Tarih: 11.11.2005 - 13:06 Mesaj konusu: kafam karıştı siz ne dersiniz..?
selam arkadaşlar. geçen hafta arkadaşım 11500ytl(11.5 milyarTl)ye 2000 model kawasaki zx-6r aldı makina tek kelimeyle mükemmel. ben de gaza geldim ve 3 gün aradıktan sonra aynı makinanın bir yaş daha gencini buldum(2001 model) makina uzun yol görmemiş 20000km.de... çok temiz binilmiş. lastik-yağ değişimi hariç servise çekilmemiş yani arıza açmamış. fiyatı arkadaşın aldığından 750ytl daha aşağıda.şimdi kafamı karıştıran konu şu nasıl oluyor da temizlik derecesi bakımından aynı seviyedeki motorlar arasında birisi daha genç olduğu halde 750ytl fark oluyor..? (2001 model olan daha ucuz) bu arada bir ayrıntıyı da unutmayalım 2001 model olan makinaya hep kasabada binilmiş kasabanın nem oranı oldukça yüksek olduğu için büyük bineklerde(otomobil,minibüs) bu kasabanın bölgedeki piyasası epey düşük.. nemden dolayı kaporta çabuk gidiyor diye... acaba benim almaya niyetlendiğim motor için de nemli ortamla alakalı bir fiyat düşüklüğü sözkonusu olabilir mi. Profesyonel düşünen arkadaşlar yorum yazsınlar bi zahmet. çünkü makina çok hoşuma gitti ama rahatlamak istiyorum çünkü yıllardır biriktirdiğim paranın heba olmasını istemiyorum kafam çok karışık... _________________ Ve Sen Ölsen Bile Bir Gün;
NAMIN YÜRÜSÜN...!
Fakat bence konuyu o şekilde değerlendirme belkide gerçekten sen daha yüksek model daha bakımlı ve sağlam bir motoru daha uygun bir fiyata buldun. Belkide afedersin arkadaşın biraz kazıklandı. Bir usta bul göster bunlar nasip işi belkide şanslısındır. :MTR:
ZX9R Memom.
MEMOM SAĞOL DOSTUM.! :!: tamam ben bunu da düşündüm arkadaşın aldığı motoru gösterdik usta çok beğendi ve fiyatın çok uygun olduğunu söyledi.ama benim bulduğum motoru gösterebilme şansımız olmadı çünkü Gaziantep'de bölgede ün yapmış bi servis var maalesef devlet hastanesi gibi bugün git 1 ay sonraya randevu veriyor o yüzden biz de sadece bildiğimiz kadar kendi kafamızdan değerlendirme yaptık daha ziyade bir değerlendirme yapamadık muallakta kaldık. kısmet bakalım yaa..İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR... _________________ Ve Sen Ölsen Bile Bir Gün;
NAMIN YÜRÜSÜN...!
Tarih: 25.11.2005 - 02:50 Mesaj konusu:
Alıntı:
Benimde kafam karıştı.
Fakat bence konuyu o şekilde değerlendirme belkide gerçekten sen daha yüksek model daha bakımlı ve sağlam bir motoru daha uygun bir fiyata buldun. Belkide afedersin arkadaşın biraz kazıklandı. Bir usta bul göster bunlar nasip işi belkide şanslısındır.
Tarih: 25.11.2005 - 12:25 Mesaj konusu:
selam arkadaşım, öncelikle söylemeliyim ki senin arkadaş biraz pahalı almış, sana verilen fiyat daha mantıklı. ama 2.ci el değerlerinin sapıtmıs olması nedeniyle bişey demicem. uzun yolda yapılmış olduğuna emin olduğum 40.000 km deki motoru şehir içinde yapılmış 20.000 km ye tercih ederim. uzun yolda ve normal hızlarla motor aşınması çok azdır. ama şehir içinde özellikle büyük hacim motorlarda (motor daha geç ısınacağından) aşınma daha fazladır, binip 50 km yapınca daha az ama ikide bir 5 km gidip motor soğuyup bir saat sonra bir daha 5 km gitmek gibi kısa mesafelerde aralıklı kullanmak bu motorları çabuk yıpratır, bu yüzden işi bilenler ve durumu elverenler şehir içinde kısa mesafelere asıl motorlarıyla gitmezler, bunun için 2.ci bir küçük hacimli motor veya scooter kullanırlar. bunlar hobi amaçlı motorlardır, arabalar gibi dayanıklı değillerdir çünkü performansa kaygısıyla dizayn edilirken dayanıklılıktan istenmesede biraz ödün verilir. bir F1 motoru en fazla 2 yarış çıkarır mesela. aktarma organları da sabit hızda giderken pek aşınmaz, bunlarda aşınmaya neden olan ani hızlanmalardır, şehir içinde seyirci çok olduğundan motor chopper da olsa maalesef insanlar kendini tutamıyor. bütün bunlar bir kenara, bu motor 1.ci sahibinden değil heralde, şimdiki sahibi kaç km yapmış. birde oralar kışın iyice soğuk olacağından soğukta daha az kullanılmış olması ve yazında havaların daha sıcak olması bence olumlu, 20.000 km çok değil, eğer tamamen orjinalse ve içine sindiyse bilen bir arkadaşınla bak ve kararını ver. hayırlı olsun diyelim.
model ve km gore motorun fıyatı cok uygun bence arkadasım sen yıne esegını saglam kazıga bagla bıraz gecıkmelı bıle olsa motoru bır ustaya goster. izmirden selamlar
arkadaşım eger piyasaya baktıysan bir iki yaş küçük makinayı yaşı büyük olandan ucuza alabiliyosun.bunun birkaç sebebi var.
1)makina temiz binilmemiştir
2)makinada bi sorun vardır yani arızalıdır
3)satıcı paraya sıkışmıstır 1000 ytl yi umursamaz ve ucuz satar
4)yaşı büyük makinayı alan kazıklanmıştır : )
yani bu piyasada ikinci elde fiyatlar çok degişir.senin yapman gereken motor hoşuna gittiyse motoru bi ustaya göster.fiyatıda sana uygunsa al.eger biniciysen ve motor çok hoşuna gittiyse biraz fazla para vermen önemli degil.çünkü hoşuna giden bi motorla gezmenin verecegi zevki başka motorda bulamazsın.simdiden hayırlı ols güvenli sürüşler dilerim : ))
major 01 gel sana benim cbr 600 f i satayım. hem 2005 4 aylık motor hemde 6000 kmde. 13000 ytl. boylece kafanda rahat olur. sıfır makina. ben 1000 lik alıyorumda...
Tarih: 25.11.2005 - 23:33 Mesaj konusu:
Serbest piyasa her şey mümkün. Ama 12.250,00-YTL paran varsa ve bu para yıllardır biriktirdiğin paraysa bence 2001 model motor alma. Her zaman sıfır tavsiye ederim. Ya da en azından 2005 model olsun.
Daha çok araştır diyorum. _________________ SELMAN SENY ASLA UNUTMAYACA?IM.
Desertlion TEAM
Tarih: 25.11.2005 - 23:37 Mesaj konusu:
yaw piyasada herkes aynı fiata satıcak die bişi yokki. isteyen istediine satar. mesela bulursun anlamayan bi adamı o motoru 13- e bile satarsın. böle bi karşılaştırma yapmak pek realistik deil _________________ ->> | $ehiriçinde Yava$ , Otobanda Sava$ |
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız