Tarih: 01.09.2005 - 17:15 Mesaj konusu:
Peki ya "Güvenli Sürüş 2" eğitimi? Honda'nın sitesinde çok genel bahsediliyor, giden varsa detayları belirtebilir mi? İyi ve kötü yönleri? _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: Aug 14, 2005 Mesajlar: 126 Nereden: Ystanbul-Üsküdar
Tarih: 01.09.2005 - 17:51 Mesaj konusu:
Umarım kaynak göstermem de sakınca yoktur varsa uyarı yapmaksızın hatamı telâfi ediniz lûtfen.
motosiklet.net forumlarında bir arkadaş, Honda Sürüş Eğitim - 1 deneyimin, bolca foto ile çok güzel bir dille yazmıştı. Dileyen arkadaşların bakmasını tavsiye ederim. _________________ \ LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE ///
Tarih: 02.09.2005 - 08:37 Mesaj konusu:
Selam Xaeron,
Ortalama bir motosiklet sürücüsü, G.S.E. 2'ye gittiği zaman neler öğreniyor? Tatmin olmadığın yanlar var mı? Bir de eğitim bittikten sonra "iyi ki bu eğitime katılmışım, şunları şunları öğrendim" diyebiliyor musun? Ben de katılmak istiyorum, değer mi, ne dersin? _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: May 13, 2005 Mesajlar: 125 Nereden: Ystanbul/Kozyata?y
Tarih: 02.09.2005 - 09:24 Mesaj konusu:
XANDROS, ben G.S.E. 2'ye gittim ve acayip zevkliydi. 1 ile arasındaki tek fark 1'de teorik biraz fazlaymış işte gaz,fren muhabbeti. birde denge olayı yok 1'de.2. de sürekli motor üzerinde hocaların sürekli değiştirdiği kukalar arasında motoru bi o yana bi bu yana yatırıp duruyosun. normalde kolayca yapamayacağın (normal sürüşde) şeyleri yapıyorsun. _________________ ALPAY
Ankara'da niye yapmıyor Honda böyle eğitimler? Türkiye İstanbul'dan ibaret olduğu için mi? _________________ "Hiçbir ?ey ummady?yn sürece her ?eye sahipsin" BUDDHA
Kayıt: Jun 01, 2004 Mesajlar: 619 Nereden: Ankara [ aslen 35? :P ]
Tarih: 02.09.2005 - 09:46 Mesaj konusu:
flynaked demiş ki:
Türkiye İstanbul'dan ibaret olduğu için mi?
kesinlikle abi.. bkz. Universiade vs. Formula1..
hemen atladim ama yapilmiyo mu gercekten? adventure disinda egitim var mi guzide baskentimiz ankarada.. _________________ Ankara Kale Grubu http://motorrehberi.blogspot.com/
Dae666 Ankara'da Atom Karınca var, Adventure var, OMM var..Var birkaç yer daha..Yanlış bilmiyorsam Motoart'ın, Ryder'ın, ve Borusan'ın da eğitimleri olabilir....Ama ben bir Honda'cı olarak Honda'ya küstüm _________________ "Hiçbir ?ey ummady?yn sürece her ?eye sahipsin" BUDDHA
Tarih: 02.09.2005 - 12:36 Mesaj konusu:
bende gse 2 yi almak istiyorum ama kasima kadar dolu ve yeni egitim tarihleri aciklanmiyor nasil yer bulacam bilemiyorum _________________ byrak karizma aptallara kalsyn bizler deliyiz bir ?m?r boyu s?r?? i?in maximum g?venlik...
Tarih: 17.11.2005 - 12:21 Mesaj konusu:
brit,
ben ve esim,26-27 ekim 05 tarihlerinde bu egitime katildik.2 tam gun ve uc disiplinli,deneyimli,sevimli ,otoriter ama ayni zamanda sabirli ve hos gorulu genc hocanin esliginde.cok yogun.gencler icin mesele yok.biraz yasli olanlar icin yorucu ve gun sonuna dogru surus ve dikkat performansini ,genclere gore daha cok azaltiyor.
her gun,vucudun 12-14 sayida isinma ve steching hareketleri ile basladi.ilk gun,motorun tanitimi,motorun yag-su vs gibi kontrol yerleri ve sekilleri,motoru calistirmaksizin yerde yuruyerek ileri geri yurutmeler ve viraj aldirmalar,sehpalara alma indirme,yatik motoru kaldirma,motoru calistirarak motoru ilerletmeden debreyaj-gaz iliskisine alistirma,motoru calistirarak yurutme ,yavas yavas surus teknikleri,frenleme denemeleri ve belli cizgide durma calismalari,vs.
ikinci gun,surus tekniklerine devam,slalomlar,-kuka aralari gittikce daraltilarak,slalomda gaz verme ve kesme pratikleri,viraj teknikleri,kontra viraj teknigi,genis aci,90 derece,dar aci,u donusleri,buyuk ve kucuk capli daire cizmeler,8 cizmeler-hep sinirlari kukalarla belirtilen guzergahlarda hiz denemeleri,nereye bakarsan oraya gidersin i yuzlerce kez isitmen ve uygulaman,viraja uygun hizla girmek,virajda debreyaj ve fren asla uygulamamalari vs.
o gune kadar sadece oto ve bisiklete binen kisiler olarak,cok faydalandik.
egitimde uygulanan ciddiyet,aynen giyim kusamda da mukemmel.malzeme de onlardan.
muracaat cok.biz 4 ay sonraya ancak yer bulabildik.
bu egitimden sonra,ogrendiklerimizi,DD nin motosiklet teorisi kitabinda yazdiklari ile birlikte uygulamak icin kitabi aldik. simdi sirada,yakinda,once giyim kusam sonra motor var.her halde 1-2 hafta icinde olur.
bir de yukarda bir arkadasin belirtigi siteye bakarsiniz herhalde.biz de bakacagiz.
sevgilerle
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız