F650 CS ile 1400 Km yol yaptım. Yani yavaş yavaş rodajdan çıkma aşamasında. Bu nedenle fırsat oldukca çok kısa süreli yüksek devirlere çıkmaya başladım. Şimdiye kadar iki kez 150 km/s'e çıktım. Bu hızda motor çok yavaş yalpa yapmaya başlıyor. saga sola hızlı ama düşük oranda sallanmaya başlıyor yani. Bu normal gelmedi bana. _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Tarih: 19.09.2005 - 10:50 Mesaj konusu:
Ante, Öncam olmayan endurolarda yüksek süratlerde biraz yalpa yapması normal diye biliyorum.Bunun dışında lastiklerin de rodajı bitince balanslarına baktırabilirsin.
Tarih: 19.09.2005 - 11:01 Mesaj konusu:
Alıntı:
Ante, Öncam olmayan endurolarda yüksek süratlerde biraz yalpa yapması normal diye biliyorum.
Bence bu normal olmamalı!
Kesinlikle bir balans hatası var ve bu hata lastikte değil janttadır! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 19.09.2005 - 11:14 Mesaj konusu:
Ante,
Direkt ilgili değil ama lastik havalarını kontrol ettin/ettirdin mi? Bence de balans. Jantı bir yerlere biraz sert çarpmış ve balansı erken bozmuş olmayasın? Borusan'a bir ziyaret yapmalısın bence. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Ante, Eger ciddi bir çukura girdi isen, ön veya arka jantın (genellikle ön) balansı kaçmış olabilir, veya lasitk havalarına bir bak. Lastik havaları düşük olabilir.. :arrow: Ben havadan şüpheleniyorum.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Herkese teşekkür ederim. Ciddi bir cukura girmedim. Motor daha yeni zaten toplam 1400Km yaptim. İlk iş dediğiniz gibi lastik havalarini bir kontrol ettireyim. Hazir yeri gelmişken sorayim bir acemi olarak. Motosiklet lastiğine her lastikci bakamaz gibi geliyor bana doğru mudur? Yani lastik patlarsa servisi dışında bir yerlere yaptırıyor musunuz? Gün olur lazım olur:) _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
F 650 CS lastigi tubeless oldugu için, dışardan fitille yamıyorsun. Yani her otomobil lastikçisinin yapabileceği bir iş. Topldam 3-4 dk sürer.. Ama en saglıklısı tabikiiçerden yamalanması. Fakat ben fitilli lastikle hatta değiştirdigmde 4 taen fitil vardı üstünde.., 10 bin km ye yakın yol gittim. Herhangi bir sorun olmuyor. ZAten çok süratli bir moto olmadıgı için problem olmaz. Ama race lerde fitil pek de güvenilir değil. Santrifuj kuvveti çok daha fazla çünkü.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Bence yalpalama durumu normaldir. Ben uzunca bir süre TT 600 kullandım, otoban da 130 km/h'ı geçince öyle bir yalpalıyordu ki sormayın, F650 için 150 den sonra olabilir.
Lastiğin patlaması durumunda herhangi bir lastikçiye gitmek zorunda kalırsanız (ben bir daha gitmem) asla fitil yaptırmayın. Balansı tamamen bozuyor. Birde genelde sorarlar lastik hızlı giderken patlarsa ne yapacağım. Ben artçımla birlikte otobanda 120 ile giderken arkayı patlattım, birşey olmadı kolay durdum.
........... ha birde şu WÜRTH ün lastik tamir sprayi bir işe yaramıyor ... ben denedim ......
Bence yalpalama durumu normaldir. Ben uzunca bir süre TT 600 kullandım, otoban da 130 km/h'ı geçince öyle bir yalpalıyordu ki sormayın, F650 için 150 den sonra olabilir.
Bende de 98 F650 vardı 170-180 giderdim en ufak bir yalpalama olmazdı. Bir kere oldu, onda da ön lastikte 17 hava varmış.. Düzelttim gecti. Zaten ante'nin motoru F650 CS yani yol versiyon racing lastikli falan.. Onda hiç bi şekilde yalpalama olmaması lazım.
Alıntı:
Lastiğin patlaması durumunda herhangi bir lastikçiye gitmek zorunda kalırsanız (ben bir daha gitmem) asla fitil yaptırmayın. Balansı tamamen bozuyor
Fitilin agrılıgı 1 gram bile değildir. Çok fazla bozacagını düşünmüyorum. Zira benim XJR 1300 ümde lastiği değiştirdimde 4 tane fitil vardı.. Ve de sorun yoktu.. Zaten genelde arka lastik patlar,arkada da balans 1-2 gram çok önemli değil. Direksiyona yansımaz. + Yolda kalmamak için mecbur kalıyosun.
Alıntı:
ha birde şu WÜRTH ün lastik tamir sprayi bir işe yaramıyor ... ben denedim
2000 yılında ölüdenize gittim tatile. Dönüşte toparlandık otelden indik motoru yukledik istanbula yola çıkıcaz. Bi tuhaflık var alette.. Bir baktım jant yerde. Yanımda MOTUL un lastik spreyi vardı.. Gece sahilden dönerken çivi girmiş.. Çıkardım sıktım şişti. Ve o spreyle yaklaşık, 12 bin km kullandım..
Ama dikkat edilecek husus, spreyler sadece TUBELESS lastikelrde işe yarıyor.. TUBE TYPE lastiklerde yaramıyor.
PS: Superfatboy, sanki senin mesajına muhalefet olsun diye yazmışım gibi olmuş. Ama yaşadıklarımı yazdım.. Sana karşı çıkmak için yazmadım.. Oyel anlaşılıyo sanırm okuyunca ben öle anladım.. Kusura bakma.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tarih: 19.09.2005 - 12:38 Mesaj konusu:
Sevgili Dostum,
Motosikletinizde Top Case var mı.? Şayet motosikletinizin tüm bakımları doğru, lastik hava basınçları idealinde, jantlarda eğrilik, darbe yok tüm bunlara rağmen motorunuzda halen bir sorun varsa. Bu yüksek ihtimalle Top Case'den dir. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 5187 Nereden: Motoristan Cumhuriyeti
Tarih: 19.09.2005 - 12:55 Mesaj konusu:
Slime denen yeşil sümükümsü iğrenç gereksiz kauçukumsu lastik tamir sıvısıda bir işe yaramıyor Lastik patladığında o delikten dışarı fışkırıp motorun sağını solunu yeşile boyamaktan başka.. :öfke: _________________
Slime denen yeşil sümükümsü iğrenç gereksiz kauçukumsu lastik tamir sıvısıda bir işe yaramıyor Lastik patladığında o delikten dışarı fışkırıp motorun sağını solunu yeşile boyamaktan başka.. :öfke:
Yapma yaa.. Bende ondan alayım diyordum.. Almaayım o halde.. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız