yol boşsa bas değilse basma çünkü söz konusu olan hayatın (kaza yaparsan maazallah bidaha motora binemezsin o zaman ne yaparsın ) _________________ D?nyada Yok Edilemeyen Tek Vir?s SEVGYDYR!!!
ben baska yonune değineceğim Bu biraz eğitim eksikliğinden sakın yanlış anlama senin değil gözlerinin eğitim eksikliği amerikada yapılan bir univ. araştırmasında gözlerini sabit noktaya odaklayanlarla sürekli hareket ettirenlerin arasındaki farkı cıkardılar ve fark dağlar kadar sabit tutanların kaza oranı cok yuksek cıkmış bunun sebebi belli.
senın yapman gereken gözlerini eğitmen kullanırken sureklı aynaları kontrol et ılerı odaklan sagda ve solda hareket eden cisimlere kısa surelı odaklan sureklı gozlerın yolu kontrol ederken etrafıda kontrol et ve kısa surede bu alışkanlığından kurtulursun
yol boşsa bas değilse basma çünkü söz konusu olan hayatın (kaza yaparsan maazallah bidaha motora binemezsin o zaman ne yaparsın )
Uzun yıllardır motor kullanıpta kaza yapmamış birisini tanımıyorum. Belki vardır ama ben tanımıyorum. Zaten kaza yaparım korkusuyla motora binilmez. Öyle bir durumun varsa 20 ile giderken bile kaza yaparsın.
Alıntı:
Benim 200 ve ustundeki suratlerde onumdeki araclara gozum takilmaya basliyor. Bunu nasil asarim ?
lafında ben arkadaşın uzun zamandır motor kullandığını çıkardım. Tabiki yavaş ve dikkatli kullanmak en güzeli ama arkadaş zaten 200 üzerine çıktığını söylüyor.
Alıntı:
Uzağa bak yolun bitimine. Önünde araç yoksa bas. Varsa hiç basma
demişim zaten. Eğer arkadaş Hızlı gitmek istiyor ve bunu yapıyorsa önü boşken basması en güzeli. Ayrıca aksugürsele de kısmen katılıyorum. Kısmen diyorum çünkü heryeri kontrol etmek daha düşük süratlerde mümkün olabilir fakat 200 üzeri süratlerde sadece önüne ve yola bakmak gerek. Gözün görebildiği uzaklığa 200 üzeri hızlarda o kadar çabuk varyorsun ki değil sağa sola aynaya bile bakmayacaksın. Saniyenin onda biri kadar kısa süreli de olsa. Zaten aynaya baksan ne olur ki o hızda sana yaklaşan rossi gibi biridir.
Birde racing kullanıp ta 200 üzerini görmeyen yok gibidir. Kesinlikle hızlı kullanın diye tavsiye etmiyorum bu sadece benim tespitim.
Türküz, kanımız hızlı akar ve çabuk gaza geliriz altında da ss varsa bu hızlara çıkarız. ( ben de dahil )
Ama en güzeli dikkatli kullanıp uzun yıllar motora binmek.
Bu yazdıklarımdan da kalkın hemen gaza basın tako 2.60 2.80 görmeden motordan inmeyin dediğim gibi manalar çıkarılmasın.
Tekrar ediyorum tavsiyem dikkatli kullanılmasıdır.
En son dedekorkut tarafından 31.05.2004 - 17:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 31.05.2004 - 17:29 Mesaj konusu:
Ben bir keresinde çevre yolunda babamın arabasıyla 240 km\h ile giderken,yolun kenarındaki cisimler "Film şeridi" gibi devam ediyordu..Yol kenarında ne var,ne yok hiç belli değildi..Genelde önünde giden arabanın hareketlerine göre kendimizi ayarlarız(Öndeki arabanın stop'ları yandımı yawaşlarız vesaire)..Bu yüzden gözün takılıyor olabilir..Bu bir alışkanlıktır..En iyisi araba,yerine arabanın önündeki yola,yani gözlerini ufka doğru yöneltebilirsin..Maalesef bu alışkanlığın bir somut ilacı yok _________________ Plakasız,Kırmızı bi R-6..Çakal style..
Tarih: 31.05.2004 - 23:33 Mesaj konusu:
350 km hıza çıktım. 2000 metre kadar gittim.kask takılı oldugu için göz kapanması ve de takılması olmadan yolumu bitirdim.1988 yılında 5000 mt.atlayışıydı.artık yapmıyorum.
Tarih: 01.06.2004 - 00:00 Mesaj konusu:
Avrupa!yı bilmem ama Tr'de bu hızlara çıkmak, Tem yollarıda dahil kamikaze yapmaktır.
Bizim otoyollarımız Kış aylarından sonra köstebek çukurlarıyla doluyor, bu çukurlar özensiz biçimde uzun zaman sonra, ancak yamalanıyor.
Geniş 3-4 şeritli yollarda asfalt, yanyana 2-3 şerit şeklinde yapılıyor, bu da asfalt birleşme aralarında, bir süre sonra çatlaklar oluşmasına neden oluyor ve her motorcunun korkulu rüyası haline geliyor.
Bu aralara zift dökülür ki, o da yol tutuşu bakımından ayrı tehlike yaratıyor. _________________ HAYATTAYKEN KEYFYNY ?IKARIN.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız