Evet arkadaşlar dedigim gibi cumartesi pekte erken olamayan bir saatte kalkıp düzceye dogru yola koyuldum niyetim Sereye Hocamla buluşu Düzce içinde biraz turlayıp bi çay içtikten sonra geri dönmekti ama bakın plan neydi neler oldu.
Bu arada sezai hocam Mic_Chack arkadaşımızın babasıymış onunlada tanıştı.
Sezai Hocamın evinin önü biz motorları ısıtırken amcamlar geldi eski motorcularmış.
Düzce içinde biraz turladık sonra çok eskiden aklımda kalan biryere dogru sürdük (ben akpınar deyip duruyordum Sezai hocam biraz istihbarattan sonra buranın Aydınpınar oldugunu ögrendi ve sürmeye başladık Düzcede içeriz dedigimiz çayı nerede içiyoruz.
Daglara bakıp Hocam ilerde bigün bunlara çıkarız demi dedim o bigün bugünmüş meger.
Yol üstünde bu köprüyü gördüm üstünde resim çektirmek güzel olurdiye düşündüm ama köprü bana pekde tekin gelmedi. (Buna yorum istemem)
Ve Efteni gölü dogal hayatı koruma alanı burayı fazla gezemedik yalnızca yanından geçtik burası ve şelale ile ilgili bilgiler likte
http://www.aydinpinar.com/turizm2.htm
İşte şelaleye yolculuk daha dogrusu tırmanış başlıyor yol çamur ve taş karışımı dik ve keskin virajlar kaya kaya çıkıyoruz. Aşagıda efteni gölü ve düzce manzara harika ama pek resim yapamadık hemen söyleyeyim yolu gece indik ozaman manzara bir başka güzeldi aşagılarda uzaklarda şehir ışıkları filan.
Nihayet şelalenin oldugu yere geldik buraya bile tesis yapmışlar giriş 2 milyon balık 5 milyon çaylar beleş. Girişte büyük bir çayırlık var çadır ve kamp için mükemmel mangal, oturma yerleri, çocuk parkı, su wc.
Başta girişte alınan parayı yadırgamıştım ama hakediyorlar normalde bu şelaleyi görmek için dagcı olmak gerek ama adamlar çok güzel ahşap merdivenler seyir terasları ve oturma yerleri yapmışlar.
İşte şelale agaçların arasından görünmeye başlıyor çok büyük hocam çok büyük.
Çok büyükmü demiştim çokda ürkütücü aslında dibine kadar inip yukarı bakınca muhteşembir görüntü var oradan resim almayı denedim ama çok su geliyor. Neyse resimler konuşsun.
Ve Sezai Hocam
Ve Oduncu
Hocam adam nereye ev yapmış kayaların oldugu yerin sag tarafına bakın küçük beyaz bir silüet var orası ev yani adam sabah uyanıyor ve ve karşısında bu manzara acaba yaşadıgı yerin kıymetini biliyormu?
Çadırı olmayanlar için bungolovlarda var şimdi boş yazın içine biraz eşyada konuyormuş ama fiyatı bana biraz tuzlu geldi adam başı 10 kaat çadır iyidir abi.
Hava kararmadan bir iki manzara resmi. Daha sonra balıklarımızı yiyip çay içip görevliyle sohbet ettik hava kararıncada döndük.
Herşey çok güzeldi Sezai hocam taa oralara kadar tırmandın benle (gerçi aramızda kalsın şelaleye inerken ben kalpten gidicem filan dedi ama olsun)
Çok çok teşekkürler hocam.
elıne saglık fotograflar cok guzel temız hava ıyı gelmıstır streste sıfır ohh turkıyenın her bır yerı cennet valla yazın gıdıp gormek lazım oraları. _________________ gökhan çaliskan - izmir / KARSIYAKA
canım memleketım yaa samandere cok güsel yerdır.gecen kış,dız boyu kar varken cıkmıstık oraya gecenın 1nde,bi rakı sofrası kurduk o şelaleye ınerkenkı masalardan bırıne.ben daha hayatımda okadar hosuma gıderek ıckı ıctıgımı hatırlamıyorum,feci güzel bi yer,gidilmeli görülmeli tez zamanda _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Kayıt: Mar 29, 2005 Mesajlar: 4568 Nereden: Asagi Saksonya
Tarih: 05.12.2005 - 02:07 Mesaj konusu:
oduncu, dostum yıne guzel bırsey yapıp gezmıssın, resımler de gezdıgın yerler de cok guzel, tek sorun var bence bıran once bır enduro al _________________
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 05.12.2005 - 09:45 Mesaj konusu:
oduncu, abi iikide sizle gelmemeşim haa. Ben olsaydım babam o yollarda kesin düşürürdü motoru :-D Sonra bide oraya ambulans felan da çıkamazdı Ama imrendim şindi sizeö neyse havanın güsel olduğu bi günde bvenim kafadan birini alır bakarım ben oralara
Bu arada bu amcamlar bizim apartmanda oyuruyo
Oduncu abinni motoru görünce tüm çoluk cocuk motorun başına toplandı.
"uff motora bak laynn. 250 görüyodur layn bu. Şafak(ben) abininkinin 3 katı yuhhh" :-D :-D _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Tarih: 05.12.2005 - 09:55 Mesaj konusu:
mehmet kardeşim ben istanbula akşam geri gelmek üzere gitmiştim fakat ercüment abi ve diğer arkadaşlar çok ısrar edince kalmak mecburiyetinde kaldım.ve sabah saat 7,30 kadart arkadaşlarla sohbet faslından sonra 2 saatlik bir uyku ile yola çıktım ve zor geldim.yoksa sezai hocam ve seninle olmak tek dileğimdi.buna inan.geziniz güzel olmuş.teşekkür ederim.bizleri hatırladığuın için. _________________ Ben ne oralyyym nede buralyyym
Diasporalyyym
Ben aykyryyym ben kyrgynym
Ben yorgun bir ABHAZYALIYIM
Hasan'cığım; Geçmiş olsun sana.
Gelemediğine üzüldüm. Mehmet ile güzel vakit geçirdik. Çok sağolsun hatırımızı saydı.
Düzce'liyim ama 32 yaşıma kadar rahmetli babamın da memuriyeti ve benim de dışarılarda
oluşumla buraların güzel yerlerini görmek bir şekilde sebeplerle gerçekleşebiliyor ki
sevgili oduncu Mehmet'in sayesinde GÜZELDERE ŞELALESİNİ ilk defa 47 yaşımda görmüş
bulunuyorum. Kısmet olursa bir de SAMANDERE ŞELALESİ de var burada ki yaza kadar
orayı da görüp motor dostu arkadaşlarımı, kardeşlerimi davet etmeyi düşünüyorum.
Kesinlikle görülmesi, çadırlarda konaklamalı kalınması gereken bir yer olarak düşünüyorum.
Bir konu daha var ki;
1 - Abant buraya yakın. Bir tahminde bulunursam, 28 Düzce'ye, 36 Abant sapağına, 20 küsür de
E5 ten sonra sayayım 85 km. gibi Şelaleden.
2 - Akçakoca ise, 28 + 40 yaklaşık 70 km.
Aktivite için tek celsede bir kaç güzellik bir arada yaşanabilir.
Düzce'den Sakarya = 70 km.
Düzce'den İzmit Özdilek = 100 km.
Düzce'den İst. Harem = 190 km.
Düzce'den Taraklı = 130 km. ( Hasan zarfı aldın mı,? .?.?,?,? 8) )
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız