Tarih: 04.07.2005 - 17:11 Mesaj konusu: OCC el yapimi chopper(Resimli)
Hafta sonunun tumunu evde gecirince insan, cok farkli bir alternatif bulamiyor, televizyon seyretmekten baska. Iki gundur bir programa denk geliyorum, Discovery Channel'da; Ismi de American Choppers. OCC (Orange County Choppers)'nin yaptigi el yapimi chopperlari nasil yaptiklarini ekrana getiriyorlar. Bu isi nasil yaptiklarini, nasil ilham aldiklarini, problemle karsilasinca sorunun nereden kaynaklanabilecegini vs... gibi konular uzerine cok harika bir program.
Dunyaca unlu, bisiklet yariscisi, ard arda dort kere "Fransa Tur Sampiyonasi"ni kazanan, Lance Armstrong'un, kendisi de bir zamanlar kanser oldugu, ustesinden geldigi, kendi kurdugu ve basinda bulundugu bir kanser arastirma vakfina hediye edilen "ari" gorunumune sahip bir chopper'in, yapim hikayesini anlatiyordu.
Kayıt: Apr 22, 2004 Mesajlar: 697 Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD
Tarih: 05.07.2005 - 19:23 Mesaj konusu:
bu programı bende izlemeye çalışıodum ancak programda genelde motorun kendisinin yapımından daha çok aile içi baba oğul çatışması oluyprdu o her programda sıkmaya baslamsıtı bide her motorumu yetiştiremezler yani.
hepsinde son gununde ucu ucuna yetişio...
yalnız Gilette için yaptıkları motor birde Shelby Gt için ( yani onu örenek alarak-Theme bikes nasıl olsada) çok güzeldi!!!! buyrun
Carrol Shelby Sitesi vede Resimleri _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
NOT: "el yapimi" chopper diye bir tabir olmaz. Fabrika yapimi motosiklet gibi bir sey olur yani.
Butun chopperlar zaten el yapimidir. El yapimi olmalari onlari "chopper" yapiyor.
donald_duck burada kesinlikle sana katılmıyorum bunlar gerçek el yyapımı motorlarçünki bu motorların ikincileri yok.kalıpta üretilmiyor.sadece kişiyi özel motorlaryani.ama bir shadow.dragstar ,virago binlercesi mevcut ama chopeerların el emeği daha fazla burası doğru.
bu proğram harika izlemenizi tavsiye edrim...
Tarih: 28.07.2006 - 20:06 Mesaj konusu: her cuma saat 21.00da bu program başlıyor bence izlemelisini
benim hyalim o ailenin içine girebilmek bence çoğunlukla motorları ne kadar severseniz sevin esas izlediğiniz sn ve jr poulün atışmaları mkeynin saçmalıkları ve sinirlendiklerin milyon dlarlık arabalarını parçalamaları bu arada pazartesi günü saat 19.00da motosiklet yapım yarışması var 10 günde amerikan tarzımotorlar yapıp bularla yarışıyorlar şunu unutmayın normalde bir motor bir ayda yapılıyor
Kayıt: Mar 15, 2006 Mesajlar: 1255 Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir
Tarih: 28.07.2006 - 22:10 Mesaj konusu:
Benim izlediğim bir bölümde de itfaiye teşkilatına bir motor yapmışlardı ama harika olmuştu. Kıpkırmızı bir motor ve itfaiye arabasına benzetmişlerdi _________________ Çamurluk dediğin yüksek olur...
Kayıt: Jun 27, 2006 Mesajlar: 593 Nereden: istanbul ama kalbi izmir de...
Tarih: 28.07.2006 - 22:15 Mesaj konusu:
Donald_Duck, arkadaşıma ek olarak :
Chopper, Amerikalilarin II dunya savasinda avrupada hafif kivrak hizli motorlari gormesinden sonra, savas sonrasi yurtlarina donuklerinde kendi agir-hantal motosikletlerini kesip kirpip (chop edip) hafifletmesi ile baslayan bir akimdir.
Daha sonra bu is buyuk-kucuk atolyelerde gelismis ve artik tamamen "kisisellestrilimis" "özgun" hale getirlimis, yada bu sekilde sifirdan yapilmis motosikletlere chopper denilmeye baslanmistir.
Chopper in esi benzeri ve herhangi bir markasi yoktur. Ozelligi her chopper in dunyada bir tane olmasidir.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız