merhaba arkadaşlar
17.07.2005 tarihinde Malatyada yapılan drag yarışları geçen sene oldugu gibi hüsranla sonuçlandı.Malatya motor klübünün düzenlediği organızasyona katılmak için cumartesi gecesi yola çıkıp hiç uyumadan sabah 8 de pistte olduk organızasyon iyiydi.kayıtlar yapıldı Tekteker ve oglu toprak güzel gösteriler yaptı ardından antremanlar başladı antremanlar gayet güzel geçti ve sıra spitlere geldi 600 cc lerin spitleri bitip 750 cc ler başlıcakken bi anda ortalık karıştı ve savaş alanına döndü kapalı alandan motorları zor kaçırdık
türkiyenin dörtbir yanından motor tutkunları ve yarışmacılar ordaydı ve hepside bu işi profosyonel olarak yapan kişiler ama yarışlar bi kaç densiz yüzünden iptal oldu şimdi soruyorum size en yakını 500 km yol yapıp yarış için oraya giden insanların suçu ne yol masrafları bi yana bide yarış olmadıgı halde katılım ücretleri de iade edilmedi fedarasyon kamerasıda çekti olayları gecen senede çekmişti ama yine vermişler etabı oraya bakalım bundan sonra ne yapacaklar orada olanlar varsa onlarında yorumlarını bekliyorum
O Heberle İlgili Söylenebilecek Birşey Yok Bende Medya dan Takip Ettiğim Kadarıyla Biliyorum konuyu. . . Çok Üzüldük Ancak Katılım Ücretlerinin Geri Ödenmemesi Konusunu Senden Duyuyorum Gerçekten Çok Büyük Ayıp. Malatya Bunun GibiBir Organizasyona Ev Sahipliği Yapıyor ve Bunun Kıymetini Bilmiyor. Ya Motorlara ve Motorculara Değer Vermiyor ya da Motor Camiasının Ne Kadar Büyük Olduğunu Bilmiyor. İstisnalar Kaideyi Bozmuyor Ancak Bir Çuval İnciri Berbat Edebiliyor. . . Acı Ama Gerçek bu. . . Saygılar. . . _________________ . . : : WHAT DOES NOT KILL MAKE STRONGER : : . .
Sen para harcıyorsun emek veriyorsun o kadar rezillik çekiyorsun yarışa gidiyorsun sonra kendini bilmez bir kaç kişi yüzünden sorunlar çıkıyor. Oraya gelen bütün yarışçıların emeklerine yazık. Hele hele yarış paralarının geri verilmemesi Malatya Kulubünün çok büyük ayıbı. Zaten geçmiş yıllardan da Malatya yarışlarının nasıl olduğunu biliyoruz. Herkese ders olsun... _________________ Geç frenaj; iyi viraj!!!!!!
Dünyada bu gibi durumlarda organizatörler suçlanır...
bu yarışları organize eden kurumların birkaç organizasyonuna katılınmaz.
Ondan sonra bak bakayım bir daha onların yaptığı organizasyonlarda en ufak bir aksilik yaşanıyor mu ?
eğer toplu olarak tepki vermesini öğrenmezse bu millet, hiç bir şey düzelmez !
Tarih: 20.07.2005 - 12:11 Mesaj konusu:
arkadaşlar çıkan olaylarla ne federasyonun nede malatya kulubünün bir ilgisi yok.
tamamen kendini bilmez 3-5 kişinin ortalığı karıştırması neden yapıldı sorunları neydi bilmiyorum.
kayıt paralarına gelince kulupler sonuçta federasyona bağlı olarak hizmet verirler.
kimsenin bu konuda mağdur olacağını düşünmüyorum.bu anlamda federasyon elbette bir çözüm bulacaktır.zaten yarış ileri bir tarihe ertelenmiştir.
ama yarış için uzak yerlerden gelen insanların yaptığı masrafların boşa gittiği bir gerçektir buna nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum. _________________ motora bindiğim için farklı değilim, farklı olduğum için biniyorum.
hata yapma hakları olmadığını anlatmalıyız.
bu da bir iki organizasyona kimsenin katılmamasıyla olur.
ama gel gör ki türkiye de bu imkansız...
acı ama gerçek, hala yanlışlara karşı tek başımayım ama ümidimi kaybetmiyorum...
Tarih: 20.07.2005 - 14:32 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bu tarz organizasyonlar halka açık organizasyonlardır,ve katılım sınırlaması getirilmeyen her organizasyonda olduğu gibi orada da bu tür tatsızlıkların çıkması çokta süpriz değildir...Bu gibi durumlarda ise iş güvenlik güçlerine düşüyor...Çünkü içeri girince kimin kavga çıkarabileceği hiç belli olmuyor! Oraya gelen kişiler camiadan olduğu kadar sadece kalabalığı görmek için gelenlerde mevcut...
Sonuçta organizasyonu yapan komitedeki arkadaşlar gerekli gözlemleri ve fizibilitesini iyice kontrol ederek olası senaryolarla daha fazla güvenlik önlemi alınması konusunda gerekli merciilere ve organizasyon komitesine bağlı güvenlik elemanlarına telkinde bulunabilirdi...
Umarım bir daha bu şekilde tatsızlıklar yaşanmaz ve motor camiası zarar görmez
Para konusuna gelince sonuçta legal bir yarıştı ve federasyona bağlı olan bir organizasyonda butür katılım ücretlerinin kalmaması gerekir aksi takdirde çok büyük bir spekülasyona sebeb olabilir :!:
Kayıt: Jan 07, 2005 Mesajlar: 2711 Nereden: İstanbul Kızıltoprak/İzmir
Tarih: 20.07.2005 - 14:48 Mesaj konusu:
Gerçekten çok büyük bir ayıp oldu bence.
İnsanlar onca masraf etti ben yani gözümle gördüm hazırlanan arkdaşlarını.
Bence malatya ayağı artık yapılmamalı.
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 20.07.2005 - 14:51 Mesaj konusu:
emege yazik, bence bu tur olaylardan o sehrin insanlari da sorumludur, sucludur demiyorum sorumlu doyorum, insanlara spru sevdirmek, gormedikleri seyleri gostermek uzere emek harcayan insanlara daha cok ozen gostermeli ve onlarla birlikte calismalilar, bu tip insanlarin cikip kargasa yaratmalarina izin vermemeliler ve kendi iclerinde asimile etmeliler, yoksa olduklari yerde kalirlar _________________
Tarih: 20.07.2005 - 15:04 Mesaj konusu:
Bilip bilmeyen herkez yazınca tabi ortaya anlamsız mesajlar çıkıyor..
Malatya Motosiklet Kulübünün parayı iade etmemesinemi getirildi konu..
bu olaylarda Suçu olmayanlar Malatya Motosiklet Kulübü,TMF,Yarışmaya gelen sporcular,yarış seyretmeye gelen seyircilier,hakemler,gazeteciler..bu kadar insanın emegine yazık olmuş..
Ama bunu getiripde Yarış ücreti paraları geri ödenmedi demek ne kadar etik olur bilemem..
Yarışlarda çıkan kavgadan sonra yönetmelik geregi TMF bir toplantı yapmış ve Sporculara sormuştur "YARIŞMAK İSTİYORMUSNUZ" diye..
Bir kısım sporcunun "Bu çok hızlı bir spor bu olaylardan sonra yarışın devam etmesi bizim risk altına girmemiz demek,finish çizgisine gelirken birisi bana şişe atsa,taş atsa bunun önlemini kim alacak" dediğinde YARIŞLAR haklı olarak iptal edilmiştir..
Malatya Motosiklet Kulübü başkanı ve Gençlik Spor İl müdürü tüm ikna çalışmalarına ragmen Yarışçıları razı edememiştir..
TMF dogru karar vermiş..Bu çok hızlı bir spor,kibrit çöpü bile sporun yapıldıgı piste atılamaz..
Futbol ile karıştıryor bazı yörelerin insanı..Ama öyle degil..Ciddi kötü sonuçlara yol açabilir yapılan şeyler..
Bu sebeple mükemmel bir karar çıkmış..
Acıdıgım şey ise yukarda yazdıklarım.
Alıntı:
bu olaylarda Suçu olmaynlar Malatya Motosiklet Kulübü,TMF,Yarışmaya gelen sporcular,yarış seyretmeye gelen seyircilier,hakemler,gazeteciler..bu kadar insanın emegine yazık olmuş..
Arkadaşlar bir malatya lı olarak çok üzüldüm ve hepinizden (ben orada olmasam da) özür diliyorum.Çünkü bu işi insanlarımın duyarsızlığı olarak görüyorum.Ayrıca malatya da ne kadar motor sevilir, ne kadar önem verilir size şöyle anlatayım: orada 3 sene öncesine kadar ancak 3 veye 5 race motor vardı.Chopper yazları gelen misafirlerle ancak 1 biledin 2 tane olur.kaln mobiletlerinde hali içler acısı.İnsanlar çok duygusuz biniyorlardı ve sadece A noktasından B noktasına gitmek için.Verdiğim motor sayıları için yenılma payım +- 2 olabilir.Daha çok zaman geçmesi lazım malatya da böyle organizasyonların yapılması için. Gerçekten katılan arkadaşların emeklerine büyük bir saygısızlık yazık olmuş. _________________ Ne Olursa Olsun, YASAMAYA MECBURSUN!
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız