Bu konuda açıklama yapmamışsınız?

Benim tahminim, satış rakamlarına yönelik bir istatistik olmalı. Yoksa bukadar çok motosikletin trafikte işler durumda bulunduğunu sanmıyorum. Verilen oranlar doğrultusunda trafiği gözlemlersek, yollardan her 5 otomobile karşılık 1 motosiklet geçmesi gerekiyor ki, sürekli kuryelerin cirit attığı İstanbul'un en hareketli semtinde dahi bu oranı yakalamak mümkün değil. Yanılıyorsam, düzeltin lütfen!

Sevgilerimle...
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
STIHL
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Gültepe

MesajTarih: 26.06.2005 - 11:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgi için teşekkürler

Blood : A(RH)+
Başa dön
STIHL Çevrimdışı STIHL Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.06.2005 - 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ama 1 milyon 247 bin 494 motosiklet kayıtlı olandır. Kayıtlı olmayanda vardır. 100 cc altları felan falan
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.06.2005 - 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ama 1 milyon 247 bin 494 motosiklet kayıtlı olandır. Kayıtlı olmayanda vardır. 100 cc altları felan falan
Başa dön
anicik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21

MesajTarih: 26.06.2005 - 16:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence bu 1 milyon 247 bin 494 motosiklet çeşitli şehirlerde toplanırsak eminim birçok haklarımıza kavuşabiliriz Gülümsüyorum . örneğin köprüden geçiş ücreti konusunda.. hala oradan geçerken arabalarla aynı kefeye konmak bana çok koyuyor. parasından falan diil. bugün iki motor köprüden yanyana geçtik bir araba kadar yer kaplıyorduk ama iki araba parası ödedik :!: :!:

ANY 21
Başa dön
anicik Çevrimdışı anicik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 26.06.2005 - 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Hakan_R1, türkiyede en fazla motor sayısı antalyada galiba kayıtlı olarak 120.000 diye duydum ben dogrumudur bu.....

Mümkün degil bu..En fazla İstanbul daha sonra İZMİR diye tahmin ediyorum..Ankara 3 . olur Motosiklet sayısında..
Burda İklim çok önemli..İzmirde 12 ay sıkılmadan Motosiklet kullanabilirsiniz..
Antalya bence bu 3 Büyük Şehir den sonra gelir...
Ama eger nüfusa göre oran varsa onu bilemem..
Yani İstanbulda 10 milyon nüfusun 200 bininde motosiklet varsa,
Antalyada 1 milyon nüfusun 100 bininde motosiklet varsa bu verilere göre ANTALYADA kişi başına düşen motosiklet sayısı daha fazla demektir..
Tabi bu bir örnek..
Kişi başına düşen motosiklet sayısı oranında sanırım İstanbul ve İzmir çekişir..
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal