Aşagıdaki resimdeki yazıyı okuyanlar bence en kısa zamanda Bir Suzuki servisine gidip gerekeni yaptırsın.Kızıltoprakta Kamil Usta var.Suzuki servisi.Eger yakalarsanız orda ve keyfi yerinde ise yardımcı olur..
Kayıt: Apr 22, 2004 Mesajlar: 697 Nereden: Besiktas / Istanbul-Norfolk / Virginia / ABD
Tarih: 29.12.2005 - 11:20 Mesaj konusu:
Yanlız bu K5 ve diğer yeni 1000liklerin debriyajları Slipper yani kaygan-kaydırmalı debriyaj.. Mogo GP makineleri gibisinden.. Arka lastiği kitlemeden vites dusurmeye yarıyor bıldıgım kadarı ıle en basıtı.. Bu yuzden yeni bir teknoloji seri uretım motorlarda, belki motor ustaları bu konuda pek bilgili olmayabilir... _________________ 2004 Suzuki SV650
ODURC
Tarih: 29.12.2005 - 11:52 Mesaj konusu:
Bu aslında güzel bir sistem. Bu topiği bir arkadaş sorunca gördüm. K5 in şu anda kullanılar sistemi aslında F1 de kullanılan sistemle aynı.
Gücü tekerleğe verirken kavramadaki titremeyi alıyor, artı kompresordeyken motorun gücünü yere dengeli veriyor, çift yay sistemi kullanılmış. Tork dengeleyici diye geçer. Bir de ani gaz açışlarda, yani yüklenmede sıyırmaz ve bu gücü ile tekerleğin kilitlenmemesine, gücü tekerleğe orantılı verip, dengeli sürüş sağlamanıza yarar.
Bu sistemi bilmeyecek bir servis olmadığına inanmam. En azından bunun için açılan kurslar vardı, Suzuki ustalarına bunun için kurs açmıştı ama kimler gitmiştir bilmiyorum.
Florya'da Murat Şennik ile bir ara bu motorlar hakkında konuşurken, bu kursu aldığını ve özelliklerini anlatmıştı. Yukarıdaki bilgileri ondan biliyorum. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
Tarih: 29.12.2005 - 11:53 Mesaj konusu:
ya hazır burda topik açılmışken sorim k4 lerin debriyajı
problemlimi hepsinin
yoksa bana mı denk geldi.aynı şey arkadaşın k5 indede vardı
suzukilerin hepsinde var dediler
pekde önemsemedim açıkçası varmı bu konuda bilgisi olan
Tarih: 29.12.2005 - 11:59 Mesaj konusu:
K 3 ve K 4 te bu sorunlar var. Bu motorlarda sadece sert kalkış yaptığında olur. Normalde yapmaz. Debriyaj tasından kaynaklanan bir sorun bu. Ancak debriyaj tasını değiştereyim sorun bitermi diye soracak olanlara da 5 000 km bir sorun yaratmaz ancak daha sonra bunda da yapıyor. Ancak bu Drag kalkışı gibi kullanan motorlarda olur. Diğerlerinde pek olmaz. Demekki sert kalkış yapıyorsunuz. Yani özetli K3 ve K4 lerde bu sorunlar var, hepsinde. _________________ SEDAT GÜVEN
ST 1300 PAN EUROPEAN
İSTANBUL
Tarih: 29.12.2005 - 21:24 Mesaj konusu:
bu sistem yeni kullanılmaya başlanan bir sistemdir.ana çalışma prensibini bazı üyeler belirtmişler.bu bir sorun değil çok önemli ve artı yönü ağır basan bir yöntemdir.2005 Suzuki GSX-R 1000 K5 modelinin yanı sıra Kawasaki ZX-6RR gibi modellerde de kullanılmaktadır.K3 ve K4 modellerinde olan debriyaj problemi debriyaj tasının hatalı üretimi yada v.b problemlerden değil tam tersine fabrikanın bilerek ürettiği bir olaydır.çözümü debriyaj tası değişimi değildir.değişimden sonra belli bir km sınırı yoktur.değişseniz bile ilk denemede aynı problem gene yaşanır.bu problemi yaşayan arkadaşlar daha evvelde bir topic'te belirttiğim üzere hemen debriyaj tası değişimine değil çözümünü bulduğumuz sisteme yönelmelidirler.garanti kapsamında değişecek bir sorun değildir.özel mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım.iyi günler. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Bu sorunun nasıl giderilecegi yukarda yazıyor zaten.Bende onun için onu orjinal hali ile koydum.Ceviride kendime göre cevirip yanlış kelimeler kullanmak istemedim.Ama Yukardaki resimde görülen parcanın uclarına molbydenum gress yagını ile iyice doldurup takın ve debrijajı olusturan herhalde pek anlama teknik konudan o parcaların sıralama ve konumlarına dikkat ederek tekrar takın der.Suzuki oralara gress yagı sürmedigi için ki yazıda da bunu tuhaf olarak nitelendirmiş bu tür bir sorun oluyormuş ve bu şekilde yapın çözüm olabiliyor denmiş.
Andic..
Alıntı:
alenalper, delta motordakı kamıl ustamı?
Evet Delta motor ve ordaki Kamil usta...Evliya Celebi gibi oldu oda..Kendisinde de K5 var ve daha motoru çalıştırmamış bile.Dükkanda öyle kuzu gibi yatıyor.Bu arada siyah 1000 RR gördüm senin dükkanda.Ne isterler ona..Birde 600 RR arayan biri var.Sana gönderiyorum.. _________________ http://img213.imageshack.us/img213/7844/rizlasuzuvm3.jpg
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız