Tarih: 29.06.2005 - 20:38 Mesaj konusu: Radara 100 le gırdım 188 YTL ceza yedim
Arkadaslar pazar gunu sınoptan samsuna gecerken anayolda ıkı gıdıs ıkı donus serıdın oldugu ve arabaların en az 120- 130 gıtıgı yerde bız 100-110 la gıdıyoduk. Samsuna 60 km kala radara 100km hızla gırmısız. Polıs bızı durdurdu ve tam tamına 188 ytl ceza yazdı. Bızı durdurunca ne yapcaklarını da sasırdılar cunku afedersınız salakların motosıkletlerle alakaları yok ve ılk kez radara bır motosıklet gırmıs. Bız uzun uzun bu motorun 750 cc 110 beygır oldugunu , arabalarla aynı hızda gıtme yetkımız oldugunu anlatmaya calıssak da bızı dınlemedıler ve hız sınırını yuzde 30 astıgımızı varsayarak 188 ytl ceza yazdılar. Bu adıl mıdır? Imza etmedım cezayı mahkemeyı felan dusunuyoruz. Avukat olan yada bu olay basından gecen arkadaslar varsa ve yardımcı olurlarsa sevınırım _________________ bihter:cok naziksiniz ramazan bey
?aban:oyleeyimdir hiihihihihig!!
bihter:ustelite cok küstahsynyz
?aban:aman efem,iltifat ediyosunuz hih
Tarih: 29.06.2005 - 21:27 Mesaj konusu:
arkadaşım moralini bozmak gibi olmasın ama yapabileceğin bir şey yok. aynı şekilde geçen ay 103km. ile ceza yedim.
tamı tamına 188.300ytl. ilk ay ödemedim, sonraki ay 198 ytl olarak yatırdım.
o boşa para gitmesi yokmuuu
Geçmiş olsun hocam.vercn kurtulcan mahkemelerle ugraşamazsın,zaten suç sende galiba gittiğin yol zaten otoban değilse hız sınır 90 km olacak.hakim karşısına çıkınca ne diyeceksin?Ha eğer otoban ise hız sınırı 130 o zaman şansını denersin ama bence hiç uğraşma.
Tarih: 29.06.2005 - 22:17 Mesaj konusu:
Birileri uğraşsa aslında kanunlar da değişir, düzenler de. Mahkemeye çıkınca ne diyeceksin? Herkesin 100le gittiği yerde ben nasıl 70le gideyim? Bir TC vatandaşı olarak bu yolları güvenle kullanmaya hakkım yok mu?
Ama tabii kim uğraşır ki?
Dostum şimdiden geçmiş olsun diyeceğim çünkü o parayı ödeyeceksin kurtuluşun yok. Bu pazar günü Bursa'dan Erdek tatil beldesine giderken 103 km/s hızla radara girmişim ve 188 YTL cezayı bi güzül geçirdiler ve nasıl ki 70 km/s hızsınırını bile bile 103 yaptıysam ceza makbuzunuda öyle aslanlar gibi imzaladım ve katlayıp cebime koydum. Sahile iner inmezde üzerine buz gibi bir bira içtim. Ha buda bana bir ders olsun 30 dakika geç gitseydimde 188 cebimde kalsaydı keşke. Nasıl derler bir nusibed bin nasihattan iyidir. _________________ Azraille dans en son sans
Hocam bi ara o konuya da bakmıştım.hatırladığım kadar cezaları çok kötü.
Alıntı:
yanlız sinyali duyunca kapayacaksınız
ama dikkat etmek lazım onada eğer trafik yoğun değilse ve polisin karşısına çıkan ilk adam sen olursan biraz kötü olur.adamlar anlıyor çünkü.tabi panzehir radar dedektörleri gelişmektedir ama bir yerde Türkiye'deki radar tesbitlerinin bayağı gelişmiş olduğunu okumuştum.
--------------------------------
"binek araçlarda hız sınırı şehirler arası yollarda aksine bir işaret yoksa 90 km.dir.şehir içerisinde aksine bir işaret yoksa 50 km. hızla sınırlandırılmıştır.ticari araçlarda şehirler arası yollarda 80 km.hız yapabilirler.ancak sadece sollama esnasında olmak şartı ile %10 daha hızlı gidilebilir.sollama şeridi sürekli işgal edildiğinde ceza uygulanır.sollama bittiğinde kurallara uygun şeride geçildiğinde uygulanmaz.haklı olduğunuza inanıyorsanız,tutanağı imzalamayın ve tespit isteyin.cezaya itiraz edebilirsiniz."
motokopat hocam bence bunu da uygulayamazsın.yani 70 km ile gitmek.çünkü otobüslerin 100-120 ile gittigi ağır vasıtaların tırların seyrettiği yollarda 70 le gidip ölceğime ben olsan 100 le gider ceza yerim.
Ben motosiklet kullanıcısı değilim fakat şoförüm kendime göre şöyle bir taktiğim var uzun yolda radar görene kadar kontrollü giderim radarı gördüm mü sonraki tehlikeli bölgeye kadar bastırırım.vede yolüstündeki trafik şubelerine dikkat ederim.mesela bergamada 2 yada 3 tane radar var geçerken bakarım şubede kaç araba park halinde dışarda kaç radar vardır.yani dikkat + bu aralar radarlarda değişiyor galiba 1-2 tane palio gördüm.Taktik değiştiriyorlar.
kesin çözüm değil ama daha iyi oluyor.Buna rağmen adamlar bazan 50 km hız sınırı olan yerlere yatıyor.İzmirdekiler bilir güzelbahçe askeriyenin orda hız sınırı 50 km.bence en zoru bu çünkü 50 ile kim gider.
Tarih: 29.06.2005 - 23:11 Mesaj konusu:
100kmhız=188milyon 300 kmhız=188 milyon motora bindigimde 100 ün altında gittigimi hiç hatırlamıyorum demek ki her zaman ceza yememiz lazım 300 km ile 188 milyon yiyiyim de hiç olmazsa gam yemem :P
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız