Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - YAĞMURLU HAVADA MOTOR KULLANIMI

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

YAĞMURLU HAVADA MOTOR KULLANIMI

YAĞMURLU HAVADA MOTOR KULLANIMI
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 14:46    Mesaj konusu: YAĞMURLU HAVADA MOTOR KULLANIMI Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SULAK HAVALARDA SEYAHAT, İNSANIN CANINI SIKAR.
Hani bizim meteolojinin kullandığı bir deyim vardır,Hissedilen sıcaklık. İşte bu, sürüşteki en önemli etkendir.Islanan bir motor sürücüsü, rüzgarın etkisiyle, hava -1,-2 derecede iken bile,-25,-30 derece hissedebilir. Rüzgar, bu konuda işguzarlığını kendisine adet edinmiştir. Hele bir ıslanmayagörün, sizin vücut ısınızı uçurmak için elinden geleni yapacak ve donma probleminin yaşanmasına sebep olacaktır.

Eğer Antalya, Adana gibi güney bölgelerinde oturuyorsanız, çoğu zaman yağmur sizin için ciddi bir problem olmayacaktır ama, daha kuzeyde oturuyor yada kuzeye doğru bir gezi yapmayı düşünüyorsanız, hava roporunda ne derse desin, yağmur için önlem almanız yararlıdır. Şöyle kuvvetli bir çise bile, insanı yola çıktığına pişman edebilir.

KURU KALMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIR

En ideal metod, giydiklerinizin üzerine, yağmur geçirmeyen bir “kat” geçirmektir. Eğer meteoloji raporunu dinleyip, yağmur haberini aldıysanız, babaannenizin, annenizin “romatizmalarım sızlıyor” diyorsa, kişisel tecrübeleriniz gökyüzünün durumunu beğenmiyorsa yada özellikle bir balıkçı dostunuzun falan bugün yağmur var diyorsa, sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin. Bunun için orijinal bir kıyafet alabileceğiniz gibi, kıyafetinizi kendiniz de yaratabilirsiniz. Yağmur geçirmez naylon bir avcı pantalonununun üzerine yine naylon bir yağmurluk geçirerek sorunu çözebilirsiniz. Anfibi yaratıklar olmadığımıza göre, en azından içine rahatça sığabileceğiniz, gövdenizin büyük kısmını koruyan bir naylon torbayı, kollar ve kafa için üç delik açarak bir tarafları sokuşturmanızda muhteşem yarar var.

Bu havalarda, ne kadar dikkatli sürerseniz, o kadar iyi. Ne doktora, ne tamirciye iş çıkartmayın. Önünüze gelen her su birikintisine, paranoya ile bakın. Altından kaç santimlik çukur çıkacağı belli olmaz. Hele rampaya geldiğinizde, break dance yapan gençlerin yürümesi gibi, ileri yerine geri doğru gidebileceğiniz, her zaman aklınızın bir kenarında olsun.

ISLAK YOL NE KADAR GÜVENLİDİR.

Temiz bir asfalt, ıslak olduğu zaman, sürtünme %20 oranında azalır. Tabi tamamen teorik. Türkiye’nin neresinde, üzerinde çamur bulunmayan bir asfalt gördünüz? Yoldaki yağ, antifriz, fren izleri vs de cabası. Tabi bu arada, normal havada da suratınıza doğru uçabilecek otomobil atıkları (yenen yemeklerin kağıtları, torbaları, yanan sigaralar, kola kutuları, boşaltılan kül tablaları) bu havalarda her zaman olduğundan daha can sıkıcıdır. O küller, ıslak siperinize çarptığında, ince bir çamur tabakası ile kaplamayı ihmal etmez.

Arabalardan atılıp, otobana yayılmış olan yemek artıkları, yolda ezilmiş duran kedi ya da köpek cesetleri, kamyonların üzerinde “ bütün önlemler alınmasına rağmen” yine de düşmekte ısrar eden isyankar domatesler, hıyarlar asfaltın üzerine eklenir. Hafif bir çise yada sabah çiği üzerlerine geldiğinde, yoldaki bu gereksiz ayrıntılar, tehlikeli ayrıntılar haline gelirler.

Yağmurdan sonra kurumuş olan asfaltta bulunan, bazen de yağmurun akıntısı ile getirdiği teneke yada buna benzer sert plastik nesneler, birazcık ıklaklığı saklayacak mendeburluğu kendilerine huy edindiklerinden, gerçek birer otoyol tuzağına dönüşürler. Aynı şekilde yapraklar da aynı problemi yaşatırlar.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler ya bizim yük kamyonları ve özellikle İç Anadolu’da şehirlerarası yol yapan eski otobüsler de, yağ salmak konusunda nam salmışlardır. O yüzden özellikle bu havalarda, takipli giderken, onların arkaları yerine, lastiklerinin doğrultularını takip ederseniz, daha iyi edersiniz.
Bunlar, kuru havada motor kullanmaya alışmış sürücü arkadaşların, özellikle dikkat etmesi gereken noktalar.

ISLAK LASTİK GEVŞEK TUTUŞ YARATIR

Yağmur suyu, lastiklerin altından girerek, yanlara doğru kayar. Sığ lastik kanalı, düşey açı yaptığında, üzerine gelen baskı yüzünden bu suyu salar. Bu da, yolla lastik arasındaki sürtünme alanını azaltır. İyi bir yağmur lastiği, derin ve açılı oluklarıyla, bu tehlikeleri önler. Buna karşın, böyle lastikler, kuru havada ideal olan lastiklerin yanal eğimine sahip olmadıklarından, normal günlerde sürüş bakımından rahatsız edici, çekişi düşürücüdür. Lastiklerin havası da, bu yol koşullarında önemli bir faktördür. Yağmurlu havada, lastiklerin havasını biraz aldığınızda, sürtünme alanı genişler, yolu daha iyi kavrarlar.

SÜRÜŞ STRATEJİNİZİ BELİRLEMEK İÇİN ÖNCE DERİN BİR NEFES ALIP, SEÇENEKLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN.

Yağmurun ilk damlaları düşmeye başladığında şeytan, gazı kökleyip, bulutun diğer tarafına geçmeniz, yeniden kuru ve güvenli asfalta ulaşmanız için sizi dürter. Ama bu, özellikle de şehirde, hiç de akıllıca bir yöntem değildir. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki yol, yağmur ilk çiselemeye başladığında, ıslak asfalttan daha kaygandır. Özellikle de trafiğin yoğun olduğu şehirde ve şehir çevresindeki yollarda. Bu durumda yapacağınız en akıllıca şey, bir süre mola vermek, otomobil sürücülerinin ıslaklığı tüm asfalta eşit olarak yaymasını beklemektir. Bu süre yağanın, ahmak ıslatan mı, yoksa ciddi bir yağmur mu olduğunu anlamak ve biraz ısınıp, yağmur giysilerinizi giymek için de iyi bir ara olacaktır.

YÜZEYE TETKİK EDİCİ BAKIŞLAR ATMAKTA FAYDA VAR.

Yağmur yağarken, daha önce yukarıda bahsi geçen kamyon ve otobüslerden sızmış olma ihtimali yüksek olan, yağlı yüzeylerden uzak durmaya dikkat edin. Özellikle de, dar yol virajlarında. Viraj ve bir tarafa doğru dönüş yapan rampalarda, aracın lastik izini takip edin. Hızınızı ve yatış açınızı azaltın. Açınızı mümkün olduğunca 90 dereceden uzaklaştırmayın ve tekerlek izlerini takip edin. Yurdumuzda hala rastlanan granit parke ve Arnavut kaldırımının asfalttan daha kaygan bir yüzey olduğunu unutmayın.
Yağmurlu havada, her türlü hızlanma hareketi ve yön değişikliğinden kaçının. Bu havada monotonluk, daha sonra canınızın sıkılmasından iyidir. Tekerleklerinizi mümkün olduğunca düşey tutun. Özellikle köprü gibi yerlerdeki çelik plakaların üzerinden geçerken. Bu tip yüzeylerin üzerinden yatış pozisyonunda geçmeniz, kolayca kaymanıza ve yuvarlanmanıza sebep olacaktır.

YAĞMURLU HAVADA FREN KULLANIMI KURU HAVADAKİNDEN FARKLIDIR.

Yağmurun ıslattığı asfaltta, fren yapma taktiğinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekir.Bu havalarda, arka freni, normalde kullandığınızdan daha fazla kullanabilirsiniz. Çünkü motorun yüklenme şekli nedeniyle, öne daha az ağırlık gelir. En iyi yöntemse freni bölüştürmek, ön ve arkayı eşit ağırlıkta kullanmaktır. (bunu yapamıyorsanız acilen bir XX alın, dual sistem frenin sisteminin farkı Çok gülüyorum )
Islak asfaltta, yavaşlamaya ya da durmaya karar verdiğinizde, düz bir çizgi halinde fren yapmaya çalışın. Şimdi bu ne demek diye soranlar çıkacaktır. Örneğin keskin bir viraja yaklaşırken, fren yaparak yavaşlama işleminizi, yana doğru ağırlık vermeye başlamadan önce bitirin. Eğer yavaşlama esnasında, yatarak fren yaparken, kaygan bir yüzeyle karşılaşırsanız, düşmeniz kaçınılmaz olur.
Bir kesişme noktasına yaklaşırken, eğer durmanız gerekecekse, her iki freni de hafifçe sıkarak, kurumalarını ve ısınmalarını sağlayın. Çoğu fren sisteminde kullanılan paslanmaz çelik meteryaller, kuru olduklarında harikadırlar ama ıslakken, can sıkacak kadar az etkili olmak adetleridir. Disklerin, bir yada iki kez dönmesiyle, yeterli miktarda su atılır ve frenler, yeniden güvenilir konuma gelirler.Eğer frenlerin yeterince tutmadığını hissedip yüklenirseniz, fren diskleri aniden kuruyarak, tekerleklerin kilitlenmesine sebep olabilir. Yağmurlu havada, frenleme probleminin önüne geçmek için, her zaman erken ve yumuşak frenleme yapmanız, tehlikeyi önleyecektir.

YAĞMURUN MOTORUN HER YERİNE AYNI ETKİYİ YAPMAZ

Motor çalışırken giren su, sıcaklığın etkisiyle buharlaşarak, zarar vermeden gidecektir. Ayrıca buhar, motorun çekiş gücünü arttıran bir etkendir. Fakat normal su, bu etkiyi yaratmaz. Yani normal havada, motor çalışırken ona su dökerseniz, aynı etkiyi yapmaz. Aksine, silindirlere giderek onları bloke edebilir yada bozabilir.
Bunun yanında yağış, elektrik sistemine pek yararlı değildir. Bağlantıları paslandırır, bozar, bobini çatlatabilir yada bunun gibi problemlere sebep olabilir. Böyle durumlarda, contaların sağlam, buji gibi aksamların iyi oturmuş olması, büyük önem kazanır.

EĞER ŞİMŞEKLER ÇAKMAYA BAŞLADIYSA, ORTALIKTA YALI KAZIĞI GİBİ DİKİLMEK YADA YOLA DEVAM ETMEK, BELAYA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR.

Baktınız, gökten flaşlar çakıyor. Sakın ha filmlerdeki gibi poz yapmak için yola devam etmeyin. “Nasıl olsa altımda lastik var” diye güvenmeyin. “Son sözleri” kitabında sizin için bir bölüm ayrılabilir. Alçak yada paratoneri olan bir binaya girmeye çalışın ve şovun bitmesini bekleyin. Bir ağaç altına girmek uzun bir objenin altına saklanmaktır. Bu da yıldırım riskini yükseltir.
Eğer yağmur çok fazlaysa, özellikle şehir içinde sürmeyi bırakmanızı tavsiye edebilirim. Türk şehirleri, genellikle düz alanlar yerine daha kolay savunulabilecek yamaçlara kurulmuş olduğundan, yolun sizi götürdüğü alçak bir noktada, yükseklerden gelen hayli hızlı ve yoğun bir sel dalgasıyla karşılaşabilir, tehlike yaşayabilirsiniz.

Artık yağmurlu asfalta biraz tedirgin bakabilirsiniz ama olacak o kadar. Bizim eskilerin dediği gibi “Korkulu rüya görmektense biraz uykusuz kalmak evladır”

En son SEDATGUVEN tarafından 04.01.2006 - 15:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
SEDATGUVEN Çevrimdışı SEDATGUVEN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
UZAY
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Asagi Saksonya

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sedat supersin, devam abi Dil çıkarıyorum Bu tip onemli konularin dokumentasyon kapsaminda sabitlenmesini talep ediyorum

En son UZAY tarafından 04.01.2006 - 15:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
UZAY Çevrimdışı UZAY Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sedatçım,
Bak, bu yazın çok yararlı, işe yarar bilgiler ihtiva ediyor. Havaların yağışlı geçeceği önümüzdeki günler için okuyanların dağarcığında güncel kalacak! Gündeme getirdiğin için teşekkürler Dil çıkarıyorum

Sadece,
Alıntı:

YAĞMURUN MOTORUN HER YERİNE AYNI ETKİYİ YAPMAZ
Motor çalışırken giren su, sıcaklığın etkisiyle buharlaşarak, zarar vermeden gidecektir. Ayrıca buhar, motorun çekiş gücünü arttıran bir etkendir. Fakat normal su, bu etkiyi yaratmaz. Yani normal havada, motor çalışırken ona su dökerseniz, aynı etkiyi yapmaz. Aksine, silindirlere giderek onları bloke edebilir yada bozabilir.
Bunun yanında yağış, elektrik sistemine pek yararlı değildir. Bağlantıları paslandırır, bozar, bobini çatlatabilir yada bunun gibi problemlere sebep olabilir. Böyle durumlarda, contaların sağlam, buji gibi aksamların iyi oturmuş olması, büyük önem kazanır.

Bu bölüm biraz kafa karıştırıcı ama eleştirmeyeceğim. Gülümsüyorum
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Neden eleştirmiyorsun abicim ya. Mantıklı bir açıklaması varsa onu da öğrenelim. Göz kırpıyorum
Ben şunu düşündüm yanlış olabilir, motor havayı önden rameir'den alıyor. Motora gelen su buharlaşır ama etki olarak ta soğutma sağlar. Sıcak olmayan motor da performansını artırır. Yanlış mı. Şayet yanlış sa düzeltelim arkadaşların kafasını karıştırmış olmayayım. Dil çıkarıyorum
Başa dön
mustyb
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir-gaziemir

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

UZAY demiş ki:
Sedat supersin, devam abi Dil çıkarıyorum

uzaya kesinlikle katılıyorum tek kelime ile mükemmel

Mustafa KAPTAN (20 Haziran 1985)
Başa dön
mustyb Çevrimdışı mustyb Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
fastbanker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sedat abicim eline sağlık, çok faydalı bilgiler Dil çıkarıyorum
Başa dön
fastbanker Çevrimdışı fastbanker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
olidamara
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:32    Mesaj konusu: helal Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık abi büyüksün
nikolay5
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 04.01.2006 - 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ELLERİNE SAĞLIK ABİCİM Dil çıkarıyorum

Çok gülüyorum bir de elbiseleri yıkamadan nasıl kuruturuz yazsan sevincem Çok gülüyorum

Son Mesajdan 48 saniye:

düzeltme
"kuruturuz" değil "temizleriz" Çok gülüyorum
Başa dön
nikolay5 Çevrimdışı nikolay5 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler bu bilgi çok işime yaricak
Başa dön
hadoken şimdi Çevrimiçi hadoken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SEDATGUVEN
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.01.2006 - 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

nikolay5 demiş ki:
ELLERİNE SAĞLIK ABİCİM Dil çıkarıyorum

Çok gülüyorum bir de elbiseleri yıkamadan nasıl kuruturuz yazsan sevincem Çok gülüyorum

Son Mesajdan 48 saniye:

düzeltme
"kuruturuz" değil "temizleriz" Çok gülüyorum

Üzerine giyeceksin elbiselerini. Küvete girip duşun altında elbiselerinle birlikte yıkanacaksın. Süngerin üzerine şampuan, sabun vs ne ile yıkanacaksan elbiseni ovalayarak temizleyeceksin. Duruladıktan sonra da askı nezaretinde asıp kurutacaksın. Dil çıkarıyorum
Başa dön
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 05.01.2006 - 02:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

SEDAT GÜVEN demiş ki:
Üzerine giyeceksin elbiselerini. Küvete girip duşun
altında elbiselerinle birlikte yıkanacaksın. Süngerin üzerine şampuan, sabun vs ne ile yıkanacaksan elbiseni ovalayarak temizleyeceksin. Duruladıktan sonra da askı nezaretinde asıp kurutacaksın. Dil çıkarıyorum

Çok gülüyorum abi sadece kıyafeti yıkasak nasıl olur Çok gülüyorum

Bu arada tebrik ederim çok güzel yazmışsın..Zevkle okudum..

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
TIRTIL
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YZMYR

MesajTarih: 06.01.2006 - 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu güzel bilgiler için çok teşekkürler, hele hele bu havalarda çok ihtiyacımız olacak. Ancak kafam bir konuya takıldı. Her iki frene eşit davranmak ne kadar faydalı olur, çünkü motor hareket halindeyken ağırlık arkadadır. Her iki frene eşit davranabilmek için öncelikle ağırlık dengemizi ayarlamamız gerekmez mi? Yani; öncelikle ön frene biraz dokunsak, sonrasında her iki freni eşitlesek.
Alıntı:

YAĞMURLU HAVADA FREN KULLANIMI KURU HAVADAKİNDEN FARKLIDIR.

Yağmurun ıslattığı asfaltta, fren yapma taktiğinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekir.Bu havalarda, arka freni, normalde kullandığınızdan daha fazla kullanabilirsiniz. Çünkü motorun yüklenme şekli nedeniyle, öne daha az ağırlık gelir. En iyi yöntemse freni bölüştürmek, ön ve arkayı eşit ağırlıkta kullanmaktır. (bunu yapamıyorsanız acilen bir XX alın, dual sistem frenin sisteminin farkı )

Başa dön
TIRTIL Çevrimdışı TIRTIL Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alk22
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Edirne

MesajTarih: 06.01.2006 - 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

İyi bir yazı olmuş ellerine sağlık.Ancak şu noktada bir fark olabilir;
Alıntı:

Yağmurlu havada, lastiklerin havasını biraz aldığınızda, sürtünme alanı genişler, yolu daha iyi kavrarlar

Şimdi,ileri sürücülük tekniklerinde der ki;yağışlı havalarda lastik havası azaltmak hatadır ,çünkü suyu dışa doğru yönlendiren kanallar kapanacak ve daha az suda bile ''kızaklama'' etkisi yapacaktır,bu sebeple lastik havalarının azaltılmayıp aksine hava basıncı düşük olan lastik varsa kontrol edilip normal haline getirilmelidir.
Demir Bükey in Tv de yayınlanan kısa proğramlarından hatırladığım ve otomobil ile 1.5 milyon km tecrübelerime dayanarak.
Selamlar.
meLanchoLie
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: UsaK M.D.

MesajTarih: 19.01.2006 - 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sedat abi saolasın cok tsk ederiz bizi aydınlattıgın icin
Başa dön
meLanchoLie Çevrimdışı meLanchoLie Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
master125
Üye
Üye

Nereden: izmir ***everytime casanowa***

MesajTarih: 19.01.2006 - 22:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dil çıkarıyorum sedat abı cok saolasın bu yazın çok yararlı, işe yarar bilgiler war :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış :alkış

csnw_can@hotmail.com
Başa dön
master125 Çevrimdışı master125 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.20 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal