Tarih: 27.06.2005 - 09:08 Mesaj konusu: Cruiser ve tam kapalı kask?
Selamlar ve herkese iyi haftalar!
YBRmi satabilirsem cruiser tarzı bir motor almak istiyorum, ama yarım kask takmak istemiyorum. Sizce cruiser'a tam kapalı kaskla binersem çok mu komik olurum? _________________ Korkulacak en ?nemli ?ey kendi nefsimizin cesaretidir.
Tarih: 27.06.2005 - 09:09 Mesaj konusu:
hayır niye komik oluyorsun ki.sonuçta bu senin güvenliğin.bence yanlış düşünüyorsun.ben de maxiscootrer kullanıcam ama görsen sanki race kullanıyormuş gibiyim full koruma.
ne alakası bence hertürlü motorda kapalı kask kullanılmalıdır..
100 km nin üzerindeki süratlerlde yarım kask çok rahatsız eder zaten doğru dürüst gidemezsiniz bile.. _________________ suzuki marauder 800cc custom.
Suzuki an 400 Burgman
piaggio x9-250
Tarih: 27.06.2005 - 09:41 Mesaj konusu:
ben de güvenlik kaygısıyla tam kapalı kasktan vazgeçmek istemiyorum ama motosikjlet satıcıları dahi komik olur uyorumu yapabiliyor. bu yüzden kafam karıştı zaten. neyse içimi rahatlattınız. sağolun _________________ Korkulacak en ?nemli ?ey kendi nefsimizin cesaretidir.
Tarih: 27.06.2005 - 09:58 Mesaj konusu:
Otomobillerde emniyet kemeri uygulaması ilk çıktığı zaman bir çok şöför belli bir reaksiyon göstermişti, hatırlarsınız; yok rahatsız ediyor, yok sıkıntı veriyor, saçma duruyor filan gibi. Cruiserlarda da ileride kapalı kask yaygınlaşacak. İmaj tam olsun hesabı yarım kask, nazi miğferi filan kullanılmakta ama zamanla "full face"lar hakettiği yeri bulacak zannımca. Bence motorun rengine filan uygun sade bir tam kapalı kask hiç de kötü durmayacaktır, malum hayat memat meselesi daha önemli.
hiç komik olmaz arkadaşım rahat ol bende sürekli fullface kask takıyorum
çok daha iyi allah korusun bir kaza halinde asfalta ceneni vurduğunda ne olacağını düşünürsen fullface den vazgecmezsin
bende ilk birkaç gün kendimi garip hissetim ama şimdiçok iyiyiym, tam kask, racing mont, parmaksız deri eldiven, voleybol dizliği, olmak üzere en kısa seyahatımda dahi (işe giderken) giyiniyorum, çünkü düştüğümde, başkaları altıma girip beni korumayacak, giydiklerim koruyacak...
ki benim motor 110-9.
Racing tipi kaskların belli bir dizaynı vardır. Yüksek hızlarda hava akışını daha iyi olmasını sağlayan ve genelde de canlı boyalar desenler vardır üstlerinde. Bu tip kaskları cruiser bir modelde takmana gerek yok ama senin kullanıma son derece uygun full face kasklar da var. Daha sade ama kaliteli bir full face almanı öneririm. Kesinlikle 1/2 bir kask alma; kaza esnasında yaralanmaların büyük kısmı yüz civarında oluyor.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız