Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Yardımcı olursanız (performans ekzostu taktırmak istiyorum)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Yardımcı olursanız (performans ekzostu taktırmak istiyorum)

Yardımcı olursanız (performans ekzostu taktırmak istiyorum)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 26.08.2005 - 18:32    Mesaj konusu: Yardımcı olursanız (performans ekzostu taktırmak istiyorum) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili dostlar ben motoruma performans ekzostu taktırmak istiyorum bununla ilgili yardımı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum. Ayrıca gerek olup olmadığı konusunda da fikirlerinizi bekliyorum ve şimdiden ilginize teşekkür ederim.Motorum gsx 1300 r hayabusa 2005 model Dil çıkarıyorum

--------------

Baslik mesajla uyumlu olsun !
Edit ettim... Öfkeliyim

DD

Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
DarkBlue Çevrimdışı DarkBlue Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 26.08.2005 - 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Egzostun temel görevi yanmış petrolün artıkları olan su ve karbondioksit gazını atmak. Çok yüksek sıcaklıkta atıldığı için su buharı olarak atar.
Suzukinin egzostu motorun üst devirlerde rahat çalışmasını sağlayacak şekilde tasarlamıştır. Dolayısıyla egzostunu tek başına değiştirmenin pek bir faydası olacağını zannetmiyorum. Eğer hava filtresi, buji, enjektör, chip tuning e girceksen egzostunu dadeğiştirmen gerekir. Çünkü motordan atacağın gaz artacak ve az da olsa yoracaktır motoru. Bu arada yerine koyacağın egzost da akropovich, devil veya yoshimura olamlı ki rahatlatsın motoru. Replikaların sesten başka birşey vermeyeceğine eminolabilirsin.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
zincirligezgin
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: kocaeli/eskihisar

MesajTarih: 26.08.2005 - 18:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

senin imzan doğruysa o haya yı ölmeden önce sat egzoz falan çok güzel olur ama onun tadını çıkartmadan motora veda edebirlirsin
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.08.2005 - 18:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alptoker demiş ki:
Egzostun temel görevi yanmış petrolün artıkları olan su ve karbondioksit gazını atmak. Çok yüksek sıcaklıkta atıldığı için su buharı olarak atar.
Suzukinin egzostu motorun üst devirlerde rahat çalışmasını sağlayacak şekilde tasarlamıştır. Dolayısıyla egzostunu tek başına değiştirmenin pek bir faydası olacağını zannetmiyorum. Eğer hava filtresi, buji, enjektör, chip tuning e girceksen egzostunu dadeğiştirmen gerekir. Çünkü motordan atacağın gaz artacak ve az da olsa yoracaktır motoru. Bu arada yerine koyacağın egzost da akropovich, devil veya yoshimura olamlı ki rahatlatsın motoru. Replikaların sesten başka birşey vermeyeceğine eminolabilirsin.

sağol dostum verdiğin bilgi için.Pekala senin önerdiğin şekilde bir operasyonun maliyeti konusunda bir fikrin varsa bunu da paylaşırsan sevinirim
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
DarkBlue Çevrimdışı DarkBlue Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.08.2005 - 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zincirligezgin demiş ki:
senin imzan doğruysa o haya yı ölmeden önce sat egzoz falan çok güzel olur ama onun tadını çıkartmadan motora veda edebirlirsin

dostum saol önerin için fakat ben şu ana kadar yani 2 ay dan bu yana hayabusayla 7000 km yol yaptım fakat herhangi bir kaza geçirmedim Allaha şükür inşallah bundan sonrada olmaz,ama yinede teşekkür ederim
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.08.2005 - 19:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şu anda istemeyerek de olsa ayrılmak zorundayım fakat 1-2 saat içinde tekrar döneceğim ve önerilerinizi okumaya çalışacağım görüşmek üzere Dil çıkarıyorum
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
PowerXante
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kastamonu

MesajTarih: 26.08.2005 - 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayabusaya Nitro yakışır Çok gülüyorum ondan taktır. hehe :P
Başa dön
PowerXante Çevrimdışı PowerXante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.08.2005 - 00:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne oldu dostlar bu konuyla ilgili bilgi birikimine sahip bana bu konuda yardımcı olabilecek hiç kimse yokmu bu sitede.Gerçekten hayal kırıklığına uğratacaksınız beni yahu.Bu forumda bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek bir çok kişinin olduğunu düşünmüştüm halbuki!!!!!!!! Üzgünüm
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
peugeot-cu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: gaziantep

MesajTarih: 27.08.2005 - 01:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DarkBlue, sino abiyle konuş bence o bu işlerde usta kendi motorunu ne hale sokmuş onu burdan tekrar tebrik ediyorum Dil çıkarıyorum
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 27.08.2005 - 01:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Honda İnnova 125
Honda CBF 250
Honda Transalp 650
Suzuki Hayabusa 1300
İnnova dan Hayabusa ya kadar geçen süre toplam 2 AY

Valla garıp bır motobıyografı bu gelısmeyle devam edersen sana uygun cc'de motor uretmek ıcın caponlara fazla mesaı yaptıracaksın, yolun acık olsun Dil çıkarıyorum
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.08.2005 - 01:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

[quote="UzayKisi"]
Alıntı:

Valla garıp bır motobıyografı bu gelısmeyle devam edersen sana uygun cc'de motor uretmek ıcın caponlara fazla mesaı yaptıracaksın, yolun acık olsun Dil çıkarıyorum

sağolasın dostum bencede japonların işi zor. Çok gülüyorum Fakat Hayabusa'nın limitlerini tam olarak zorlayamıyorum biraz daha pişmem gerek yani bir kaç ay daha lazım Çok gülüyorum
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
WHISKEY
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul/?i?li

MesajTarih: 27.08.2005 - 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

DarkBlue, Gereksiz modifiye çabalarına gerek yok. Bu tip modifiye işlemlerini tam olarak hakkıyla yapabilen teknik adamı zor bulursun.Sayıları çok az.Yarım yamalak yapılan modifiye aksine performans kaybettirir. Ayrıca unutmayalım ki bu tip modifiye işlemleri motor ömrünü azaltıyor ve beraberinde birçok sıkıntıyı getirebiliyor. ( hararet gibi) Üstelik yarışmayacaksan Hayabusa nın bence hiç modifiyeye ihtiyacı yok. Motorun standart performansının 1/10 nunu bile günlük kullanımda zorlaman imkansız. Hiç kullanamayacağın fazladan birkaç beygir kazanmak için binlerce EURO harcamak bence gereksiz. Motorun orijinalse hiç elletme derim.

Ancak sadece egzost sistemini değiştirmek istiyorsan, ( Bazen race makine için ben de gerekli diye düşünüyorum, çünkü en azından trafikte görmeseler de duyuyorlar) Hayabusa için Kızıltopraktaki mağzalarda,Kuruçeşme Daytonada, Süleyman Memnun'da birçok markanın uygun egzost sistemleri var. Tanınmış markalardan şaşma ( akropovich, devil yoshimura vs.)

Keyifli sürüşler Dil çıkarıyorum

*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Başa dön
WHISKEY Çevrimdışı WHISKEY Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DarkBlue
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.08.2005 - 21:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

WHISKEY demiş ki:
DarkBlue, Gereksiz modifiye çabalarına gerek yok. Bu tip modifiye işlemlerini tam olarak hakkıyla yapabilen teknik adamı zor bulursun.Sayıları çok az.Yarım yamalak yapılan modifiye aksine performans kaybettirir. Ayrıca unutmayalım ki bu tip modifiye işlemleri motor ömrünü azaltıyor ve beraberinde birçok sıkıntıyı getirebiliyor. ( hararet gibi) Üstelik yarışmayacaksan Hayabusa nın bence hiç modifiyeye ihtiyacı yok. Motorun standart performansının 1/10 nunu bile günlük kullanımda zorlaman imkansız. Hiç kullanamayacağın fazladan birkaç beygir kazanmak için binlerce EURO harcamak bence gereksiz. Motorun orijinalse hiç elletme derim.

Ancak sadece egzost sistemini değiştirmek istiyorsan, ( Bazen race makine için ben de gerekli diye düşünüyorum, çünkü en azından trafikte görmeseler de duyuyorlar) Hayabusa için Kızıltopraktaki mağzalarda,Kuruçeşme Daytonada, Süleyman Memnun'da birçok markanın uygun egzost sistemleri var. Tanınmış markalardan şaşma ( akropovich, devil yoshimura vs.)

Keyifli sürüşler Dil çıkarıyorum

teşekkürler dostum benim de duymak istediğim bunlardı önerilerin için sağolasın.Zaten bu topiği açarken niyetim sadece komple egzost konusunda yardım ve bilgi almaktı.Ayrıca DD yede teşekkürler başlığı anlaşılır bir şekle getirdiği için. Dil çıkarıyorum
Suzuki Hayabusa 1300
Başa dön
MyerS
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YZMYR/KIBRIS

MesajTarih: 27.08.2005 - 21:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

WHISKEY, e katılıyorum Dil çıkarıyorum
Başa dön
MyerS Çevrimdışı MyerS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 27.08.2005 - 22:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

whiskeyin dediği çok doğru ama şöyle bir şey var chiple ömür kısalır ama arkadaşın motoru 200000 km kullanacağını zannetmiyorum. Sana sadece egzost masrafın 1500 € olacaktır sana şunun için tavsiye edebilirim. Trafikte giderken sesin çok yüksek olacağı için arabalar seni daha kolay farkedecektir. Fazla masraf istemiyorsan egzost, hava filtresi değiştir derim.sana 1600 € ya patlar. Chip ve enjektör olayını bilmiyorum. Tavsiyem de yabancı büyük firmalar vardır hayabusa modifiyesi yapan,bunların sitesinden bilgileri oku sonra yurtdışından getirt. Sadece burada montajını yaptır ama türkiyede varsa bunu yapan aynı malzemelerle ( zannımca yok), burada ver parayı yaptır derim.

Farklı bir konu gibi görünse de şu anda senin hayabusayı yüksek süratlerde taşıyabileceğinden emin değilim. Bu yüzden chip işine girmeni tavsiye etmem. Sesin çok güzel olur eğer filtre ve marka egzos işine girersen. Para senin seçim senin bizden tavsiyesi. Keşke hayabusaya geçişin bu kadar hızlı olmasaydı. Söykediklerimiz sadece daha fazla insan kaybetmemek içindir.

Keyifli Sürüşler
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.22 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal