Arkadaslar 14. motorumu (13 yılda) 2 gun once teslim aldım. Bu kadar motor arasından 2000 senesinde aldığım canım Seyhan 301'in haricinde sıfır aldığım yegane motor. Esasen 99'da alıp da beni cok aglatan DR800'um haricinde tum motorlarim sifir gibi temizdi hepsini rahmet ve sevgi ile aniyorum.
Sıfır motorsiklet guzel oluyormus da rodaj zor oluyormus bunu da gordum. 90'ı gecememek pek guzel bir olay degilmis.
KLR650 icin bayagi bi arastirma yaptim gittim geldim dukkana tam 3 kere. Amerikan versiyonlar gibi yakisikli degil ama ne yapalim bu paraya alinabilecek en iyi motor bana gore. 2002 senesinde inanilmaz temiz durumda full aksesuarli olarak 3.150 €'ya sattigim XT600'umu sattigima cok pismandim ama bu motor sayesinde biraz olsun acilarim dindi. Cunku o canim motorun (XT600) berbat durumda olanlarinin 97modellerini bile 3.150 €'ya almak ne mumkun bu zamanda. Neyse KLR'yi 5.350 € aldım sıfır cok iyi bir fiyat bana gore. XT'min arkasinda yanmayacagim bu sayede.
Motor tipik tek silindir cross enduro karisimi dual purpose denilen tipte bi alet. Yuksek camurluk=en ufak su birikintisinde dizlere kadar kirleneceginiz manasina geliyor. Ayrica 120-140 arasi ruzgarin durumuna gore baslayacak kafasini saga sola sallamaya. Selesi bir tek special cross motorlarina gore rahat. non stop 100 km'den sonra oyle bi uyusuyor ki acaba cocugum olurmu olmazmi diye dusunmeye basliyor insan (Allah'tan 2 tane var bundan sonra dusunmeyecem en azindan)
Bu motorda enteresan gelen sey motor acaip yuksek. Bugune kadar sahip oldugum endurolar DT125RE XT350 XT600 DR800 , bindiklerim DR650 Dakar Caponard NX400 Transalp . Arkadaslar ben bugune kadar bu kadar yuksek motor hic gormedim. Boyum 1.85 motorun hakkını verememe durumum hic aklima gelmezdi. Ancak Allah sizi inandirsin yokus yukari filan cikarken saga sola donme durumu varsa ayaklarim her an bosa gelebilir ve devrilebilirim. Arazide Allahin emri ayagimin bosa cikmasi ama motor cok mubarek oyle yerinde yanlamakla bisey olmaz kolay kolay. Bir de motorun uzerinde iken hafif meyilde ileri yada geri gitmek coook zor cunku bu boyla ayaklarim yere rab diye basamiyor ucu ile balerin edasi ile basabiliyor. Duzde dururken hicbi sorun yok ama arkadaslar motor gercekten de accaip yuksek olmaz yani bu kadar dedirtecek kadar. Debriyaji biraz hissiz ama galiba tam alisamadim biraz ayarladim ama yarin biraz daha kurcalayayim bakayim. Motor acaip ciplak devir benzin hararet gostergesi filan hic aramamak lazim hadi buraya kadar tamam da yaw km gostergesi de o kadar mi berbat olur. Yani varmi var demek icin yapilmis. O kadar adi duruyor ki ibre o kadar kisa ki.. Neyse ki trip metre koymuslar o da olmasa valla isyan ederdim resmen.
Bu kadar kotuledik zannetmeyin ki kotu motor. Ben bu motorlari cok seviyorum aslanlar gibi her yere girip cikiyor atlkayip zipliyorum. Kendimi buluyorum bu motorlarda. Neyse oturma konumu cok rahat sele de rahat olsa... Vites gecisleri guzel frenler enduro icin fena degil ama zayif tabi street'e sporta filan gore. Benim icin cok onemli bir kriter olan 100 km hizda en ust vitesde kac devir cevirdigini ne yazikki soyleyemeyecegim cunku devir gost. yok. Ancak sunu belirteyim acaip huzurlu 100 km surati var. Papapapapa diye birtakiyorsun kendini ruzgara. Saniyorum 5000 devir bile yok 4000 bile olabilir o kadar dusuk devir. Simdilik izlenimlerim bunlar Senlike gidip geleyim yakitini da yazarim. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Tarih: 30.06.2005 - 21:23 Mesaj konusu:
hayırlı ugurlu olsun ileride bende düsünüyorum + ve - silerini merakla bekliyorum bide foto tabi güle güle kullan _________________ BYR GÜN MUTLAKA....
Tarih: 01.07.2005 - 08:17 Mesaj konusu:
bendede var klr650 yükseklik gerçekten çok sorun (benim boy 178) ve dediğin gibi 120 km/h tten sonra motor rüzgarda kafasına göre takılma eğiliminde ve selesi çok sert adamın kıçı uyuşuyor
ama herşeye rağmen çokçok eğlğnceli _________________ beni öldürmeyen her?ey beni güçlendirir
Tarih: 01.07.2005 - 08:40 Mesaj konusu:
hayırlı olsun bendede 2000 modeli vardı dün sattım.iyi güzel ama çok yorucu.ben şahsen bir daha tek silindire binmem.şimdi acil afrika arıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.
Tarih: 01.07.2005 - 19:12 Mesaj konusu:
rodajda 5.vites 90'ı gecemek gerekiyor demislerdi yanlis oldugunu dusunuyorum cunku 140 yaptim :md: bisey olmadi
140 da kafa sallamiyor. Her ruzgar ve yol kosulunda 140'a kadar en az 20 kere dayandim hatta bi ara 150'ye yapistim ama acidim motora daha 400-500 km'deydi. (Suan 750'de artik basabilirim) kesinlikle cok stabil. Rodajı bitsin en cok kac yaptigini ve hangi KM'de kafa sallamaya basladigini yazarim.
Genelde 100-120 arasi gittim ama pis yollar vardi devamli performans konumunda kullandim 743 km'de 37,741 lt yakm,s yani 5.07 lt/100 km. Ki motor su an rodajda ve adam gibi de kullanmadim. Demek rodaj bitince 90 km sabit hizda 4.5 lt'den bile az yakacak.
Sele rahatsiz ama 120 km dayanabiliyor insan. Bugune kadar hicbir motorumda seleden dolayi non stop 200 km yapamadim ki..
Motor kesinlikle insani yormuyor. Bir gunde 600 km'den fazla yol yaptim ve su an internet basinda bunlari yazabiliyorum. Hangi motor olsa kesin bu kadar yorulurdum (ST1100 ve muadili uzun yol canavarlari icin bisey diyemeyecegim.)
Motorda hicbirt olumsuzluk yok hersey cok iyi cok iyi arkadas olduk. Kivrimli virajli yollarda butunlestik.
Tipik tek silindir pata patasi biraz titresimli ama benim gibi mazosistler icin no problem.
Frenler XT'den guzel.
2.vites biraz uzun galiba 2.vitesde cok yavas gidince saka saka yapiyor XT yapmazdi. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Tarih: 01.07.2005 - 19:40 Mesaj konusu:
Hayırlı uğurlu olsun,ğüle,ğüle kullan,ben 1,70 civarı olduğuma ğöre benim için uyğun bir motor değil ğibi,Müsait bir zamanında resimleride koyarsan :!: _________________ Deniz ?YM?EK
34 LPY 81
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız