Tarih: 01.12.2005 - 19:46 Mesaj konusu: hırsızlığa önlem - ucuz ilave ikinci alarm 5 ytlye süper ko
Benim motosikletin ( kanuni tiger 250 ) orjinal alarmı ( ek para ödeyince takılanı ) motosikletin gövdesinde sarsılma veya hareket olunca bunu tespit edip ötüyor, yani bir arkadaşın şikayet ettiği gibi , hırsız kontağı zorluyor, kırıyor, zincirden vs dolayı götüremiyor, kızp depoyu deliyor vs, alarm işte o aralarda bi yerde ötüyor vs ( muhtelif çeşitleri vardır muhakkak ) .
Size önerim şöyle : Motosikletinizin brandası olsun ve branda altına hareket tespit eden ( pir dedektör ) koyun, üstelik bu pil destekli olduğu için akünüzü de yemez, şu an az bulunuyor ama , 40 ytl civarı fiyatları var bu aletlerin, el yapımı bir versiyonunu ben kendim elektronikçi bir arkadaşa 25 ytlye yaptırdım. Aynı mekanizmaya ucuz bir ceptel eklettirip motora müdahale olduğunda bu dedektörün tetiklemesi ile alarm yanısıra size telefon açmasını sağlamak da mümkün,bunu daha yaptıramadım, yaptırabilirsem yazarım. Brandanın mevcudiyeti otomobil içi benzeri alarm önlemleri almaya imkan sağlıyor. Tabii içine kedi girip yanlış alarm vermemesi için bir açıklık kalmamamlı vs.
[b]5 YTLYE ALARM :[/b] Ama öte yandan ;
5 ytlye motorlarınıza alarm :
şu pazarlarda 1 ytlye satılan basit alarmlar var, 2 parçalı, bi parça diğerinden ayrılınca ötüyor onlardan 4 - 5 tanesini motorun muhtelif yerlerine - branda altı , emniyet halatının temas ettiği, motorun dayandığı yer vs gibi mantıklı bir yere koyarsanız ; 2 - 3 tanesi bunların ötmeye başladığında adam bunları susturana kadar ( açma kapama tuşunu maket bıçağıyla kökünden keserseniz, sadece sivri tornavida ucuyla kapatılabilir ) siz veya birileri bunu duyacaktır; alarma biraz daha fazla para harcama imkanınız olana kadar bunu deneyebilirsiniz.
"açma kapama tuşunu maket bıçağıyla kökünden keserseniz, sadece sivri tornavida ucuyla kapatılabilir " ii de o zaman biz nasıl susturucaz aleti :muz: h oh
Tarih: 01.12.2005 - 23:15 Mesaj konusu:
O mekanizmaya 20YTL masraf ederek gerçek bir alarm devresi yapabiliyorsun.Ben yaptım Elektronik Mühendisiyim olsun bu kadar bilgi dimi _________________ hyz+adrenalin=cellat86
minik bir bıçağı , tornavidayı( denedim, çengelli iğnenin ucu da açıp kapatıyor ) sizin taşımanız gerekiyor. Öte yandan bu minik alarmlardan 4 - 5 tanesinin birden çaldığını düşünün, adam bunları susturmak yerine kaçmayı tercih eder.
Sağlam direk iyi fikir sanırım eski usul =)
Ancak kilit nasıl olmalı? Su kilit guvenilir,kesilmez kopmaz vs. diyebileceğiniz bir çeşit varmı? _________________ -mca-
Elciklere yüksek akım veren bişey yaparız sağ ve sola ikisi elleyince zıplatsın. Eldivenle gelirse yapacak bişey yok o zaman selenin altına bir mekanizma yapıp kazıklı voyvoda hesabı alttan bişey çıkabilir belki buda çalanın hoşuna gider her akşam gelebilir _________________ 2004 Gümü? BurgmAN400
Tarih: 02.12.2005 - 16:57 Mesaj konusu:
dün bi arkadaşımdan duydum; aracınızın (özellikle arabalar için olduğunu duydum) görünmeyen bi yerine küçük bi cihaz takarak aracınızı GSM şebekesi yardımıyla izleme imkanınız varmış.yani şuan cep telefonlarımızın ekranında hangi semtte ve bölgede olduğumuzu görebiliyoruz.kendi telefonumuzdan araçtaki cihaza SMS atarak aracımızın bulunduğu bölgeyi öğrenmemiz mümkün.bu motorlarda neden kullanılmasın diye düşündüm.yeterince küçük ve motorun sele altına falan gizlenebilecek bi cihazsa eğer motor çalındığında bile kolaylıkla bulanabilmesine yardımcı olabilir. bu konuyla ilgili detaylı bilgisi olan varmı? _________________ KAWASAKI ZX(636)R siyah
AKRAPOVYC SP
K&N
SCOTTS DAMPER
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız