Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklette LPG UYGULAMASI

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklette LPG UYGULAMASI

Motosiklette LPG UYGULAMASI
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 15.11.2005 - 09:49    Mesaj konusu: Motosiklette LPG UYGULAMASI Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İnternette kapkaç yaparken aşağıdaki haberle karşılaştım.

Darendeli Ustanın Müthiş Buluşu: Motosikleti LPG ile çalıştırdı.
Balabanlı oto egzoz ustası Zülkarneyn Durmuş, 100 cc’lik 4 zamanlı bir motosikleti LPG ile çalıştırmayı başardı. Sorunsuz bir şekilde çalışan motosiklet, 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyor.

Darende’nin Balaban Beldesinden olup, uzun süreden beri Elbistan Sanayi Sitesi’nde oto egzoz ustası olarak hizmet veren Zülkarneyn Durmuş, tecrübe ve birikimlerini kullanarak 100 cc’lik bir motosikleti LPG ile çalıştırmayı başardı. LPG sistemi ile çalışan bir otomobilde bulunan tüm güvenlik önlemlerinin yer aldığı motosiklet, 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyor. Zülkarneyn Durmuş, deneme amacıyla yaptıkları montajın sorunsuz bir şekilde çalıştığını ifade etti.

Durmuş yaptığı açıklamada; düşük beygirli motorlarda kullanılan özel bir regülatörü motosiklete uyguladık. Yaptığımız çalışmada, bir otomobilin LPG montajında kullanılan tüm emniyet sistemleri bu motosiklette de kullanıldı. Sürücü istediği zaman benzine, istediği zaman LPG’ye geçebiliyor. Kontak kapandığında LPG otomatik olarak kesiliyor. Yılların verdiği bilgi ve tecrübemizi bir motosiklete LPG montajı yaprak kanıtlamış olduk. Motosiklet yeni sistemi taktığımız zamandan beri çalışıyor ve herhangi bir aksaklık ile karşılaşmadık” dedi.

Daha önce başka denemelere rastladıklarını ifade eden Durmuş, “Motosikletleri LPG ile çalıştırmak isteyenler daha önce oldu. Bazı noktalarda eksiklikler olduğu için başarılı olamadılar. Biz, belki de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik, çünkü benzerini daha önce hiç duymadık. Yaptığımız çalışmadan olumlu sonuç almak bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

24 yıldan beri oto egzozcusu olarak çalışan Zülkarneyn Durmuş, “Otomobillerin LPG ile daha ucuza yol aldıklarını biliyorum. Motosiklette de bunun mümkün olabileceğini düşünüp, LPG montajını gerçekleştirdik. Motosikletim ile 10 YTL’lik benzinle 170 kilometre yol alabilirken, şimdi 5 YTL’lik LPG ile 200 kilometre yol gidiyorum. Yakıt masrafım bir anda üçte bire indi” dedi.

Zülkarneyn Durmuş, buluşuna patent almak için gerekli girişimleri başlattığını ve bu konuda yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Şüphesiz hoş bir haber. Yalnız, motosikletlerin büyük çoğunluğunda LPG tankının yerleştirileceği uygun bir boşluk bulmamız mümkün olamayabilir. Scooter kullanıcıları bu konuda daha şanslılar galiba... Yine de, buna çözüm bulunabilir. Mesela, mevcut depoyu ikiye bölüp, bir yarısına benzin diğer yarısına LPG doldurabilecek şekilde bir uygulama düşünülebilir!

Bu haber hakkında bilgileri bulunan ve gelişmelerden haberdar olan arkadaşlar ile LPG uygulamasının getireceği artılar ve eksiler konusunu bu başlıkta tartışalım istedim...

Buyurun!
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
borabey
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BENCE HARİKA BİR HABER EN KISA ZAMANDA SERİ ÜERTİM AŞAMASINA GEÇİLİRSE MOTOSİKLETİ SIK KULLANAN MOTOKURYELERİN VAZGEÇİLMEZ BİR TERCİHİ OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEVGİLER
Başa dön
borabey Çevrimdışı borabey Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
memom
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Helal ustaya biraz işi ilerletsin benim ZX9r 'a da taktıralım. Çok gülüyorum
Başa dön
memom Çevrimdışı memom Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
danyal
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul/Bahçeşehir

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

buluş güzel ama kullanım açısından sakıncalı deli mayın gibi ortalarda
gezicek lpg li motorlaar benim şahsi fikrim ne arabama nede motoruma
taktırmam Dil çıkarıyorum
danyal Çevrimdışı danyal Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
admKRTP
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YStanbul

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorsikletler ile 4 tekerli araçların kaza oranları karşılaştırıldığında korkarım vahim bi durum çıkıcak karışımıza. Yani bu gün acemi bir sürücünün motorsikleti sıkça devirmesi bile durumun vahimiyetini yükseltmekte.. Bence çok riskli bi durum ki LPG li araçlara zaten bomba gözüyle bakılırken Motosikletlerde LPG ne derece güvenli olur bilinmez!!!
burakcrazy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Bandyrma/Ystanbul

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

memom,
sonra kawasaki altından motoru alsın Gülümsüyorum
,bu bana ferrarini bi turk e yaptıgı olayı anımsattı ,adamın ferrari alıcak parası var fakat yakıtına koyacak para koyuyor sanırım, ve arabasına lpg taktırmak istiyor bu arada lpg yi takıcak adamalar arabadaki sisteme yabancı oldugun için ferrari fabrikasına tel acıyorlar bi kaç gun sonrada ferrariden bi heyet arabayı adamdan geri almaya geliyor Çok gülüyorum
evet bu dogru arkadaşlar ,sonra altınızdaki motorları almasınlar

burak1000rr@hotmail.com
Başa dön
burakcrazy Çevrimdışı burakcrazy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aracnobia
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: samsun

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence güzel ama lpg li motor tehlikeli olmaz mı düşünsenize düşüp lpg donanımının alev aldığını
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ferrari'sine tüp taktıran yurdum insanı elbet bunu da başaracaktı. Yüzyılın buluşu!

Hemen Hayabusa'lara ve bilumum racing motorlara tatbik edilmeli sanayide.

Alıntı:

motosikletlerin büyük çoğunluğunda LPG tankının yerleştirileceği uygun bir boşluk bulmamız mümkün olamayabilir.

Bulunur, bulunur, güvenirim insanıma ben. En basitinden top caseler ne güne duruyor, biçilmiş kaftan. Uzun yola çıkmak isteyenler için de mutfak tipi LPG tüpü sığabilecek ebatta side case'ler üretilecektir elbet. Mutfak ya da sanayi tipi LPG ile daha da yüksek ekonomi sağlanır.

Vallahi bravo. Öfkeliyim Öfkeliyim Öfkeliyim
memom
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

sonra kawasaki altından motoru alsın

Şaka kardeşim deliyim ama o kadar değil. Aslında küçük motorlarda da risk var ama race tam bir bomba olur zaten trafik'de izin vermez
Başa dön
memom Çevrimdışı memom Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
andic
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

turkiye bura hersey olur Çok gülüyorum
Başa dön
andic Çevrimdışı andic Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
roadboybrk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bodrum

MesajTarih: 15.11.2005 - 13:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

walla 2005 motoruma hayatta öyle birşey düşünmem benzin alcak kadar param yoksa satarım zaten o motoru
Başa dön
roadboybrk Çevrimdışı roadboybrk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
topik
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/anadolu

MesajTarih: 15.11.2005 - 14:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ayyyyy :md: :md: :md: patlarsa bir tarafımız yanar olmaz vallahi billahide tutmaz bu icat ..... Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
demogorgan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2005 - 14:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

5 milyona 200 kilometre motora binsekte hiç fena olmaz yani Dil çıkarıyorum
demogorgan Çevrimdışı demogorgan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 15.11.2005 - 14:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ayyyyy patlarsa bir tarafımız yanar olmaz vallahi billahide tutmaz bu icat .....

topik, tutabilir abi. Bilirsin, ikinci el satılan bir çok Jeep Cherokee LPG'ye çevrilmiş.

"Ayranları yok içmeye, tahtırevanla giderler şeytmeye" malum.
sgorcanan42
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.11.2005 - 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

az yakacak o zaman
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal