şu 2-3 gündür gördüklerimi görseniz herhalde gözünüzden süzülen yaşlara hakim olamaz, hıçkırıklara boğulurdunuz.. :evil: :evil: :evil:
pazar sabahı yıllık izin için memleketim Nazilli'ye geldim , bir baktım 50-60 yaşlarında bir amca eski bir mobilete atlamış gidiyor. Buraya kadar normal ama ilginç olan kafasında kask olması. Herneyse dedim yoluma devam ettim , o da ne!! ileriden kask takmış bir scooter sürücüsü, hemen ardında başka bir kasklı sürücü daha. Yuhh artık dedim bu kadarıda fazla. Ama fazla değilmiş, o gün akşama kadar gördüğüm 100 motosiklet sürücüsünün 70-80 i kasklı idi. :md:
Nazilli kendimi bildim bileli hemen her ailede bir motosiklet, scooter veya mobiletin bulunduğu bir yerdir fakat kask kullanımındaki artış resmen gözlerimi yaşarttı. :oops: :oops:
Sordum biraderime nedir bunun kerameti diye aldığım cevap nazilli emniyeti kontrolleri öyle bir düzeye getirmiş ki, kimse ne ehliyetsiz ne de kasksız yola çıkamaz olmuş, uygulamanın ilk günleri de bağlamışlar 150-200 motoru. Başta biraz sıkıntılı olmuş ama sonradan herkez alışmış. zaten burası asya motor ve mondial in doğum yeri sayılır , üstüne üslük bi de rengarenk motorlar , scooterlar , kasklar .. bi görseniz tam bir motosiklet cenneti
darısı diğer şehirlerin de başına , nazilli polisine de sonsuz teşekkürler..
Tarih: 15.09.2005 - 15:49 Mesaj konusu:
illaki yaptırımlar mı olması gerek...insan kendi canının ve yakınlarının sorumluluğunu da bilmeli...yani canı için... _________________ Rüzgarın nasıl estiği farketmez asıl fark yaratan yelkenlerinizi rüzgara karşı nasıl açtığınızdır.
Kardeş ben nazillide oturuyorum burda ne çektiğimi bi ben bilirim bi allah 100 metre ileriye bile kask takmak zorunlu tamamen komedi gibi oldu gene bende choper var neyse o mobilet kullanıcılarına acıyorum ben adam zaten nefes darlığı var bide kaskla uğrasıo vay bizim halimize ......................
Nazilli motor cenneti oldu ha:) Kırıkhandan gelmiştim ben oraya Kırıkhandaki Motor bisiklet sayısı en az 2-3 katıydı o zamanlar Nazilli'nin. Uğur'un merkezinin Nazilli olması etkilemiş olmalı.
Kask konusunda da anlaşılan kimseye yaranılmayacak:) _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Tarih: 15.09.2005 - 16:12 Mesaj konusu:
sewenone, sitem etmeyi bırak da şükret. Allah Çinli kardeşlerimizden razı olsun de! Çünkü onlar sayesinde motosikletler çoğaldı yurdumuzda ve onlar sayesinde ucuz kasklar vitrinlere çıktı da 50-60 yaşlarındaki amcalarımız, dedelerimiz 200 YTL.lik mobilete binerken bir 200 YTL. daha kaska vermekten kurtuldular. 10-15 YTL.ye kasklar var piyasada. Tabiki her kes alabiliyor ve takabiliyor artık.
Aynı şeyi ben de bu yaz memleketimde gördüm ve hiç şaşırmadım çünkü olayın gelişimini biliyorum. Üç yıldır gitmediğim Rize de de gördüğüm hemen tüm motosikletlilerin kafasında bu kasklar vardı. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Nazilli me helal olsun..Gençliğim orlarda geçti benim..Sen anlatırken gözlerim doldu dostum..Waaay be waay!Hemşehrilerim kafayı çalıştırdı gene motorun merkezi olur 10 seneye kadar...Görün na buraya yazıyorum abijim
Tarih: 15.09.2005 - 21:56 Mesaj konusu:
Selam arkadaşlar... Motor kullanmanın da bir adabı olmalı, helal olsun buna örnek olan Nazillili motorseverlere... Bu arada bugün Capitol'de Harley Davidson sergisi vardı, meraklı arkadaşlara duyurulur... Herkese kazasız, zevkli sürüşler...
Kayıt: Nov 02, 2004 Mesajlar: 2530 Nereden: Türkiye / Deutschland
Tarih: 15.09.2005 - 23:12 Mesaj konusu:
Helal be memleketımın ınsanı nede olsa ben nazıllıye 45 km uzaklıktayım burda 1000 motorsiklet surucusu varsa 900 ü kasksız geri kalan 100 üde kuryecıler bı onlar takıo gerisi boş walla _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız