Tarih: 21.09.2003 - 02:24 Mesaj konusu: kuyruktan eksozmu yandan eksozmu?
arkadaslar görüşlerinizi almak istiyorum sizce kuyruktan eksozmu daha güzel bir görüntü veriyor yoksa yandanmı.tabı bunun artıları ve eksileride nedir? :roll:
Tarih: 21.09.2003 - 13:19 Mesaj konusu:
Görüntü olarak zevk meselesi ama..Artı ve eksi olarak düşünürsek,2004 yılında supersport ların hepsi kuyruktan egzoz koydular,o kadar mühendisin bir bildiği vardı demekki..Bence kuyruktan egzoz daha iyi. _________________
Tarih: 21.09.2003 - 13:19 Mesaj konusu:
Görüntü olarak zevk meselesi ama..Artı ve eksi olarak düşünürsek,2004 yılında supersport ların hepsi kuyruktan egzoz koydular,o kadar mühendisin bir bildiği vardı demekki..Bence kuyruktan egzoz daha iyi.En azaından arkaya binenlarin bacakları sıcak egzoza deyip yaralanmıcak. _________________
bende hakan a katılıyorum yaralanmalar olmaz.kuyrukta olması daha derlı toplu gösterıyo eehheeh ev hanımı olmanın faydaları.....herseyı terlı toplu ısterız _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
bence motorda simetri çok önemli. eğer tek susuturucu olucaksa kuyrukta olması tercihimdir. ancak çift veya daha fazla susturucu varsa iki yanda olması tercihimdir. mesela kawasaki z1000 buna en iyi örnek. susturucular yanda ve oldukça seksi duruyor...
Tarih: 22.09.2003 - 11:44 Mesaj konusu:
bence görüntü olarak yanda olmasi daha güzel...
ama özellikle güvenlik bakimindan kuyrukta olmasi daha iyi.Artci nin kazayla egzoza dokunup yanmasi sikca rastlanir.Bir de Allah korusun motor saga devrilipte ayak o civarlarda kalirsa cok kötü bisey... _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
Tarih: 22.09.2003 - 19:51 Mesaj konusu:
yararlari , eksozun borulari daha uzun oldugu icin biraz daha fazla güc veriyor vede yarishalinde eksozun yere sürtme imkani sifir oluyor
zarari, en büyük zarari da kuyruktan olan eksozlar cok agir oluyor
Valla ben Aytunc un yalancisiyim
o söyledi ben yazdim
ben buraya bır seyler yazmıstım gunduz ama aksam kaybolmus alla alla.neyse bıldıgım kadarıyla eksoz kuyrukta olunca arkada oturan ıcın tıtresım ve vıbrasyon gıbı problemler yasanıyormus.bırde kuyruktan eksoz olunca seslı ve performans eksozları nasıl takılıyor yada uretılıyormu mesela ben hıc bu sekılde akropovich yada yoşi görmedim bilen varmı?yoksa standartmı kullanmak zorunda kalınıyor
Tarih: 22.09.2003 - 22:56 Mesaj konusu:
soulless demiş ki:
ben buraya bır seyler yazmıstım gunduz ama aksam kaybolmus alla alla.
İmkan yok..
Diğer soruna gelince tabiki egzoz üretici firmaları bu modeller için egzoz üretiyolar yoksa nasıl para kazanacaklar çünkü bütün supersport lar kuyruktan egzoz a döndü,dönmeyenlerde bidahaki sene kesin kuyruktan yapacaklar..Vibrasyon ve titreşimde arkadan oturan için söz konusu degil.. _________________
abı sen hıc ducati nin arkasına bınmedın sanırım bır dene de tıtresımı gor.resmen poponun altında bır seyler oynuyor...bu arada sanırım bu yenı model 1000r ve r1 ıcın seneyı beklemek gerekıcek eksoz ıcın.
Kayıt: Sep 22, 2003 Mesajlar: 786 Nereden: Braunschweig / Almanya
Tarih: 23.09.2003 - 00:42 Mesaj konusu:
Ducatinin arkasina binince tabii titresim olur nede olsa 2 silindirli motor sallanmasi titremesi gayet normal 4 silindirli motorda yapmaz onu.
Eksoza gelince Akrapovic vede Leovinci firmalari mesela CBR 600 RR icin eksoz satiyorlar yeni 2004 motorlar icinde yapilacak vede bunlar genelde motorlar piyasaya cikar cikmaz en gec 2-3 ay sonra satisa sunuluyor _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Tarih: 23.09.2003 - 01:01 Mesaj konusu:
Ben Cbr600 RR ın arkasında hiç böyle bir problem yaşamadım..Arkadaşım Cenk te var onada sordum ..kesinlikle öyle bir titreme olmadıgını söyledi. _________________
kuyrukta egzoz zararı..motordan çıkan bütün egzoz gazınarkadan takip edenin yüzüne çarpıyo dikkat zehirlenebilirsiniz (denemesini yaptım)
sonuç:bahçeli7 de (ankaralılar bilir) karizmayı çizdiriyoduk azkalsın
faydası ise yarışlarda yere sürtmemesi olabilir
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız