Tarih: 19.11.2005 - 11:56 Mesaj konusu: ön fernle ilgili
arkadaşımda mondial 125 KT var , aslında genel olarak çok memnun.
ama şimdi adamın ön diski , motor sehpadayken teker boştayken ve frene dokunmazken, ön disk sanki hafif değiyo gibi teker yağ gibi dönmüyor, eh motor 2000km de, disk te hafif hafif çizikler de var normal galiba...
şimdi peki bu tekerin yağ gibi dönmemesi sorun mu?
adam bikere 10km'yle giderken sağ dönüşünde küt diye önteker kitledi motor yerde bizimki üstünde bana bakıyo şaşkın şaşkın., hafif ön fren veriyodu dönerken 2. vitesteydi, debriyajı da tutunca ön teker pat diye kitledi ama, bir fazladan sürtünme mi var , normal midir arkadaşlar? _________________ o bir Angaraly!
o bir Baalaaly!
o bir Beynamly!
Tarih: 19.11.2005 - 12:01 Mesaj konusu:
Aman arkadaşım, diskte bir hata olabilir. Bence hemen servisine götürüp, iyice bir gözden geçirtsin. Disk, garanti kapsamında değiştirilebilir diye düşünüyorum. Hatalı disk, balataların çabuk bitmesine de sebep olur, aklınızda bulunsun! _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
evet doğrudur, ama bizimki hiç servise götürme taraftarı değil, nasıl işse?
kendince haklı bi gitmiştik servise beraber, ankara'da usta çırağa küfür ediyo çırak ustaya.
sonuçta onun düşüncesine göre balatalar diske ısınınca rodajı da tamamlanınca sorun halloldu diyor, bilemiyorum kendisi bilir.
cevap için teşekkür ederim... _________________ o bir Angaraly!
o bir Baalaaly!
o bir Beynamly!
bildiğim kadarıyla asyamotorlarda ve mondial motorların disklerinde problem var ısındıkca yamuluyormuymuş ne??? bir arkadaşımın mondial 250 choperı var ve adam 500 km de disk değiştirdi _________________ ya?amak özgürlük olunca güzel
www.balikciadasi.com
ustalar genellikle yeni motorlarda ön teker fren balatalar1 yeni oldugu icin s1kma yap1yor ama kitlemesi çok tehlkeli önemle söylüyorum hemen servise götürmesi ii olur _________________ Hyz demek hayabusa üstünde 340"y görmek demektir!!!!!!
ön lastiği elle çevirince bir sürtme sesi duyarsın bu normal ama çok şıkışıyorsa yani dönmesi zorlaşıyorsa servise götür birde diske tam kaşıdan bak eğriliği bazen gözle görebilirsin ama sürtme sesi mutlaka gelir. Önleyemezsin _________________ 2004 Gümü? BurgmAN400
hah o sürtme sesi var ve serbest gibi dönüyo teker, yamukluk da yok...
o halde sorun yok heralde?
Ankara'daki o adi mondial servise gitmeyi hiç mi hiç istemiyoruz... _________________ o bir Angaraly!
o bir Baalaaly!
o bir Beynamly!
Hidrolik yağı fazla olabilir ve disk ısındıkça balatalar va yağda ısınır ve genleşir ne kadar ısınırsa o kadar diski sıkar hidrolik yağını ve diskleri kontrol ettrimen lazım.. _________________ "Atına atla.. yüreginin götürdügü yere git..!!! hadi go!!!!!"
ön lastiği elle çevirince bir sürtme sesi duyarsın bu normal ama çok şıkışıyorsa yani dönmesi zorlaşıyorsa servise götür birde diske tam kaşıdan bak eğriliği bazen gözle görebilirsin ama sürtme sesi mutlaka gelir. Önleyemezsin
Doğrudur..
Ancak fren ön tekerleği kilitleyecek kadar sıkıyorsa;
fren kaliperlerinin pistonları sıkışmış veya arada sıkışıyor olabilir,
Hidroliğin geri dönüşünü sağlayan valfte arıza olabilir.
hata ön tekerlek bilyalarında olabilir,
ya kendiniz söküp bakacaksınız ya da servis veya tamircinin yolunu tutacaksınız _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
biraz sıkışma ve ses yapmasi normal her balata sürter ama denildigi gibi tekerleği elinle bi tur çevir huylandığın kadar rahat dönmüyosa turunu tamamlamiyosa yada zar zor tamamliyosa icinde rahat değilse servisine bi göster derim.en azından usta bi bakıver de
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız