Kayıt: Jan 11, 2005 Mesajlar: 588 Nereden: Istanbul - Maltepe
Tarih: 08.07.2005 - 07:52 Mesaj konusu: "34 VR 3658" - İşte bir HAYVAN daha...
Herkese gunaydin,
Sabah sabah sinirlerim biraz gerildi, bir HAYVAN yuzunden. Sabah erkenden motorla, ise gitmek uzere evden ciktim. Hava guzel, bagdat caddesinde 50 km/h hiz ile keyif yapa yapa gidiyorum. Aynalari kontrol ederken arkadan gelen bir servis minibusu dikkatimi cekti, gelisi pek hayirli degildi. Dibime kadar girdi, once bir korna caldi, sonra sagimdan yalayarak gectikten sonra hemen sola kirip onume gecti... Tabi bu arada o onume gecerken ben fren yapmasam kesin carpacakti da bana... Neyse ilerde yolcu almak icin sagda durdu. Gittim yanina, "n'apiyorsun sen" dedim? O da ne, adam benden hiddetli... "Senin ne isin var orda, bana yol versene" dedi. honk... :md:
Simdi bu HAYVAN'a ne diyeceksin ki??? Zaten baska birsey demedim, gordum ki karsimdaki bir HAYVAN... Cektim gittim. Bir ara dusundum plakasi ile sikayet edeyim diye ama nereye, kime?
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 08.07.2005 - 07:56 Mesaj konusu:
beyazs, bu plakayı buraya vermen birşeyu ifade etmiyor. Öncelikle geçmiş olsun ama şimdi bile 155 i arayıp yer ve zaman bildirerek şikayette bulunabilirsin.. Hala geç kalmadın _________________
Tarih: 08.07.2005 - 08:03 Mesaj konusu:
155 mi? Bosver....
Gecen ay gece saat 02:00'ye kadar bangir bangir muzik dinleyen komumu 155'i 2 defa arayip sikayet ettim, ancak ne gelen oldu, ne de giden... 155'den fayda saglayan oldu mu acaba Turkiye'de merak ediyorum.
Konu ile ilgili Hıcal'ın iki yazisi
---------------------------------
Polis ve Trafik İmdat diye adlandırılan 154 ve 155'in ne işe yaradığını İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sormuştum. Bugüne dek "Çıt" yok..
Şimdi vatandaşa soruyorum..
154 ve 155 ile bugüne dek imdadınıza gelen oldu mu?.. Anlatın yazalım.
İşte ben sormadan H. Nejat Aral'ın anlattıkları..
"Kartal'dan, ameliyat olan bir hastamızı ziyarete giderken E-5 Karayolu Gülsuyu kavşağında tam bir saat kilitlenmiş trafiğin açılmasını bekledik. Ortada tek bir trafik polisi yoktu. Bu arada eşim devamlı 154'ü aradı. 154 devamlı olarak "Lütfen bekleyiniz. Siz üçüncü sıradasınız" diye anons veriyordu. Eşim sinirlendi ve 155'i aradı. 155'ten gelen cevap çok ilginç 'Efendim 154 kapatıldı. Faaliyetine son verildi. 155'i aramanız gerekir.' Peki bu anons niçin 154'de yapılmaz. Anlamak mümkün değil."
Neyi anlamak mümkün, Sevgili Nejat.. Neyi anlamak mümkün.. Anlayan beri gelsin..
Maksat millet alışverişte görsün.. İşte devlet.. İşte 154, 155 var ya.. Sabret, bir gün de işler elbet!..
------------------------------------------
Yasemin'in önüme dosya yaptığı elektronik mektuplar dağ gibi.. Hepsinde konu ayni.. 154 ve 155 numaralı Trafik ve Polis İmdat telefonları ne işe yarar?..
Ben bu soruyu aynen, İstanbul Emniyet Müdürü, Sevgili Dostum Celalettin Cerrah'a iletiyorum..
Cerrah Müdür, 154 ve 155 ne işe yarar?..
Daha açık.. Bugüne dek bir işe yaradığı görülmüş müdür?.
Gelen şikayetlerin hemen hepsinde ayni ifadeler var..
Telefon hep meşgul.. Bekliyor, bekliyor, bekliyorsunuz.. Sonra karşınıza çıkan ses, "Efendim, karakola başvurun" diyor..
İnsanlar karakola baş vuracaklarsa vururlar zaten.. Bunu söylemek için bunca masraf edip, telefon hatlarını da bunca işgale gerek var mı?..
Ya bizim bilmediğimiz birşeyler var.. Bu 154 ve 155'e çok şey vehmediyoruz.. Ya da bu servisler görevlerini yapmıyor, arayanları baştan savıyorlar..
Böylece suç işleyenler, işledikleri ile kalıyorlar..
Vatandaşın da polise inancı ve güveni giderek zayıflıyor..
İstanbul bir suç cenneti oluyor.. Özellikle de trafik açısından..
İşte en yeni örnek..
Dün Etiler'den Ortaköy'e iniyorum. Boğaz yolu kalabalık. Bu yüzden, Ortaköy - Dereboyu caddesi boşalmıyor. Sıraya girmiş bekliyoruz, ama bize yeşil yandığı zaman bile ilerlemek çok yavaş..
Uzun bir kuyruk olmuş bekliyoruz..
Birden solumuzda arabalar belirdi. Yolumuz bölünmüş yol. Biz zaten en soldayız. Bizim solumuz, bordür taşlarının öte yanı.. Yani geliş yolu. Yani ters yol..
Beş araba, hiç aldırmadan geliş yoluna girdiler arka arkaya.. Bir anda kaçıp gidecek halleri olsa neyse.. Gidemeyecekler.. Ama uyanık ya bunlar.. En önde bekleyecekler.. 100 metre geride değil, kavşağın en önünde..
Bu ne demek?.. Her an yakalanma tehlikeleri var. Ortaköy polis kaynıyor çünkü.. Birisi yukarı doğru yürüse kabak gibi ortada kalacaklar.. Ama bunların umurunda değil. Yakalanma korkusu yok adamlarda.. Bu ülkede "Trafik polisine yakalanma korkusu" sıfıra inmiş.. Ceza zaten üç otuz para.. Onu da polis görürse.. Yetmez.. Polis bizde gözünün önünde işlenen cinayete seyirci.. Kırk yılın bir başı, görev bilincine sahip bir polis çıkacak da "Dur bakalım" diyecek de..
Ölme eşşeğim ölme..
34 P 0619, 34 TD 3727, 34 BS 2847, 34 UN 8330, ve 34 PL 6475 plakalı arabalar dakikalar boyu ters yolda durdular.. Kırmızı yanarken ileriyi boş görüp daldılar. Daha fazla gidemeyip kavşağı tıkadılar, geliş yolunu da kapayıp, trafiği kitlediler.. Düğüm olmuş trafiği çözmeye de bir polis gelmedi..
Şimdi bakın, "Uygar" dediğimiz Amerika'da böyle bir suçun işlenmesi mümkün değil..
Çıkamayacağın kavşağa girip trafiği kitlemek 1200 dolar. Kırmızıda geçmek 300 dolar.. Ters yolda gitmek, vallahi hiç duymadığım için cezasını bilmiyorum, ama 1000 dolardan aşağı değildir.. Bir de mahkeme.. Bir de hapis.. Bir de ehliyet iptali..
Eline senet verseler "Buraya polis uğramaz" diye cesaret edemezsin.. Ya uğrarsa.. Yandın.. Öldün.. Bittin.. Uygarlık, eğitim hikaye.. Mesele korku.. Cezalar öldürür. Yakalanma korkusu da çok büyük..
Bizde, 50 metre ötede polis kaynıyor, bunların umurunda değil..
Ve bu kavşak, her gün, her saat böyle, Sevgili Cerrah..
Bir gün kimseye haber vermeden gel, beraber 10 dakika bir taksinin içinde duralım, rezilliği gözlerinle gör..
Çözüm.. Çözüm Cerrah'ın elinde değil.. Bu komik cezalar ve iki Yunanistan büyüklüğündeki İstanbul'a ayrılmış bu komik kadrolarla, hangi biriyle baş edeceksin.. Bir de içi geçmiş, seyirci, ilkesiz, bilinçsiz polisleri ekleyin..
Peki ama çözüm?..
Bilen beri gelsin!..
Tarih: 08.07.2005 - 08:14 Mesaj konusu:
öncelikle geçmiş olsun kardeşim... o kadar diyoruz ormanları yakmayalım diye yaktıkça böyle insana benzeyen yaratıklar etrafta dolaşıyor _________________ motor vazgeçilmeyen bir tutkudur!!!
Tarih: 08.07.2005 - 08:21 Mesaj konusu:
Gecen sene otobus ile Avrupa seyahati yaptim. Orta seritten giden otobusumuzu birisi telefon ile sikayet etmis. Sikayet eden de otobandan giden diger bir surucu. Otoban polisi yolda otobusu durdurup, bir guzel cezayi yazdi. Sasirdim, helal olsun demistim...
Biz de uygulanamaz tabi... Millet birbirine eşşek şakası yapar, suyunu kaçırır kesin...
Tarih: 08.07.2005 - 08:31 Mesaj konusu:
gecmis olsun beyazs, ,
gecenlerde bende yazdim buna benzer bir yazi. bir kendiniz bilmez arabanin bizi tehlikeye atmasini. (gerci sonra mesajim VIP e tasindi ? ? ? )
Bu ne ilk ne de son. yasalar degismedikce, cezalar artmadikca , bu cezalari uygulayacak memur rusvet almadikca ve bizler bilincli bir birey olmadigimiz surece bu boyle devam edecektir.
bu saydiklarimdan birisiisinin duzelmesi sorunun ortadan kalkmasini saglamaz, bir butun olarak bu degisikligin olmasi gerek.
Tarih: 08.07.2005 - 08:33 Mesaj konusu:
dolmuşsun arkadaşım belli ama ben ne zaman aradıysam 155 e ulaştım inan. eskiden 154 trafiğe 155 asayişe bakıyordu şimdi ikisi birden 155 olarak değişti.komşumu şikayet ettim gelen giden olmadı demişsin malesef yeni kanuna göre polis bu durumda birşey yapamıyor iş direk savcılıkta bitiyor
Tarih: 08.07.2005 - 08:42 Mesaj konusu:
nerden gıdecekmıssın pekı sorsaydın arıza adama _________________ NIYE BANA BIRADER DEYIP DURUYORSUNUZ YAW!
BAYAN BOKSOR YOKMU ALLAH ALLAH !!!
BOKS BOKS BOKSSSSSS
ZINDABAT PAKISTAN
Tarih: 08.07.2005 - 08:53 Mesaj konusu:
nereye kime diye bir şey yok.. gücünün yettiği yere kadar uğraşıcan.. en başta söylicen polise yesin cezayı.. _________________ Don´t be afraid of dark. Be afraid of what it hides.......
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 08.07.2005 - 09:08 Mesaj konusu:
Ya evet, sen bir şikayette bulun hele her defasında.. Mutlaka ilgilenen çıkacaktır.. Yolda arabayla giderken bir minibüs iki kez feci kaza yapmama sebep oluyordu.. Gazladım gittim Yeşilköy kavşağında sert bi frenle durdum atladım arabadan polise durdurun şu şerefsizi gebertiyordu beni dedim. Uzaktan beni gören minibüs öyle bir manevrayla döndüki havaalanı istikametine ben takla atacak sandım.. sonra polis telsizle durumu bildirdi.. Ne oldu bilmiyorum ama sanırım icabına bakmışlardır.. _________________
bizim arkadas raporunu almaya karakola gitmis.
telsiz konusmalari soyle:
t-- memet abii cetin emec 'te kavga var adamlar birbirini yiyo
p- ya olm bana deme yaaa
t- abi bi gidin bakin yaa
p- ya suleymana soyle o gitsin
t- abi bi bakin yaa
Tarih: 08.07.2005 - 09:26 Mesaj konusu:
memlekette kanun nizam var.. bunu sağlayanlar var.. ben buna inanıyorum.. aksi taktirde silahlanmamız gerekiyor.. hakkınızı sonuna kadar arayın... _________________ Don´t be afraid of dark. Be afraid of what it hides.......
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız