Tarih: 28.09.2005 - 16:23 Mesaj konusu: BU YARIŞLARI TV KANALLARINDAN BİRİ NEDEN VERMEZ?
Bence mükemmel olurdu izmirde oturan ama yanlızca izmirdeki yarışları seyrede biliyoruz çoğu zaman tv kanallarından biri verse bu yarışları hem gelir olur federasyona hem ilği, esasında federasyon bence etkisiz ve pasif kalıyor bence, yarışlar zaten izmirde , izmit ve birkaç şehirde daha yapılıyor o kadar, süper bir spor olmasına rağmen ilğisizlikten ve başı boşluktan bir çok yarışcı arkadaşımız çok çok zorluklar çekiyor ,,, SİZCE MOTOR YARIŞLARINI VE BU SPORA OLAN İLGİ ALAKAYI ARTIRMAK MALİ OLARAKTA RAHATLATMAK İÇİN NELER YAPILA BİLİR? _________________ REALYST OLUN....
A (+)
23-7-1973
Tarih: 28.09.2005 - 16:32 Mesaj konusu:
Bunun olabilmesi için öncelikle TV yayın kuruluşlarının ilgi göstermesi gerekiyor. Hepimiz TV açtığımızda sevdiğimiz bu sporun yayınlanmasını istiyoruz. Ama sadece bizler istiyoruz yani sevdalıları. Peki ya diğerleri.
Türkiyenin nüfusu 65 milyon. Acaba kaç kişi bu yarışı izliyor, seviyor. Bir TV kuruluşu bunlara bakar. Futbol değil ki tüm insanlar ilgi göstersin.
Federasyon daha çok yeni arkadaşlar. Her daim Federasyon başarısız gibi yazışmalar oluyor. Peki ben size soruyorum.
Otomobil Federasyonu TOSFED (Eski ismi TOMFSED) kaç yıllık federasyon.
Ben cevap vereyim. TMF daha 2 yıllık bir federasyon. Yani daha bebek. Ancak Türkiye'de yapılan Avrupa Şampiyonaları, MOTO GP bu iki yıllık federasyonun çabaları ile ülkemize geldi,gelecek. Otomobil Federasyonu ise yıllardan sonra bunu başarabildi. Şimdi soruyorum gerçekten Federasyon başarısız mı. Bu imkansızlıklar, maddi zorluklar içindeki fedarasyon gerçekten başarısız mı?
Onu da bir yana bırakalım TV ler ilgi göstermiyor. Bizler sevenler olarak yeteri ilgiyi gösteriyormuyuz. İzmit yarışlarında kaç izleyici vardı bir fikir yürütebilecek varmı. İzmir'de yapılan yarışlara kaç kişi gitti İstanbul'dan. Siz biz ilgi göstermezsek TV ler neden ilgilensinler ki. Öyle değil mi? _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
Tarih: 28.09.2005 - 16:35 Mesaj konusu:
reis_1000rr, hay yaşa emi..
Her zaman demişimdir ..DİLİMDEDE TÜY MÜY KALMADI..
Aslında burda birazda Federasyona iş düşüyor..Her yeni sezonun başında Basın Kuruluşlarına deklarasyon yapılıp NAKLEN YAYINLAR İHALESİ açık arttırmaya sunulmalı..Kimse katılmasa bile bu yapılmalı..Motosiklet Sporu ilk önce bir degere bindirilmeliki BASIN buna ilgi göstersin...
Motosiklet heyecan verisi bir spor ve kesinlikle ilgi toplayacaktır..Bir deyimimi var MOTOGP Türkiyede Motosiklet için bir MİLAD 'dır..Milad sonrasında inanın her şey çok daha farklı olacak. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Peki sedat kardeşim federasyona lafım yok sözümü geri aldım ama kardeşim yarışlar için reklamda yok inan birtek gördüğüm yeni asır gazetesinde küçüçük bir ilan ben insanlara egızdan haber veriyorum bir çok kişinin gercekten haberi bile yok inan bana ben pazar günü yarış var dediğimde ne yarışı var deniyor bir çok kişiyide ben alıp getiriyorum piste mesela yarıştan bir iki hafta önce bir reklam yapılsa afişler asılsa şöyle gösterişli olmazmı artı eskiden f-1 i seyredenmi vardı dahası bilenmi vardı ne zaman canlı yayınlar başladı o zaman herkez ilğilendi ögrendi yoksa kim bilirdi mika hakinenin kim oldugunu veya rossiyi? tv yide teşvik etmek iyi olmazmı? pazarlama olmazsa satışta olmaz bence _________________ REALYST OLUN....
A (+)
23-7-1973
pazarlama şart kardeşim, bu ülke futbolunda dışına çıkmalı , ilk baştada motor yarışları konusunda, artık yarışlar yerel değil ulusal olmalı değilmi? _________________ REALYST OLUN....
A (+)
23-7-1973
Tarih: 28.09.2005 - 17:46 Mesaj konusu:
Evet hocam yeter artık bu futbol tekeli.
Ama bütün suç bizim pilotlarda. Bu güne kadar bitanesinin bi mankenle bi şakıcıyla artizle bi mevzusu olmuş mu paparazzilere yakalanmışmı. Manitası hakkında zehir zemberek konuşmuşmu. Yok suç onların iş öyle zeki, çevik ve ahlaklı olmakla avrupalarda derece yapmakla olmuyor.
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 28.09.2005 - 17:51 Mesaj konusu:
Valla ben motorsporlari tutkunu olarak Izmit'teki yarisa zor tahammul ettim, kimse kizmasin ama aynen boyle, baskalari nasil tahammul eder tv basinda bilmiyorum, hele ki motorsikleti hala uzayli araci olarak goren bir toplumdan tv basinda oturup da Turkiye'deki yarislari segretmesini ve kanallarin da bunu vermesini beklemek hayalcilik olur ama gonul ister ki tvler yayinlasin halkin ilgisi artsin, bu yarislar daha profosyonelce yapilsin _________________
tamamen haklisiniz illa ilginc gelecek bir sey olacak ki yada buyuk bir kaza oyle yayinliyorlar. bu arada onceden fuat abi start tv yarislari veriyordu ama ne olduysa artik oda ilgisini kesmis baska konulara kaymis gibi gozukuyor. motorize programinda hala eski yarislarin tekrari veriliyor ne guzel sevinmistik yarislari en azindan start tv de izleyebiliyoruz diye ama artik o da yok. neden??
Tarih: 28.09.2005 - 18:25 Mesaj konusu:
eBu NAKLEN YAYIN İHALESİ olarak belii dönemleri kapsyan şekilde ihalelere sunulmalı..Dediğim gibi hiç bir basın kuruluşu ilgi duymasa bie bunun markalaşması için bu profosyonel yaklaşım şart..
Kimse gelipde "Biz bunu yayınlıyalım" diye kapınızı çalmaz..
Bu gün yerel yada bölgesel kanallar bile bu yarışları yayınlamaya başlasa bence atılmış olumlu bir adım olur...Ama "Orda bir köy var uzakta" yaklaşımıyla olmaz..
Biraz insanları tahrik etmek gerek,insanları derken yayın kuruluşlarından bahsediyorum..Hem tribüne seyirci gelmemesinin sebebi budur zaten..İlgilisi olmayan insanların bu spora ilgisini çekmek için TV yayını ve Medya gücü şartdır..İnsanlar bunun farkına varacakki CANLI izlemeyide tercih etsinler..Aksi takdirde zaten Çekirdek Motorcu kitlesinin dışına çımmadıktan sonra zaten o tribünler belli ölçülerde dolacaktır..bizim hedeflediğimiz bu sporun farkında olmayan,seyir tadını almayan kitledirki ona ulşamak içinde bazı çalışmalar şart...
burda iş Federasyonun oluşturacagı bir komiteyle olabilir..Bu baglamda üzerime düşüen bişey varsada seve seve hazırım. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Hakan_R1, Senden zaten kimse şüphe edemez hakancım, sen elinden gelenide eminim yaparsın, bir örnekle dile getirmek şart bunu F1 i bukadar reklam yapmasalardı ne bileyim bazı takımlar gelipte türkiyede show yapmasaydı bir handikap olabilirdi bu, ist.parkta yapılan 18-09-2005 pazar tarihli bir yarış daha vardı belki bilen vardır ama kaç kişi? zaten sönük geçti o günde reklamsızlık ve medyanın yoklugundan tv den izledim bende ama çok az insan vardı hemde bilet fiyatı 5 ytl gibi bir fiyatla...EEE MOTOGP türkiyede diye bir şeyler duyuyormusunuz? ben duymuyorum desem yeridir buda sönük gececek gibi belki ntv reklam yapar ama okadar gibi _________________ REALYST OLUN....
A (+)
23-7-1973
Tarih: 28.09.2005 - 20:03 Mesaj konusu:
TMF nin MotoGP le ilgili bir reklam bütçesi ve hazırlıgı var..TV ve Yazılı basında reklamlar yakında girmeye başlıyacak..Bence tek şansızlık ROSSİ nin şampiyonlugunu 2 yarış kala ilan etmesi..Bu şampiyonlugu İstanbulda garantiliyor olsaydı süper olurdu..Bu sebeple belki yurt dışından pek ilgi olmayabilir..AMA 2.LİK İÇİN BÜYÜK BİR ÇEKİŞME VAR.. _________________ İnsan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız