Kayıt: Feb 23, 2005 Mesajlar: 81 Nereden: ACIBADEM-ÜSKÜDAR
Tarih: 26.11.2005 - 23:58 Mesaj konusu: SS'ciler; Artık otomobil resmen SS'e boyun eğdi.(Onaylı)
Selam arkadaşlar;
Dünyanın en prestijli otomobil dergilerinden Autocar'ın yaptığı fabrika çıkışı 0-160-0 km/h testlerinde 24 yenilmez hız makinasının(otomobil) testlerinden sonra arenaya GSX-R1000 çıkıyor ve 3.2 km düzlüğe sahip Bruntingthorpe pistinde öyle bir derece elde ediyor ki herkesin ağzı resmen açık kalıyor. Ne rüya otomobiller yok ki aralarında; Ford Mustang, Vauxhall Monaro VXR, Invicta S1, Aston Martin DB9 Manual, Dodge Viper SRT-10, VTR Cerbera, BMW M5, TVR Sagaris, Noble M400, Ford GT, Westfield 2000S, Caterham CSR260, Ariel Atom Supercharger,… Tabii bunların çifter çifter turboları olmasına rağmen GSX-R1000’in standart, mütevazi bir kişilik olduğunu söylememize gerek yok. Ve şimdi tüm pilotların, içine elma sığabilecek kadar açık kalan ağızlarını bir yana bırakalım da isterseniz GSX-R1000’in pilotu Mc Kenzie’nin şoku geçirdikten sonra ne dediğine bir bakalım (Zannediyorum o da biraz yabancı makinaya ki önce birkaç alışma turu atmak istemiş) İşte onun söyledikleri: “LANET ŞEY ÇOK İYİ, İNANIN BANA. ÇÜNKÜ SUZUKİ 1. VİTESTE 157 km/h YAPABİLİYOR.” :md:
Bu da derginin yorumları:”Suzuki günün en hızlı zamanını yapmayı başardı. Mc Kenzie Suzuki’de AKIL ALMAZ BİR PERFORMANS SERGİLEDİ. MOTOSİKLET ARİEL’İ ARA HIZLANMADA 1,26 SANİYE GİBİ İNANILAMAYACAK BİR DEĞERLE GEÇTİ…” :md:
Sadece 3 deneme yapıyor ve 2.’sinde tüm otomobillere fark atan Ariel Atom supercharged’a öyle bir nal toplatıyor ki ara hızlanmada Ariel’e 1.26 saniye fark atıyor. Durun daha bitmedi.
Hepinizin bildiği üzere motosikletlerin frenaj kabiliyetleri otomobillerden daha zayıf. Bu sonuç burada da değişmiyor. Evet GSX-R1000 frenajda liderin oldukça (1 saniyeden fazla) gerisinde kalmasına rağmen akselerasyon değeri o kadar inanılmaz ki toplamda yani 0-160-0 km/h toplamında tüm otomobiller, en fiyakalıları(!) dahil olmak üzere GSX-R1000’in arkasından bakıyorlar. Canavarın timinglerini merak ediyorsunuz değil mi geliyor; 0-96 km/h = 3.18 saniye, 0-160 km/h = 5,63 saniye, ve toplamda 0-160-0 km/h = 10,82 saniye!!! (İşte bunun için caddede çıtsak çıtsak teybi açıp camlarına siyah film çektirdikleri, eksozuna patates kaçmış gibi bağırttıkları, 0-100 km/h kapasitesi 12 saniye olan otomobilleriyle ışıkta SS’lere kalkış işareti yapanlara kırıla katıla gülüyor, acıyor ve karizmasının ruhuna fatiha okuyorum.)
Umarım yazıyı beğenmişsinizdir.
Ve gelelim sadede arkadaşlar. Benim ilgimi GSX-R1000’in olduğu sayfadaki yazı çekti. Şöyle diyor: “İki tekerlekli, sonunda dört tekerlekliyi geçti…” İyi de arkadaşlar bizim imparatore hayabusa nerede o zaman? Yani bunca yıllık hız manyağı hayabusanın yapamadığını mı yapıyor GSX-R1000. Ya da bu işin püf noktası ne, neredeyse salt hızlanmaya bakan bir testte bu nasıl olur, yoksa busanın frenajı berbat da hızlanma değerini frenajı mı yiyor.
eheheh süper beğendim ama inatla binmicem busanın fabrika çıkışları pek iyi değil kanımca.ondan kaynaklanabilir.busa hakkında pek bir bilgim yok.. _________________ "KASABALI" Fast and... (?) Only fast...
Kawasaki ZX-6RR,K&N Air Filter,Ngk Iridium Plug,Metzeller Tyre,Micron Boost Exhaust ve Ye?il...
2005 Nissan 350 Z Siyah...?imdilik orjinal.
Tabiki motorsikletler seri üretim otomobillerden daha hızlı olacak.Motorların ağırlıklarıyla otomobillerin ağırlıkları bir mi?
Hatırlatırım ki,Top Fuel Dragster ların 0-96 km hızlanması sadece 0,75 saniye.koşulları serbest bıraktınmı motorlar arbaları yakalayamıyor maalesef.
evet suziki aşığı bir arkadaşımız derginin sayfalarını da scan etmek suretiyle bu testi forum sayfalarına taşımıştı.....
20 milyar verip böyle bir güce kavuşabilmek gerçekten çok güzel bir olay...
Tarih: 27.11.2005 - 02:28 Mesaj konusu:
yamaha değil Suzuki, evet 2005 model. GSX-R1000, 178 Beygir güç, 118 Nm tork, 166 kg ağırlık, ton başına güç: 1075 beygir.
Bu arada turkishfliyer, dediğin bir bakıma doğru ama ben en hızlı araç demedim senin de değindiğin gibi en hızlı fabrikasyon olarak belirttim, ayrıca testin yorumları da onlardan, ben derledim sadece. Ama ilave olarak sen ne dersin diye soran olursa da söyliyeyim. İkisine yanyana Monza'da start versen ilk virajda lastik bariyerlerin tadına bakmaya dalar Top Fuel Dragstar, Suzuki de yolda birkaç ihtiyaç molası vererek finish'e ulaşır. (Monza diyorum, Monaco demiyorum, adamcağız terapistine servet harcamasın diye).
Top Fuel Dragstarların 0-60 mph değil 0,75 saniye, isterse 0,075 saniye olsun benim için birşey ifade etmiyor. Herşeyin büyüğü iyidir düşüncesi üzerine kurulu Amerikan şovenizminin bir ürünü olarak görüyorum bu araçları. Estetikten yoksun, yol kabiliyeti sıfırın altında, sürücülerinin öpülüp okşanıp Vietnam'a gönderilir gibi adeta ölüme uğurlandığı bu makinaların bir şey ifade etmemesi de pek garip değil herhalde. Bunlar bilindik ABD ezikliğinin ürünleri. Adamlar Ferrari, Bugatti, vs. görür çekemez ve de tabii beceremez ıkına sıkına Viper yapar o da Maserati’den öteye gitmez(işçilik değil ha, performansı sadece, Maseratiye ayıp olur yoksa!), rallye görür sindiremez nascar yapar, F1 görür kaldıramaz indycar bulur, medeniyet görür kendi beceremez Irak’a götürür. Yani öyle hızlı gitmeyle filan olmaz o işler bence. Hem hızlı gidecek hem de çevik olacak; pist zamanı da olacak. Nam-ı diğer ABD harici bir şey olacak. Avrupa olur Japonya olur her ne olursa. Bu adamların yapısına karakteri olan bir şey üretmek ters(Bomba, Top, Tüfek hariç; onlar medeniyet götürme araçları(!) onun için iyisini yaparlar, uzmandırlar ya bu konuda!)
Yahu ben de kantarın topuzunu kaçırdım yani, dolandırıcı görmüş gazman misali. Yazılarım sana değil turkishfliyer sakın yanlış anlamayasın, senin ne demek istediğini anlıyorum ben. Sen de benim kusuruma bakma eğer yanlış anlaşıldıysa.
Tarih: 27.11.2005 - 03:04 Mesaj konusu:
doğru söylüyorsun da o zaman hiç bahsini açmamak gerek diye söyledim ben onları. Yani elma ile armut misali, karşılaştırmaya gelmiyor. polemikten uzak kalır gibi geldi sonuçta burası motosiklet sitesi olduğu için ama yine de gerilime gerek yok tabii ama bunu da belirtmiştim yukarıda. İnşallah kimse alınmaz sözlerim kimseye değil diye. Ama söylediğin birşeye katılamayacağım. Biz yapmıyoruz diye eleştiremeyecek değiliz ki. Mesela biz SS de yapmıyoruz ama adamların japonyadan gönderdiklerinde bir sorun olduğunda hemen hesabını istiyoruz. sonuçta yaşadığımız gezegende herkesin her konuda konuşmaya hakkı var, ha diyen olursa ki ya üretenin ne ayrıcalığı olacak onun da ayrıcalığı kazanmak ve yön vermek. Bir de ben ABD yi yapamadığı için değil yapabilecek olmasına rağmen yapmadığı için eleştirdim. Çünkü hoşlandıkları bu değil, estetik değil, gösteri. Yani boks var kardeşim yapsana dayı gibi spor, yok olmaz pankreas yapar, çamur güreşi yapar şova malzemesi bol ya.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız