Aylardan beri bekliyorduk..Daha dün gibi MotoGP nin Türkiyede yapılma rüyasının gerçege dönüşecegini duydugum günü hatırlıyorum..Ha geldi ha gelecek derken bu mükemmel ve dünyanın 1 numaralı motosiklet organizasyonu geldi ve rüzgar gibi geçti..
Büyük emek,özveri ve çalışmanın ürünüydü..Herkez MotoGP nin güzelliklerinden bahsediyor ve anlat anlat bitiremiyor ben bunlardan fazla söz etmeyip size bu zevki ve şansı yaşatmaya vesile olan background da MÜTHİŞ EMEK HARCAYAN İNSANLARDAN SÖZ EDECEGİM DAHA FAZLA..
Peki nasıl başladı MotoGP maceramız..
Her yarış oldugu gibi bu büyük organizasyonada Ulusal Şampiyonada yarışan Pilotlar ve Takımlarla beraber çıktık yola..
Repsol,Elmas,TeamX gibi yarış takımlarıyla 4 gün boyunca aynı havayı soluduk..
MotoGP boyunca görevli kartlarımızla pistte hemen hemen heryere ayak bastık,tabi bu anları paylaşmak için bir çok fotograf çektim..
Fotograflara geçmeden hemen söylemek istediğim bir şey var..
Bazıları bana PM atmış ve demişlerki: FEDERASYON kulüplere DAVETİYE tahsis ediyor,biz neden bundan faydalanamıyoruz..Arkadaşlar keşke MD yi takip etseydiniz Federasyon Yönetim Kurulu üyesi ve sitemizde "Müge" nickiyle yazan sevgili Müge POLATKAN ,Motordelisinde bir topic açmış ve DAVETİYE isteyenlerin isim ve soyadlarını istemiştir.
İşte açılan topic :
http://www.motordelisi.com/ftopict-15961.html
Pistte daha sonra Müge ablayı gördüm ve şaşkınlıgını dile getirdi..
"MD de topic açtım Hakan,sanırım herkez şaka falan sandı çünkü DAVETİYE isteyen pek üye olmadı" dedi..
Bu davranışı için Müge POLATKAN'a ve MD Spor Kulübü için şahsıma ve Yönetim kurulumuza davetiye veren Sports.NET ve TMF ye teşekkür ederim..
Bir çok MOTORDELİSİ üyesi bu davetiyelerle ücretsiz olarak MotoGP yi izledi ve MD üyeliğinin ne kadar farklı oldugunu yaşadı..
şimdi gelelim fotograflara.
MotoGP ekiplerinin konuçlandıgı PADOK alanı çok özenli bir şekilde korundu..Güvenlikler bu alana Görevlilerin dışında kimseyi sokmadılar..
Bence olması gerekende bu zaten..Aynı şekilde Ulusal Şampiyonada Padok ,pit alanları korundugunda dışardan daha profosyonel bir manzara ortaya çıkacaktır.
MotoGP deki yarış takımlarının lastikleri DUNLOP un kurdugu çadırda degiştiriliyordu..İçerde profosyonel bir ekip görev alıyor.
MotoGP de yer alan her takımın ultra profosyonel ekipleri var,yaşam tarzları tamemen bu iş olmuş..İşte Max Biagginin mekanikerleri motosikletin Setuplarıyla ugraşırken..Hemen size kısaca anlatayım..Bizler İstanbul Park pistinde bize ayrılan bölümlerde konakladık ve inanın gecenin bir yarısında bile egzoz sesleri yükseliyordu,mekanikerler gece gündüz çalışıyorlardı.
Buda Valentino Rossi nin pit'i.
Takım olarak başarıya alışmışlar,dikkati çeken bir başka şey bu takımlarda yer alan kişiler arasındaki samimi ve içten beraberlik..Asla birbirlerinden ayrılmıyorlar..Kimse yan pit'ten 8-9 anahtar istemiyor
Colin Edwards bu garajdaydı,dediğim gibi tüm pitlerin içine girip çekimler yaptım.
Motosikletler adeta baştan yaratılıyor,
Rossi'ye start düzlüğünde gösterilen ZAMAN TABELASI..
Takımlar yarış sırasında bu platformlardan her saniyeyi,her şartı kontrol ediyorlar.
Sıralama turlarından hemen önce Pistin içinden bir foto
Artık akşam oldu,güneşin batışıyla beraber güzel manzaralar.
Güvenlik arabaları bir başka güzel.içerisinide inceledim gayet konforlu.
İşte yarışa az kaldı ve Alex Barros un motosikleti ve yedek motor hazırlanıp son kontroller yapılıyor.
Beni yarıştan çok gördüğüm düzen,ekip çalışması,profosyonel bakış etkiledi.
Carlos Checa benim deger verdiğim ve çizgisini begendiğim bir pilot,MotoGP deki en istikrarlı pilotlardan.
Kawasaki yıllardır istediğini bulamayan bir takım,sanırım burda önemli olan PİLOT seçimi..
Telefonica Movistar takımı MotoGP ye büyük yatırım yapan ve başarılı Pilotları bünyesinde barındıran bir takım..
Carrera Takımı ve yerlerdeki kafa Grenajları
Motordelisi olarak en gurur duydugumuz şey MotoGP için 11 hakemi seminerlere yönlendirmiş olmamız ve bu arkadaşların Hakem olarak görev almasıydı..Hakemler görevlerini eksiksiz ve en iyi şekilde yerine getirdiler.
işte bahsettiğimiz Hakem Seminerlerini veren Bahadır Batır ,yarışlara verilen arada kısa bir sohbetimiz oldu,yorgunlugu yüzünden belliydi..Gerçekten bu süreç içerisinde Tolga Tolon la birlikte çok emek verdiler.
Bakın 125cc leri adamlar kucakladıgı gibi kaldırıp taşıyorlar,bu küçük canavarlar bizim ulusal şampiyonadaki en iyi zamanımızdan daha iyi zaman yaptılar..Düşünebiliyormusunuz.
Bu işin ilk adımı 125cc,burda başarıyı yakalayan pilot genelde 250cc ye ve ordada başarılı olursa koca canavarlara geçiş yapıyor.
Bakın yarışın başlamasına az kala şuranın haline,nasıl bir heyecan,nasıl bir telaş..BU çok keyifli ..
Hadi biraz daha göz atalım şu Padok manzaralarına.
Helikopterler havada kuş sürüsü gibiydi..TV ,Güvenlik,Saglık ve diger konularda hizmet verdiler.
Şimdi birazda bizim çocuklardan,bizim Ulusal Şampiyonada yarışan ve MotoGP de Özel Yarışda yarışan dostlarımızdan bahsedelim..
REPSOL Yaglarının Türkite Distribütörü Gökhan bey,bir çok pilota sponsor olarak verdiği maddi destekle birlikte bu pilotları her yarışta yalnız bırakmıyarak manevi desteginide alenen gösteriyor.
Repsol Yarış takımı adına bu özel yarışta Tolga UPRAK ve Berk GÜNDAŞ yarıştılar.Araç üzerindeki fotograftaki motosikleti kullanan Tolga Uprak..Yakışmış.
Genç Pilot Selim Başak Sıralama turlarında kaza yaptı ve ortaya çıkan manzarada Motordelisi.com da vardı..Geçmiş olsun diyorum.
İşte gerçek Motordelisi
TeamX mekanikeri Dogaç.
Profosyonel çizgisini her geçen gün koruyan ve ileri götüren TeamX takımı,Tolga HADIMOGLU,İlter SAVTAK ve Name EKİN bu takımı oluşturan Pilotlar..Şu anda Ulusal Şampiyonadaki en profosyonel yarış takımlarının başında geliyor,ilerleyen günlerde TeamX le ilgili bir çok yazı ve haber verecegim..
Name mekanikerliğe soyunmuş anlaşılan,yalnız bence o scooter ın son kullanma tarihi geçmiş Name
İşte başarılı pilot Şakir Şenkalaycı,bu fotograf aslında çok şey anlatıyor..
Yukarda MotoGP de gördüğünüz profpsyonel takımlara bakın birde bizim çocuklara..
Şakir Şenkalaycı hem yarışıyor,hem lastigini degiştiriyor,hem motosikletinin ayarlarını yapıyor..Bizim çocuklara helal olsun demek gerek..Bu kadar olumsuzluklara ragmen yapabildiklerinin en iyisini yapıyorlar..
Barış Tok ve Şakir..Biz 4 gün boyunca Ulusal Şampiyona takımları ve yarışçılarıyla çok eglendik,hepberaber yedik,içtik,gezdik..
Dedim ya eglendik..Bakın Tolga Uprak ve mekanikeri Ercan Usta
Buda barış Tok un mekanikeri Zafer Usta
Selim Başak= Bob MARLEY modeli
Tolga UPRAK,Müge POLATKAN,Barış TOK
İşte bizim Türkiye Ekibi
Eray ÜRKMEZ de MotoGP özel yarışına katılan pilotlardan.
ve son olarak SEDAT GÜVEN ..Yine görevliydi
Sedatçım senin bu görevler anlaşılan hiç bitmeyecek..
En son HakanDincer tarafından 28.06.2007 - 16:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 26.10.2005 - 02:57 Mesaj konusu:
gerek formula 1 de gerek motogp de en guzel olay takım ruhu ve profesyonellık bu ıkısı gercekten hayran bırakıyor ınsanı, ınsaalah bırgun bızım de boyle bır takımız olur _________________
Tarih: 26.10.2005 - 09:38 Mesaj konusu:
:alkış :alkış :alkış helal sana hakan hocam çektiğin bu özel fotolarla MD farkını yine ortaya koydun çok çok teşekkür ederiz. _________________ Always Innovate , Never Imitate
Tarih: 26.10.2005 - 09:54 Mesaj konusu:
Yarış çok kötü geçti gerçekten...Ama sırf orda olup,makinaları bile görmek yeterdi bana..
Hakan_R1 süper fotolar...Tam bekeldğimiz gibi...Hiç röportajın yok mu peki Hakan abi?? Doktor Rossi ile veya Şeytan Checa kardeşlerinle?? Çoluk çocuk nasılmış,diğer yarışa ne yapcaklarmış, açıklama yapmadılar mı?? h oh _________________ Plakasız,Kırmızı bi R-6..Çakal style..
Tarih: 26.10.2005 - 11:18 Mesaj konusu:
Hakan R1 gerçekten MDden hakem olarak yanlızca 11 kişimiydik?
Ben daha fazlayız zannediyordum.
Bende hakemdim. Bu işte bir yanlışlık olmasın?
Fotolar süper.
Emeğe Saygı
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız