Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - jinlun'unuz kaç km'de? ve durumu nasıl?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

jinlun'unuz kaç km'de? ve durumu nasıl?

jinlun'unuz kaç km'de? ve durumu nasıl?
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
cemil34
Üye
Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 12:11    Mesaj konusu: jinlun'unuz kaç km'de? ve durumu nasıl? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar şöyle bir araştırma yapsak,
Jınlun kullanıcıları olarak kaç km de olduğumuzu ve yaşadığımız sorunlardan ve çözüm yollarından bahsetsek.
Hem çözüm yolları için birbirimizi aydınlatırız, hem de almayı düşünenler için, yaşanan sorunlar ve çözümler referans olur.
Ticari kaygı taşımadan, Jınlun hakkında karalama veya övgü kampanyası değildir bu, sadece motora binmeyi sevenler gözü ile lütfen..
Ben en fazla km'nin Oduncu nicki ile katılan arkadaşımızda olduğunu sanıyorum. Yaşadıkları ile de sağolsun bizleri epeyce bilgilendirmişti zaten.
Evet listeleyelim mi??

Ben cemil34,
Jınlun 250.5 kırmızı, 2475 km'deyim.
Motordan beklentim hafta sonu boğazda eşimle birlikte 40-50km hızla keyif yapmaktı. Zaten cruiser tarzı motor ile hız veya drag yapılmaz. İsteklerimizle beklentilerimizi birarada buluşturur isek motorumuzu övmeye veya yermeye gerek kalmayacaktır. O yüzden bazen yazılanlara gülüp geçiyorum. Önemli olan elinizdeki ile mutlu olmayı bilmek bence.
Neyse ilk haftalar boğaz gezilerinden sonra çevre ilçe gezilerine başladık.
Şehirlerarası yolda 80-90km. sabit hızla (gezinin keyfini alarak ve risk almadan) epey geziler yaşadık. Hatta bir motor grubu ile İnebeyli'ye büyük keyifle katıldık. Grupta scooter da vardı, Kanuni de ve Jınlun da. Herkes sorumlu grup bilinci ile birbirini kollayarak gidip gelindi.
Servis bakımlarını gerekli km'lerde yaptırıyorum. Motorumun vites aralıklarını, sınırlarını bildiğim için çok şükür sorun yaşamadım. Darısı diğer arkadaşların başına..

Sizlerin görüşleri..
Başa dön
cemil34 Çevrimdışı cemil34 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SKY_
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 12.07.2005 - 12:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bravooo Dil çıkarıyorum
SKY_ Çevrimdışı SKY_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
jedimaster
Üye
Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 12.07.2005 - 13:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Evet çok güzel bir düşünce. Karalama kampanyası veya reklam yapmadan ortak çözümler bulmak çok faydalı bir düşünce. Bende motorumu alalı 2 hafta oluyor. daha 60 km'de. Çok sorunum yok. Ama yinede merak ettiğim kafama takılan şeyler var:

1)Motoru çalıştırmak için jigle'yi açıyorum fakat marş düğmesine basarken aynı zamanda biraz gaz veriyorum ancak çalışıyor. ve bir müddet gaz vermezsem istop ediyor. Fakat 1 dak bile geçmeden jigleyi kapatıyorum sorunsuz çalışıyor. Bu durum normal midir?

2) Bazen motoru çalıştırıp ilk kalkışı yapmak için 1. vitese takınca tak edip ya ileri sıçrama yapıyor yada sıçarayıp istop ediyor. ısındıktan sonra olmuyor. Bu nedendir?

3) Motorda giderek performans düşüyor. Bu rodaj döneminde normal midir? Mesela daha önce 3. viteste rahat çıktığım yokuşu şimdi 2 viteste zor çıkıyor.

4)Zincirin gevşekliğini ve yağsız olduğunu nasıl anlarız? ne kadar gevşekliğe kadar tolerans vardır? Ve zincir spreyi zinciri temizlemeye mi yarar yağlamaya mı? spreyden sonra ayrıca yağlamak mı gerekir? Jinlunlarda zincir o-ring mi yoksa normal zincir mi?

5)Debriyaj kolu bana sert gibi geliyor. Elim yara oldu? Bunun sertlik derecesi nedir? yumuşatılır mı? Yağlamak zarar verir mi? Çünkü eski bir motorcu bana fazla yağlamak pislik tutmasına neden olur. Yağlama demişti. Ne dersiniz?

Bu soruların çoğu birçok arkadaşımında kafasına takılan sorular. Cevap verirseniz çok sevinirim. Eminim bu cevaplardan birçok arkadışımızda(Bilhassa yeni alanlar) faydalanacaktır

Selamlar
oduncu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: SAKARYA

MesajTarih: 12.07.2005 - 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben 3,500 e geldim.
cemil34, dostum bende baya bir yol yaptıgımı sanıyordum ama serviste 3 günde 150 likle 1500 km yapanlar oldugunu ögrenince bütün havam söndü.
Ben motorla festivale gidip geldim yaşadıklarımı detaylı olarak anlatacagım ama bu sıralar biraz zaman sorunum var.

jedimaster, Dostum selam.
1-Ben ilk çalıştırmada jikleyi açıp hiç gaz vermeden çalıştırıyorum. Çok az gazda versem çalışmıyor. Bir süre sonra stop edecek gibi oluyor jikleyi kademe kademe kaldırıp buna göre gaz veriyorsun. Km yaptıkça bu olay azalıyor.

2- Bu böyle. Kalkarken hafif gaz verip motoru öne dogru ittir. ( Ve buna alış degişmiyor)
3- ? Problem var benimki hala yüklüyken bile köpek gibi (pardon) tırmanıyor.
4- Ben nezaman servise gitsem zinciri sıkıyorlar. Teknik olarak 200 km de bir yaglamak gerek ben 800 km yaglamadan dolaştım ama iyi degil. Zinciri güzelce temizledikten sonra sprey hem yaglar hem temizler hem korur diyorlar ( uzmanlarına sordum ) ama ben yinede normal yagla yaglıyorum.

5-Banada kollar, fren sert gelmişti iki dakikada hepsi yumuşacık oluyor. Hiç birinin sertligi yok ama belirli zamanlarda usulunce yaglamak lagzım.
Umarım faydası olur Herkese hayırlı sürüşler.
Başa dön
oduncu Çevrimdışı oduncu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cemil34
Üye
Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 13:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selam Jedimaster,
Motoru stop ettikten sonra takriben 2 saat içerisinde soğuyor. Bu da demektir ki 2 satten fazla çalışmayan motoru çalıştırırken jikle kullanmamız gerekiyor. Motor soğukken birinci viteste sıçramayı benim gördüğüm tüm motorlar yapıyor. Olayı vites ayarında olduğunu düşünmüştüm önceleri ama tecrübeli kişilerden de aynı yanıtı aldım.
Motorum performans azalması yerine performans artışından söz etmek lazım çünkü giderek parçalar birbirine alışıyor, topiclerde sıkça konuşulan vibrasyonun azalması olayı parçaların düzgün birşekilde birbirine alışmasına bağlı. Ama rodajda motoru sıkıştırmışsan düzgün açılmayan motor bloku performans azalması, yağ yakma vs. yapabilir. Zincirin 20mm. ye kadar sarkması normaldir deniliyor. Fazlası MUTLAKA gerdirilmeli. Zincir spreylerini sıkmadan önce zincir mutlaka çok iyi silinip temizlenmeli, sprey temizlik için değildir.
Debriyaj kolu ayarı belki de elciklerdeki bir sıkılığın sonucudur. Yağlamakla sıkılıkta pek fazla azalma veya artma olmaz.
Herkese selamlar.
Başa dön
jedimaster
Üye
Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Oduncu ve cemil34 teşekkürler,
Fakat bazı soruların cevaplarını tam anlayamadım bu yüzden özür dileyerek tekrar soracağım.

Bu kalkıştaki olay daha vitese takarken oluyor. Yani elim debriyajı sıkıyor, o esnada 1. vitese takarken ileri fırlıyor. yani daha gaz vermiş değilim. Yani bütün motorlar soğukken 1. vitese takarken fırlar mı?

Jigle açıkta olsa gaz vermeden çalışmıyor motor. zaten servistekilerde ilk çalıştırırken hafif gaz vererek marşa bas dediler. Bu doğrumu? çalıştırırken gaz vermek motora zarar verir mi?

Zinciri spreylemeden önce neyle temizliyeceğiz peki?

Oduncu demişki:
Alıntı:
5-Banada kollar, fren sert gelmişti iki dakikada hepsi yumuşacık oluyor. Hiç birinin sertligi yok ama belirli zamanlarda usulunce yaglamak lagzım.

Oduncu bu kollar iki dakikada nasıl yumuşadı anlamadım? Yağladın mı yani, yoksa kendi mi yumuşadı zamanla?

cemil34 demişki:
Alıntı:
Ama rodajda motoru sıkıştırmışsan düzgün açılmayan motor bloku performans azalması, yağ yakma vs. yapabilir.

Pek bağırtmadım motoru ancak bazen vites ayarlamakta güçlük çekiyorum. Zaten topu topu 60 km yaptım.
Bu duruma göre değişir ama, yinede aşşağı yukarı siz kaçıncı vitesle kaç km hızda gittiniz rodaj döneminde. Yada hangi vitesle max. kaçla gitmeli. Arabada ayarlıyorum ama motorda sesle pek emin olamıyorum.

Birde son olarak şunu sorayım. Malum boş vites olayı. Yavaş yavaş alıştım ancak benimki mi öyle yoksa genelde mi böyle oluyor. Yani, 5,4,3,2,1 yapıyorum, sonra topukla bir arka yine, sonra tekrar ayağımın ucuyla çok hafif öne dokunuyorum geçiyor. Başka türlü boşa geçmiyor. Ne dersiniz?

Sizi bayılttıysam kusura bakmayın...
Oduncu bu arada rock'cısın anladığım kadarıyla. Ben bir deep purple hastasıyım. Aynı zamanda iron maiden'i çok severim. Hemde jinlun' cusun
tam kafasın yani Göz kırpıyorum

teşekküerler.[/quote]

En son jedimaster tarafından 12.07.2005 - 16:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
jedimaster Çevrimdışı jedimaster Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
china
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 16:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

guzel bir topic olmus. her ne kadar cin motorlarina cooook karsi olsamda...

bakis acisi cok guzel...

Başa dön
china Çevrimdışı china Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
conqueror
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul, Daryca

MesajTarih: 12.07.2005 - 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selamlar,

Benim jinlun 10 gunluk 560km de. Tek problemim vitesdeyken mars basmamasi. Normalde ayaklik acikken ve motor vitesdeyse mars basar ama motor calismaz. Benimkinde ise mars bile basmiyor. Motoru calistirmak icin bosa almak gerekiyor, servise tel actim debriyajin altindaki bir musurden kaynaklandigini hemen onarabileceklerini soylediler.

Alıntı:

1)Motoru çalıştırmak için jigle'yi açıyorum fakat marş düğmesine basarken aynı zamanda biraz gaz veriyorum ancak çalışıyor. ve bir müddet gaz vermezsem istop ediyor. Fakat 1 dak bile geçmeden jigleyi kapatıyorum sorunsuz çalışıyor. Bu durum normal midir?

Dostum bendede oyle, jigleyi actiktan bir muddet sonra kademeli olarak kapatman gerekir, yoksa stop eder.
Alıntı:

2) Bazen motoru çalıştırıp ilk kalkışı yapmak için 1. vitese takınca tak edip ya ileri sıçrama yapıyor yada sıçarayıp istop ediyor. ısındıktan sonra olmuyor. Bu nedendir?

Pek fazla tecrubem yok fakat iyi gozlemciyimdir, benim gozlemledigim cogu motor bunu yapiyor. Ama sanirim sen frensiz 1 e atiyorsun. Sana tavsiyem her zaman duruyorken elin yada ayagin frende olsun. Boylece motorun kaymasini, ileri atilmasini biraz onlemis olursun..
Alıntı:

3) Motorda giderek performans düşüyor. Bu rodaj döneminde normal midir? Mesela daha önce 3. viteste rahat çıktığım yokuşu şimdi 2 viteste zor çıkıyor.

Bilemiyorum devirini yanlis ayarlmis olabilirsin.
Alıntı:

5)Debriyaj kolu bana sert gibi geliyor. Elim yara oldu? Bunun sertlik derecesi nedir? yumuşatılır mı? Yağlamak zarar verir mi? Çünkü eski bir motorcu bana fazla yağlamak pislik tutmasına neden olur. Yağlama demişti. Ne dersiniz?

Banada oyle gelmisti. Bence devriyaji ayarlattir biraz daha asagida kavrasin. Boylece daha az guc harciyarak birakabilirsin. Bana simdi sert gelmiyor kas yaptim galiba Gülümsüyorum
Başa dön
conqueror Çevrimdışı conqueror Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oduncu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 17:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

jedimaster, Hocam yardımcı olabiliyorsak problem yok.
Kalkış olayı aynen oyle başka motorları bilmem. Zamanlada hiç degişmiyor ilk seferinde kalkışları dedigim gibi yap ( bana tavsiye edilen buydu )
Demek ki hepsi aynı olmuyor benimki jikle açıkken gaz verirsen çalışmıyor. Bir zararı olmaz.
Gaz yagıyla yada direk o spreyle temizlene biliyormuş. Mantık tamamen temiz olacak ve spreylenecek. ( Bu konuda bildigim duyduklarımdan ibaret )
Başa dön
cemil34
Üye
Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 17:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Benim jinlun 10 gunluk 560km de. Tek problemim vitesdeyken mars basmamasi

zaten tercih edilen marşa boş viteste iken basılmasıdır. Herhangi bir olası hatanın önüne geçebilmek için. Ama senin durum, (buradan fikir yürütmek güç ama) bana marş motoru ile ilgili gibi geldi.
Oduncu kardeşime katılıyorum 1. viteste ileri fırlamayı önlemenin yolu sadece fren. Aksi halde düşme tehlikesi bile var. ve 1. viteste fırlama olayı geçmiyor ve geçmeyecek.
Başa dön
4D
Üye
Üye

MesajTarih: 12.07.2005 - 18:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

jedimaster: Motorda çekişin azalması bir şeylerin ters gittiğini gösterir. Çünklü çekişin günden güne artması gerekiyor! Bu arada motoru hareket ettirmeden önce ısıtıyormusun? Aşşağıda beş dakika diyorum ama çekişin oturması çok daha uzun sürer. Motor rodajda. Aynı süre kullandıktan sonra aynı yokuşu dene.

Marş basma problemi yaşamamak için 95 kurşunsuz lazım. Marş ritüeli ise; 1. Jigle açılır üç-beş saniye beklenir. 2. Hafif gaz verilir. 3. Marşa basılır çalışınca hemen marş bırakılır ve gaz vermeye bir süre devam edilir. Yoksa istop etmesi çok normaldir. Gaz rölanti devrinin sadece biraz üzerinde tutulur. Bunun motora zararı yoktur. Isınsın diye gazı arada bir pompalayıp körüklemekse berbat bir fikirdir. 4. Jigle kademeli olarak düşürülür yada motor boğulur, istop eder. Bu işlem hava ısısına bağlı olarak gerekli sürede bitirilir. Rodajda motosiklet hareket ettirilmeden önce beş dakika ısınması beklenir. Yoksa motor yokuşun ortasında istop eder. Çekiş olmaz. Zarar da görür.

Motorun ilk vitese atıldığında az tepmesi normaldir. Rölanti ayarı bozuksa çok aşırıya kaçar ve motoru istop ettirecek seviyeye de gelir. Rölanti devri sağ dizinin altında bir somun. Ayarı doğru olmak zorunda. Ne az ne fazla. Motoru ileri ittirerek ilk hareketi vermene lüzum yok. Bu işin çiçeğini çıkartmaktır. Ancak spesifik durumlarda olabilir.

Zincir ayarı çok zor değil. Servise her gittiğinde yapılıyor. Bakarak öğrenebilirsin. Zinciri temizlemek için ıslak emici bir bez ve küçük bir kap yeterli. Temizleme kiti de satılıyor. Çünkü uzun ve pis bir iş.

Alıntı:
Ben bir deep purple hastasıyım. Aynı zamanda iron maiden'i çok severim. Hemde jinlun' cusun

Evet hepsinden bende de var (freestyler). Neyse tarzı olan insanların tarzı olan motorları kullanmaları en doğrusu. Çig küfte-kundurayla cruiser gitmiyor. Gittiğini sananlara daha genel karakteristiği olan motorları öneriyorum; Commuter, road bike vs. 1000'liği bile var bunların. Rezil bir çelişkide yaşanmaz böylece.
Başa dön
4D Çevrimdışı 4D Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
canuni
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul/K.çekmece.Kırklareli

MesajTarih: 12.07.2005 - 21:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kanuni 250 c 15500 km mayıs 2004 te almıştım klasik sorunlarını çıkardı ama yolda bırakmadı. Bu kilometre itibari ile zincir haşat durumda her 1000 km de ayarlanıp temizlenmesine rağmen. Zincir ve dişliler değişecek. motorlarınızı sevin onlarda sizis sevecek. Dil çıkarıyorum
oduncu
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 13.07.2005 - 09:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

de gelir. Rölanti devri sağ dizinin altında bir somun. Ayarı doğru olmak zorunda. Ne az ne fazla. Motoru ileri ittirerek ilk hareketi vermene lüzum yok. Bu işin çiçeğini çıkartmaktır. Ancak spesifik durumlarda olabilir.

Hocam Yalnızca ilk çalıştırdıgımızda, çok sert vurdugu için servis zarar verebilecegini söyledi ve bu itme işini tavsiye etti.

Alıntı:

Alıntı:
Ben bir deep purple hastasıyım. Aynı zamanda iron maiden'i çok severim. Hemde jinlun' cusun

Evet hepsinden bende de var (freestyler). Neyse tarzı olan insanların tarzı olan motorları kullanmaları en doğrusu. Çig küfte-kundurayla cruiser gitmiyor. Gittiğini sananlara daha genel karakteristiği olan motorları öneriyorum; Commuter, road bike vs. 1000'liği bile var bunların. Rezil bir çelişkide yaşanmaz böylece.

Animals-Eagles-( Çok mu eski (ihtiyarlık))-Metallica(yeri ayrı) - Prodigy (Sormayın cevap yok dinliyorum işte)
Başa dön
jedimaster
Üye
Üye

MesajTarih: 13.07.2005 - 10:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

4D sağol dostum,
Verdiğin bilgiler faydalı olacak. Özellikle 5 dak. ısıtma konusu. Gerçi ben bilmeden aşşağı yukarı 5 dak. ısıtıyordum zaten. ama birkaç defa ısıtmadan kalkmışımdır. Fakat yaz günü birkaç defa ısıtmadan kalkmakla motor zarar görmez sanırım. Bu ileri tepme konusunda bir arkadaşın tavsiyesi vardı. 1. vitese takmadan debriyajı 2-3 defa sık bırak diye. Nedeni soğuk motorda yağdan dolayı balatalar yapışabiliyormuş. Dün denedim. Tabi motorda biraz ısınmıştı hemen vitese takmadım. Çok belli belirsiz bir tepme oldu. Yani işe yaradı gibi ama sizlerde deneyin bakalım ne olucak.
4d dostum tarz konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Dil çıkarıyorum
Oduncu dostum Eagles dinleyen birinin chopper cı olması gayet normal bence... Dil çıkarıyorum
xtremetawsan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 13.07.2005 - 10:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oduncu demiş ki:
Alıntı:

Animals-Eagles-( Çok mu eski (ihtiyarlık))-Metallica(yeri ayrı) - Prodigy (Sormayın cevap yok dinliyorum işte)

Eagles iyidir Gülümsüyorum Toto tavsiye ederim
Başa dön
xtremetawsan Çevrimdışı xtremetawsan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.45 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal