Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - İlk "Çarpışma"

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

İlk "Çarpışma"

İlk "Çarpışma"
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
MuadDib
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Erzurum/Ystanbul

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:13    Mesaj konusu: İlk "Çarpışma" Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hep birlikte, elinizden hiç bir şey gelmeden, sadece kaderininiz beklediğiniz bir durumun tablasonu çizelim...

İki şeritli, ortada demir bariyerleri olan otoban tadında bir yol. (Bilenler için, TEM'den Kurtköy sapağından çıktıktan sonra İstanbul Park'a ulaşmak için takip ettiğiniz yol) Her gün geçtiğiniz ve üzerinde hiç kavşak olmayan 400 metrelik bir kesit. Güzel hava, güzel bir gün. Fazla basmaya gerek yok, 80-90 arası rüzgarı yüzünüzde hissetmek için güzel bir hız.

Önünüzdeki araba sizden sadece biraz daha yavaş, soluna geçiyorsunuz ama fazladan gaz açmıyorsunuz. Oldukça uzun sürecek bir sollama. Yol hafifçe sola kıvrılıp alçak bir tepenin çevresinde dolaşıyor ve sizde yola uyup hafifçe yatırıyorsunuz motoru...

Tam bu anda, olabilecekler içinde en kötüsü oluyor, viraj devam ederken karşıdan size doğru ışıklar geliyor. Bundan sonrası, sizin yaptıklarınız dahil, sizin elinizde olmayan bir süreç.

Beyin kontrolü ele alıyor ve tüm kaynakları ile kendini kurtarmaya çalışıyor. Benliğin tek yapabileceği kenara çekilip, beynin şartlandırıldığı refleksleri yerine getirmesini seyretmek ve kendini olabilecek şeylere hazırlamak.

Beyin önce seçenekleri değerlendiriyor, önce göz ucuyla ibreni 110'da olduğunu görüyor durmak için vakit olmadığını anlıyor. Sağında başka bir araba solunda bariyer varken öyle ya da böyle canının yanacağını anlıyor ve bunun farkına varması benliği oldukça sarsıyor, aklına gelen tek düşünce ise motor üzerinde ölmenin herhangi bir yerde ölmek kadar hatta belki daha bile fazla güzel olacağı. Tamamen pes eden benlik motoru yatırmaya karar verse de, iyi eğitilmiş beyin buna engel oluyor. Beyin arabanın altında kalmanın hiç bir yararı olmadığının ve tek avantajının yüksek konumu olduğunun farkında.

Seyirci konumundaki benlik için oldukça uzun gelen bu kısacık duraksamadan sonra beyin kontolündeki eller hemen motoru düzeltiyor ve frene basıyor. Heyhat, daha frenler motoru yavaşlatmaya bile başlayamadan mesefa kapanıyor hem beyin hem benlik son kozlarını oynuyor. Beyin son anında bile ümidini koruyarak motor üzerinde biraz daha yükselmeyi tercih ederken, varlığını sürdürmekten zaten ümidi kesmiş benlik tek birşeye karar veriyor; gözlerini kapatmıyor, ölümü gözleri açık ve gülümseyerek karşılamak istiyor, insanlar sevdiği şey için ölmekten üzülmediğini anlasınlar, motoru suçlamasınlar istiyor.

Şaşırtıcı bir şekilde her yer sessizleşene kadar hiç acı hissetmiyor benlik...Ama yine de, başarılı olmuş olmanın gururuyla görevi benliğe teslim eden beynin geride bıraktığı acı oluyor. Hiç beklemediği şekilde hissetmeye devam eden benliğin ilk yaptığı gözlerini açmak kaskının parçalanmış çene kısmınının arkasından bir arabanın kaputunu görmek oluyor, hemen peşine ise ayağa kalkıp bacaklarını kızartan silindir kafalarından uzaklaşmak oluyor.

Nedendir bilinmez, benlik bir süre bir kaç saniye önceki anılarından mahrum kalıyor. Sadece kazanın olduğu yerin yanındaki Shell'den kendisine doğru konuşan insanlar ve kaputu param parca, garip bir şekilde yamuk duran bir arabadan inip kendine bağıran insanlar var.

Benliğin olanların farkına varması ise ancak motoru bir kaç kişi tarafından yolun kenarına sürüklenebilmesinden ve ön tamponun ortasından sol ön tekerine kadar yay şeklinde bir dilim alınmış gibi duran kartal garip bir açıyla duran sol tekeri yüzünden zıplaya zıplaya kenara alındıktan sonra oluyor.

Şöförü neden azarladıklarını soruyor, arabadan iner inmez burada nasıl sollama yaparsın, benim şeridimde ne yapıyorsun diye bağırıp çağırdığı için olduğunu öğreniyor. Neden kimsenin denememiş olduğunu anlamadığı bir şey yapıyor, sakince "yanlış yönde olan sendin diyor". Hayal mayal kaskını fırlattığını hatırladığı yere bakıyor. Hayatını kurtaran System 5'ine kimseyle paylaşmadığı sessiz bir teşekkür ediyor. Sonra aklına kendini kontrol etmek geliyor.

Bu düşünce ile beraber ağrılar da geliyor yavaş. En şiddetlisi sol bacağı, dizliği kendini feda etmiş dizini korumak için, elinden geleni yapmış ama kendini parçalaması bile üstünde kalan kısımdaki kasları korumasına yetmemiş. Sağ bilek, sol kol, sol başparmak derken, vücudunun her yeri kötü muamaleden şikayetçi oluyor, birer birer isyan ediyor...

Ama ziyanı yok, soğudukça artacak, hatta yarın muhtemelen yataktan kalkmasına bile müsade etmeyecek olmalarına rağmen, ciddi birşey yok. Hayatta hiç o an ki kadar içten şükrettiğini hatırlamıyor.

Sonra motoru geliyor aklına, beklediğinden iyi durumda, el korumalar ve aynalar kırık, gidon eğik, ön camın spoileri yok, far kırık, gaga ve ön çamurluk ikiye ayrılmış,daha yeni boyattığı cantı elips olmuş ama en garipsediği motordan birşey fışkırıyor, fren hortumu kesilmiş. Ama en çok koyan daha sonra farkettiği gerçek oluyor, motor en iyi ihtimalle İstinye'de yatacak.

Bundan sonrasında pek birşey yok. Jandarma gelip rapor tutuyor, şöförü 8'de 8 suçlu buluyor, kalabalık yavaş yavaş dağılıyor, kartal da çekildikten sonra bir 45 dakika daha Bostancı'dan gelecek kurtarıcıyı tek başına bekliyor. Sonra taksiye atlayıp, yoluna devam ediyor, yurt odasına ulaşıyor.

Şöföre gelince, jandarma çok yüklü bir ceza yazacaktı, ama adam o kadar mahçup oldu ki, şikayetçi olamadım. Buralar labirent gibi, ne düzgün işaretler var ne de ışıklandırma; yolu bilmeyen biri için buralarda ters yöne girmek işten bile değil. O hatasını anladıktan sonra, başkalarının ihmalinin acısını onun hatasından çıkarmak gaddarlık olurdu. Tabii bu kararı verdiğimden canım bu kadar yanmıyordu...Çok gülüyorum

Lütfen, her zaman korumlarınızın tamamını takın, gördüğünüz gibi tamamen size ait olan bir yolda, optimum şartlarda, nispeten düşük hızlarda bile aksilikler çıkabiliyor, kaskımı parçalayacak bir darbeye kafamın dayanabileceğini ya da korumasız bir dizin çarptığı radyatörü parçalamak yerine lime lime olmayacağını düşünen varsa beri gelsin. Bir arabayla kafa kafaya çarpışıp bunu anlatabilmeyi başarmamı sağlayanlar korumalarım...

Belki bir daha motora gerçekten de binemeyeceğim, babam bu sefer vazgeçmeyecek müsade etmemekten ama en azından bu ayrılık fiziksel bir engelden olmayacak, babamı memnun etmek için olacak.

Görevimi yapıp yazımı tamamladığıma göre ranzamı çıkıp dinlenebilir ve sabah yataktan inemeyecek kadar kötü olmamak için dua edebilirim.

XT660R ---> R1200GS
Sabancy Üniversitesi
Başa dön
MuadDib Çevrimdışı MuadDib Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
next
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MuadDib,

Söylecek pek bir şey yok, geçmiş olsun...

***B?FE TEAM***
Başa dön
next Çevrimdışı next Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
umututu
Üye
Üye

Nereden: eski?ehir

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla geçmiş olsun uzuldum yaw.mootru temellimi bırakıyon şimdi olmadı valla Ağlıyorum neyse hayırlısı neyse o olsun.inşallah yaza cıkarız tura Çok gülüyorum .tekrar geçmiş olsun
Başa dön
umututu Çevrimdışı umututu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Muaddib,çok geçmiş olsun,yazının üçte ikisini , senin başına geldiğini fark etmeden okudum,sonunda hem sevindim,hem üzüldüm.(Sevinmemin sebebi ucuz atlatmış olman)Merak etme,gerekirse babanı razı etmek için sitede imza kampanyası başlatırız,kendine iyi bak. Üzgünüm Üzgünüm
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sadi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ankara/ Y.mahalle

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Şok oldum :md:
Başa dön
sadi Çevrimdışı sadi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
mazot
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir/Urla... famagusta/Cyprus

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardes cok buyuk gecmis olsun. korkunc bir kaza gecirmissin. :!:
Başa dön
mazot Çevrimdışı mazot Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
tanka
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: istanbul/merter

MesajTarih: 04.12.2005 - 00:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok çok geçmiş olsun ,umarım senın başına gelenleri hiçbirimiz yaşamayız.en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle
Başa dön
tanka Çevrimdışı tanka Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
debbah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 04.12.2005 - 02:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeş çok çok geçmiş olsun... Gülümsüyorum

birkaç gün önce, senin imzanı okuyunca Sabancı'ya yollar çok güzeldir, zaten motorla rahat rahat gidiyordur diye düşünüyordum. nazarım deydi galiba. Üzgünüm

verilmiş sadakan varmış, biryerlere sadaka vermen gerekiyor dostum. hatta kurban bayramı geliyor bence bir kurban kestir ve tamamını dağıt. Dil çıkarıyorum

çok çok geçmiş olsun.. Gülümsüyorum
Başa dön
debbah Çevrimdışı debbah Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
FasterPussyCat
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Neverland

MesajTarih: 04.12.2005 - 05:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MuadDib, çok geçmiş olsun, büyük bir kaza atlatmışsın. çok da güzel yazmışsın kaza anını. umarım motora tekrar biner, dünyayı gezer, günlügünü de kitap haline getirirsin. valla güzel kalemin varmış. tekrar geçmiş olsun...
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 04.12.2005 - 05:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MuadDib, aman çok geçmiş olsun, ucuz değil, bedava atlatmışsın bu kazayı. Ağrı sızı ile atlatmış ol, sana birşey olmasın da.
_DeliCocuk_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: zonguldak/ Ere?li

MesajTarih: 04.12.2005 - 06:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok geçmiş olsun :md:
_DeliCocuk_ Çevrimdışı _DeliCocuk_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
animi_limina
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul, Anadolu

MesajTarih: 04.12.2005 - 08:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Geçmiş olsun abi. Gerçekten çok şanslıymışsın, ya da yukarıda bir yerlerde seviliyorsun belli ki. Nick boşuna Muaddib değil demek Dil çıkarıyorum

O yolları biliyorum, arabayla falan gittiğim zaman ben de ters yönde miyim, değil miyim, ben kimim şaşırıyorum. Devletimiz bin yaşa diye bağırmak istiyorum... Öfkeliyim

*** BÜFE TEAM ***

Now, bring me that horizon!
Başa dön
animi_limina Çevrimdışı animi_limina Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cumbaba1
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 04.12.2005 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

muadDip büyük geçmiş olsun . Gerçekten çok ucuz atlatmışsın. Bu arada yazın muhteşem inanılmaz güzel . (Sadece kendini anlatma tarzından bahsediyorm başına gelenlerden değil. Lütfen yanlış anlama) Eğer kitap yazarsan mutlaka ilk okuyucularından biri ben olcağım. Geçmiş olsun tekrar
Başa dön
cumbaba1 Çevrimdışı cumbaba1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
WHISKEY
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul/?i?li

MesajTarih: 04.12.2005 - 10:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

muadDip ikinci hayatına hoşgeldin. Büyük geçmiş olsun.Neler hissettiğini ve kare kare neler yaşadığını çok iyi anlıyorum, çünkü çok benzer iki filmi ben de en ön sıradan seyretmiştim. Motorun İstinye de ne kadar yatarsa yatsın, önemli olan senin ayakta kalman ve bizlere her ne kadar kötü de olsa bu olayı usta bir kalemin elinden çıkmış küçük bir hikaye tadında aktarabilecek kadar iyi olman . Tekrar büyük geçmiş olsun kardeşim.

*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
Başa dön
WHISKEY Çevrimdışı WHISKEY Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
10_uR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANTALYA

MesajTarih: 04.12.2005 - 10:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok buyuk geçmiş olsun Ağlıyorum
Başa dön
10_uR Çevrimdışı 10_uR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal